Postolnám a véleményem a Transformerről. Ez egy emailezés tárgyát képezte szóval kérlek titeket így vegyétek figyelembe. A teszt az ott van a főoldalon Pocok billentyűzetéből.

Azért említek több hiányosságot mert ugye ódákat zengenek jogosan arról, hogy milyen jó a Transformer de ez sem tökéletes habár igencsak közel áll hozzá de a hiányosságait többnyire kihagyják a tesztekből. Ennek ellenére természetesen egy másodperce nem bántam meg, hogy megvettem.
Ha van valami kérdésetek akkor szívesen utánanézek. egyelőre a Root-al és a 3G modemmel nem volt időm foglalkozni.
Én sulihoz vettem jegyzetelésre angol kiosztással de mint a Dezire Z itt is meglehet könnyen oldani az ékezetet. Holnap lesz a nagy teszt de már majdnem vakon írok rajta. éppen a Gsmart Rola tesztet írom rajta. Van egy Asuss EEE A701 7" de az nekem túl kicsi. Arra jó volt mikor a munkahelyemen a hálózatot költöztettük hogy melyik lan kábel van elvágva meg ilyen tesztelésekre jó de a billentyűzet abban nincs eltalálva. A Transformerben nagyon el van találva a kiosztás csak a rugója vagyis az a gumi szerűség ami általában a billentyű alatt van egy kicsit erősre sikerült. Viszont így meg akkor nem lesz gond mikor sokat használtam már és úgymond bekopott. Összeszerelésre szokásos Asus felső kategóriás minőség: nagyon stabil kellemes masszív, nem recseg-ropog. Valóban egy Tablethez képest nehezebb de hát van hozzá qwerty anélkül pedig mint egy átlagos Tab. Tetszik, hogy kombinálni lehet az érintőpanelt és a billentyűzetet. Hang minőségre kitűnő. A hangszóró hangos habár egy szobában teszteltem, ami ugye annyira nem mérvadó, mint mondjuk az udvaron. Képe átlagos 5megapixeles, de ez a része annyira nem érdekel, mert a HTC-ben tetszik, hogy én adhatom meg hogy hova zoomoljon. A touchpad lock egy hatalmas bónusz nálam, mert mindig hozzáérek... Most is az email felénél jutott eszembe hogy van a lock és lezárjam! Az 1TB vinyót könnyedén bevette, de a másolást nem néztem, mert már késő volt és csak pár filmet másoltam, hogy estére a koliban legyen mit nézni. A panel miatt nagyon szép képe van élmény rajta netezni/dolgozni. Egyelőre két negatívum van az egyik amit ugye tudtam is a 3G hiánya. Mondjuk a HTC nálam van mindig két akkuval szóval nem vészes. A másik hogy néha nem pattan be rendesen a helyére a billentyűzet, ezért nem érzékeli de biztos vagyok benne hogy ez az én hibámból van mert még nem szoktam meg hogy mint kell csinálni. Az asztali billentyűzethez képest egy-két írásjel máshol van. Ezt is kicsit szokni kell valamint a Caps Lockal gyűlik meg a bajom néha de ez szerintem az AnySoft miatt van mert kikapcsolom a Capst és még akkor is naggyal ír csak a shift után vált kicsire
És akkor a kiegészítés:
Nem tudom hogy mit csináltak a laborban de valaki nagyon beüthette a fejét hogy ilyen akku időt talált el. Egyszerűen annyira jó érzés nem azon agyalni, hogy akkor mit mikor hol töltsek, hanem simán kibír egy munka napot is akár és mindegy, hogy most csak netezek, vagy a GPS-el tervezem 2 órán keresztül a Nyíregyháza tömegközlekedést. A billentyűzeten most már tökéletesen megy a vakon írás. Néha már keverem a laptop és a Transformer között, hogy melyiket használom és a laptopon nyomom meg az "a" betűt kétszer hogy "á" legyen és szentségelek, hogy miért nem megy.
Zenével kapcsolatban az alap minőséggel sincs semmi gond, de ha megtuningolod egy EQ-val majdnem veri a külső USB E-MU 0202 hangkártyám. Méretre a 10 col akkora hogy akár LaptopDJ-ni lehet, vele csak éppen valami jó program kellene rá, amit sajnos még nem találtam. Sőt a multitouch miatt még könnyebb dolga lenne az embernek. Videók terén nincs, nagy igényem szóval erről nem tudok nyilatkozni. Tegnap akartam wmv-t nézni vele, de sajnos nem jött össze. De mivel oktató videó és saját codec-je van, amivel a laptopon is vagy két órát szenvedtem, mert nem akarta felrakni nem fűztem hozzá sok reményt. A dokkolást még mindig gyakorolnom kell, mert ha vonaton vagyok vagy ágyban, akkor ha ölembe veszem félig akkor van hogy úgy érzékeli hogy lecsatlakoztattam. Szóval oda elfért volna, mondjuk egy két oldali pánt nem csak baloldalra, hogy stabilabb legyen. Kicsit nehéz, ha viszed a qwerty-t de meg lehet szokni a súlyt. Ezt a HTC-nél vettem észre most mikor nálam volt a Gsmart Rola mindig kerestem a telefont, hogy elhagytam-e vagy nem. De ha nincs viszonyítási alapod, akkor nem vészes és mégse a 3,5kg laptopot hurcolászom. A 10" miatt tökéletes olyannak, aki sokat utazik, de közben a vonaton/tömegközlekedésen akar dolgozni. Tegnap pl a PFC talira a névjegykártyát a buszon csináltam meg vele. Photoshop képszerkesztéssel mindennel. Volt, hogy szembe sütött a nap, de lehetett látni a kijelzőt. A belátási szög is nagyon jó. Szóval nem kell, egy szerverszoba neki ahol még ablak sincs, hogy használni lehessen. Érzékenységre a szokásos tökéletes minőség. Még két "negatívumot" tudok mondani az egyik, hogy a kábel saját csatlakozós szóval nem tudod helyettesíteni és számomra kicsit rövid is. Van egy kb 15cm hosszabbítóm azt elfogadja töltés gyanánt, de a 1,5m+saját kábelnél már nem akar tölteni. Az érintőképernyő és qwerty kombinációja számomra egy álom! Amúgy is sokat használom a laptopon a gyorsbillentyűket, de itt meg csak rátapizok arra, amit meglátok és kész. Nincs az, hogy most hú alt+f4-f5 vagy valami ilyesmi. Annó a HTC-hez vettem egy Plantronics Backbeat 903 headsetet ami tulajdonképp hatalmas csalódás volt, mert percenként ledobta a BT-ról úgy hogy a PDA egy tokban az övemen volt. Elkönyveltem, hogy ezt benéztem. Ha ágyban feküdtem a PDA mellettem úgy semmi baja nincs. Mondom, kipróbálom a Transformerre . Valami csodálatos a minősége is és természetesen nyugodtan mehetek, bármerre a szobában vele itt nem szakad, meg mint a HTC-nél. Az okát nem tudom. Ha dual bootra meg lehetne oldani, hogy mellette Windowst is betöltsön lehet menne a Netbook mellé a laptop a szekrény tetejére és max este ha filmet akarok nézni akkor kellene mert azért na mégis csak 15" az 15” és nem 10.”
Még egy hiányosságot említenék, de ez igencsak testre szabott kár, hogy nem tudok php szervert futtatni, rajta mert holnap csak ez az egy miatt kell vigyem a laptopot minden mást meg tudnék oldani a Transformeren.