2024, 11 24, 12:49:44
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy S PLUS általános beszélgetés  (Megtekintve 288759 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Crvsh3R

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: Sony Xperia SP
  • PDA ROM: 4.1.2 (stock)
Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #2125 Dátum: 2013, 11 07, 20:40:08 »
Wipe Cache, wipe Dalvik cache nem hat ki egy program eltárolt beállításaira, ugye? (Google Autheticator miatt jó lenne tudni)
Pontosan mit is csinálnak ezek a funkciók?

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
  • Navigáció / Navigation: Mio C510
  • PDA: Lenovo A916
  • PDA ROM: 4.4.2
Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #2126 Dátum: 2013, 11 07, 21:53:05 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Wipe Cache, wipe Dalvik cache nem hat ki egy program eltárolt beállításaira, ugye? (Google Autheticator miatt jó lenne tudni)
Pontosan mit is csinálnak ezek a funkciók?

Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9001-ről

A 11. és a 13. pont alatt találod.

Nem elérhető Crvsh3R

• PFC Fan
« Reply #2127 Dátum: 2013, 11 07, 22:21:55 »

A 11. és a 13. pont alatt találod.

Köszönöm a gyors választ, csak az a gond, hogy mindenhol ez jelenik meg nekem: "You are not allowed to view links. Register or Login." (pedig be vagyok lépve és Firefox és Chrome alatt is próbáltam)

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
Re: Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #2128 Dátum: 2013, 11 08, 02:37:55 »
Köszönöm a gyors választ, csak az a gond, hogy mindenhol ez jelenik meg nekem: "You are not allowed to view links. Register or Login." (pedig be vagyok lépve és Firefox és Chrome alatt is próbáltam)

Lépj ki, és a PDA Fan főoldalán lépj be. Utána gyere vissza ide, akkor már érzékelni fogja, és mutatja a linkeket.

Nem elérhető mACSman

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Primo
  • PDA: GalaxyS6 Edge G925F
« Reply #2129 Dátum: 2013, 11 09, 12:28:05 »
You are not allowed to view links. Register or Login !!!  ;)
Galaxy S6 Edge
ROM: CarHDRom V.16
Kernel: HackerKernel v7
Recovery: TWRP 2.8.7.1
Modem: G925FXXU3QOKD

Nem elérhető Crvsh3R

• PFC Fan
« Reply #2130 Dátum: 2013, 11 10, 11:23:31 »
Amióta visszatettem EIII-as romot, azóta valamiért nem frissül a Google Play, az alap 4.2.9-en áll, holott korábban felfrissült a legfrissebb verzióra. Az alkalmazások és minden egyéb frissül. Mi lehet a gond? You are not allowed to view links. Register or Login próbáltam, de nem segített (Wifi mellett).

Nem elérhető Crvsh3R

• PFC Fan
« Reply #2131 Dátum: 2013, 11 11, 18:38:06 »
Nos, próbáltam wipe cache / dalvik cache-t és feltenni egy másik gapps-t, de akkor sem frissül. Ötlet?

Nem elérhető chubby2o6

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus, SGS 4 i9505
  • PDA ROM: CM 11.0. 20140910-ION-dev-connection-team release12-ariesve, 4.4.2 gyári
« Reply #2132 Dátum: 2013, 11 11, 19:50:47 »
Nos, próbáltam wipe cache / dalvik cache-t és feltenni egy másik gapps-t, de akkor sem frissül. Ötlet?

És miért akarod mindenáron, hogy frissüljön? Nekem bejön, hogy a gapps fekete, de a Play a frissítés után fehér lett. Hiába töröltem utána a frissítést, csak egy rövid ideig volt fekete, aztán megint frissítette magát fehérre.
Mióta újraraktam a romot, azóta nem frissül ( kop-kop-kop ), és nem is nagyon akarom.
Azt nem is néztem, hogy lehet-e manuálisan frissíteni.
Update: megnéztem, és nem találtam az alkalmazáson belül frissítési lehetőséget, de attól még lehet, hogy létezik ilyen opció.

Nem elérhető Crvsh3R

• PFC Fan
« Reply #2133 Dátum: 2013, 11 12, 22:07:05 »
És miért akarod mindenáron, hogy frissüljön? Nekem bejön, hogy a gapps fekete, de a Play a frissítés után fehér lett. Hiába töröltem utána a frissítést, csak egy rövid ideig volt fekete, aztán megint frissítette magát fehérre.
Mióta újraraktam a romot, azóta nem frissül ( kop-kop-kop ), és nem is nagyon akarom.
Azt nem is néztem, hogy lehet-e manuálisan frissíteni.
Update: megnéztem, és nem találtam az alkalmazáson belül frissítési lehetőséget, de attól még lehet, hogy létezik ilyen opció.

Megoldottam, de azért köszönöm a válaszod!!  :ok:

Más: valaki már találkozott olyan üzenettel, hogy az SD kártya leválasztásra került? (asszem az is ott volt, hogy a kártya megóvása érdekében) Ezután kiírta, hogy hibakeresés, de a kártyát utána ugyanúgy a fájlkezelőben megtaláltam és a rajta lévő cuccokat el is tudtam érni. Ennek az volt az előzménye, hogy lehúztam a töltőről, majd visszadugta a telót (azt néztem, hogy a kijelző töltőre csatlakozáskor nem kapcsol be, mert stock romnál bekapcsolt).
Valami hiba lehet vagy nem kell aggódnom?  :hmm:

Nem elérhető chubby2o6

• PFC Fan
  • PDA ROM: CM 11.0. 20140910-ION-dev-connection-team release12-ariesve, 4.4.2 gyári
« Reply #2134 Dátum: 2013, 11 13, 17:37:50 »
Megoldottam, de azért köszönöm a válaszod!!  :ok:

Más: valaki már találkozott olyan üzenettel, hogy az SD kártya leválasztásra került? (asszem az is ott volt, hogy a kártya megóvása érdekében) Ezután kiírta, hogy hibakeresés, de a kártyát utána ugyanúgy a fájlkezelőben megtaláltam és a rajta lévő cuccokat el is tudtam érni. Ennek az volt az előzménye, hogy lehúztam a töltőről, majd visszadugta a telót (azt néztem, hogy a kijelző töltőre csatlakozáskor nem kapcsol be, mert stock romnál bekapcsolt).
Valami hiba lehet vagy nem kell aggódnom?  :hmm:

Olyanról már olvastam itt a fórumon, hogy a hálózati töltést úgy érzékelte a teló, mintha PC-re dugták volna. Erre azt javasolták, hogy húzza ki a telóból a töltőt, majd dugja vissza. Bevált, mert utána már érzékelte, hogy AC módban tölt, tehát nem PC-ről, hanem hálózatról.
Lehet, hogy neked a gyors ki-be miatt valamiért azt hitte, hogy PC-re dugtad, és ez valahogy bekavart, és biztos, ami biztos alapon leválasztotta az SD-t. Sztem, ha azóta látod az SD-t, nincs ok az aggodalomra.
Ha rádugom a töltőre, nekem se éled fel a kijelző, de a hangbeállításokban engedélyeztem a töltés jelzését, és így legalább pittyen egyet, ha töltőre teszem.

Nem elérhető Crvsh3R

• PFC Fan
« Reply #2135 Dátum: 2013, 11 13, 17:56:06 »
Olyanról már olvastam itt a fórumon, hogy a hálózati töltést úgy érzékelte a teló, mintha PC-re dugták volna. Erre azt javasolták, hogy húzza ki a telóból a töltőt, majd dugja vissza. Bevált, mert utána már érzékelte, hogy AC módban tölt, tehát nem PC-ről, hanem hálózatról.
Lehet, hogy neked a gyors ki-be miatt valamiért azt hitte, hogy PC-re dugtad, és ez valahogy bekavart, és biztos, ami biztos alapon leválasztotta az SD-t. Sztem, ha azóta látod az SD-t, nincs ok az aggodalomra.
Ha rádugom a töltőre, nekem se éled fel a kijelző, de a hangbeállításokban engedélyeztem a töltés jelzését, és így legalább pittyen egyet, ha töltőre teszem.

Köszi, én is erre gondoltam! Play-re visszatérve, csak az EIII-hoz tartozó gapps-al volt a gond, az nem frissült. Anno próbáltam rátelepíteni utána You are not allowed to view links. Register or Login -t, de nem írja felül (valaki korábban írta, hogy elég csak rátelepíteni). Most viszont, hogy visszatettem az ADC-s romot + You are not allowed to view links. Register or Login -t megy minden.

Nem elérhető chubby2o6

• PFC Fan
« Reply #2136 Dátum: 2013, 11 13, 18:32:37 »
Köszi, én is erre gondoltam! Play-re visszatérve, csak az EIII-hoz tartozó gapps-al volt a gond, az nem frissült. Anno próbáltam rátelepíteni utána You are not allowed to view links. Register or Login -t, de nem írja felül (valaki korábban írta, hogy elég csak rátelepíteni). Most viszont, hogy visszatettem az ADC-s romot + You are not allowed to view links. Register or Login -t megy minden.

Nekem az EIII-hoz tartozó gapps is frissült, csak mióta újraraktam, azóta nem. Sztem, ha lesz frissítése a Play-nek, megint frissülni fog.

Nem elérhető szergej973

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Igo Primo
  • PDA: Sony Xperia M2
  • PDA ROM: [ROM] Xperia Z5 STYLE 4.6 (LOCKED / UNLOCKED BL)
« Reply #2137 Dátum: 2013, 12 01, 11:02:13 »
Ki van halva a fórum,vagy már csak nekem van ilyen gépem?! :hmm:

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
« Reply #2138 Dátum: 2013, 12 01, 14:22:44 »
Ki van halva a fórum,vagy már csak nekem van ilyen gépem?! :hmm:

Nem csak neked ;)

Mindig megnézem a jelölt 9001 oldalakat, ha ír valaki, de mostanában nem romolgattam. Az ADC 4.2.2. r7 van fent szeptember óta, bevált. De a szemem nyitva, meg olvasgatom az xda-t is, ha van valami tuti, esetleg kipróbálom. Bár azt gondolom (ez csak az én véleményem), hogy lassan kimerülnek a lehetőségek, nem lehet tovább fokozni az erre a telefonra portolt romok tudását, optimalizását. De végülis... A Ginderbread-től idáig eljutni... az sem semmi. :)

Nem elérhető Crvsh3R

• PFC Fan
« Reply #2139 Dátum: 2013, 12 04, 20:11:53 »
Valaki meg tudná mondani, hogy a System mappa wipe-nak van valami értelme? Mit tartalmaz az a mappa? Egyáltalán szabad azt wipeolni?

Nem elérhető nemka

• PFC Fan
  • PDA: I9001
  • PDA ROM: I9001XXKF8
« Reply #2140 Dátum: 2013, 12 05, 08:03:37 »
Crvsh3R: A system mappában csak maga az Android van. Szerinted mit szólna a telefon, ha törölnéd?
Csaxólok, hogy a felhasználói adatterület egy bittelsem sem lesz nagyobb, akármennyit is törölsz a rendszerterületről.

Tapatalk 2-vel küldve Samsung Galaxy S Plusról

Nem elérhető Crvsh3R

• PFC Fan
« Reply #2141 Dátum: 2013, 12 05, 10:23:29 »
Crvsh3R: A system mappában csak maga az Android van. Szerinted mit szólna a telefon, ha törölnéd?
Csaxólok, hogy a felhasználói adatterület egy bittelsem sem lesz nagyobb, akármennyit is törölsz a rendszerterületről.

Tapatalk 2-vel küldve Samsung Galaxy S Plusról

Köszönöm a választ, ez a része tiszta. Viszont mindegyik rommal van egy olyan problémám, hogy egyszer csak elérhetetlen egy idő után az sd kártya (időtúllépéssel), persze újraindítás után megy megint minden. Erre keresek most megoldást.

Nem elérhető Tizi

• PFC Fan
  • PDA: Samsung galaxy S Plus
  • PDA ROM: 2.3.3
« Reply #2142 Dátum: 2013, 12 10, 10:56:31 »
Tisztelt Tagok!

Hatalmas kéréssel fordulok hozzátok...
Adott a Galaxy S Plus-om és az érdeklődés, az idegbetegség és a hozzá nemértés+a félsz ...  :oops:
Bővebben:
Másfél éve élek együtt vágyaim álmával az ANDROIDOS okostelóval. A gond csak az hogy mostanra az őrületbe kerget. Még mindig a 2.3.3 van rajta mert azt gondoltam hogy majd szól ha frissülnie kell és azt majd a szoftverfrissítésre kattintva megcsinálja...
Naiv voltam vagy tudatlan...mostmár mindegy mert semmi ilyesmi nem történt...ami történik most az:
-napi többszöri spontán újraindulás
-napi lefagyás(aksi ki és vissza)
-lassú müködés stb stb..
Több fórumot olvastam már és sok helyen megtaláltam a ROM frissítések leírását és vágyakozva gondolok arra hogy milyen jó is azoknak akik MERIK és TUDJÁK és felteszik a már stabilan és kipróbáltan müködő pl. 4.1.x vagy 4.2.x es romokat
Én nem merem.....meg nem  is tudom...
Kérem az itt megforduló és hozzáértő  ROM cserélő urak (hölgyek) közül valaki csinálja ezt meg nekem.
Gyáli vagyok tehát Bp. és annak dél-keleti vonzáskörzete előnyben :)
Természetesen ha az illető nem fedné fel a lakhelyét és lenne olyan szíves hogy nálam csinálja meg az is megoldható.
1 üveg itallal is meghálálnám a segítséget (whisky, vodka, konyak amit szeret)
Bocs ha ez off itt a topikba de valahol segítséget kellett kérnem... :ima:
Előre is köszi ha válaszoltok vagy tudtok segíteni:
Tizi

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
« Reply #2143 Dátum: 2013, 12 10, 20:21:41 »
Tisztelt Tagok!

Hatalmas kéréssel fordulok hozzátok...
Adott a Galaxy S Plus-om és az érdeklődés, az idegbetegség és a hozzá nemértés+a félsz ...  :oops:
Bővebben:
Másfél éve élek együtt vágyaim álmával az ANDROIDOS okostelóval. A gond csak az hogy mostanra az őrületbe kerget. Még mindig a 2.3.3 van rajta mert azt gondoltam hogy majd szól ha frissülnie kell és azt majd a szoftverfrissítésre kattintva megcsinálja...
Naiv voltam vagy tudatlan...mostmár mindegy mert semmi ilyesmi nem történt...ami történik most az:
-napi többszöri spontán újraindulás
-napi lefagyás(aksi ki és vissza)
-lassú müködés stb stb..
Több fórumot olvastam már és sok helyen megtaláltam a ROM frissítések leírását és vágyakozva gondolok arra hogy milyen jó is azoknak akik MERIK és TUDJÁK és felteszik a már stabilan és kipróbáltan müködő pl. 4.1.x vagy 4.2.x es romokat
Én nem merem.....meg nem  is tudom...
Kérem az itt megforduló és hozzáértő  ROM cserélő urak (hölgyek) közül valaki csinálja ezt meg nekem.
Gyáli vagyok tehát Bp. és annak dél-keleti vonzáskörzete előnyben :)
Természetesen ha az illető nem fedné fel a lakhelyét és lenne olyan szíves hogy nálam csinálja meg az is megoldható.
1 üveg itallal is meghálálnám a segítséget (whisky, vodka, konyak amit szeret)
Bocs ha ez off itt a topikba de valahol segítséget kellett kérnem... :ima:
Előre is köszi ha válaszoltok vagy tudtok segíteni:
Tizi

Nezd, attol hogy vki mas teszi fel a romot a felelosseg a tied. Ha vmi geba van, akkor o nem fizet, stb mivel nem szerviz.

En tenyleg csak azt tudom mondani, hogy az itteni leiras figyelmes olvasasaval/tanulmanyozasaval probald meg.
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető Tizi

• PFC Fan
« Reply #2144 Dátum: 2013, 12 10, 21:16:23 »
Nezd, attol hogy vki mas teszi fel a romot a felelosseg a tied. Ha vmi geba van, akkor o nem fizet, stb mivel nem szerviz.

En tenyleg csak azt tudom mondani, hogy az itteni leiras figyelmes olvasasaval/tanulmanyozasaval probald meg.
:)
Abszolút nem a felelőséget akarom áthárítani, természetesen ha valaki vállalja ezt akkor semmilyen felelőséggel nem tartozik amit csinál..
CSAK!!
Annak van gyakorlata,tudja a menetet, ért ilyenekhez ami nekem kínai hogy wipe??? meg hasonlok pl ilyen mód, olyan mód...
Ha valahol elakad akkor tudja hogy mi a teendő hogy újra életet leheljen a vasba :)
Komolyan gondoltam hogy segítséget, szívességet kérnék ezzel ,az illető minden nemű felelőssége NÉLKÜL!
Köszi

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
« Reply #2145 Dátum: 2013, 12 10, 22:39:43 »
:)
Abszolút nem a felelőséget akarom áthárítani, természetesen ha valaki vállalja ezt akkor semmilyen felelőséggel nem tartozik amit csinál..
CSAK!!
Annak van gyakorlata,tudja a menetet, ért ilyenekhez ami nekem kínai hogy wipe??? meg hasonlok pl ilyen mód, olyan mód...
Ha valahol elakad akkor tudja hogy mi a teendő hogy újra életet leheljen a vasba :)
Komolyan gondoltam hogy segítséget, szívességet kérnék ezzel ,az illető minden nemű felelőssége NÉLKÜL!
Köszi

Hidd el, másfél évvel ezelőtt pont ugyanúgy nem tudtam, hogy mi a "wipe" és társai, mint te... ;) Semmi egyebet nem tettem, mint elolvastam a megfelelő topikokban leírtakat, ahol lépésről lépésre, szó szerint szájbarágósan végigvezettek a romtelepítésen. Az első után azt mondod majd: ez csak ennyi? ;)

Nem elérhető Tizi

• PFC Fan
« Reply #2146 Dátum: 2013, 12 12, 15:59:57 »
Nem könnyítitek meg a gondomat...50 évesen magamra hagytok a gondommal....
Mi az a kernel? kötelező azt is feltenni?
ICS vagy JB a stabilabb? Melyiket könnyebb felrakni?
Ha rootolok és mentést csinálok titánium backup-pal akkor azt hova mentse?
A mentés helyének a külső SD-t jelőljem be?
A vason levő összes adat elveszik ha új ROM-ot teszek rá?
Hirtelen ennyi amit nem tudok...
Ya...amiket le kell tölteni azok a pc-re kerüljenek és majd onnan kell felvarázsolni a mobilra vagy a gyökérbe kell tenni?
Simán ha USB-vel összedugom a PC-t az elég vagy kell vmi progi amivel a műveleteket meg tudom csinálni?
Köszi a válaszokat

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
« Reply #2147 Dátum: 2013, 12 12, 17:35:53 »
Ya...amiket le kell tölteni azok a pc-re kerüljenek és majd onnan kell felvarázsolni a mobilra vagy a gyökérbe kell tenni?
Simán ha USB-vel összedugom a PC-t az elég vagy kell vmi progi amivel a műveleteket meg tudom csinálni?
Köszi a válaszokat

A következő sorok nem bántás, de egy számítógépnél se kezdesz el egy op rendszert telepíteni, ha azt se tudod, hogy mi az, hogy "format".

De kérdéseidet olvasva szerintem először nagyon sok dolgot kéne tisztáznod, alapfogalmak, stb. Ha így állsz neki, akkor hamar megeshet, hogy a telefonból söralátétet csinálsz.

Néhány olvasgatni való:

szerintem első körben ezeken rágd át magad!

Ne hidd, hogy most direkt a "korod miatt" nem válaszolunk.
Most nincs lehetőségem visszakeresni, de 1-2 hónapja az itt található leírások alapján egy 40 körüli anyuka lepte meg a fiát egy romolt telefonnal. Persze neki is volt néhány pontosító kérdése, de ennyi.
Szóval, ha kellően türelmes vagy, és utána olvasol, akkor neked is menni fog.

az a baj, hogy megértened/tanulnod az alapfogalmakat különben, ha vmi nem úgy sül el, akkor hiába írjuk le, hogy csinálj egy wipe-t, ha azt se tudod mi az.
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
« Reply #2148 Dátum: 2013, 12 12, 19:34:50 »

Tizi, 45 évesen nincs túl sok előnyöm... ;) :D

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
« Reply #2149 Dátum: 2013, 12 12, 19:58:15 »
Köszi a válaszokat

Válaszok a kérdéseidre (diohejban, mert igazabol eloszor tenyleg olvass egy kicsit, ahogy Szabadgy mondta):

1. A kernellel egyelőre ne foglalkozz, a rom, amit majd feltelepitesz, tartalmazza a kernelt, amit mi cserélgetni szoktunk, kísérletezünk, hogy esetleg jobban fut egy másikkal, ennyi, ezzel ráérsz még.

2. ICS-JB: feltenni ugyanolyan. De a JB az android újabb, továbbfejlesztett, optimalizáltabb, okosabb fajtája, tehát a javaslatom a JB.

3. A Titaniumhoz nem értek, nem használom. De gondolom, hogy a külső SD-re kell menteni.

4. Romcserénél az összes telepített programod elvész, tekintve, hogy mindig illik egy gyári állapot visszaállítást csinálni. Egyéb, letöltött dolgok csak akkor tűnnek el, ha wipe-olod a belső vagy külső SD-t.

5. A rom (meg a hozzávaló esetleges dolgok) egy *.zip fájl, amit miután letöltöttél a PC-re, átmásolod a telefonra, tökmindegy hova, én pl. a külső SD-re szoktam egy bármilyen könyvtárba. Innen tallózod majd be, ha szükség van rá.

6. A PC-re telepítened kell egy friss, Samsung Mobile Driver nevű dolgot, ezután csak összedugod a telefonnal, és pl. Total Commanderrel máris látod, mint külön meghajtót, másolhatsz bármit ide-oda.