2024, 11 25, 17:45:59
Samsung F.A.Q.

Szerző Téma: Galaxy S PLUS általános beszélgetés  (Megtekintve 288852 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető no.in

• Nem: Férfi
  • PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S Plus
  • PDA ROM: cyanogen 10.0.0
Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1450 Dátum: 2013, 01 22, 21:46:47 »
akkor csináljunk egyet, legyen az odin!
odin letöltve meg az ops, és a tar file is!
hogy tudom elérni, hogy az odin lássa a telefonom?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
  • PDA: Nexus 4, Nexus 7
« Reply #1451 Dátum: 2013, 01 22, 21:59:07 »
You are not allowed to view links. Register or Login
akkor csináljunk egyet, legyen az odin!
odin letöltve meg az ops, és a tar file is!
hogy tudom elérni, hogy az odin lássa a telefonom?

Ilyenkor kell download modba tenni es ugy csatlakozaptatni a pchez
Nexus 4 - 4.4 Mahid + Franco kernel
Nexus 7 (2012) - 5.0.1 Euphoria + stock kernel

Nem elérhető no.in

• PFC Fan
« Reply #1452 Dátum: 2013, 01 22, 22:07:14 »
meg van, sikerült. cyanogen 10.+gapps minden működik! köszönöm a segítséget bocsi, ha erőszakod voltam, de teljesen felmérgelt! :(

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1453 Dátum: 2013, 01 22, 22:12:06 »
meg van, sikerült. cyanogen 10.+gapps minden működik! köszönöm a segítséget bocsi, ha erőszakod voltam, de teljesen felmérgelt! :(

Orulok.
Te erdeked,de legkozelebb olvass utana a dolgoknak.

Nem elérhető no.in

• PFC Fan
« Reply #1454 Dátum: 2013, 01 22, 22:15:47 »
megfogadom a tanácsot!

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
  • Navigáció / Navigation: Mio C510
  • PDA: Lenovo A916
  • PDA ROM: 4.4.2
« Reply #1455 Dátum: 2013, 01 23, 22:52:38 »
Pár napja vettem észre, hogy a 15 hónapos készülékemen az állapotsor helye frankón látszik, ha homogén fehér, vagy világosszürke a kijelző. Nem mondom, hogy állandóan ezt figyelem, de azért komolyan zavar. Tapasztalt ilyet valaki? Ez a samoled valamilyen "mellékhatása?" :(

I9001 powered by MIUI

Nem elérhető djhalasi

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S2
« Reply #1456 Dátum: 2013, 01 23, 23:49:55 »
Sziasztok! Kb 10 hónapja vettem a telómat használtan, akkor volt 3 hónapos. Amikor kipróbáltam tökéletesnek tűnt, de 1-2 nap után elkezdett fagyogatni, illetve a vissza és a menü gombokra reagált, de hiába nyomtam a kijelzőt, mint  a barom nem reagált semmire. Eleinte csak néha csinálta és legtöbbször sms írás közben jött elő, de mostanság szinte használhatatlan és sokszor semmire nem reagál a kijelző, csak a vissza és a menü gomb működik. Már romot is cseréltem. Most a legfrissebb német T-mobileos 2.3.6 van rajta, ami elvileg 2012 szeptemberi. Eleinte ezzel jónak tűnt, látványosan gyorsabb lett, de 1-2 nap múlva megint kezdte és most ott tartok, hogy szinte használhatatlan a telefon. Éppen fel tudom venni, meg lerakni, de ha pötyögni kell rajta, akkor mindig behal. Mi lehet a gond? Kijelző érzékelő probléma, vagy mi? Sokszor már annyira felidegesít,h legszívesebben földhöz vágnám. Gyakorlatilag mióta nálam van kula az egész.

Nem elérhető Vin3553

• PDA: Samsung Galaxy S Plus GT-I9001
  • PDA ROM: [ROM][PMEM][JB][4.2.2][JDQ39E] CyanogenMod 10.1 by ADC-Team - Release 6 - Kernel 3.4.X
« Reply #1457 Dátum: 2013, 01 23, 23:55:46 »
Pár napja vettem észre, hogy a 15 hónapos készülékemen az állapotsor helye frankón látszik, ha homogén fehér, vagy világosszürke a kijelző. Nem mondom, hogy állandóan ezt figyelem, de azért komolyan zavar. Tapasztalt ilyet valaki? Ez a samoled valamilyen "mellékhatása?" :(

I9001 powered by MIUI

Hali!

Én régebben olvastam erről, valóban az amoled kijelző hibája. ugye az állapotsor általában ugyanolyan színű, mindig ugyanott van, nem változik, így "beég".. és meglátszik a helye. Ez elsősorban a magas fényerő használatának tudható ez be (és persze annak, hogy folyamatosan ugyanazt a képet kell "mutatnia").

Üdv
Vin

"Oled hátrányai"

Nem elérhető Flak88

• PFC Fan
    • facebook
  • Navigáció / Navigation: Mio C510
  • PDA: Lenovo A916
  • PDA ROM: 4.4.2
Re: Re: Galaxy S PLUS általános beszélgetés
« Reply #1458 Dátum: 2013, 01 24, 07:07:29 »
Hali!

Én régebben olvastam erről, valóban az amoled kijelző hibája. ugye az állapotsor általában ugyanolyan színű, mindig ugyanott van, nem változik, így "beég".. és meglátszik a helye. Ez elsősorban a magas fényerő használatának tudható ez be (és persze annak, hogy folyamatosan ugyanazt a képet kell "mutatnia").

Üdv
Vin

"Oled hátrányai"

Hurrá. :)
De ezek szerint annyira mégsem gyakori, ha más nem vett észre ilyesmit (úgy értem, közülünk, itt, a kis közösségünkben)...

I9001 powered by MIUI

Nem elérhető user137

• Navigáció / Navigation: -
  • PDA: SGS
  • PDA ROM: Darky's 8.0 no wipe
« Reply #1459 Dátum: 2013, 01 24, 10:14:46 »
Sziasztok!

Hadd kérjek segítséget... került hozzám egy i9001 (nagynénémék találták a hóban a semmi közepén Ausztriában), a "3" nevű osztrák szolgáltatótól. Ezt próbálom függetleníteni, de a telefonon nincs nv_data.bin fájl.  :shock:

Van IMEI-je, idegen kártyára unlock kódot kér, látszólag teljesen normális a készülék (már cseréltem rajta ROMot stockra, rootoltam, stb - 2.5 évig volt SGS-em), de az nv_data.bin csak nem akar visszajönni. Az /efs mappában csak "cryptprop" kezdetű fájlok vannak.

Mit lehet ilyenkor csinálni? Tapasztalt már valaki ilyet?

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1460 Dátum: 2013, 01 24, 11:46:43 »
Sziasztok!

Hadd kérjek segítséget... került hozzám egy i9001 (nagynénémék találták a hóban a semmi közepén Ausztriában), a "3" nevű osztrák szolgáltatótól. Ezt próbálom függetleníteni, de a telefonon nincs nv_data.bin fájl.  :shock:

Van IMEI-je, idegen kártyára unlock kódot kér, látszólag teljesen normális a készülék (már cseréltem rajta ROMot stockra, rootoltam, stb - 2.5 évig volt SGS-em), de az nv_data.bin csak nem akar visszajönni. Az /efs mappában csak "cryptprop" kezdetű fájlok vannak.

Mit lehet ilyenkor csinálni? Tapasztalt már valaki ilyet?

Szia,

ingyenes megoldás nincs.
Leírás van, de nem működik.....bin fájlt senki nem találja. vagy nincs, vagy pedig más néven fut

Nem elérhető user137

« Reply #1461 Dátum: 2013, 01 24, 12:20:02 »
Szia,

ingyenes megoldás nincs.
Leírás van, de nem működik.....bin fájlt senki nem találja. vagy nincs, vagy pedig más néven fut

báááh... akkor mégse én vagyok a hülye. Páran írták, h a stock rom felülflashelése mentesíti a telót, de ezt őszinte leszek nem hiszem.

szervizben akkor lehet megcsinálják. egy szar kamerának elég drága így a cucc  :taps:

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1462 Dátum: 2013, 01 24, 12:27:32 »
báááh... akkor mégse én vagyok a hülye. Páran írták, h a stock rom felülflashelése mentesíti a telót, de ezt őszinte leszek nem hiszem.

szervizben akkor lehet megcsinálják. egy szar kamerának elég drága így a cucc  :taps:

de írták arra a flash-re is páran, hogy bullshit! :)

drágának nem lehet drága, mert ingyen volt. :)
max beruházol egy 10eurós hivatalos függetlenítésre, aztán még tovább tudod adni...

Nem elérhető user137

« Reply #1463 Dátum: 2013, 01 24, 13:01:47 »
de írták arra a flash-re is páran, hogy bullshit! :)

drágának nem lehet drága, mert ingyen volt. :)
max beruházol egy 10eurós hivatalos függetlenítésre, aztán még tovább tudod adni...

hát ha 10 euró, akkor nem para, azt simán. kérdés hogy elhiszik-e a mesémet a szervizben. én gyanakodnék magamra, még ha isten bizony is az történt amit leírtam. :hmm:

(ennek ellenére szúrja a csőröm, h nem lehet meghákolni ezt a kis vackot)

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1464 Dátum: 2013, 01 24, 13:36:54 »
hát ha 10 euró, akkor nem para, azt simán. kérdés hogy elhiszik-e a mesémet a szervizben. én gyanakodnék magamra, még ha isten bizony is az történt amit leírtam. :hmm:

(ennek ellenére szúrja a csőröm, h nem lehet meghákolni ezt a kis vackot)

de nem csak szervizben függetlenítik. Van egy oldal, ahol imei számot kell megadni, aztán fizetsz, és elküldök az unlock kódot.

múltkor felmerült kérdésként, és akkor futottam rajta egy kört neten a függetlenítés ügyébben...XDA és Google. De működő és ingyenes megoldást nem találtam. :(

Nem elérhető Foldhazi Gergo

• PFC Fan
  • PDA: Samsung GT-i 9001
  • PDA ROM: Android 2.3.3
« Reply #1465 Dátum: 2013, 01 24, 19:19:50 »
Sziasztok!
Nem rég találtam egy oldalt ahol a Google play-en látott fizetős játékok és programok igyen fent vannak, de nem tudom hogyan kell telepíteni, tudna valaki segíteni? :warez:         Valamint van még egy problémám: egyes játékok pl gta 3 indítás után befagy a telefon samsung galas s plus cm 9

Moderator Comment Kérlek legközelebb ne linkelj be ilyen oldalakat!

Nem elérhető Vin3553

• PDA ROM: [ROM][PMEM][JB][4.2.2][JDQ39E] CyanogenMod 10.1 by ADC-Team - Release 6 - Kernel 3.4.X
« Reply #1466 Dátum: 2013, 01 24, 20:02:51 »
Hali! nekem lenne egy nem olyan fontos, de annál bosszantóbb kérdésem :)

CM10 nél ki lehet kapcsolni a tv screen lock animációt? Nekem 10 ből 7x azt csinálja, hogy lefut az animáció (ugye ez akarna lenni az elsötétedés) de utána még villan egyet az egész kijelző (bevillan a lezárás előtti képernyőkép).. Akkor is csinálja, mikor telefonáláskor fülemhez teszem a telefont (és ugye ekkor is kikapcsolja a képernyőt), elsötétedik, villan egyet majd ismét elsötétedik.

5letek? :)

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1467 Dátum: 2013, 01 24, 21:00:46 »
Hali! nekem lenne egy nem olyan fontos, de annál bosszantóbb kérdésem :)

CM10 nél ki lehet kapcsolni a tv screen lock animációt? Nekem 10 ből 7x azt csinálja, hogy lefut az animáció (ugye ez akarna lenni az elsötétedés) de utána még villan egyet az egész kijelző (bevillan a lezárás előtti képernyőkép).. Akkor is csinálja, mikor telefonáláskor fülemhez teszem a telefont (és ugye ekkor is kikapcsolja a képernyőt), elsötétedik, villan egyet majd ismét elsötétedik.

5letek? :)

néha nálam is előfordul, de nem ilyen sűrűn...én pl. pont nem foglalkozom vele.

itt a 4 hozzászólásban találsz választ. remélem működik

Nem elérhető Vin3553

« Reply #1468 Dátum: 2013, 01 24, 22:00:13 »
néha nálam is előfordul, de nem ilyen sűrűn...én pl. pont nem foglalkozom vele.

itt a 4 hozzászólásban találsz választ. remélem működik

Hát akkor marad így.. ez nem nagyon segített. Azért köszi :)

Nem elérhető wassup

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Samsung
  • PDA: Samsung
  • PDA ROM: I9001XXKQI
« Reply #1469 Dátum: 2013, 01 24, 22:33:52 »
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy milyen firmware-t rakjak fel a telómra.Most jelenleg ez van fennt:
Firmware: 2.3.6
Alapsáv ver: I9001XXKPM
Kernelver:  2.6.35.7-perf dpi@DELL170#1
Build: GINGERBREAD.XXKQI

Mióta ezt felrakattam,azóta is csinálja a hülyeségeket amiket előtte is sőt még újabbak is jelentkeztek.
PL.Eléggé fagy időnként a rendszer,tök lassú,pedig nincs sok progi fennt és nem nagyon terhelem le az erőforrásait.Nem tárcsáz időnként mikor hívást indítok és beszéd közben is megszakítja a telefonálást is alkalmanként.Ha nem nyúlok hozzá akkor belép olyan menübe amiben nem is jártam.Néha annyira megfagy hogy csak az aksi kiszedésével tudom kikapcsolni.Ha belépek az alkalmazások menübe, a progik mindig abc szerint kerülnek rendezésbe,hiába változtattam meg előtte a sorrendjüket tettszés szerint.Tölteni is többször csak úgy lehetett ha újraindítottam a rendszert.Szerintem az aksi is jobban melegszik mostanában ha használom,de lehet hogy beképzelem ezt a jelenséget.
Hát most rividen ennyi jutott eszembe.Az a bosszantó,hogy viszonylag nem régi a készülék, 1 éves múlt.Már a kezdetekben is voltak vele gondok.Egyszár már volt benn Márkaszervizben ott frissítettek rajta,de nem lett tökéletes.Ezt a verziót ami fennt van az egy haver rakta fel.Tudna valaki segíteni?Nekem ez az első okos telefonom,de ha ezeknek a dolgoknak így kell működni akkor nagyot csalódtam a technikában.

Nem elérhető djhalasi

• PFC Fan
  • PDA: Samsung Galaxy S2
« Reply #1470 Dátum: 2013, 01 24, 23:06:23 »
Nekem is ilyen bajom van, de eddig még senki nem adott még ötletet sem, hogy mi lehet a problem. Fagy mint a disznó, sokszor hiába nyomkodom a kijelzőt nem reagál semmire, vagy csak hosszas késéssel. Elég idegesítő. Próbáltam a gyári 2.3.3-as és 2.3.6-os rommal is, de pl a 2.3.3-al még rosszabb, mint a 2.3.6-tal, pedig elvileg az a gyári romja. Most 2012 szeptemberi német T-s 2.3.6 van rajta. Ezzel kicsit jobb, de ezzel is jelentkeznek az említett hibák. Amit észrevettem, hogy tegnap piszkosul fagyott, viszont az akksi olyan 30% körül volt, szóval majdnem teljesen le volt merülve. Este feltöltöttem és ma reggel viszonylag jó volt. Talán befolyásolná a fagyásokat a töltöttség is? Általában sms írásnál és a névjegyzékben történő matatáskor jön elő a legjobban.

Sziasztok!
Érdeklődnék hogy milyen firmware-t rakjak fel a telómra.Most jelenleg ez van fennt:

Mióta ezt felrakattam,azóta is csinálja a hülyeségeket amiket előtte is sőt még újabbak is jelentkeztek.
PL.Eléggé fagy időnként a rendszer,tök lassú,pedig nincs sok progi fennt és nem nagyon terhelem le az erőforrásait.Nem tárcsáz időnként mikor hívást indítok és beszéd közben is megszakítja a telefonálást is alkalmanként.Ha nem nyúlok hozzá akkor belép olyan menübe amiben nem is jártam.Néha annyira megfagy hogy csak az aksi kiszedésével tudom kikapcsolni.Ha belépek az alkalmazások menübe, a progik mindig abc szerint kerülnek rendezésbe,hiába változtattam meg előtte a sorrendjüket tettszés szerint.Tölteni is többször csak úgy lehetett ha újraindítottam a rendszert.Szerintem az aksi is jobban melegszik mostanában ha használom,de lehet hogy beképzelem ezt a jelenséget.
Hát most rividen ennyi jutott eszembe.Az a bosszantó,hogy viszonylag nem régi a készülék, 1 éves múlt.Már a kezdetekben is voltak vele gondok.Egyszár már volt benn Márkaszervizben ott frissítettek rajta,de nem lett tökéletes.Ezt a verziót ami fennt van az egy haver rakta fel.Tudna valaki segíteni?Nekem ez az első okos telefonom,de ha ezeknek a dolgoknak így kell működni akkor nagyot csalódtam a technikában.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1471 Dátum: 2013, 01 25, 09:07:42 »
Sziasztok!

szia,

Annyi hibát írtál le, hogy én 2 dologra tudnék gondolni. Ennyi hiba csak „rossz” romoknál fordul elő, de mivel ezek „hivatalos” kiadások, ezért nem szabadna, hogy ennyi baja legyen.
•   Esetleg próbáld meg újrarakni a rendszert, illetve újrarakás után a recovery menüben wipe-t csinálni, hogy minden korábbi „szemét” törlődjön.
•   Vagy próbálj meg egy másik GB romot feltenni…..vagy akkor inkább javasolnék ICS vagy JB romot.

btw..GB romok tudnak furcsaságokat okozni. Egyik ismerősöm pl nem tudta felvenni a telefont, mert se a felvevő, se az lerakó résznél nem érzékelte az ujját. Mondtam, hogy indítsa újra, és tádádám…../nem volt érintőhibás a telefon/.

Ha magát a beépített TW-t használod, akkor az mindig vissza fogja rendezni az ikonokat. Ha variálni szeretnél, akkor próbáld ki vmelyik launcher progit.
A töltés viszont érdekes. Miért kell újraindítani a telefont? nem érzékeli, hogy töltőn van?

A márkaszerviz….ezt már kibeszéltük jópárszor. Szal’ azt, hogy vki rátoljon egy romot egy telefonra azt bárki meg tudja csinálni. Ott meg sajnos ha nem látható a hardware-es probléma, akkor szinte meg se nézik, hanem szoftvert frissítenek, és csókolom! Legalábbis az esetek többségében, amiket hallottam.

De hogy védjem az okostelefonokat, nyílván vannak még hiányosságok. OK, hogy nem sok idő telt el, de nagyon durván fejlődik ez a technológia mind hardware és mind software terén.
Nem szeretnék sarkítani de én úgy gondolom, hogy ez a telefon és egy SIII között kb. annyi a különbség mintha egy stabil win98-as gépet hasonlítanál össze egy Icore7-es win7-es géppel.
Kb. ilyen mértékű a fejlődés…..szóval ez egy nagyon jó telefon. Igen, ezt is meg kell tanulni használni, kezelni.

Ha másik romot váltanál, akkor nézz körben a topikokban, és ha vmi nem világos, akkor tedd fel a kérdésed ott.

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1472 Dátum: 2013, 01 25, 09:11:04 »
Nekem is ilyen bajom van, de eddig még senki nem adott még ötletet sem, hogy mi lehet a problem. Fagy mint a disznó, sokszor hiába nyomkodom a kijelzőt nem reagál semmire, vagy csak hosszas késéssel. Elég idegesítő. Próbáltam a gyári 2.3.3-as és 2.3.6-os rommal is, de pl a 2.3.3-al még rosszabb, mint a 2.3.6-tal, pedig elvileg az a gyári romja. Most 2012 szeptemberi német T-s 2.3.6 van rajta. Ezzel kicsit jobb, de ezzel is jelentkeznek az említett hibák. Amit észrevettem, hogy tegnap piszkosul fagyott, viszont az akksi olyan 30% körül volt, szóval majdnem teljesen le volt merülve. Este feltöltöttem és ma reggel viszonylag jó volt. Talán befolyásolná a fagyásokat a töltöttség is? Általában sms írásnál és a névjegyzékben történő matatáskor jön elő a legjobban.

Fagyás egy másik dolog, jó lenne tudni, hogy mikor fagy. Ezt lehet, hogy csak egy program váltja ki, de lehet, hogy maga a rom.
Azt bátran állíthatom, hogy az aksi töltöttsége nem befolyásolja a fagyásokat! 10%-nál is ugyanolyan stabilan kell működnie, mint 90%-nál.

De akkor tőled is megkérdezem, hogy gondoltál-e már, hogy GB-t lecseréld ICS-re vagy JB-re.

Nem elérhető wassup

• PFC Fan
  • Navigáció / Navigation: Samsung
  • PDA: Samsung
  • PDA ROM: I9001XXKQI
« Reply #1473 Dátum: 2013, 01 25, 10:47:32 »
szia,

Annyi hibát írtál le, hogy én 2 dologra tudnék gondolni. Ennyi hiba csak „rossz” romoknál fordul elő, de mivel ezek „hivatalos” kiadások, ezért nem szabadna, hogy ennyi baja legyen.
•   Esetleg próbáld meg újrarakni a rendszert, illetve újrarakás után a recovery menüben wipe-t csinálni, hogy minden korábbi „szemét” törlődjön.
•   Vagy próbálj meg egy másik GB romot feltenni…..vagy akkor inkább javasolnék ICS vagy JB romot.

btw..GB romok tudnak furcsaságokat okozni. Egyik ismerősöm pl nem tudta felvenni a telefont, mert se a felvevő, se az lerakó résznél nem érzékelte az ujját. Mondtam, hogy indítsa újra, és tádádám…../nem volt érintőhibás a telefon/.

Ha magát a beépített TW-t használod, akkor az mindig vissza fogja rendezni az ikonokat. Ha variálni szeretnél, akkor próbáld ki vmelyik launcher progit.
A töltés viszont érdekes. Miért kell újraindítani a telefont? nem érzékeli, hogy töltőn van?

A márkaszerviz….ezt már kibeszéltük jópárszor. Szal’ azt, hogy vki rátoljon egy romot egy telefonra azt bárki meg tudja csinálni. Ott meg sajnos ha nem látható a hardware-es probléma, akkor szinte meg se nézik, hanem szoftvert frissítenek, és csókolom! Legalábbis az esetek többségében, amiket hallottam.

De hogy védjem az okostelefonokat, nyílván vannak még hiányosságok. OK, hogy nem sok idő telt el, de nagyon durván fejlődik ez a technológia mind hardware és mind software terén.
Nem szeretnék sarkítani de én úgy gondolom, hogy ez a telefon és egy SIII között kb. annyi a különbség mintha egy stabil win98-as gépet hasonlítanál össze egy Icore7-es win7-es géppel.
Kb. ilyen mértékű a fejlődés…..szóval ez egy nagyon jó telefon. Igen, ezt is meg kell tanulni használni, kezelni.

Ha másik romot váltanál, akkor nézz körben a topikokban, és ha vmi nem világos, akkor tedd fel a kérdésed ott.

Köszi a választ...Te melyiket tudnád javasolni?Melyik lenne a stabilabb a tapasztalatok szerint.Nekem nem kell tunning dolgokra a teló,csak azt szeretném hogy úgy működjön ahogy kell ezeknek a dolgoknak.Ne faggyon stb....

Nem elérhető szabadgy

• TOPIKGAZDA
« Reply #1474 Dátum: 2013, 01 25, 10:55:09 »

Köszi a választ...Te melyiket tudnád javasolni?Melyik lenne a stabilabb a tapasztalatok szerint.Nekem nem kell tunning dolgokra a teló,csak azt szeretném hogy úgy működjön ahogy kell ezeknek a dolgoknak.Ne faggyon stb....

akkor vegyük a legalapabb romokat.

ICS:
CM9 by invendor
CM9 by arco

JB:
CM10 by invendor

szükséges infokat megtalálod ICS vagy JB alatt