Sziasztok!
Érdeklődnék hogy milyen firmware-t rakjak fel a telómra.Most jelenleg ez van fennt:
Firmware: 2.3.6
Alapsáv ver: I9001XXKPM
Kernelver: 2.6.35.7-perf dpi@DELL170#1
Build: GINGERBREAD.XXKQI
Mióta ezt felrakattam,azóta is csinálja a hülyeségeket amiket előtte is sőt még újabbak is jelentkeztek.
PL.Eléggé fagy időnként a rendszer,tök lassú,pedig nincs sok progi fennt és nem nagyon terhelem le az erőforrásait.Nem tárcsáz időnként mikor hívást indítok és beszéd közben is megszakítja a telefonálást is alkalmanként.Ha nem nyúlok hozzá akkor belép olyan menübe amiben nem is jártam.Néha annyira megfagy hogy csak az aksi kiszedésével tudom kikapcsolni.Ha belépek az alkalmazások menübe, a progik mindig abc szerint kerülnek rendezésbe,hiába változtattam meg előtte a sorrendjüket tettszés szerint.Tölteni is többször csak úgy lehetett ha újraindítottam a rendszert.Szerintem az aksi is jobban melegszik mostanában ha használom,de lehet hogy beképzelem ezt a jelenséget.
Hát most rividen ennyi jutott eszembe.Az a bosszantó,hogy viszonylag nem régi a készülék, 1 éves múlt.Már a kezdetekben is voltak vele gondok.Egyszár már volt benn Márkaszervizben ott frissítettek rajta,de nem lett tökéletes.Ezt a verziót ami fennt van az egy haver rakta fel.Tudna valaki segíteni?Nekem ez az első okos telefonom,de ha ezeknek a dolgoknak így kell működni akkor nagyot csalódtam a technikában.
szia,
Annyi hibát írtál le, hogy én 2 dologra tudnék gondolni. Ennyi hiba csak „rossz” romoknál fordul elő, de mivel ezek „hivatalos” kiadások, ezért nem szabadna, hogy ennyi baja legyen.
• Esetleg próbáld meg újrarakni a rendszert, illetve újrarakás után a recovery menüben wipe-t csinálni, hogy minden korábbi „szemét” törlődjön.
• Vagy próbálj meg egy másik GB romot feltenni…..vagy akkor inkább javasolnék ICS vagy JB romot.
btw..GB romok tudnak furcsaságokat okozni. Egyik ismerősöm pl nem tudta felvenni a telefont, mert se a felvevő, se az lerakó résznél nem érzékelte az ujját. Mondtam, hogy indítsa újra, és tádádám…../nem volt érintőhibás a telefon/.
Ha magát a beépített TW-t használod, akkor az mindig vissza fogja rendezni az ikonokat. Ha variálni szeretnél, akkor próbáld ki vmelyik launcher progit.
A töltés viszont érdekes. Miért kell újraindítani a telefont? nem érzékeli, hogy töltőn van?
A márkaszerviz….ezt már kibeszéltük jópárszor. Szal’ azt, hogy vki rátoljon egy romot egy telefonra azt bárki meg tudja csinálni. Ott meg sajnos ha nem látható a hardware-es probléma, akkor szinte meg se nézik, hanem szoftvert frissítenek, és csókolom! Legalábbis az esetek többségében, amiket hallottam.
De hogy védjem az okostelefonokat, nyílván vannak még hiányosságok. OK, hogy nem sok idő telt el, de nagyon durván fejlődik ez a technológia mind hardware és mind software terén.
Nem szeretnék sarkítani de én úgy gondolom, hogy ez a telefon és egy SIII között kb. annyi a különbség mintha egy stabil win98-as gépet hasonlítanál össze egy Icore7-es win7-es géppel.
Kb. ilyen mértékű a fejlődés…..szóval ez egy nagyon jó telefon. Igen, ezt is meg kell tanulni használni, kezelni.
Ha másik romot váltanál, akkor nézz körben a topikokban, és ha vmi nem világos, akkor tedd fel a kérdésed ott.