Módosított programok, kész témák.
Rootolt, és lehetőleg deodexelt rommal próbálkozzunk!
Mindig készítsünk nandroid (custom (pl. CF-Root kernel) recoveryben, backup and restore) vagy Titanium mentést mielőtt bármit módosítunk!
A kész témákat custom recoveryből kell feltenni. (CF Root kernel pl. ilyen)
A zip file-t másoljuk az sdcardra (bárhova, csak majd találd meg!). Lépjünk be a recoverybe, a hangerő gombokkal navigáljunk az Install zip from sdcard-hoz, nyomjuk meg a Home gombot. Itt válasszuk a Choose zip from scdard-ot, megint Home, megkeressük a zip file-t és Home gomb. A többi remélem egyértelmű a Yes,....-re nyomunk. Ha kész, Go Back, majd Reboot system now.
A módosított programokat
egyenként is cserélhetjük, ehhez Root explorerre van szükség. A módosított apk-t bemásoljuk a megfelelő helyre.
system/framework mappába: framework-res.apk
twframework-res.apk
system/app mappába:SystemUI.apk
Gmail.apk
MMS.apk
Vending.apk
Settings.apk
stb.
data/appMarketről letöltött programok apk-i.
Saját képeinket így tudjuk behelyezni a fájlokba: Root explorerrel kimásoljuk a módosítani kívánt fájlt az sdcardra.
A PC-n Total Commanderrel, vagy 7zip programmal
megnyitjuk (nem csomagoljuk ki!) a módosítani kívánt, általában a
res/drawable-hdpi mappát. Az előre gondosan összeválogatott, megfelelő méretű és nevű képeket belehúzzuk a megnyitott apk-ba. Bezárjuk a tömörítő programot, és visszamásoljuk oda, ahonnan kimásoltuk, felülírjuk vele az eredetit.
Ha saját témát készítünk, érdemes egy update.zip fájlt beszereznünk, azt megnyitni, és oda behúzni a már módosított apk-inkat.
You are not allowed to view links.
Register or
LoginAz xda-n és itt a fórumon is sok szép bootanimációt találhatunk, ezeket általában a data/local mappa gyökerébe kell másolni. Ezeket a fájlokat a CF-Root kernelek támogatják!
Kérdéseiteket ide várjuk: You are not allowed to view links.
Register or
Login