Hello!
Mar regota tervezek egy tabletet vasarolni, es, ha nem futottam volna bele teljesen veletlenul 2011. februarjaban egy videoba a HTC Flyer-rol, akkor mar reg megvettem volna egy Samsung 7'' Galaxy Tab-et.
Szamomra a lenyegi funkcioja a tabletnek a kenyelmesebb olvasas lenne, mivel majdnem minden olvasmanyom scannelt verzioban van meg (tehat e-book readerekkel nem is biztos hogy meg tudnam nyitni oket), viszont mar kezdek belefaradni, hogy alandoan laptopon olvassak. Kenyelmesebb lenne az karosszekben, agyban, egy kavezoban, parkban padon egy tabletrol olvasni.
Viszont mivel lattam a HTC Flyer kezirasos funkciojat, jegyzetkeszitesi lehetoseget, ugy dontottem, hogy inkabb kivarok es megnezem mit tud tenylegesen, mert uzleti eletben, jegyzetek keszitesehez, naplo irasahoz szivesen hasznalnam a keszuleket.
A problemam, hogy kornyezetemben nincs sem Galaxy Tab hasznalo (,aki meg raadasul irna is, jegyzetelne is a Tab-jaba), tovabba, hogy a HTC Flyer-t egyelőre meg sehol sem lehet kiprobalni.
Kerdeseim tehat inkabb a tollal, kezirasos funkcioval kapcsolatosak:
1. Lehet tudni, hogy hogyan mukodik ez a toll? Bluetooth-on keresztul kommunikal a keszulekkel, wireless vagy az erintesen keresztul kuld valahogy elektromos jeleket a keszulekbe?
2. Mennyi ideig birja a tollban a AAAA-s elem? Kb milyen gyakran kell cserelni? Ki lehet ezt a tollat kapcsolni, vagy ez csak akkor fogyaszt, ha a kepernyot megerintem vele?
3. Ha kimerul benne az elem, lehet-e egyszeru Stylus-kent hasznalni pl. az ujjal torteno erintes helyett? (A normal helyevel, vagy esetleg megforditva, a felso tompabb vegevel.)
4. Galaxy Tab-hoz, iPad-hez mar lehet kapni tompa vegu "tollakat", amikkel lehet rajzolni belejuk. Lehet Flyeren is hasznalni a tollat a Scribe funkcioja nelkul (pl "kikapcsolva) ? (Pl. egy whiteboard alkalmazasban, vagy egy rajzolos alkalmazasban, amit pl ujjammal is tudnek hasznalni, csak ujjam helyett munkjuk egy Stylus-t hasznalnek, jelen esetben a Flyer tollat.)
Mi tortenik, ha sima tompa vegu "tollal" irok pl a Flyer Evernote alkalmazasaba. Akkor is tudok bele irni, vagy ujjal, mas eszkozzel nem tudok irni bele? Ha ujjal, masik tollal irnek bele, akkor is bekapcsol a "tenyerrezisztencia" funkcioja?
5. Reszemrol halas lennek, ha esetleg tudnal irni arrol, hogy - amennyiben van ilyen jellegu tapasztalatod -mas tableteken hogyan mukodik ez a kezzel torteno iras funkcio. (Pl. Tab-on, iPad-en, stb. vannak ezek a tompa ceruzak, amik eddigi tapasztalataid szerint: a) jok, b) elmennek, c) hasznalhatatlanok) (Azt tudom, hogy azok eseteben nincs meg az a fajta tenyer erzekeles, mint a Flyernel, amikor az ember ratamasztja a tenyeret a keszulekre a kenyelmesebb irashoz. Inkabb az erdekelne, hogy ar-ertek aranyosan, tudok-e pl naplot, jegyzetet irni mas keszuleken is, vagy erre egyelőre csak a Flyer alkalmas.)
MAS:
6. egyelőre nem futottam bele erre vonatkozo informaciora, es feltetelezem, hogy nemleges lesz a valasz, de megerosithetnel benne: Ugye nincs "USB on the go" funkcioja a Flyer-nek?
A valaszodat es a segitsegedet elore is koszonom.