2024, 11 29, 01:55:33

Szerző Téma: Általános segítségkérés, avagy: HELP  (Megtekintve 822437 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
  • Nem: Férfi
  • PDA: LG Nexus 4
  • PDA ROM: gyári - gondolom :D
Re: Általános segítségkérés, avagy: HELP
« Reply #2225 Dátum: 2009, 06 10, 20:49:57 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Helló megint!

Most lehet, hogy nem jó helyre írok ezzel a kérdésemmel, de azt szeretném tudni, hogy létezik olyan Budapest térkép a készülékre, ami nem navigációs program része? Tehát önálló program. Google-t néztem, de nem találtam használhatót...
Google Maps?  :shock:

Netkapcsolat kell hozzá!!
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #2226 Dátum: 2009, 06 10, 20:54:32 »
Sziasztok!
Biztos idegesítő már hogy mindig ezzel a kérdéssel jövök,csak még nem kaptam segítő választ.
Nem értem mi van ezzel az USB-s másolós dologgal.Próbáltam másik gépen,lassú,próbáltam drivert frissíteni,lassú,próbáltam másik portokat,lassú...nem tudom már mi lehet a gond.
Sikerült felraknom egy filmet,akkor egész tűrhető ideje/sebessége volt,azóta ugyanolyan lassú...sőt mikor utoljára próbáltam egy ideig szenvedett vele,aztán meg is szakadt a másolás.
Két dolog jut már csak eszembe vagy a My Storage-em lehet hibás és nem tudja normál tempóban fogadni az adatot,vagy az utángyártott adatkábel a hibás(már rendeltem egy eredeti Samist).
Vkinek vmi ötlet? Mi ez a sebesség ingadozás? (bár én inkább sebesség haldoklásnak hívnám)
Szerintem a többieknek is hasonló!

Ha átkapcsolod AS-ről USB módba még gyorsabb!
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Bólem

• DOUBLE CLUB
  • PDA: Samsung I900 Omnia
  • PDA ROM: i900DXHL3/OMNIA
« Reply #2227 Dátum: 2009, 06 10, 21:00:59 »
Szerintem a többieknek is hasonló!

Ha átkapcsolod AS-ről USB módba még gyorsabb!

Alapból USB módban csinálom. Azt nem hiszem hogy a többieknek is ilyen,hisz mondom nekem nem úgy ingadozó hogy pl egyszer 3-4 percet ír,egyszer meg 8-9et,hanem eleinte kiír 2-3at,aztán 20percet végül megszakad a másolás.
És olyan mintha közben nagyon kéne gondolkoznia,mintha meg-megfagyna a Total Commander,mert ha megszakítom a másolást azt is csak akkor érzékeli,mikor éppen életrekel egy pillanatra.
Mondom eddig csak egy filmet sikerült felmásolnom úgy hogy nem szakadt meg a másolás. :'(

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #2228 Dátum: 2009, 06 10, 21:06:57 »
Alapból USB módban csinálom. Azt nem hiszem hogy a többieknek is ilyen,hisz mondom nekem nem úgy ingadozó hogy pl egyszer 3-4 percet ír,egyszer meg 8-9et,hanem eleinte kiír 2-3at,aztán 20percet végül megszakad a másolás.
És olyan mintha közben nagyon kéne gondolkoznia,mintha meg-megfagyna a Total Commander,mert ha megszakítom a másolást azt is csak akkor érzékeli,mikor éppen életrekel egy pillanatra.
Mondom eddig csak egy filmet sikerült felmásolnom úgy hogy nem szakadt meg a másolás. :'(
Kérlek javítsd a profilodban a pda és romverzió részeket!
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #2229 Dátum: 2009, 06 10, 21:08:40 »
TC: Beállítások->Általános beállítások->Működés-Másolás\Törlésnél a Kompatibilitási mód alatt ki van pipálva az USB memóriák? Esetleg próbáld magát a kompatibilitási módot kipipálni, és megadni a meghajtó betűjét. Ha ez sem válik be, közvetlenül alatta próbálkozhatsz az Exploreren keresztüli másolással.
Egyéb USB-s háttértárak gyorsan írnak/olvasnak? Milyen alaplapi chipset?

Nem elérhető Bólem

• DOUBLE CLUB
« Reply #2230 Dátum: 2009, 06 10, 21:53:18 »
TC: Beállítások->Általános beállítások->Működés-Másolás\Törlésnél a Kompatibilitási mód alatt ki van pipálva az USB memóriák? Esetleg próbáld magát a kompatibilitási módot kipipálni, és megadni a meghajtó betűjét. Ha ez sem válik be, közvetlenül alatta próbálkozhatsz az Exploreren keresztüli másolással.
Egyéb USB-s háttértárak gyorsan írnak/olvasnak? Milyen alaplapi chipset?

TC beállításokat próbáltam már,Exploreren keresztül is lomha,400mega 1óra? :(
Pendrive-ok gyorsak. Chipsethez nem értek,fogalmam sincs...de tegnap az alaplap oldaláról leszedtem a hozzá való legfrissebb drivert is.
Eltűnt a My Storage-em!!! :'(
Lehet ezért áll le néha a másolás mert egyszer megvan egyszer nincs.
TCt nemtom elindítani,mert arra van telepítve,alap explorer meg nem találja.
Nyomok neki egy SR-t kezdésnek,meglátom mi lesz!

SR után előbújt. Formatáljam esetleg?

Nem elérhető Mr.Mercury

• DOUBLE CLUB
  • PDA: Samsung Galaxy Note 3 (N9005)
  • PDA ROM: N9005XXUDMJ7
« Reply #2231 Dátum: 2009, 06 10, 22:10:57 »
Google Maps?  :shock:

Netkapcsolat kell hozzá!!

Köszi, ezt én is megtaláltam, de olyat keresek, ami offline is használható és nem kell hozzá net.
Mercury

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #2232 Dátum: 2009, 06 10, 22:31:47 »
TC beállításokat próbáltam már,Exploreren keresztül is lomha,400mega 1óra? :(
Pendrive-ok gyorsak. Chipsethez nem értek,fogalmam sincs...de tegnap az alaplap oldaláról leszedtem a hozzá való legfrissebb drivert is.
Eltűnt a My Storage-em!!! :'(
Lehet ezért áll le néha a másolás mert egyszer megvan egyszer nincs.
TCt nemtom elindítani,mert arra van telepítve,alap explorer meg nem találja.
Nyomok neki egy SR-t kezdésnek,meglátom mi lesz!

SR után előbújt. Formatáljam esetleg?
Nem rossz ötlet  ;)
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Bólem

• DOUBLE CLUB
« Reply #2233 Dátum: 2009, 06 10, 22:33:57 »
Nem rossz ötlet  ;)

Formázás megvolt...ugyanúgy esélytelen hogy nagyobb fájlt másoljak rá...a CAB-ek mennek,de az is "sokáig" tart.
Nincs más ötletem,megvárom az új adatkábelt,ha azzal se lesz jó,nincs más ötletem!

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #2234 Dátum: 2009, 06 10, 22:35:38 »
Formázás megvolt...ugyanúgy esélytelen hogy nagyobb fájlt másoljak rá...a CAB-ek mennek,de az is "sokáig" tart.
Nincs más ötletem,megvárom az új adatkábelt,ha azzal se lesz jó,nincs más ötletem!
Kérlek mégegyszer: javítsd a profilodban a pda-d típusát és a romverziódat!

Nem elérhető r3dsnake

• PDA: Samsung i900 Omnia (16GB)
  • PDA ROM: i900DXID1
« Reply #2235 Dátum: 2009, 06 10, 23:36:56 »
sziasztok!

van egy kis gondom. a power beállításoknál a wifi energiagazdálkodását kikapcsoltam, tehát ha kinyomom a kijelzőt, vagiys készenlítibe teszem, akkor ne kapcsolja ki a wifit. viszont ugyanúgy lecsatlakozik. ezt hogy lehetne megoldani?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #2236 Dátum: 2009, 06 11, 09:31:41 »
sziasztok!

van egy kis gondom. a power beállításoknál a wifi energiagazdálkodását kikapcsoltam, tehát ha kinyomom a kijelzőt, vagiys készenlítibe teszem, akkor ne kapcsolja ki a wifit. viszont ugyanúgy lecsatlakozik. ezt hogy lehetne megoldani?
Az Advanced confog toolsban: Jobb alul Menu, More settings, Connections, tegyél pipát az Enable  Wifi on standby mode elé.

Nem elérhető zolitoth

• Navigáció / Navigation: iGO8
  • PDA: Samsung Omnia i8000
  • PDA ROM: i8000TMHIL3
« Reply #2237 Dátum: 2009, 06 11, 10:03:02 »
Tisztelettel köszöntök mindenkit!

Olyan jellegű kérdésem lenne, hogy miként tudnám legegyszerűbben a kapott sms-eket a számítógépre lementeni?

Létezik mappa, ahol a telefon tárolja ezeket kategóriánként, tehát pl. érkezett, elküldött stb..?

A választ előre is köszönöm. Zoli

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #2238 Dátum: 2009, 06 11, 10:16:59 »
miként tudnám legegyszerűbben a kapott sms-eket a számítógépre lementeni?

Ha van Outlookod (minimum 2003), akkor a You are not allowed to view links. Register or Login kitűnő megoldás. Ha nincs, akkor a You are not allowed to view links. Register or Login ajánlom.

Nem elérhető petib

• PDA: Nexus S
« Reply #2239 Dátum: 2009, 06 11, 12:27:33 »
Nektek is leterheli a memóriát egy szimpla Opera használat? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy felforrósodik, lassul, ha mellette még zenét is hallgatok, jön az üzenet, hogy kevés a memória... megnéztem, mi terhelheti annyira, de nem jöttem rá. CPU listánál Idle process, a shell, meg valami gwes.exe az, ami magasabb, mellettük meg 20on pár dolog fut alapjáraton. Nem igazán értek hozzá, tudtok segíteni? (pl. mire való a gwes.exe?!)

Nem elérhető Bólem

• DOUBLE CLUB
« Reply #2240 Dátum: 2009, 06 11, 13:31:55 »
Megoldódni látszik a problémám...megpróbáltam másik gépen és tökéletesen másol.Úgyhogy valszeg az én gépemen akad össze vmivel.
Lehet vírus húzza le a sebességet,bár pendrive-oknál jól másol.
Szal a hiba okát nem tudom,de az biztos hogy a másik gépről fogok másolni rá! :D

Nem elérhető r3dsnake

• PDA: Samsung i900 Omnia (16GB)
  • PDA ROM: i900DXID1
« Reply #2241 Dátum: 2009, 06 11, 14:43:11 »
Az Advanced confog toolsban: Jobb alul Menu, More settings, Connections, tegyél pipát az Enable  Wifi on standby mode elé.
ki van pipálva, de mégsem jó

Nem elérhető fice

• Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA: HTC DESIRE HD
  • PDA ROM: virtuous_unity-2.35.0
« Reply #2242 Dátum: 2009, 06 11, 17:50:53 »
Hogyan jön elő a samu saját tárcsázója ha az iconsoft van fenn a gépen és a zöld telóra mindíg az iconsoft dobja fel magát?
És utána hogyan tudok oda-vissza másolni sim-ről és a pda-ról?

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
  • Jedi Mester :D
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: AP/CP: I9505XXUGNG8 ; CSC: I9505BTUGNG2
« Reply #2243 Dátum: 2009, 06 11, 18:00:33 »
Tiszteletem mindenkinek!

Először is örülök, hogy az oldal regisztrált tagja lehet. Másodszor, örülök, hogy i900 Omnia PDA-m van.

Vannak azonban apróbb gondjaim, leírom egyben mindet, hátha van összefüggés.

A ROM amit használok:
PDA: i900XDHK1/XDHK2
Phone: i900XXHJ2

egy HR után az alábbi programokat tettem fel:
- iGo 8 (warezos, de ez volt rajta amikor vettem, csak visszamásoltam a My Storage-ra)
- TCPMP (az oldalon található cikk alapján töltöttem le, az intergrált felirat-megjelenítős változat)
- Mobipocket reader
- tMan
- Finger Keyboard (szintén az oldal alapján)
- XnViev Pocket (szintén az oldalról).

A gondjaim:
-az iGo futása közben nem egyszer előfordult, hogy a tsksheduler.exe "nem tudott lefutni". Nem hiszem, hogy ez a "warez-sága" miatt van
-a TCPMP indítás után, fájl megnyitásakor nem kicsit kiakad minden, majd kb 5 perc után a player.exe küldené a windows jelentést (hozzáteszem, hogy a HR után, illetve a program feltelepítését követően a Crank című filmet felirattal együtt gond nélkül vitte, kilépéskor megcsinálta ezt a hibát, és azóta ez van).
-az Xtra kb 5 perc után is vígan "homokórázott", elvileg volt egy 36K-s letöltött fájl, nem tudom, hogy elég volt-e neki.

Azt hiszem, egyelőre ennyi. Van még más alkalmazás is, ami hibajelenteni akart, csak sajnos most nem jut eszembe, hogy mit írt ki a kicsike.

Esetleg valakinek valami ötlet, hogy ezek mitől vannak?

Samsung Today 2-t használok, registry és egyéb buhera még nem volt.

Az is furcsa volt, hogy Vista alatt a mobility center valami "windows enabled smart device"-ként ismerte fel, holott előtte a HTC-t képpel együtt megjelenítette.

A másik kérdésem (tudom, hogy van rá topic, de hátha):

A fent említett ROM helyett feltehetem-e a Romovics DXID1 ROM-ot? sokat olvastam már, hogy hogyan kell (HTC Touch Diamond-om volt korábban, azon már nem 1 rom-ot használtam).
Sajnos vistám van alapból, bár az XP-t is meg tudom oldani egy másik gépen.
Elég az sp2-es, vagy kell az sp3?
Illetve hogy direktbe rámehet-e a DXID1, vagy kell "elé" valami?

Magát a Rom cserét az oldal leírásai alapján óvatosan, de meg tudom csinálni.

A segítségeket előre is köszönöm!
"Remember... The Force will be with you... Always..."

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
« Reply #2244 Dátum: 2009, 06 11, 18:13:45 »

Köszi, ezt én is megtaláltam, de olyat keresek, ami offline is használható és nem kell hozzá net.
Simbyanra volt valami java-s cucc, körbenézek.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #2245 Dátum: 2009, 06 11, 18:19:25 »
Hogyan jön elő a samu saját tárcsázója ha az iconsoft van fenn a gépen és a zöld [NEM TELCSI!]ra mindíg az iconsoft dobja fel magát?
És utána hogyan tudok oda-vissza másolni sim-ről és a pda-ról?
Iconsoft Option, vedd ki a pipát a Run on Windows startup elöl, ekkor a hagyományos windows-os tárcsázó jön fel.
Ha regeditorral megcsinálod ezt:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\Phone\Skin]
"Enabled"=dword:1-re, majd indítsd újra a pda-t. Ekkor a Samis tárcsázó jön elő.
Muszáj a simet is és a pda névjegyzékét is használnod? Egyszerűbb az élet ha csak a pda-n tárolod a névjegyeket.

Nem elérhető fice

• Navigáció / Navigation: IGO 8
  • PDA: HTC DESIRE HD
  • PDA ROM: virtuous_unity-2.35.0
« Reply #2246 Dátum: 2009, 06 11, 18:23:54 »
Iconsoft Option, vedd ki a pipát a Run on Windows startup elöl, ekkor a hagyományos windows-os tárcsázó jön fel.
Ha regeditorral megcsinálod ezt:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Security\Phone\Skin]
"Enabled"=dword:1-re, majd indítsd újra a pda-t. Ekkor a Samis tárcsázó jön elő.
Muszáj a simet is és a pda névjegyzékét is használnod? Egyszerűbb az élet ha csak a pda-n tárolod a névjegyeket.
Köszi!
Azt hittem van valami "egyszerűbb megoldás") erre,a pipás dolgot tudtam de ezért nrm akartam újraindítani a pda-t :) (lustaság)
Inesoft-ban volt 1 windows-s gomb amire előjött a samus tárcsázó,aszittem itt is van ilyen! :D
Akkor marad a pipa kivétele...
Nem használom a sim-t is meg a pda kontaktokat egyszerre,csak néha lefrissítem hogy mindkettőn meglegyen minden kontakt!

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #2247 Dátum: 2009, 06 11, 19:32:31 »
-az iGo futása közben nem egyszer előfordult, hogy a tsksheduler.exe "nem tudott lefutni". Nem hiszem, hogy ez a "warez-sága" miatt van
De, lehet amiatt, de okozhatja más is. Milyen iGO8 verzió? (Feltételezük, hogy kipróbálod, amit "adtak" a készülékkel, aztán veszel egy legálist)

Idézet
-az Xtra kb 5 perc után is vígan "homokórázott", elvileg volt egy 36K-s letöltött fájl, nem tudom, hogy elég volt-e neki.
Furcs a homokórázás, netkapcsolattól ugyan függ a 36-40 KB letöltési ideje, de még GPRS-en is már másodperc az egész. Talán szerver oldali hibába futottál.

Idézet
A fent említett ROM helyett feltehetem-e a Romovics DXID1 ROM-ot? sokat olvastam már, hogy hogyan kell (HTC Touch Diamond-om volt korábban, azon már nem 1 rom-ot használtam).
Sajnos vistám van alapból, bár az XP-t is meg tudom oldani egy másik gépen.
Elég az sp2-es, vagy kell az sp3?
Illetve hogy direktbe rámehet-e a DXID1, vagy kell "elé" valami?
Én Vista alatt frissítek november óta, de kicsit körülményes (vistás GrandPrix, majd VMWare alatt XP-s GrandPrix). XP SP2 szerintem jónak kell legyen, de majd jönnek olyanok, akik próbálták. Legutóbb a szervizben a tiéddel azonos ROM-ot tettek a készülékemre, és az előbb leírt módon ugyan, de egyből frissítettem DXID1-re

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
  • Jedi Mester :D
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: AP/CP: I9505XXUGNG8 ; CSC: I9505BTUGNG2
« Reply #2248 Dátum: 2009, 06 11, 19:58:16 »
De, lehet amiatt, de okozhatja más is. Milyen iGO8 verzió? (Feltételezük, hogy kipróbálod, amit "adtak" a készülékkel, aztán veszel egy legálist)
Furcs a homokórázás, netkapcsolattól ugyan függ a 36-40 KB letöltési ideje, de még GPRS-en is már másodperc az egész. Talán szerver oldali hibába futottál.
Én Vista alatt frissítek november óta, de kicsit körülményes (vistás GrandPrix, majd VMWare alatt XP-s GrandPrix). XP SP2 szerintem jónak kell legyen, de majd jönnek olyanok, akik próbálták. Legutóbb a szervizben a tiéddel azonos ROM-ot tettek a készülékemre, és az előbb leírt módon ugyan, de egyből frissítettem DXID1-re

Először is köszönöm a gyors választ.

Az igo a névjegye szerint 8.0.0.49545 (Jul 30 2008).
Sajnos amilyen ostoba voltam, el is felejtettem megnézni, a HTC-n 8.3.xxxx volt, azzal nem is volt semmi gond. Sajnos a HTC-re csak warezolt ment fel (illetve ha jól tudom már hivatalosan is rá tudjk tenni annak ellenére, hogy nincs microSD támogatása). Csináltam róla "biztonsági" mentést, megpróbálom azt is, átmenetileg. Annyira nem használom ki most, mire viszont igazán kellene, meg lesz rá a keret, mert egyelőre sajnos nem fér bele a költségvetésbe az eredeti megvétele, de természetesen az elsődleges terveim között szerepel.

Az Xtra-s netkapcsolattal nem hiszem, hogy gond lehet, itthoni wifin keresztül (54MB-s) 6MB-s kábel-nettel csináltam. A HTC-n a QuickGPS egy villanás alatt leszedte.

Esetleg ötleted nincs arra, hogy a Vista alatt miért csak "Windows enabled device"-ként látszik a Mobile Centerben? Neked hogyan látja?

A frissítés mennyire körülményes vista alatt? Csak mert ha nem muszáj, az XP-s gépet inkább nem akarom használni. Elég "megbízhatatlan", egy reinstall kellene neki, mert már oda van szerencsétlen. Az csak a végső eset. Esetleg ha tudnál adni egy linket (ha kell bekeresem itt a fórumon) akkor szívesen venném, főleg mivel akkor te már megcsináltad ezt, így tudod, hogy "mi merre hány méter" az egész folyamattal kapcsolatban. Esetleg még néhány infót tudnál írni, hogy az én ROM-omhoz képest mivel másabb ez? Csak mert gondolom van valami igazán hasznos tulajdonsága, ha frissítés után azonnal erre váltottál...

A TCPMP-ből leszedtem most azt a változatot, amelyikhez külön van a felirat megjelenítő plugin, megpróbálom azt, hátha a ROM-ban van a "hiba" (az egérmozis leírásban is írta a szerző, hogy nem minden rom-mal működik).

Köszönöm a segítséget!

upsz, eszembe jutott még egy hiba. Ez volt az egyik legidegesítőbb. Windows Media Player-en keresztül próbáltam MP3 fájlokat szinkronizálni. Nem sokat, kb 140 szám, alig 800 MB. A szinkronizálás alatt 3szor kiakadt az egész, az omnia bontotta a kapcsolatot, illetve valamiféle hibát írt ki, hogy "xy.exe nem futtatható".

Hozzáteszem, semmilyen alkalmazás, de még a levelező meg semmi sem futott szinkronizálás alatt a készüléken. Ez mitől lehet?
"Remember... The Force will be with you... Always..."

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Mr.Mercury

• DOUBLE CLUB
  • PDA: Samsung Galaxy Note 3 (N9005)
  • PDA ROM: N9005XXUDMJ7
« Reply #2249 Dátum: 2009, 06 11, 20:50:33 »
Simbyanra volt valami java-s cucc, körbenézek.

Ok, köszi! Én ezen az oldalon (You are not allowed to view links. Register or Login) találtam egyet, ami SE-ról lett átírva elvileg más készülékekre. Java-s lenne ez a cucc is, de amint az Omnián rányomok, hogy indítsa, kiír egy hibaüzit, hogy kevés a memóra meg valami "jae" vagy milyen fájlt is emleget. Szóval a lényeg, hogy nem működik... :(
Mercury