2024, 11 29, 01:58:49

Szerző Téma: Általános segítségkérés, avagy: HELP  (Megtekintve 822438 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
Re: Általános segítségkérés, avagy: HELP
« Reply #2250 Dátum: 2009, 06 11, 21:00:01 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Esetleg ötleted nincs arra, hogy a Vista alatt miért csak "Windows enabled device"-ként látszik a Mobile Centerben? Neked hogyan látja?

Jelenleg Windows 7 alatt vagyok, és ha ez megnyugtat, "Windows Mobile-based device"-nak látja. Amí jól működik a kapcsolat, engem nem zavar...

Idézet
A frissítés mennyire körülményes vista alatt? Csak mert ha nem muszáj, az XP-s gépet inkább nem akarom használni. Elég "megbízhatatlan", egy reinstall kellene neki, mert már oda van szerencsétlen. Az csak a végső eset. Esetleg ha tudnál adni egy linket (ha kell bekeresem itt a fórumon) akkor szívesen venném, főleg mivel akkor te már megcsináltad ezt, így tudod, hogy "mi merre hány méter" az egész folyamattal kapcsolatban. Esetleg még néhány infót tudnál írni, hogy az én ROM-omhoz képest mivel másabb ez? Csak mert gondolom van valami igazán hasznos tulajdonsága, ha frissítés után azonnal erre váltottál...

Annyira körülményes, amennyire az előbb írtam. A WMDC már fent van neked, a modem drivert érdemes még telepíteni, bár sok hazsna nincs. Nameg kell egy minél újabb VMWare workstation, ami alatt van egy jó állapotú (nálam szinte szűsz) WinXP (SP2-SP3).
Szét kell bontani a frissítőcsomagot összetevőire (bootloader, PDA, CSC és Phone) i900_EXEcutor-ral, majd vistás GrandPrix-val (1.6.4 nekem jó volt) flashelni a készüléket. A Phone részhez érve meg fog állni Jump failed üzenettel. Ekkor lehúzni, újraindítani, gyönyörködni a hibaüzenetben, ami után föláll a WM. Kikapcs, aztán VMWare-es XP alatt XP-s GrandPrix-val rátenni a Phone.bin-t (csak azt). Ha elsőre nem sikerül, újra próbálni, néha a telepített modem driver nem inicializálódik elég gyorsan. Ha kész, egy Hard Reset, és ennyi. :D
Leírást találsz az i900.eoldal.hu megfelelő szekciójában, iletve itt a fórumon az alábbi témákban:

Mp3 szinkronizálásával kapcsolatban semmi tapasztalatom, én simán USB háttértár módban szoktam ilyesmit felmásolni memóriakártyára.

Nem elérhető polonic

• Navigáció / Navigation: HERE Drive+ Beta
  • PDA: Nokia Lumia 920
  • PDA ROM: WP8
« Reply #2251 Dátum: 2009, 06 11, 21:32:52 »
Jelenleg Windows 7 alatt vagyok, és ha ez megnyugtat, "Windows Mobile-based device"-nak látja. Amí jól működik a kapcsolat, engem nem zavar...

Annyira körülményes, amennyire az előbb írtam. A WMDC már fent van neked, a modem drivert érdemes még telepíteni, bár sok hazsna nincs. Nameg kell egy minél újabb VMWare workstation, ami alatt van egy jó állapotú (nálam szinte szűsz) WinXP (SP2-SP3).
Szét kell bontani a frissítőcsomagot összetevőire (bootloader, PDA, CSC és Phone) i900_EXEcutor-ral, majd vistás GrandPrix-val (1.6.4 nekem jó volt) flashelni a készüléket. A Phone részhez érve meg fog állni Jump failed üzenettel. Ekkor lehúzni, újraindítani, gyönyörködni a hibaüzenetben, ami után föláll a WM. Kikapcs, aztán VMWare-es XP alatt XP-s GrandPrix-val rátenni a Phone.bin-t (csak azt). Ha elsőre nem sikerül, újra próbálni, néha a telepített modem driver nem inicializálódik elég gyorsan. Ha kész, egy Hard Reset, és ennyi. :D
Leírást találsz az i900.eoldal.hu megfelelő szekciójában, iletve itt a fórumon az alábbi témákban:

Mp3 szinkronizálásával kapcsolatban semmi tapasztalatom, én simán USB háttértár módban szoktam ilyesmit felmásolni memóriakártyára.
Ne haragudjatok, hogy közbeszólok a beszélgetésbe.
De szerintem ne csinálja fölöslegesen az executor-ral szétszedést és GP frissítést két helyen,  hamár vmware virtuális gépre telepített xp-vel csinálja a romfrissítést. Simán ugyanúgy kell elvégezni a romfrissítést, mintha közvetelenül xp-vel csinálná. Ez így jóval egyszerűbb módszer.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: HTC M8, iPad Mini
  • PDA ROM: Revolution HD 53.1, 6.12.401.4-es build
« Reply #2252 Dátum: 2009, 06 11, 21:48:40 »
Hali
kaptam egy multimédia üzenetet, de sehogysem tudom megnyitni, nem sikerül megoldanom. hogyan kell? még sosem kaptam a samura ilyet:)
csak egy ikon jelenik emg az üzenetben, amin egy video ikonján van a kép, amin egy hangjegy...
mit csináljak vele?

SZERK: megoldottam
DROPBOX HASZNÁLATI LEÍRÁS (HOGY NE KELLJEN KÉTNAPONTA TÖBB EZER FÁJLT VISSZAÁLLÍTANUNK)

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #2253 Dátum: 2009, 06 11, 21:49:14 »
Ne haragudjatok, hogy közbeszólok a beszélgetésbe.
De szerintem ne csinálja fölöslegesen az executor-ral szétszedést és GP frissítést két helyen,  hamár vmware virtuális gépre telepített xp-vel csinálja a romfrissítést. Simán ugyanúgy kell elvégezni a romfrissítést, mintha közvetelenül xp-vel csinálná. Ez így jóval egyszerűbb módszer.
Az lehet, de nekem többszöri próbálkozásra se működött az XP-s GP VMWare alatt. Ha komplett frissítést akartam csinálni, mindig valami Visual Basic hibát kaptam, ha csak a Phone-t, akkor ment minden rendben. Próbáltam telepítgetni, amit hiányolt, nem segített. Egyébként normál XP alatt nem kérte, pedig oda se lett telepítve. Persze ettől neki mehet minden cicó nélkül, ráadásul én csak összefoglaltam a saját praktikámat, a megadott linkeken talál leírást bőven.

Nem elérhető polonic

« Reply #2254 Dátum: 2009, 06 11, 22:08:48 »
Az lehet, de nekem többszöri próbálkozásra se működött az XP-s GP VMWare alatt. Ha komplett frissítést akartam csinálni, mindig valami Visual Basic hibát kaptam, ha csak a Phone-t, akkor ment minden rendben. Próbáltam telepítgetni, amit hiányolt, nem segített. Egyébként normál XP alatt nem kérte, pedig oda se lett telepítve. Persze ettől neki mehet minden cicó nélkül, ráadásul én csak összefoglaltam a saját praktikámat, a megadott linkeken talál leírást bőven.
De oda sem kell gp. Azt nem tudom működne-e, úgy még nem próbáltam. Maga az exe-s uptadater-t csak simán futtatni kell, nem kell szétszedni. Én kétszer is tudtam így frissíteni. AS volt telepítve virtual xp-re nálad? Mindent ugyanúgy kell csinálni, mint az eoldal szerint. És úgy megy hiba nélkül.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #2255 Dátum: 2009, 06 11, 22:11:55 »
De oda sem kell gp. Azt nem tudom működne-e, úgy még nem próbáltam. Maga az exe-s uptadater-t csak simán futtatni kell, nem kell szétszedni. Én legelőször kétszer is tudtam így frissíteni. AS volt telepítve virtual xp-re nálad?
Igen, AS és modem driver is gond nélkül felkúszott. Az updater ugyanazt csinálta, mint a GP, ha teljes frissítést indítottam.

Nem elérhető polonic

« Reply #2256 Dátum: 2009, 06 11, 22:19:42 »
Igen, AS és modem driver is gond nélkül felkúszott. Az updater ugyanazt csinálta, mint a GP, ha teljes frissítést indítottam.
Ez érdekes. Nem lehet kiismerni a windowsok lelkivilágát. :)

Nem elérhető nabis

• Support-ER
  • Örökös tag
  • PDA: HTC M8, iPad Mini
  • PDA ROM: Revolution HD 53.1, 6.12.401.4-es build
« Reply #2257 Dátum: 2009, 06 11, 22:25:30 »
Ez érdekes. Nem lehet kiismerni a windowsok lelkivilágát. :)
a windows már csak windows... ;)
DROPBOX HASZNÁLATI LEÍRÁS (HOGY NE KELLJEN KÉTNAPONTA TÖBB EZER FÁJLT VISSZAÁLLÍTANUNK)

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
  • Jedi Mester :D
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: AP/CP: I9505XXUGNG8 ; CSC: I9505BTUGNG2
« Reply #2258 Dátum: 2009, 06 11, 22:29:38 »
húhh... látom jönnek ám a válaszok. Szóval az a helyzet, hogy ez a vistás téma kicsit "para" nekem, inkább nem "vergődök" vele. Felhoztam anyósoméktól (  :D  ) az XP SP2-es laptopot, feltettem az AS 4.5-öt (Windows honlapról, a legfrissebb), illetve a modem drivert. Most akkor kell a GP vagy elég ha csak exe-vel csinálom? Vistán az EXEcutor... hát hogy is mondjam, nem éppen emberi nyelven írta ki, hogy mi van... :D de végülis az exe-t szétbontotta az összetevőire, a GP-vel be is tudtam tallózni őket. Tovább nem mentem, inkább rászánom az időt a "nyugodtabb" XP-s variációra  egyelőre... Ha van valami, jelentkezem...
"Remember... The Force will be with you... Always..."

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető polonic

« Reply #2259 Dátum: 2009, 06 11, 22:55:51 »
húhh... látom jönnek ám a válaszok. Szóval az a helyzet, hogy ez a vistás téma kicsit "para" nekem, inkább nem "vergődök" vele. Felhoztam anyósoméktól (  :D  ) az XP SP2-es laptopot, feltettem az AS 4.5-öt (Windows honlapról, a legfrissebb), illetve a modem drivert. Most akkor kell a GP vagy elég ha csak exe-vel csinálom? Vistán az EXEcutor... hát hogy is mondjam, nem éppen emberi nyelven írta ki, hogy mi van... :D de végülis az exe-t szétbontotta az összetevőire, a GP-vel be is tudtam tallózni őket. Tovább nem mentem, inkább rászánom az időt a "nyugodtabb" XP-s variációra  egyelőre... Ha van valami, jelentkezem...
Át lehet amúgy állítani az executort angol nyelvre. Az első kriksz-krakszos menüpontnál. :)
Xp-n nem kell a GP, az exe-s updaterrel mehet. Olvasd el azért mégegyszer a leírást, hogy minden megcsináltál-e, aztán mehet az update.

Nem elérhető elfLord

• DOUBLE CLUB
  • Jedi Mester :D
  • PDA: Samsung Galaxy S4 I9505
  • PDA ROM: AP/CP: I9505XXUGNG8 ; CSC: I9505BTUGNG2
« Reply #2260 Dátum: 2009, 06 11, 23:01:23 »
Át lehet amúgy állítani az executort angol nyelvre. Az első kriksz-krakszos menüpontnál. :)
Xp-n nem kell a GP, az exe-s updaterrel mehet. Olvasd el azért mégegyszer a leírást, hogy minden megcsináltál-e, aztán mehet az update.

Először is köszönöm mindenkinek!

A sima exe-vel sikerült megcsinálni, elsőre.  :taps: Előtte azért  :olvass: -tam a vista-s telepítési útmutatót, hogy a modem driver meg minden rendben legyen!  Nagyon örülök, és mégegyszer tényleg köszönöm mindenkinek. Most nézegetem, hogy mit tud, illetve felteszem a programokat, amiket letöltögettem, és tesztelgetem, hogy ennél a romnál is előjönnek-e azok a gondok, amik a korábbinál.

:ok:
"Remember... The Force will be with you... Always..."

SE X10 mini pro Root/xRecovery/app2SD/JIT telepítési segédlet You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
« Reply #2261 Dátum: 2009, 06 11, 23:04:35 »
A sima exe-vel sikerült megcsinálni, elsőre.  :taps: Előtte azért  :olvass: -tam a vista-s telepítési útmutatót, hogy a modem driver meg minden rendben legyen!  Nagyon örülök, és mégegyszer tényleg köszönöm mindenkinek. Most nézegetem, hogy mit tud, illetve felteszem a programokat, amiket letöltögettem, és tesztelgetem, hogy ennél a romnál is előjönnek-e azok a gondok, amik a korábbinál.
Csinálj egy Hard Resetet frissítés után, és várd meg, amíg az automatikus konfiguráció első boot közben újraindítja a gépet.

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
  • PDA: LG Nexus 4
  • PDA ROM: gyári - gondolom :D
« Reply #2262 Dátum: 2009, 06 12, 08:41:16 »
Ok, köszi! Én ezen az oldalon (You are not allowed to view links. Register or Login) találtam egyet, ami SE-ról lett átírva elvileg más készülékekre. Java-s lenne ez a cucc is, de amint az Omnián rányomok, hogy indítsa, kiír egy hibaüzit, hogy kevés a memóra meg valami "jae" vagy milyen fájlt is emleget. Szóval a lényeg, hogy nem működik... :(

Ezzel is próbálkozhatsz, bár amit olvastam még kevesebb a remény:You are not allowed to view links. Register or Login

Ez szerintem ugyanaz mint amit linkeltél: You are not allowed to view links. Register or Login

Ez is megér egy pillantást: You are not allowed to view links. Register or Login

Ez is érdekes lehet: You are not allowed to view links. Register or Login

Elküldtem mailban is!
You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Bala

• PDA: SM-N960F DS 512GB
  • PDA ROM: N960FXXU2ARL2
« Reply #2263 Dátum: 2009, 06 12, 09:13:40 »
Sziasztok!
Akinek DXHL3 Final romja van, előfordult már, hogy bejövő híváskor lefagyott?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #2264 Dátum: 2009, 06 12, 09:49:38 »
Sziasztok!
Akinek DXHL3 Final romja van, előfordult már, hogy bejövő híváskor lefagyott?
Milyen programokat telepítettél pluszban?
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető oszydj

• Navigáció / Navigation: iGO8 ill. iGO iGO8.3.4.102680 (az Asus-on)
  • PDA: Samsung i900 Omnia, ASUS MyPal A696
  • PDA ROM: I900XDHK1/XDHK2, V.03.0735.01 WWE0409
« Reply #2265 Dátum: 2009, 06 12, 09:52:00 »
Sziasztok!

Ma reggel bekapcsolás után megjelent az EDGE E betűje fölül. Nem csináltam semmit a készülékkel!! Pannonos! Hogyan lehet eltüntetni? A hálózat 900/1800-on van!
oszy

Nem elérhető Bala

« Reply #2266 Dátum: 2009, 06 12, 09:59:48 »
Hogyan is kell képernyőt menteni? (még nem használtam)

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #2267 Dátum: 2009, 06 12, 10:04:11 »
Hogyan is kell képernyőt menteni? (még nem használtam)
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető Bala

« Reply #2268 Dátum: 2009, 06 12, 10:05:15 »
Ezek a programokat vannak telepítve.

Nem elérhető Bala

« Reply #2269 Dátum: 2009, 06 12, 10:08:27 »
Ezek a programokat vannak telepítve.

Nem elérhető zolitoth

• Navigáció / Navigation: iGO8
  • PDA: Samsung Omnia i8000
  • PDA ROM: i8000TMHIL3
« Reply #2270 Dátum: 2009, 06 12, 10:13:32 »
Ha van Outlookod (minimum 2003), akkor a You are not allowed to view links. Register or Login kitűnő megoldás. Ha nincs, akkor a You are not allowed to view links. Register or Login ajánlom.

Köszönöm szépen!

Nem elérhető zolitoth

• Navigáció / Navigation: iGO8
  • PDA: Samsung Omnia i8000
  • PDA ROM: i8000TMHIL3
« Reply #2271 Dátum: 2009, 06 12, 10:15:04 »
Szervusztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy amikor adatkábellel összekötöm a PC-vel, ki lehet valahol kapcsolni, hogy ne töltse az aksit?

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #2272 Dátum: 2009, 06 12, 10:24:22 »

Plusz tárcsázóra tippeltem, de azt nem látok a telepített progik között.
Gondolom szoktál soft resetet nyomni időnként, és a híváslistádat is takarítod.
Nem tudom miért nem jelzett, nem jellemző ez a hiba az újabb romokra.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #2273 Dátum: 2009, 06 12, 10:25:27 »
Sziasztok!

Ma reggel bekapcsolás után megjelent az EDGE E betűje fölül. Nem csináltam semmit a készülékkel!! Pannonos! Hogyan lehet eltüntetni? A hálózat 900/1800-on van!
Örülj neki, elérhető az Edge ott ahol vagy  ;)
Ha 900/1800-on 3G jelenik meg, akkor vagy gondban, ez így jogos.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #2274 Dátum: 2009, 06 12, 10:26:47 »
Szervusztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy amikor adatkábellel összekötöm a PC-vel, ki lehet valahol kapcsolni, hogy ne töltse az aksit?
:ima: Árulja el nekem valaki miért rossz az  ha tölti is közben?
Bizonyos utángyártott kábelek képesek arra, hogy nem töltik, ellenben merítik. Melyik a nagyobb baj?