Esetleg ötleted nincs arra, hogy a Vista alatt miért csak "Windows enabled device"-ként látszik a Mobile Centerben? Neked hogyan látja?
Jelenleg Windows 7 alatt vagyok, és ha ez megnyugtat, "Windows Mobile-based device"-nak látja. Amí jól működik a kapcsolat, engem nem zavar...
A frissítés mennyire körülményes vista alatt? Csak mert ha nem muszáj, az XP-s gépet inkább nem akarom használni. Elég "megbízhatatlan", egy reinstall kellene neki, mert már oda van szerencsétlen. Az csak a végső eset. Esetleg ha tudnál adni egy linket (ha kell bekeresem itt a fórumon) akkor szívesen venném, főleg mivel akkor te már megcsináltad ezt, így tudod, hogy "mi merre hány méter" az egész folyamattal kapcsolatban. Esetleg még néhány infót tudnál írni, hogy az én ROM-omhoz képest mivel másabb ez? Csak mert gondolom van valami igazán hasznos tulajdonsága, ha frissítés után azonnal erre váltottál...
Annyira körülményes, amennyire az előbb írtam. A WMDC már fent van neked, a modem drivert érdemes még telepíteni, bár sok hazsna nincs. Nameg kell egy minél újabb VMWare workstation, ami alatt van egy jó állapotú (nálam szinte szűsz) WinXP (SP2-SP3).
Szét kell bontani a frissítőcsomagot összetevőire (bootloader, PDA, CSC és Phone) i900_EXEcutor-ral, majd vistás GrandPrix-val (1.6.4 nekem jó volt) flashelni a készüléket. A Phone részhez érve meg fog állni Jump failed üzenettel. Ekkor lehúzni, újraindítani, gyönyörködni a hibaüzenetben, ami után föláll a WM. Kikapcs, aztán VMWare-es XP alatt XP-s GrandPrix-val rátenni a Phone.bin-t (csak azt). Ha elsőre nem sikerül, újra próbálni, néha a telepített modem driver nem inicializálódik elég gyorsan. Ha kész, egy Hard Reset, és ennyi.
Leírást találsz az i900.eoldal.hu megfelelő szekciójában, iletve itt a fórumon az alábbi témákban:
You are not allowed to view links.
Register or
LoginYou are not allowed to view links.
Register or
LoginMp3 szinkronizálásával kapcsolatban semmi tapasztalatom, én simán USB háttértár módban szoktam ilyesmit felmásolni memóriakártyára.