2024, 04 20, 15:00:16

Szerző Téma: Friss szöveges előrejelzések  (Megtekintve 31742 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Friss szöveges előrejelzések
« Dátum: 2011, 03 18, 22:36:25 »
Úgy gondoltam, hogy ha már van Időjárás témacsoportunk, akkor bizony aktuális lenne egy szöveges előrejelzéseket tartalmazó topic is!  :ok: S mivel gondolom, hogy itt nem egy olyan felhasználó van, aki a napjának Internetezéssel töltött idejének legnagyobb részét a PFC-n tölti :D, ezért ebben a topikban minden nap megtalálhatja a következő napok időjárásra vonatkozó információkat.

Nem tudom ígérni , hogy minden nap (közel) azonos időpontban írom meg az előréket, mivel nem egységes az "időbeosztásom" (néha alig jutok gépközelbe, néha egész nap tudnék előtte ülni), ezért előfordulhat az is, hogy reggel 6-kor írom meg, de akár az is, hogy este tízkor - ez sajnos a napi teendőimtől függ. Azt viszont meg tudom ígérni, hogy minden nap friss prognózissal jelentkezem, ha esetleg nem is egységes időpontban!  ;)

A témát a rendszeresség és folytonosság megtartása miatt lezártam, akinek kérdése van, kérem, hogy az You are not allowed to view links. Register or Login tegye fel!
Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Hűvös lesz a hétvége
« Reply #1 Dátum: 2011, 03 18, 23:06:41 »
                  * Hűvös lesz a hétvége!


Elmúlt idő:
Tegnap-tegnapelőtt 180°-os fordulatot vett a Kárpát-medence időjárása. Az észak-északnyugat felől érkezett hidegebb levegő és a Földközi-tenger medencéje fölött elhelyezkedett melegebb, nagy nedvességtartalmú levegő keveredéséből kialakult mediterrán ciklon délkeleti irányból megközelítette, majd el is érte hazánkat. A ciklon középpontja pontosan Magyarország felett helyezkedett el, ami megnövelte az alacsony-nyomású légköri képződmény által szállított amúgy is jelentős csapadék mennyiségét. Emiatt az elmúlt 1-2 napban felhős, borult, és csapadékos időjárás váltotta fel a kellemes, száraz és tiszta tavaszi meleget. A ciklon eleinte még meleg levegőt szállított, de ereje hamar kimerült, s tegnap éjszaka illetve ma hajnalban teljesen le is épült. Ez viszont utat biztosított az észak-északnyugat felől jövő nagy és hűvös légtömegeknek, amelyek hidegfrontja ma hajnablan érte el az északnyugati országrészt, többfokos lehűlést okozva.

Jövő idő:
Az előttünk álló éjszaka még alapvetően enyhe lesz, 3 és 6°C között alakulnak a minimumok, a hegyekben viszont gyenge fagy is előfordulhat. A pénteki hideg, sarkvidéki eredetű levegő hatására tovább folytatódik a lehűlés, és szombat délután csupán 4 - 9°C közötti értékeket mérhetünk. Borongós, felhős idő lesz, és szinte az ország minden pontján számíthatunk kisebb-nagyobb csapadékra: síkvidéken elsősorban esőkre, záporokra, de a magasabban fekvő helyeken akár hózáporokra, kisebb havazásra (!) is fel kell készülni! Erős hidegfronti hatással számolhatunk.

Az esti óráktól kezdve nyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, így éjszaka már közepesen - gyengén felhős égboltra tekinthetünk fel.

Erős, sőt, néhol viharos lesz az északnyugati szél, ami még inkább rontani fogja hőérzetünket.

Vasárnap nyugaton és a középső országrészben pár órás napsütéssel is számolhatunk, csapadéktól csak elvétve kell tartani. Reggel az északi országrészben gyengén fagyhat, délután - a szombati naphoz hasonlóan - 4 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn és kedden ismét borongósabb időre készülhetünk, de jelentős csapadékra nem kell számítani, keleten - északkeleten fordulhat elő kisebb zápor, esőszitálás. A reggel csípős lesz: -2 és +3 fok közelébe emelkedik a hőmérő higanyszála. Délután már egy kissé melegebb lesz, 6-10°C -ot mérhetünk majd a legmelegebb órákban.

Szerdától kezdve egyre inkább anticiklonáris hatások fogják jellemezni a medence időjárását, ezért többórás napsütésre van kilátás. A hőmérséklet is napról-napra emelkedni fog: 25-e körül már 13-17 fokos, igazi tavaszi időben lehet részünk.

Távolabbi kilátások:
A jelen modellfutások szerint március 25. körül egy újabb, de gyengébb hidegfront fog súrolni minket, 2-3 fokos lehűlést, és kisebb csapadékot okozva. 28-ától viszont újra melegedés látszik, április első napjaiban már igen kellemes, 20 fok körüli hőmérsékletekre és napos időre készülhetünk.



A Nap 05:51 perckor kel, és 17:54 perckor nyugszik.


Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. március 18-i, GMT-szerinti 12Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.

2011. március 18.


Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Javulás kezdődik
« Reply #2 Dátum: 2011, 03 19, 15:39:56 »
                  * Érezhető javulás kezdődik


Elmúlt idő:
A tegnap-tegnapelőtt minket északnyugat felől elért újabb, ám ezúttal sarkvidéki-eredetű ciklon mögött az eddiginél jóval hidegebb levegő áramlott a Kárpát-medencébe, ezért éjféltől kezdve fokozatos lehűlés kezdődött hazánk területén. A ciklonáris hatások miatt az északnyugati-szél helyenként viharossá fokozódott, ami még tovább rontotta a kellemetlen időben amúgy sem túl kellemes hőérzetünket.
A hidegfront hatására a Dunántúl északi és nyugati részén újabb esőzés kezdődött, de a lehullott csapadék területi eloszlása lényegesen kevesebb volt, mint amit pár nappal ezelőtt hozott a mediterrán ciklon .


Jövő idő:
A mai napon, azaz szombaton még eléggé kellemetlen, borongós és a 30-éves átlaghoz képest 4-5 fokkal hűvösebb időre készülhetünk fel. Délután a hőmérséklet csúcsértéke 4 és 9 fok közé emelkedik, északon lesz a hűvösebb, délen pedig a melegebb. A magasban bekövetkezett lehűlés miatt a magasabban fekvő (>400-500 méter) helyeken hózáporokkal, kisebb (látvány)havazással is számolni kell, de a pozitív hőmérsékleti értékek miatt a hó sehol sem fog megmaradni.

Az éjjel és a reggel csipős lesz - míg a déli országrészben jellemzően csak a talaj közelében, addig északon - északkeleten 2 méteres magasságban is fagyhat . A hőmérsékletek többnyire -2 és + 3 °C között fognak alakulni, ezért reggel készüljünk fel a helyenként csúszós út- és járdaszakaszokra!. Hidegfronti hatással számolhatunk.

Vasárnap még tartani fogja magát a márciusi "november", a hőmérsékletben lényeges változásra nem számítunk. A legmelegebb órákban 5 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk majd, de a megerősődő (ám egyre gyengülő) szél miatt még hűvösebbnek érezzük majd a levegőt.
A kialakult ciklon leépülésével azonban fokozatosan fel fog szakadozni a felhőzet, ezért nyugaton és északon pár órás napsütésre is készülhetünk, ugyanakkor keleten várhatóan még mindig zárt felhőzet fogja takarni a napot, amelyből kisebb eső, hózápor is kialakulhat, de a mennyisége az 5 milimétert sehol sem fogja elérni.

Hétfőtől kezdődően átalakul a medence időjárása. Egyre inkább anticiklonáris hatások fogják jellemezni hazánk időjárását, és a magasnyomású képződmény miatt a felhőzet teljesen felszakadására számíthatunk. Sok napsütés lesz a jellemző, csapadék nem lesz, és a hőmérséklet is egyre inkább emelkedni fog (25-e körül már bőven átlagos, sőt, néhol még afeletti értékeket is mérhetünk majd). Kezdetben 9 - 13 °C , majd később 14 - 19 fok közé emelkedik majd a hőmérő higanyszála, és az éjszakai fagyok is meg fognak szűnni.

A felszíni melegedés azonban kedvezően hat az úgynevezett termik (feláramlások) kialakulására, ezért 24-étől kezdve egy-egy ilyen feláramlási zónában konvetkív csapadékkal számolnunk kell, néhol pedig még az ég is bedörrenhet, de erős zivatarra jelen számítások szerint nincs kilátás.
 

Távolabbi kilátások:
25-én egy gyenge hidegfront fogja súrolni a Kárpát-medencét, kisebb esőt, 1-2 fokos hőmérséklet-csökkenést okozva, jelentős lehűlésre viszont - szerencsére - nem számítunk. 27-étől újabb melegedés kezdődhet, április első napjaiban néhol már 20 fok fölé is felkúszhat a hőmérő higanyszála.



A Nap 05:49 perckor kel, és 17:55 perckor nyugszik. A tavaszi napéjegyenlőség napja idén március 21-én lesz, ekkor a nappal és az éjszaka hossza megegyező lesz . 2011-ben a nyári időszámítás március 27-én veszi kezdetét - ekkor a Vasárnapra virradó hajnalban 1:59 perc után nem 2:00, hanem 3:00 fog következni (ne feledkezzünk meg az órák átállításáról!).


Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. március 19-i, GMT-szerinti 06Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.

2011. március 19.


Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Melegedés, javulás kezdődik
« Reply #3 Dátum: 2011, 03 20, 16:37:36 »
                  * Benedek végre kinyitja zsákját


Elmúlt idő:
Az elmúlt 4-5 napban két ciklon is befolyásolta hazánk időjárását: egy csapadékkal dús, délkelet felől érkezett mediterrán ciklon , ami az ország területén átlagosan 10-15 mm, néhol efölötti mennyiségű esőt adott, majd pénteken egy száraz, ám meglehetősen hideg levegőt szállító sarkvidéki eredetű ciklon is elérte a Kárpát-medencét, többfokos lehűlést okozva. Jelenleg ennek a ciklonnak a hidegfronti hatását érezzük, noha a hőmérséklet a tegnapi naphoz képest néhány fokkal megemelkedett.


Jelen & Jövő idő:
Ma még közepesen felhős, néhol borult égre tekinthetünk fel, és a hőmérsékletek sem éppen az igazi tavaszt idézik: reggel többféle csökkent fagypont alá a hőmérséklet, jelenleg pedig 5 és 9°C között tetőzik a hőmérséklet. A tegnapelőtt minket északnyugat felől elért ciklon hidegfronti szakasza már elhagyta az országot, a ciklon pedig teljesen le is épült, és a hidegebb levegő beáramlása is megszűnt az éjszakai órákban.
Ma tovább fog szakadozni a felhőzet, de a keleti országrészben élők jószerint erősen felhős vagy borult égre tekinthetnek fel, s ott kisebb eső, a hegyekben pedig hózápor is előfordulhat.

Hétfőtől egyre inkább anticiklonáris hatások fogják meghatározni Magyarország időjárását, ami a szél gyengülésével, a felhőzet megszűnésével és többfokos hőmérséklet-emelkedéssel fog párosulni. Reggel még többfelé számíthatunk gyenge talajmenti fagyra, de a fagyzugos területeken akár 2 méteres magasságban is 0°C fok alá csökkenhet a hőmérséklet.
Délután a legmelegebb órákban már kora tavaszias hőmérsékleteknek örvendhetünk: 7 és 11°C közé emelkedik majd a hőmérő higanyszála, és az Északnyugat-Dunántúlon lesz a legmelegebb.

Kedden a hőmérséklet még tovább fog emelkedni, országszerte eléri, sőt, néhol meg is haladja majd a 10 fokot a délutáni csúcs. Reggel - a derült égboltnak köszönhetően - jellemzően -2 és +1 közötti értékekre lesz kilátás.

Szerdán - Csütörtökön a legmelegebb órák hőmérséklete sok helyen eléri már vagy át is lépi a 15 fokot, és az éjszakák is megenyhülnek. Az idő napos lesz, csapadék nem lesz, gyenge nyugati-délnyugati szél fog fújni.


Távolabbi kilátások:
A jelnlegi modellfutások szerint szombaton egy hidegfront fogja észak-felől érinteni hazánkat, kisebb esőt, és egy-két fokos lehűlést okozva, de komoly visszahűlésre nem kell számítani. Vasárnap azonban "visszarázódik" a hőmérséklet az évszakos átlaghoz, és újabb változás március 29-e körül lehet: ekkor újabb front fogja elérni hazánkat, pár fokos lehűlést, kisebb csapadékot okozva, de április 1-től újból jelentős enyhülés látszik.



A Nap 05:47 perckor kel, és 17:57 perckor nyugszik. A tavaszi napéjegyenlőség napja idén március 21-én, azaz holnap lesz, ekkor a nappal és az éjszaka hosszúsága meg fog egyezni. 2011-ben a nyári időszámítás március 27-én veszi kezdetét - ekkor a Vasárnapra virradó hajnalban 1:59 perc után nem 2:00, hanem 3:00 fog következni (ne feledkezzünk meg az órák átállításáról!).


Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. március 20-i, GMT-szerinti 06Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.

2011. március 20.


Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Visszatér a tavasz
« Reply #4 Dátum: 2011, 03 21, 16:07:56 »
                  * Visszatér a tavasz


Elmúlt idő:
Az elmúlt néhány napban említést érdemlő, szignifikáns időjárási esemény nem történt. A két, lehűlést okozó ciklon után egy többezer kilométer széles Németország-középpontú anticiklon épült ki felettünk, amelynek következtében több irányból is melegebb légtömegek árasztják el a térségünket.


Jelen & Jövő idő:
Ma reggel még jobbára erősen felhős, keleten borult égre tekinthettünk fel, azonban a reggeli óráktól kezdve a felhőzet folyamatosan felszakadozott. Jelenleg csak az ország legdélebbi tájain közelíti meg a felhőzet mértéke a 6-7 oktát, azonban hazánk többi részén csak csupán magassági felhőzet, néhol kisebb gomolyfelhők szűrik a napsütést. Eső jelenleg sehol sem áztatja Magyarországot.

A hőmérséklet reggel sokfelé fagypont köré, illetve az alá süllyedt, egyedül az északnyugati országrészben élők ébredhettek 0°C feletti hőmérsékletre. A levegő viszont hamar melegedni kezdett, a legmelegebb órákban jobbára már 10 fok feletti értékeket mérhettünk.

Ma este már szinte mindenhol derült égboltra tekinthetünk fel, de a kis hőkapacitású levegő hője a felhőmentes idő hatására gyorsan csökkeni fog, és reggel országszerte kialakulhat kisebb fagy, illetve talajmenti fagy.

Holnap, azaz kedden mindenhol számíthatunk többórás napsütésre, legfeljebb rétegfelhők, bárányfelhők fogják takarni az égboltot, eső sehol sem lesz. Reggel még fagypont körül, délután 10 - 14°C körül alakulnak a hőmérsékletek.

Szerdán már reggel sem számítunk 2 méteres magasságban fagyra, legfeljebb a talaj mentén süllyedhet 0°C alá a levegő. Zavartalan napsütésben lesz részünk, a hőmérséklet pedig még tovább fog emelkedni, országszerte 15 - 16 °C -os értékekre van kilátás.

Csütörtökön folytatódni fog a kellemes, tavaszias idő, eső továbbra sem lesz. A felszíni melegedés hatására viszont konvektív csapadékkal (záporok) esetleg lehet számolni, de túl nagy esély - jelenleg - még ezekre sem látszik.

Pénteken reggel még sok lesz a napsütés, és kellemes időben lesz részünk, de a jelenlegi modellfutások alapján estétől megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és zivatarok kíséretében egy közepesen erős hidegfront fogja elérni hazánkat. A régebbi kilátásokkal ellentétben a hidegfront el is éri, sőt, át is vonul az országon, ezért 4-5 fokos lehűlésre, és szórványos esőkkel kell számolni a hétvégén. Fázni viszont így sem fogunk, a maximumok még mindig jobbára 10 fok körül, illetve kissé afelett lesznek.


Távolabbi kilátások:
Új hidegfront érkezésére március 29-e körül van esély, de ennek mértéke egyelőre még nagyon bizonytalan. Április 1-jétől viszont érezhető javulás fog bekövetkezni időjárásunkban, április első napjaiban igazi tavaszi, 20 fok körüli hőmérsékletekre van kilátás.




A Nap 05:45 perckor kel, és 17:58 perckor nyugszik. A tavaszi napéjegyenlőség napja MA van , ezért a nappal és az éjszaka hossza ezen a napon meg fogy egyezni . Innentől kezdve a nappalok egyre hosszabbá, az éjszakák pedig egyre rövidebbé válnak.
2011-ben a nyári időszámítás március 27-én veszi kezdetét - ekkor a Vasárnapra virradó hajnalban 1:59 perc után nem 2:00, hanem 3:00 fog következni (ne feledkezzünk meg az órák átállításáról!).


Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. március 21-i, GMT-szerinti 06Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.

2011. március 21.


Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Itt a tavasz!
« Reply #5 Dátum: 2011, 03 22, 19:18:53 »
                  * Tavasz-tavasz hátán, hétvégén hidegfront


Elmúlt idő:
Az elmúlt néhány napban említést érdemlő, szignifikáns időjárási esemény nem történt. 2 napja egy többezer kilométer széles, Németország-középpontú anticiklon hatása alá kerültünk, ezért a napokban meleg, gyönyörű, napsütéses időnek örvendhetünk.


Jelen & Jövő idő:
Ma reggel mindenhol napos égre tekinthettünk fel, csapadék sehol sem alakult ki. Ennek ellenére (a derült égbolt miatt) országszerte gyenge fagyok alakultak ki, és valahol még két méteres magasságban is 0°C alá hűlt a levegő.
A legmelegebb órákban országszerte 10 fok feletti értékeket mérhettünk, és a nyugati országrészben volt a legmelegebb (a napi maximum-hőmérsékletet Nagykanizsán mérték, ott 14-15 fok körül alakult a legmelegebb órák hőmérséklete).

Éjszaka a derült ég hatására újra visszább esik a hőmérséklet, de a magasban történő melegedés miatt reggel már csak talajmenti faggyal számolhatunk (a fagyzugos helyeken és északon viszont néhol két méteres magasságban is 0- (-1)°C között alakulhatnak a minimumok.)

Holnap, azaz szerdán igazi meleg, tavaszi időnk lesz. A reggel még kissé csípős lesz, de a hőmérséklet hamar emelkedni fog: délután országszerte megközelíti, sőt, néhol át is lépi a 15 °C-ot a hőmérő higyanyszála. A jó időt érdemes minden nap kihasználni: tartózkodjunk sokat a szabadban, űzzünk szabadidős tevékenységeket, hisz a hosszú tél után szervezetünknek szüksége van új energiára, és a vitaminok pótlására! :) Maximum fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, eső nem lesz.

Csütörtökön hasonlóan fog alakulni az időjárás, mint szerdán, azzal a különbséggel, hogy a hőmérséklet még magasabbra emelkedik. Délután 14 - 17 °C-os maximumokkal számolhatunk, éjszaka pedig a fagyok is megszűnnek.

Pénteken és szombaton is folytatódik a hamisíthatatlan tavasz, 15-18°C-os hőmérsékletekkel, ragyogó napsütéssel, de szombat este erős záporokkal / zivatarokkal hidegfront érkezik, mely mögött néhány fokkal hidegebb levegő áramlik térségünkbe.

Vasárnap sajnos kissé elromlik az idő: a front miatt visszább esnek a hőmérsékletek, de fázni még így sem fogunk, hisz a délutáni órákban még mindig 11 - 15 fokot mérhetünk majd, csakúgy, mint hétfőn, és kedden. Szerdától viszont erőteljes melegedésre van kilátás...


Távolabbi kilátások:
Március 29-étől erőteljes melegedés látszik, szórványos záprokkal, és április első napjaiban már 20 fokos értékeket is mérhetünk.




A Nap 05:42 perckor kel, és 17:59 perckor nyugszik. A tavaszi napéjegyenlőség napja tegnap volt , ezért ma már a nappal hossza körülbelül 1.5 perccel több volt, mint az éjszakáé. Innentől kezdve a nappalok egyre hosszabbá, az éjszakák pedig egyre rövidebbé válnak.

2011-ben a nyári időszámítás március 27-én veszi kezdetét - ekkor a Vasárnapra virradó hajnalban 1:59 perc után nem 2:00, hanem 3:00 fog következni (ne feledkezzünk meg az órák átállításáról!).


Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. március 22-i, GMT-szerinti 06Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.

2011. március 22.


Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Hétvégén átmeneti lehűlés
« Reply #6 Dátum: 2011, 03 23, 20:28:02 »
                  * Hétvégén "hidegszik", jövő héttől melegszik! :)


Elmúlt idő:
Az elmúlt néhány napban említést érdemlő, szignifikáns időjárási esemény nem történt. Napok óta anticiklonáris hatások vannak érvényben, így szinte egész nap zavartalanul süt a nap, néhol alakul csak ki egy-egy kisebb gomolyfelhő-góc. A hőmérséklet egyre magasabbra kúszik.


Jelen & Jövő idő:
Ma reggel még néhány helyen előfordult talajmenti fagy, de 8-9 óra magasságában már bőven 10 fok fölé emelkedett a hőmérséklet országszerte. Egész nap sütött a nap, csak néhol szűrte fátyolfelhőzet, kisebb gomolyfelhőzet a napsütést.

Holnap, azaz csütörtökön ismét sokat fog sütni a nap, ráadásul reggel már talajmenti faggyal sem számolunk. Eső nem lesz, a délutáni maximumok pedig már 14 - 19°C között alakulnak - a nagykabátra tehát holnap sem lesz szükség! Az éjszakai hőmérsékletek 3-7 °C körül lesznek.

Pénteken hamisíthatatlan tavaszi időben lesz részünk, a déli megyékben élők szinte már kora-nyári hőmérsékletekre számíthatnak. Míg az ország legnagyobb részén 17-18 °C -ig emelkedik a hőmérséklet, délen 20 - 21 fokos maximum is előfordulhat! Használjuk ki a jó időt, hiszen hétvégén már borongósabbra fordul az időjárásunk!

Szombat délig ki fog tartani az igazi tavaszi időjárás, sok-sok napsütéssel, és igen kellemes hőmérsékletekkel. Délután aztán nyugat - északnyugat felől gomolyfelhőképződés kezdődik, elered az eső, és sok helyen számíthatunk zivatarok kialakulására is! A hidegebb levegő olyannyira labilizálja majd a légkört, hogy a déli országrészben akár egy-egy hevesebb zivatar, felhőszakadás is kipattanhat!

Vasárnap visszább hűl a hőmérséklet, körülbelül 1-3 fokkal az évszakos átlag alá, de fázni annyira még így sem fogunk: délután ugyanis 10 - 12 fokos kora tavaszi értékekkel számolhatunk.

Hétfőn kitisztul az ég, sok lesz a napsütés, de a hőmérséklet csak kicsit fog emelkedni. Reggel 0, 4, napközben 10 - 13 fokra számíthatunk.

Keddtől aztán megkezdődik a melegedés is, ekkor már ismét 12 - 15°C köré emelkedik a hőmérőnk higanyszála, szerdán pedig várhatóan még melegebb időben lehet részünk.


Távolabbi kilátások:
A jelen modellfutások szerint úgy tűnik, hogy a melegedés 29-éről 30-ára, 31-ére tolódott. 29-éig átlag-körüli hőmérsékletekre számíthatunk, kevés csapadékkal, utána viszont erőteljes melegedés kezdődhet, április első napjaiban országszerte 20 - 24 fok körüli hőmérsékletekkel! Újabb jelentősebb lehűlés 15 nap távlatában nem látszik.




A Nap 05:40 perckor kel, és 18:01 perckor nyugszik. A tavaszi napfordulótól (március 21.) kezdve a nappalok egyre hosszabbá, az éjszakák pedig egyre rövidebbé válnak.

2011-ben a nyári időszámítás március 27-én, azaz 4 nap múlva veszi kezdetét - ekkor a Vasárnapra virradó hajnalban 1:59 perc után nem 2:00, hanem 3:00 fog következni (ne feledkezzünk meg az órák átállításáról!).


Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. március 23-i, GMT-szerinti 12Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.

2011. március 23.


Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Jövő héten igazi, vérbeli tavasz!
« Reply #7 Dátum: 2011, 03 24, 18:52:19 »
                  * Hétvégén átmeneti lehűlés után visszatér a tavasz


Elmúlt idő:
Az elmúlt néhány napban említést érdemlő, szignifikáns időjárási esemény nem történt. Napok óta anticiklonáris hatások vannak érvényben, így szinte egész nap zavartalanul süt a nap, néhol alakul csak ki egy-egy kisebb gomolyfelhő-góc. A hőmérséklet egyre magasabbra kúszik.


Jelen & Jövő idő:
Ma reggel mindenütt megszűntek a fagyok (csak a magasabb, illetve fagyzugos helyeken csökkent 0°C alá a hőmérséklet), 8-9 óra magasságában már jórészt mindenütt 10°C fölé emelkedett a hőmérséklet. Jelenleg is nagyon kellemesek a hőmérsékletek: országszerte 10 fok feletti értékeket mérhetünk, és szinte mindenhol tiszta az ég, délen - délkeleten fedheti néhány magassági felhő az égboltot.

Az éjszaka enyhe lesz, fagy sehol sem várható. 2 - 5 °C közé süllyed a hőmérő higanyszála.

Holnap, azaz pénteken igazi tavaszi időnk lesz, sok napsütéssel, eső nélkül, délután 15 - 19 °C -os maximumokkal. Éjszaka sehol sem hűl fagypont alá a hőmérséklet, és talajmenti fagy sem várható.

Szombaton megközelítőleg délig még élvezhetjük a tavaszi napfényt, majd délutántól észak - északnyugat felől felhősödés kezdődik: megérkezik a már több napja említett hidegfront. Emiatt országszerte beborul az ég, és a hideg levegő olyannyira labilizálja a légkört, hogy - legfőképp a déli országrészben - egy-egy erősebb zivatar kipattanására is esély látszik. A hőmérsékletek vissza fognak körülbelül 5-6 fokot esni, de a lehűlés rövidsége miatt és a felhős idő hatására a fagyok nem térnek vissza.

Vasárnap borult időben lesz részünk, és a front mögött beáramló hideg levegő miatt a délutáni órák hőmérséklete sem lesz kellemes: "csupán" 6 - 10 fok várható.

Hétfőn országszerte kitisztul az ég, már csak szitálás - gyenge eső fordulhat elő kezdetben az északi országrészben, viszont a hőmérséklet megugrik: délután már 9 - 14 -os, jóval kellemesebb melegben lehet részünk.

Kedden visszatér a tavasz! A délutáni órák hőmérséklete 11 - 15 °C körül várható ismételten, eső nem lesz, és sokat fog sütni a nap!

Szerdán még tovább javul az időjárásunk, ismét emelkedik a hőmérséklet, ezért délután újból 14 - 18°C -ig emelkedhet a hőmérő higanyszála. Eső nem lesz, nagyon sokat fog sütni a nap!




Távolabbi kilátások:
Március 30-ától igen erőteljes melegedés látszódik, ezért április első napjaiban néhol már kora nyárias, 22 - 25 °C körüli hőmérséklettel is számolni lehet. Újabb hidegfrontra a jelenlegi modellfutások szerint április 5-től van esély, de ennek mértéke nem látszik erősnek, és tartósnak sem.





A Nap 05:38 perckor kel, és 18:02 perckor nyugszik. A tavaszi napfordulótól (március 21.) kezdve a nappalok egyre hosszabbá, az éjszakák pedig egyre rövidebbé válnak.

2011-ben a nyári időszámítás március 27-én, azaz 3 nap múlva veszi kezdetét - ekkor a Vasárnapra virradó hajnalban 1:59 perc után nem 2:00, hanem 3:00 fog következni (ne feledkezzünk meg az órák átállításáról!).


Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. március 24-i, GMT-szerinti 06Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.

2011. március 24.


Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Re: Friss szöveges előrejelzések
« Reply #8 Dátum: 2011, 03 26, 10:58:48 »
                  * Ma estétől záporok, zivatarok, jövő héten tavasz!


Elmúlt idő:
Az elmúlt néhány napban említést érdemlő, szignifikáns időjárási esemény nem történt. Napok óta anticiklonáris hatások vannak érvényben, így szinte egész nap zavartalanul süt a nap, néhol alakul csak ki egy-egy kisebb gomolyfelhő-góc. A hőmérséklet egyre magasabbra kúszik.


Jelen & Jövő idő:
A mai reggel - az elmúlt napokéhoz képest - igen kellemes és enyhe volt, országszerte csupán 5-7 °C-ig süllyedt le a hőmérő higanyszála, és a sok napsütésnek köszönhetően néhány óra leforgása alatt már bőven 15°C fölé emelkedett.

A mai napon egészen estig szikrázó napsütésben lesz részünk, a hőmérséklet délen akár a 20°C-ot is átlépheti, de a többi országrészben is bőven meg fogja haladni a délutáni csúcs a 15 - 17 fokot.

Estétől azonban megérkeznek a felhők, és a már beharangozott hidegfront, ami legfőképp délen és nyugaton egy-egy erősebb zivatart is okozhat, amit kisebb méretű (d= <0.5mm) jég is kísérhet! A hidegfront csak lassan robog át felettünk, várhatóan vasárnap délre hagyja el a déli területeket. Mögötte eléggé hűvös levegő fog érkezni, országszerte 4-5 fokot fog csökkeni a hőmérséklet, és Vasárnap már "csak" 8 - 14°C -ra készülhetünk.

Hétfőn még borongós lesz az idő, délután 10 - 15°C körüli értékeket mérehtünk, aztán délutántól megkezdődik a felhőzet felszakadozása, és északon - északnyugaton kora este akár már a nap is kisüthet.

Kedden megérkezik a "felmentősereg", sokat fog sütni a nap, és a hőmérséklet is emelkedni fog: kora délután 13 - 16 °C -ot mérhetünk majd.

Szerdán már nem lesz zavartalan a napsütés, de alapvetően napos jellegű lesz az időjárás. Az országban többfelé fordulhat elő kisebb eső, záporeső, de emellett néhány órás napsütésre mindenhol számíthatunk. Reggel a fagyzugos helyeken előfordulhat talajmenti fagy, de délután ismét kellemes, 14 - 19 fok köré emelkedik a hőmérő higanyszála.

Csütörtökön elér minket egy nyugat-európai frontrendszer, melynek hatására csütörtökön szórványosan, pénteken többfelé számíthatunk záporra, gyenge esőre. A hőmérsékletben azonban lényeges változás nem lesz, mindkét napon 15 - 20 °C körüli értékekre számíthatunk.



Távolabbi kilátások:
A jelnlegi számítások szerint az április eleji frontrendszer után tartósabb melegedés látszik, de alapvetően átlag-körüli, illetve kissé afeletti értékekre számíthatunk. Kellemes lesz az idő, tartósan beköszönt az igazi tavasz, hiszen minden nap 20 °C körül fog alakulni a délutáni órák hőmérséklete. Újabb lehűlésre április 7-e körül van esély, de ennek mértéke igen-igen bizonytalan, sőt, beválási esélye még a 8%-ot sem éri el.




A Nap 05:34 perckor kel, és 18:05 perckor nyugszik. A tavaszi napfordulótól (március 21.) kezdve a nappalok egyre hosszabbá, az éjszakák pedig egyre rövidebbé válnak.

2011-ben a nyári időszámítás március 27-én, azaz HOLNAP veszi kezdetét - ekkor a Vasárnapra virradó hajnalban 1:59 perc után nem 2:00, hanem 3:00 fog következni (ne feledkezzünk meg az órák átállításáról!).


Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. március 26-i, GMT-szerinti 00Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.

2011. március 29, szombat.
Kromosome


Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Jövő héten berobban a tavasz
« Reply #9 Dátum: 2011, 03 27, 18:05:45 »
                  * Holnaptól támad a tavasz!


Elmúlt idő:
Tegnap kora délután egy eléggé erős hidegfront ért el minket észak-északnyugat felől, melynek hatására legfőképp délen és nyugaton egy-egy gyengébb zivtar is kipattant. A hidegfront mögött lényegesen hidegebb levegő áramlott be a Kárpát-Medencébe, sőt, a Kelet-Európai síkságot pedig szinte akadály nélkül érte el a sarkvidéki eredetű, igen hideg levegő (emiatt Oroszország bizonyos részein tegnap hóviharok támadtak), és ott több, mint 15-20 fokos lehűlést eredményezett! Szerencsére hazánkban "csupán" 5-6 fokos lehűlést eredményezett, és a front hatására az ország jelentős részén több miliméter csapadék hullott.


Jelen & Jövő idő:
A mai reggel az elmúlt naphoz képest jóval borongósabb, esősebb és hűvösebb volt. Éjszakai fagy a felhős égbolt miatt sehol sem alakult ki, de a csapadékos, nyirkos idő hatására a délutáni csúcs csupán 7 - 12 fok között tetőzött.

Este túl sokat nem fog csökkeni a hőmérséklet, és fagyra ma éjszaka sem számítunk. Ennek ellenére a reggel hűvösebb lesz, mint a mai, általában 3 - 5°C közé hűl le a levegő.


Holnap napközben még borongós lesz az idő, délután 10 - 15°C körüli értékeket mérehtünk, de kora esétől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, így estefelé a nyugati határszélen akár a nap is kisüthet. Éjszaka a hőmérséklet még tovább hűl, és a hegyekben, valamint a fagyzugos helyeken talajmenti faggyal is kell számolni. Másutt jellemzően 1 - 4°C lesz a meghatározó.

Kedden már országszerte a napsütésé lesz a főszerep, és visszatér a tavasz. A reggel még csípős lesz (ám 2 méteres magasságban sehol sem számolunk faggyal), de a napos idő hatására napközben gyorsan fog emelkedni a hőmérséklet. A legmelegebb órákban 13 - 17 °C köré emelkedik a hőmérőnk higanyszála.

Szedán tovább élvezhetjük a zavartalan napsütést, csupán helyenként alakulhat ki egy-egy konvektív csapadékgóc, amiből maximum 1-2 miliméter záporeső hullhat. A kora délutáni órák hőmérséklete még tovább emelkedik, országszerte 15 - 19 Celsius fokos , igazi, vérbeli tavaszi időre számíthatunk.

Csütörtökön elér minket egy Óceáni-eredetű frontrendszer, amely megnöveli hazánk fölött a levegő csapadékhajlamát. A napsütést már többfelé fogják fátyol- és gomolyfelhők szűrni, és az országban több helyen várható kisebb zápor, helyenként zivatar. A hőmérséklet reggel 3 - 8 , délután 16 - 18 fok között lesz.

Pénteken , április elsején csapadékosabbra fordul az időjárásunk, de az enyhe óceáni levegő miatt a hőmérséklet csupán 1-2 fokot fog hűlni. A reggel már kellemes lesz, országszerte 5 - 9°C fokra, délután pedig 14 - 18 °C-ra lehet számítani.

Szombaton már csak szórványosan számíthatunk csapadékra, és az ország legnagyobb részén néhány órára várhatóan a nap is ki fog sütni. Reggel 8°C , délután 16 - 20°C körül alakulnak a csúcshőmérsékletek.


Távolabbi kilátások:
A jelenlegi számítások szerint április 2-ától igen erős melegedés látszik, és állandósulni látszanak a 20 fok körüli hőmérsékletek, sőt, április 5-e körül néhol már kora nyári, 25°C-os értékekkel is lehet számolni! Jelentős csapadék és lehűlés 15 nap távlatában nem látszik.




A Nap 06:32 perckor kel, és 19:07 perckor nyugszik. A tavaszi napfordulótól (március 21.) kezdve a nappalok egyre hosszabbá, az éjszakák pedig egyre rövidebbé válnak.

2011-ben a nyári időszámítás március 27-én, azaz MA HAJNALBAN vette kezdetét, ezért éjjel 1:59 perc után nem 2:00, hanem 3:00 következett. Ne felejtsük el átállítani a nem műholdas rendszerű óráinkat, ha esetleg még nem tettük volna meg!!

Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. március 27-i, GMT-szerinti 06Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.

2011. március 27, Vasárnap.
Kromosome


Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Re: Friss szöveges előrejelzések
« Reply #10 Dátum: 2011, 03 29, 20:24:46 »
                  * Holnaptól támad a tavasz!


Elmúlt idő:
A hétvége időjárást meghatározó hidegfront szombaton délután érte el hazánk területét. Míg a Kelet-Európai síkságon eddig szinte példátlan mértékű lehűlést (15-20 fokos!) okozott, szerencsére a Kárpát-Medencébe "csupán" 4-5 fokkal hidegebb levegőt szállított. Éppen ezért Vasárnap a hőmérséklet csúcsértéke délután sok helyen 10 fok alatt maradt, borongós volt az idő, és a hétfői nap első fele is a felhős idő jegyében telt. Délutántól viszont egyre inkább felszakadozott a felhőzet (észak-északnyugati irányból), és este a hőmérséklet sok helyen magasabbra emelkedett, mint délben!

Jelen & Jövő idő:
Ma reggel valóban hasunkra sütött a nap, hiszen az ország legnagyobb hányadán ragyogó napsütés és tiszta égbolt várta az ébredőket. A reggeli órák hőmérséklete kissé csípősebb volt, de fagypont alá csupán a talaj mentén, és csak a fagyzugos helyeken csökkent le.

A napsütéses idő hatására viszont a levegő hőmérséklete hamar emelkedni kezdett, és délután mindenütt 12-16 fok volt a meghatározó.

Éjszaka gyenge talajmenti fagy az északi területeken előfordulhat, de 2 méteres magasságban sehol sem számítunk fagyra.


Holnap napközben ragyogó tavaszi napsütésben lesz részünk, és délután a hőmérséklet már 15 - 18°C közelébe is emelkedhet. Eső sehol sem várható.

Csütörtökön tovább erősödik a nappali felmelegedés, már országszerte 15 fok feletti értékekre számíthatunk, sőt, délen 20 - 21 fokos maximumok sem kizártak! A napsütést elvétve zavarhatja meg néhány magassági felhő, de alapvetően szép, száraz, napos időben lesz részünk.


Pénteken folytatódik a tavaszi időjárás, de egy közeledő Atlanti-óceáni eredetű ciklon marad kissé megnő a csapadékhajlam, ezért elvétve számolhatunk kisebb záporral, esővel. Délután 17 - 22 °C lesz a jellemző, és már a reggelek is kellemesek lesznek.

Szombaton ismét számíthatunk elvétve csapadékra, de lehűléstől nem kell tartanunk, sőt, mi több, a délutáni maximumok még feljebb fognak kúszni, és országszerte megközelítik a 20 Celsius fokos határt, délen pedig át is fogják lépni azt - 19 - 23˘C -ra számíthatunk.

Vasárnap , április 3-án országosan 20 fok fölé fog emelkedni a délutáni órák hőmérséklete, délen pedig akár a 25 fokos nyári határt is elérheti a hőmérő higyanszála. Eső nem lesz, igazi, gyönyörű, az átlagosnál jóval jobb tavaszi időnk lesz, használjuk hát ki!

Hétfőn megnő az esélye a melegrekord megdöntésének, ugyanis míg északon 22 fokra , addig délen néhol 26 fokos !!! nyári melegre is lehet számítani! (Információ: "Akkor nevezünk egy napot nyárinak , ha az árnyékban - megfelelő körülmények között mért - hőmérséklet eléri, vagy átlépi a 25 fokos határt".)



Távolabbi kilátások:
A jelenlegi modellfutások alapján április 5-től egy közepes-erősségű lehűlés látszik, amely nem lesz tartós, mivel április 7-től újra melegedés várható. Általánosságban elmondható, hogy folytatódik az átlag feletti, szép tavaszi idő, de a hőmérsékletek a távolban "csupán" 17 - 20 fok környékén látszanak megállapodni. Nagy csapadéktól nem kell tartanunk.



A Nap 06:28 perckor kel, és 19:09 perckor nyugszik. A tavaszi napfordulótól (március 21.) kezdve a nappalok egyre hosszabbá, az éjszakák pedig egyre rövidebbé válnak.

2011-ben a nyári időszámítás március 27-én kezdődött, és október utolsó Vasárnapjáig, azaz október 30-ig tart.

Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. március 29-i, GMT-szerinti 06Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.

2011. március 29, Kedd.
Kromosome


Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Nyárias hétvége
« Reply #11 Dátum: 2011, 04 01, 19:24:20 »
                  * Ragyogó, nyárias hétvége


Elmúlt idő:
Az elmúlt napokban különleges, említést érdemlő illetve szignifikáns időjárási jelenség nem volt. Az anticiklonáris hatások miatt napról-napra melegebbé vált a levegő hőmérséklete, és a nap is országszerte több órára kisütött. Ma hajnalban azonban egy gyenge hidegfront érte el a Kárpát-Medencét, és többfelé okozott szórványos esőt, záport.

Jelen & Jövő idő:
Ma reggel az ország minden pontján felhős időre ébredhettünk, ugyanis a minket hajnalban elérő hidegfront megnövelte a légkör csapadékhajlamát, ezért szórványosan kisebb eső, záporeső is fogadhatta az ébredőket. Nagy eső (5 mm-t meghaladó) sehol sem esett az országban, a legnagyobb - területi átlagban - mért csapadékmennyiség körülbelül 4-5 mm között volt.

Késő délutántól azonban megkezdődött a felhőzet felszakadozása, így az északi megyékben az esti órákban a nap is kisütütt néhány órára, a közepes - erős felhőzet mellett.

Holnap, azaz szombaton országszerte fel fog szakadozni a felhőzet, sokat fog sütni a nap, és a hőmérséklet is emelkedni fog. Éjjel 2 météres magasságban sehol sem lesz fagy, legfeljebb a fagyzugos helyeken csökkenhet - a talaj mentén - 0°C fok alá a hőmérséklet. Délután jellemzően 18 - 22 fokot mérhetünk, és kisebb záporeső az ország bármely pontján kialakulhat.

Vasárnap is nagyon sok napsütésre számíthatunk, igazi kora nyári napunk lesz. Szombathoz képest 1-2 fokot még a hőmérséklet is emelkedni fog, jellemzően 19 - 24 fok köré fog felkúszni a hőmérő higanyszála. A magas hőmérséklet azonban kedvezni fog az ún. termik kialakulásának, ezért az északi - északkeleti megyékben délután erősebb gomolyfelhő-képződésre is számítani kell, amelyből szórványosan várható egy-egy intenzívebb zápor vagy zivatar.

Hétfőn még jobbára napos, igazán meleg időben lesz részünk, de délutántól északnyugat felől felhősödés kezdődik, és este már többfelé az eső is el fog eredni - hidegfront érkezik. A front miatt északon akár egy-egy zivatar kipattanására is esély látszik, de heves viharra nem kell számítani.

A front mögött átmenetileg 5 fokkal hidegebb levegő fog érkezni a Kárpát-Medencébe, ezért kedden délután már átlagos-körüli, 14 - 15 fokos hőmérsékletekre készülhetünk, közepesen erős felhőzet mellett. Az éjszakai lehűlés nem lesz jelentős, fagy sehol sem lesz.

Szerdán egy-két fokkal emelkedni fog a hőmérséklet, és a nap is jóval többet fog sütni. Reggel 5 - 7, délután 15 - 17°C-ra számíthatunk.


Távolabbi kilátások:
A jelenlegi modellfutások szerint április 6-tól újra jelentős melegedés kezdődik, és 8-ától újra visszatérnek néhány napra a nyárias hőmérsékletek. Április 9-től fokozatos, gyenge lehűlés látszik, ám a hőmérséklet - a lehűlés ellenére is - néhány fokkal a 30-éves átlag fölött marad.



A Nap 06:22 perckor kel, és 19:14 perckor nyugszik. A tavaszi napfordulótól (március 21.) kezdve a nappalok egyre hosszabbá, az éjszakák pedig egyre rövidebbé válnak.

2011-ben a nyári időszámítás március 27-én kezdődött, és október utolsó Vasárnapjáig, azaz október 30-ig tart.

Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. április 1-i, GMT-szerinti 06Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.

2011. április 1., Péntek.
Kromosome


Boldog Boldondok Napját minden kedves fórumozónak!  :taps:  :p
Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Szeszélyes áprilisi időjárás
« Reply #12 Dátum: 2011, 04 04, 18:09:26 »
                  * Ma és pénteken hidegfront érkezik


Elmúlt idő:
Az elmúlt napokban szignifikáns időjárási jelenség nem történt. Ma délután ért el minket egy néhány ezer kilométer hosszúságú hidegfront, amely várhatóan holnap délutánra hagyja el hazánk téréségét. A front érkezésével párhuzamosan sok helyen eleredt az eső, hirtelen támadt fel a szél, de zivatar - eddig még - nem alakult ki.

Jelen & Jövő idő:
Ma reggel igazi kora nyárias időben lehetett részünk. Felhő szinte sehol sem volt az égen, és a reggeli +10 fokról délutánra sok helyen 23-25 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Körülbelül 15:30-kor azonban egy hidegfront kiterjedt felhőrendszere érte el hazánkat északnyugat-felől, így Sopron környékén nagyon hamar lecsökkent a hőmérséklet 15 fok körébe, és az eső is intenzíven esni kezdett. A front holnap délutánig elhagyja várhatóan a Kárpát-medence területét, miközben a csapadékhullás intenzitása egyre lecsökken.

Holnap, azaz kedden enyhe lesz a reggel, 5 - 7 fokos minimumhőmérsékletekre ébredhetünk. Napközben erősen felhős lesz az ég, többfelé várható szórványos csapadék, és kora délután a hőmérséklet is alacsonyabb lesz, mint ma: jellemzően 15 - 17°C -ig kúszik fel a hőmérő higanyszála.

Szerdán már sok napsütésre számíthatunk, mivel a front délkeleti irányban elhagyja hazánk térségét. Reggel hasonló hőmérsékletekre van kilátás, mint kedden, viszont a délutáni órákban egy jó 3-4 fokkal melegebbet mérhetünk már - 18-19 fokos tavaszi melegre van kilátás.

Csütörtökön újból nyárias hőmérsékleten lesznek jellemzőek, a kora délutáni órákban ugyanis országszerte 20 fok fölé fog emelkedni a hőmérő higanyszála. A legmelgebb északnyugaton lesz, ott a maximum hőmérséklet akár a 25 fokot is elérheti, de az ország többi részén is 21 - 23°C-ra van kilátás.

Pénteken azonban megérkezik egy, a maihoz hasonló intenzitású, erőteljesebb hidegfront , ami miatt a hőmérsékleti értékek elég sokat fognak esni. Délután jellemzően 15-16 fok körüli értékeket mérhetünk majd, tehát fázni még így sem fogunk, kellemes, átlagos-körüli időjárásra számíthatunk. Túl sok eső nem fog esni, csupán szórványosan számítunk záporokra, zivatarokra.


Távolabbi kilátások:
A jelenlegi modellfutások alapján a pénteki hidegrfont mögött több hullámban érkezik hidegebb levegő a térségünkbe, ezért szombaton és vasárnap már kissé átlag alatti, 11 - 14 fokos kora tavaszi hőmérsékletekre van kilátás. Jelentős mennyiségű csapadék (>5mm) 15 nap távlatában egyáltalán nem látszik. A hőmérsékletek április 11-étől kezdve újra emelkedni fognak, így április 12-től újra átlag fölötti, igen kellemes, 17 - 20°C-os értékekre készülhetünk.



A Nap 06:16 perckor kel, és 19:18 perckor nyugszik. A tavaszi napéjegyenlőségtől (március 21.) kezdve a nappalok egyre hosszabbá, az éjszakák pedig egyre rövidebbé válnak - egészen a nyári napfordulóig, ami idén június 21-ére esik majd.

2011-ben a nyári időszámítás március 27-én kezdődött, és október utolsó Vasárnapjáig, azaz október 30-ig tart.

Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. április 4-i, GMT-szerinti 06Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.

2011. április 4., Hétfő.
Kromosome


Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Re: Friss szöveges előrejelzések
« Reply #13 Dátum: 2011, 04 05, 19:30:34 »
                  * Pénteken egy hidegfront töri meg a csendes, meleg, tavaszi időt


Elmúlt idő:
Tegnap északnyugat-felől egy markánsabb hidegfront felhőrendszere érte el a Kárpát-medence, így hazánk térségét is. A front mögött - átmenetileg - több fokkal hidegebb levegő áramlott Magyarország területére, és a felhőrendszerből az ország 80%-án néhány mm-nyi csapadék is hullott. A front ma délután hagyta el országunk területét, ezért észak-északnyugat felől fokozatosan megkezdődött a felhőzet felszakadozása.

Jelen & Jövő idő:
Ma szinte az egész országban felhős és borongós időre ébredhettünk, de északon és nyugaton már látszódott a felhőzet elvékonyodása. A reggeli hőmérsékletek szerencsére sehol sem süllyedtek fagypont alá, és esőből is csak pár miliméter áztatta a földeket.

A front a mai napon gyorsan továbbhaladt délkelet-felé, és ma délután már ki is lépett a Kárpát-medence területéről. Jelenleg több helyen is süt a nap közepesen erős - erős felhőzet mellett, a hőmérséklet 15 fok körül tetőzik. A felszíni melegedés következtében néhány helyen konvektív csapadék (=zápor) is előfordult (pl. Veszprém és a Balaton térségében).

Holnap, azaz szerdán enyhe lesz a reggel, 5 - 7 fokos minimumhőmérsékletekre ébredhetünk. Napközben már sokat fog sütni a nap, csapadék csak egy-egy feláramlási zónában alakulhat ki. A délutáni órák hőmérséklete 17 - 20 fok környékén várható.

Csütörtökön újból nyárias jelleget vesz fel időjárásunk, nagyon sokat fog sütni a nap, eső nem lesz. A délutáni órák hőmérséklete az átlagtól vagy jóval 5 fokkal magasabban, 20 - 26°C környékén alakulnak majd

Pénteken egy újabb hidegfront éri el hazánkat, amely csapadékot - a tegnapival ellentétben - szinte alig fog hozni. Nagy mennyiségű eső (>5mm) csak zivatarok, záporok kíséretében (lokálisan) hullhat, átlagban viszont az ország 0-5%-án valószínű csak. A hőmérséklet délután még mindig 20 fok közelében lesz - jellemzően 16 - 20 fokig emelkedni a hőmérőnk higanyszála.

Szombaton igen szeles, ám jobbára napsütéses napunk lesz, viszont a hidegfront mögött több hullámban jóval hidegebb levegő fog beáramlani az országba. A reggel igen enyhe lesz, jellemzően 6 - 9 Celsius fok köré süllyed le reggel a hőmérséklet. Kora délután a pénteki naphoz képest hidegebb lesz, 11 - 15 fokos kora tavaszi időre van kilátás, számottevő csapadék nélkül.


Távolabbi kilátások:
A jelenlegi számítások szerint Vasárnap még az átlag alatt fog alakulni térségünk hőmérséklete, hétfőtől kezdve viszont újra erősebb melegedés kezdődik, és keddtől ismét átlag fölötti, igen kellemes, 17 - 20 fokos délutáni hőmérsékletek - állandó jelleggel - látszódnak. Jelentős lehűlés vagy csapadék, illetve veszélyes időjárási jelenség 15 nap távlatában nem látszik.



A Nap 06:14 perckor kel, és 19:19 perckor nyugszik. A tavaszi napéjegyenlőségtől (március 21.) kezdve a nappalok egyre hosszabbá, az éjszakák pedig egyre rövidebbé válnak - egészen a nyári napfordulóig, ami idén június 21-ére esik majd.

2011-ben a nyári időszámítás március 27-én kezdődött, és október utolsó Vasárnapjáig, azaz október 30-ig tart.

Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. április 5-i, GMT-szerinti 06Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.

2011. április 4., Kedd.
Kromosome


Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Re: Friss szöveges előrejelzések
« Reply #14 Dátum: 2011, 04 07, 19:49:12 »
Szolgálati közlemény: A szöveges előrejelzések elkészítésének periódusa - az időjárási körülményektől függően - a korábbi 1 naposról 2 naposra fog nőni. Innentől kezdve, ha az időjárási helyzet számottevően nem változik meg az előrejelzés kiadási dátumához képest, akkor az új szöveges prognózis nem a következő, hanem az azt követő napon lesz kiadva. Azonban ha a légköri viszonyok megkövetelik, akkor a frissítés kiadására (úgy, mint eddig) egy napon belül is sor kerülhet.

A zivatarszezon közeledtével az 5-7 napos előrejelzések mellett naponta frissülő helyzetjelentés, figyelmeztető előrejelzés is kiadásra kerülhet.

Kromosome
Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Holnap hidegfront, jövő héten újra 20 fok
« Reply #15 Dátum: 2011, 04 07, 20:06:46 »
                  * Holnap hidegfront éri el a Kárpát-medencét


Elmúlt idő:
Az elmúlt néhány napban szignifikáns, említést érdemlő időjárási jelenség nem történt. A hétfői hidegfront keddre elhagyta az ország és a Medence területét, így szerdától újra napos, melegedő időben lehetett részünk. Ma - a holnap minket északkelet-felől megközelítő -, Észak-Európában kimélyülő ciklon előoldalán szokatlanul enyhe levegő áramlott be a térségünkbe, ezért mindenhol 20-25 fok fölé emelkedett a hőmérséklet.

Jelen & Jövő idő:
A 2011-es év első igazi nyári napja volt a mai, igazán enyhe reggelre ébredhettünk fel, hiszen az ország legnagyobb részén csupán 8-10 fok közelébe csökkent le a hőmérsékltet. Országszerte napos volt az idő, és a hőmérséklet igen gyorsan emelkedett, a kora délutáni órákban mindenhol átlépte a 20 fokot a csúcshőmérséklet.


Holnap, azaz pénteken elér minket a már több napja említett hidegfront, útját megerősödő, viharos szél, és csökkenő hőmérséklet fogja jellemezni. Az északi-országrészben 80 - 110 km/ó-s , erős, heves szélvihar is kibontakozhat, ezért figyeljünk oda értéktárgyainkra! A viharos északi szél mögött több fokkal hidegebb levegő fogja elérni a Kárpát-medencét, de fázni még így sem fogunk, hiszen délután még mindig 16- 18 fokot mérhetünk.

Szombaton megmarad az időjárás szeles jellege, de a szélerősség már csillapodni fog. Eső nem lesz, sokat fog sütni a nap, de délután "csupán" 14 - 17 fokos értékekre van kilátás. Északkeleten lesz a leghidegebb, a Dunántúlon, annak is a déli részén pedig a legmelegebb. Átlagos tavaszi napunk lesz, de a megerősődő szél miatt a hőérzetünk sajnos gyengébb lesz a valódi hőmérsékletnél.

Vasárnap a szombati naphoz hasonló időben lesz részünk. Reggel 6 - 8 , délután 16 fok körül alakul a hőmérséklet, sok napsütés lesz.


Hétfőn az északkeleti országrész kivételével mindenütt emelkedni fog néhány helyen a hőmérséklet, de a fagyzugos völgyekben újból előfordulhat talajmenti fagy , két méteres magasságban viszont jellemzően sehol sem fog 0°C alá csökkeni a hőmérséklet. A napsütést fátyolfehők fogják szűrni, délután 14 - 19 °C-ra van kilátásunk. A hétfői naptól kezdve újra emelkedni fognak a hőmérsékletek.

Kedden visszatér az igazi tavasz, nagyban mérséklődni fog a szél, és reggel már sehol sem számítunk 0°C, vagy azalatti értékekre. Délután 17 - 21° lesz a jellemző, eső nem valószínű.

Távolabbi kilátások:
A jelenlegi modellfutások szerint április 11-től újra bőven átlag feletti értékekre van kilátás, gyakorlatilag csapadék nélkül. Április 15-én várható egy újabb hidegfront, ami 3-4 fokos lehűlést hozhat, de ennek a valószínűsége és létjogosultsága egyelőre még nagyon bizonytalan. Április 17-étől újra fokozatos melegedés látszik, és mindvégig az átlag feletti hőmérsékleti gradiensek látszódnak meghatározónak.



A Nap 06:10 perckor kel, és 19:22 perckor nyugszik. A tavaszi napéjegyenlőségtől (március 21.) kezdve a nappalok egyre hosszabbá, az éjszakák pedig egyre rövidebbé válnak - egészen a nyári napfordulóig, ami idén június 21-ére esik majd.

2011-ben a nyári időszámítás március 27-én kezdődött, és október utolsó Vasárnapjáig, azaz október 30-ig tart.

Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. április 7-i, GMT-szerinti 06Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.

2011. április 5., Csütörtök.
Kromosome


Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Szeles lesz a hétvége
« Reply #16 Dátum: 2011, 04 08, 19:41:16 »
                  * A hétvégén a szél lesz az úr


Elmúlt idő:
Tegnap délelőtt még az Észak-Európában kimélyült, igen nagy átmérőjű ciklon előoldalán helyezkedett el Magyarország és a Kárpát-medence, ezért szokatlanul, nyáriasan enyhe levegő áramlott be térségünkbe. A ciklon azonban estefelé északkelet-felől elérte és betört országunkba, viharos szelet, és kevés csapadékot hozva magával. A hidegfront mögött a csütörtöki napnál egy jó 8-10 fokkal hidegebb levegő árasztotta el a térségünket.



Helyzetkép - Jelen idő:
A mai nap reggele még igen enyhén, 8-10 fokos minimumokkal indult, de a szél már az éjszakai órákban is viharossá erősödött. Egész nap sokat fújt a szél, ezért a délutáni - amúgy kellemes - 17 - 18 fokot kicsit hidegebbnek érezhettük.

A szeles idő egészen a hét végéig ki fog tartani, de várhatóan Vasárnap már merőben csökkeni fog az intenzitása.



Jövő idő:
Holnap, azaz szombaton sok-sok napsütésre kelhetünk fel. A szél intenzitása nem fog alábbhagyni, egész nap viharos, erősen viharos lökések fogják kísérni az északi szelet. Reggel 5 - 8 , kora délután 14 - 17°C, azaz átlag körül fog alakulni a hőmérséklet, de az erős szél miatt hőérzetünk ennél valamelyest gyengébb lesz.

Vasárnap megmarad időjárásunk szeles jellege, de a légmozgás már mérséklődni fog. Sok napsütés és szinte semennyi csapadék sem várható, ám reggel a derült ég és a hideg levegő hatására több helyen is előfordulhat gyenge talajmenti fagy , de két méteres magasságban csak a fagyzugos völgyekben, és a magasabb hegyvidékeken csökkenhet 0°C alá a hőmérséklet.

Hétfőn változékony, kissé hűvös időre van kilátás. Napközben jellemzően 14 - 15 fok lesz, és reggel még több helyen is előfordulhat talajmenti fagy! A napsütést gyakran zavarhatják majd felhőátvonulások is!

Kedden , április 12-én visszatér az igazi tavasz. Reggel megszűnnek a talajmenti fagyok, délután pedig újból 17-19 fok közé emelkednek majd a hőmérsékletek. Gyönyörű, napsütéses tavaszi napunk lesz!

Szerdán - a jelenlegi kilátások szerint - újból eléri hazánkat egy hidegfront, sok csapadékot hozva magával. Az ország majdnem teljes területén számolhatunk 5-10 mm-nyi friss esővel, több fokos lehűléssel is, de ez a front nem látszik olyan "masszívnak", mint a pénteki. Reggel 8 fok körül , délután csupán 10 - 14 °C környékén várhatóak a maximumok, meglehetősen kellemetlen, borús időben lesz részünk.




Távolabbi kilátások:
A jelenlegi modellfutások szerint a szerdai hidegfront után újból 3-4 fokos melegedés látszik, ezért 13-ától 18-éig átlag-körüli, 15-17 fokos hőmérsékletek látszanak, néhány mm-es csapadékkal. 19-étől várhatóan újra erőteljes melegedés lesz.



A Nap 06:08 perckor kel, és 19:24 perckor nyugszik. A tavaszi napéjegyenlőségtől (március 21.) kezdve a nappalok egyre hosszabbá, az éjszakák pedig egyre rövidebbé válnak - egészen a nyári napfordulóig, ami idén június 21-ére esik majd.

2011-ben a nyári időszámítás március 27-én kezdődött, és október utolsó Vasárnapjáig, azaz október 30-ig tart.

Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. április 8-i, GMT-szerinti 06Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.

2011. április 8., Péntek.
Kromosome


Közlemény: Az időjárási helyzet bizonytalansága miatt előfordulhat, hogy naponta több szöveges előrejelzés is kiadásra kerül a topikban.


Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Szombattól támad ismét a tavasz
« Reply #17 Dátum: 2011, 04 13, 19:44:54 »
                  * A hétvégéig hideg, majd igazi tavasz


Elmúlt idő:
Az elmúlt néhány napban több hidegfront is elérte hazánk, és a Kárpát-medence területét. Az első ilyen front előző hét pénteken érkezett, a második pedig tegnap tört be Magyarországra - mindkettő viharos szelet, kevés csapadékot, és több fokos lehűlést hozva.



Helyzetkép - Jelen idő:
A mai nap reggele már hűvösebb volt, mint a tegnapié. Talajmenti fagy ugyan sehol sem alakult ki, de a minimumhőmérsékletek - a tegnapi 8-9 fokhoz képest - "csupán" 5-6°C fok körül alakultak. Az igen erős északnyugati szél azonban jóval lerontotta a hőérzetünket, ezért az 5 fokos hideget a 80 km/ó-s szélben -4, -5 foknak is érezhettük!

A délutáni órák hőmérséklete sem emelkedett a normális szint fölé - az ország egész területén átlag alatti, illetve maximum átlagos értékeket mérhettünk, 14-15 fokkal.


Jövő idő:
A holnapi nap sem lesz sajnos túl kecsegtető számunkra, ugyanis a szél, az eső és a hideg egyelőre úgy néz ki, hogy nem tágít a Medencéből. Reggel 3 - 4 , délután csupán 9 - 11 fokot mérhetünk, és napközben sok helyen az eső is elered. Hideg lesz, öltözzünk rétegesebben, ugyanis a szél sem fog számottevően csillapodni!

A csütörtöki nap hasonlóan kellemetlen, őszies időt tartogat, a hőmérsékletekben túl sok változás nem lesz. Reggel a fagyzugos illetve a magasabb helyeken akár már talajmenti fagy is előfordulhat, a hegyekben pedig 2 méteres magasságban is fagyhat! Reggel 2 - 4, délután 10-11 fokot mérhetünk. A változóan - erősen felhős égből több helyen alakulhat ki néhány miliméteres csapadék, a magasabb helyeken akár jégdara formájában is!

Pénteken is folytatódik a változékony, hűvösebb idő, viszont délután megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Reggel már több helyen számítunk talajmenti fagyra, de északkeleten akár két méteres magasságban is 0 fok köré csökkenhet a hőmérő higanyszála! A szél jelentősen mérséklődik, már csak a Dunántúlon fogják élénkebb lökések kísérni a légmozgást. Délután 12 fok körül alakulnak a maximumok.

Szombaton szerencsére már tavaszias jelleget ölthet időjárásunk. A reggel még hűvös lesz, hiszen 0 - 3 fok köré fog csökkeni a hőmérséklet, de kiterjedt faggyal szerencsére nem kell számolni. Sokat fog sütni a nap, és kora tavaszias időnk lesz - a délután folyamán ugyanis ismét 15 fok körébe emelkedhet a hőmérséklet, délen pedig ennél melegebb is lehet. A szél már abszolút nem lesz erős, kirándulós napunk lesz!

Vasárnap tovább javul az időjárási helyzet, megérkezik a felmentősereg. Országszerte sok-sok napsütésre van kilátás, és a reggeli fagyok is mindenhol megszűnnek. Hajnalban 4 - 7 , délután már 15 - 18 fok is lehet!


Távolabbi kilátások:
A jelenelgi modellfutások szerint tovább folytatódik a melegedő, igazi tavaszi idő. Újabb - gyenge hidegfront - jövő hét szerdán, azaz 20-án várható, de csupán 1-2 fokos lehűlést, és csak kisebb csapadékot hoz magával. Szombattól újra melegedő időre, 20 - 24 fok körüli maximumokra van kilátás.



A Nap már 6 óra előtt, egészen pontosan 5:59 perckor kel, és fél nyolc után, 19:31 perckor nyugszik. A tavaszi napéjegyenlőségtől (március 21.) kezdve a nappalok egyre hosszabbá, az éjszakák pedig egyre rövidebbé válnak - egészen a nyári napfordulóig, ami idén június 21-ére esik majd.

2011-ben a nyári időszámítás március 27-én kezdődött, és október utolsó Vasárnapjáig, azaz október 30-ig tart.

Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. április 13-i, GMT-szerinti 06Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.

2011. április 13., Szerda.
Kromosome




Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Sok napsütés, 20-25 fok
« Reply #18 Dátum: 2011, 04 16, 14:42:05 »
                  * Jövő héttől támad a nagybetűs TAVASZ!


Elmúlt idő:
Az elmúlt egy hét a Kárpát-medence területén javarészt szelesen, hűvösen, és csapadékosan telt el. Noha a lehulott eső mennyisége csak lokálisan, zivatarok (és erősebb záporok) környezetében lépte át a 10-20 milimétert, egy kissé azért átáztatta a talaj amúgy már száraz felső rétegét. A szél erőssége szinte nap mint nap elérte a viharos szintet, a legerősebb széllökések pedig itt-ott, főleg a hét elején és közepén a 90 km/ó-s sebességet is átlépte!



Helyzetkép - Jelen idő:
A mai nap még változékonyan, és egy kissé hűvösen fog eltelni a sokéves átlaghoz képest. A reggeli napsütést több helyen fogja délután erős felhőzet zavarni, és kisebb zápor kialakulására is esély látszik. A szél a tengapi - tegnapelőtti naphoz képest már jelentősen enyhült, így erős széltől szerencsére nem kell tartanunk. Reggel 3 - 5 fok volt a jellemző, de a szélvédett, fagyzugos völgyekben 0°C köré is lesüllyedhetett a hőmérséklet.

A délutáni órákban - a napsütéstől függően - 13 - 17 fokot mérhetünk. Délutántól megkezdődik a felhőzet felszakadozása, ezért előfordulhat, hogy 5-6 óra magasságában valahol melegebb lesz, mint 13-14 óra körül!


Jövő idő:
A holnapi nap már végre az igazi tavasz jegyében fog telni. Megszűnik a szél, és a felhőzet is nagyjából teljesen megszűnik. Reggel a kisugárzás miatt hideg lesz, és többfelé számolunk talajmenti faggyal is, de a magasabban fekvő északi tájakon akár 2 méteren is kicsivel 0°C alá hűlhet a hőmérséklet! Délután viszont hamar megugrik a hőmérséklet, hiszen 15 - 17 fokra van kilátás, és már a szél sem fog rontani hőérzetünkön.

A hétfői nap is igazi, vérbeli tavaszi időt tartogat számunkra, mivel egyre inkább anticiklonáris hatások lesznek érvényben. Egész nap sütni fog a nap, és már a reggeli fagyok is megszűnnek - hajnalban 2 - 4 , délután 16 - 18 fokra van kilátás.

Kedden is folytatódni fog a hamisíthatatlan tavasz, ráadásul a hőmérséklet még tovább emelkedni fog. Reggel már talajmenti fagytól sem kell tartani, hiszen néhol csupán 8-10°C-ig csökken le a hőmérséklet. A legmelegebb órákban már 18 - 21 Celsius fokra van esély.


Szerdán szinte már korai nyárias időben lehet részünk. Nagyon sok napsütés lesz, és csupán csak az erős feláramlásokból kialakuló gomolyfelhőzetekből eshet záporeső. Reggel 8 - 10 °C-ra , délután 20 - 25 fokra van kilátás!

Csütörtökön hasonlóan kitűnő időnk (sőt, egy kicsit melegebb!) lesz, mint szerdán. Országszerte napsütéses idő lesz, csupán termikből (felszálló légáramlás) képződő felhőzetből eshet konvektív eső. Reggel 10 , délután 21 - 26 fokig emelkedik a hőmérő higanyszála. 


Távolabbi kilátások:
A jelenlegi számítások szerint 24-én érhet el minket egy nagyon gyenge front, ami csupán 1-2 fokos lehűlést tartogat magában. Kissé megnő az időjárás csapadékos jellege, naponta kialakulhat kisebb-nagyobb záporeső. Szeles, esős időjárás, illetve jelentősebb lehűlés 15 nap átlagos távlatában nem látszik, még 24-e után is a 20 fokos maximumok lesznek a jellemzőek.



A Nap már 6 óra előtt, egészen pontosan 5:53 perckor kel, és fél nyolc után, 19:35 perckor nyugszik. A tavaszi napéjegyenlőségtől (március 21.) kezdve a nappalok egyre hosszabbá, az éjszakák pedig egyre rövidebbé válnak - egészen a nyári napfordulóig, ami idén június 21-ére esik majd.

2011-ben a nyári időszámítás március 27-én kezdődött, és október utolsó Vasárnapjáig, azaz október 30-ig tart.

Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. április 16-i, GMT-szerinti 06Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.

2011. április 16., Szombat.
Kromosome




Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Melengető tavasz - minimum húsvétig!
« Reply #19 Dátum: 2011, 04 18, 12:06:41 »
                  * Minimum húsvétig ragyogó TAVASZI idő!


Elmúlt idő:
Pénteken és szombaton végre megszűnt az a hidegfronti hatás, amely már előző hét hétfő óta befolyásolta és jellemezte hazánk időjárását. Szombat óta viszont egyre inkább anticiklonáris hatások határozza meg a Kárpát-medence időjárásának jellegét, így a következő napokban sok-sok napsütésre, 20°C feletti hőmérsékletekre és csak konvektív csapadékra van kilátás.



Helyzetkép - Jelen idő:
A mai nap reggelén még többfelé fordult elő a talaj mentén 0°C alatti hőmérséklet, és az 500 méternél magasabb helyeken itt-ott két méteres magasságban is gyengén fagyott. A sok napsütés hatására viszont gyors emelkedésnek indult a hőmérséklet, jelenleg országszerte 16 - 20 fokos maximumokat mérhetünk.

A délutáni órákban várhatóan 20 fok körül fog tetőzni mindenhol a hőmérséklet, a feláramlások miatt kialakult gomolyfelhőkből viszont szórványosan előfordulhat kisebb frissítő záporeső.


Jövő idő:
A holnapi nap (kedd) igazi kellemes, tavaszi időt tartogat. Reggel megszűnnek a talajmenti fagyok is, jellemzően 5 fok körüli minimumértékeket mérhetünk, ettől kissé hűvösebb az északi tájakon lesz. Délután kellemes, 20 fok körüli csúcshőmérsékletekre van kiltás, de délen akár efölé is emelkedhet a hőmérő higanyszála.

A szerdai nap is a vérbeli tavaszról fog szólni. Reggel jellemzően 4 - 6 , délután a keddi napnál kissé magasabban, 21 - 24 fok körül alakulhatnak a csúcsok. Sokat fog sütni a nap, de délután többfelé gyenge-közepes gomolyfelhőképződés lesz tapasztalható, melyekből csapadék szinte biztos, hogy nem fog esni.


Csütörtökön, az iskolai tavaszi szünet első napján igazi kirándulós, kora nyári napunk lesz. Reggel már 6 -8 , délután 23 fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek, de délen akár 25 fokos nyári meleg is lehet! A nap változatlanul sokat fog sütni.


Pénteken marad a kora nyárias idő, és a hőmérséklet még 1-2 fokkal magasabbra kúszik. Reggel 9 - 10°C-ig, délután 23 - 25 fokig kúszhat fel a hőmérő higanyszála.

Szombaton is kora nyárias napunk lesz, de délután a gomolyfelhőkből néhány helyen már záporeső, zivatar is kipattanhat, kissé megnő a légkör csapadékhajlama. Délután a pénteki naphoz hasonlóan, 22 - 25 fok várható.


Távolabbi kilátások:
A jelenlegi számítások szerint Húsvét környékén lehet számolni 1-2, maximum 3 fokos lehűléssel. Ekkor megnő egy kissé az időjárás csapadékhajlama is, többfelé lehet számolni záporesővel, zivatarral, de kiadós eső még 15 nap távlatában sem látszik. A hőmérsékletek még ekkor is nagyon kedvezően, az évszakos átlag felett alakulhatnak, jellemzően 20 fok körül, vagy inkább kicsit afelett. Erős lehűlés 15 nap távlatában már napok óta nem látszik.


A Nap már 6 óra előtt, egészen pontosan 5:49 perckor kel, és fél nyolc után, 19:38 perckor nyugszik. A tavaszi napéjegyenlőségtől (március 21.) kezdve a nappalok egyre hosszabbá, az éjszakák pedig egyre rövidebbé válnak - egészen a nyári napfordulóig, ami idén június 21-ére esik majd.

2011-ben a nyári időszámítás március 27-én kezdődött, és október utolsó Vasárnapjáig, azaz október 30-ig tart.

Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. április 18-i, GMT-szerinti 00Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.

2011. április 18., Hétfő.
Kromosome


Kellemes napot kívánok mindenkinek!  :)

Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Tombol a tavasz...
« Reply #20 Dátum: 2011, 04 20, 18:58:52 »
                  * Kora nyárias idő, sok napsütés - húsvétig minimum!


Elmúlt idő:
A Kárpát-medence, így Magyarország időjárását is már napok óta egy úgynevezett magasnyomású légköri képződmény (anticiklon) határozza meg, amely többezer kilométer széles sávban helyezkedik el Nyugat és Közép-Európa felett. A leszálló légmozgás miatt kevés felhőt láthatunk az égen (csak délután növekedik meg a felszálló meleg légáramlatok miatt a gomolyfelhőzet), sokat süt a nap, és a hőmérsékletek is már a kora nyarat idézik.



Helyzetkép - Jelen idő:
A mai nap reggele még egy kicsit hűvösebb volt, köszönhetően a derült égnek és az erős kisugárzásnak (a föld felszíne egyelőre nem melegedett fel annyira, hogy reggelre ne hűljön 5 fok alá a hőmérséklet). A fagyzugos helyeken talajmenti fagy is előfordult, de jellemzően 3 - 5 fok környékén alakultak a minimumértékek.

A délutáni órákban jócskán 20 fok fölé emelkedett a hőmérő higanyszála, a Dunántúl egyes részein és a Dél-Alföldön még a huszonöt fokot is elérte!

Este várhatóan folytatódik az igen enyhe idő, de reggel újból több fokot csökken a hőmérséklet, és jellemzően 4 - 7 fokra számíthatunk. Talajmenti fagy már csak a fagyzugos völgyekben valószínű, két méteren pedig sehol sem fog 0°C alá csökkeni a hőmérséklet.



Jövő idő:
A holnapi nap (csütörtök, a tavaszi szünet első napja) valódi nyárias időt tartogat számunkra. Országszerte derült égre tekinthetünk fel, a ragyogó napsütést csupán délután zavarhatják meg kisebb-nagyobb gomolyfelhők, melyekből csapadék szinte 100%-os bizonyossággal nem fog hullani. A hőmérséklet magasan, 20 - 25 fok körül fog tetőzni!

Figyelem! A napsütés és a besugárzás mértéke a nyár felé haladva egyre erőteljesebbé vált. A következő napokban a déli órákban erős UV-B sugárzásra van kilátás, ezért vigyázzunk bőrünk épségére! Tavasszal is könnyen le lehet égni!


Pénteken folytatódik a hamisíthatatlan tavaszi - kora nyári idő. Hasonló napunk lesz, mint csütörtökön, hiszen anticiklonáris hatások mellett nem sokat szokott változni az időjárás. Reggel 8 - 10 , délután 21 - 26 fokot mérhetünk az árnyékban - a napsütéses, sötétes színű felületeken ugyanakkor akár 35 fok köré is emelkedhet a hőmérséklet!

Szombaton folytatódik az, ami néhány nappal ezelőtt elkezdődött - meleg lesz, sokat fog sütni a nap, és csapadékra sincs kilátás. Délután többnyire 23 - 26 fokot mérhetünk.


Húsvét Vasárnap marad a kora nyárias, frontmentes idő. Reggel 10 , délután 22 - 25 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Csapadékra nem kell számítani, de az északkeleti országrészben futó záporok, zivatarok előfordulhatnak már.

Húsvét Hétfőn északkelet-felől megközelíti hazánkat egy magassági hidegcsepp, amely kissé labilizálja a légkört. Emiatt legfőképpen északkeleten többfelé várható záporeső, zivatar, de az ország más pontjain is lehet számítani konvektív esőre. A hőmérséklet csupán néhány fokkal csökken vissza, jellemzően 20 - 23 fok lesz.



Távolabbi kilátások:
A jelenlegi számítások szerint a hidegcsepp maximum 1-2 fokos lehűlést fog hozni, azonban a továbbiakban is folytatódni fog az igazán kellemes, tavaszi idő, 20 fok vagy afeletti maximumokkal. Ennél egy nagyon kicsit hidegebb április utolsó napjaiban lehet, de összegezvén elmondható, hogy jelentős lehűlés / csapadék / veszélyes jelenség a következő 15 napban sem várható.


Információk:
A Nap már 6 óra előtt, egészen pontosan 5:46 perckor kel, és fél nyolc után, 19:40 perckor nyugszik. A tavaszi napéjegyenlőségtől (március 21.) kezdve a nappalok egyre hosszabbá, az éjszakák pedig egyre rövidebbé válnak - egészen a nyári napfordulóig, ami idén június 21-ére esik majd.

2011-ben a nyári időszámítás március 27-én kezdődött, és október utolsó Vasárnapjáig, azaz október 30-ig tart.

Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. április 20-i, GMT-szerinti 06Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.

2011. április 20., Szerda
Kromosome


Kellemes estét kívánok mindenkinek!  :)

Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Kissé változékony, de enyhe lesz a Húsvét
« Reply #21 Dátum: 2011, 04 22, 22:30:52 »
                  * Kissé változékonyabb lesz az ünnep


Elmúlt idő:
A Kárpát-medence, így Magyarország időjárását is már napok óta egy úgynevezett magasnyomású légköri képződmény (anticiklon) határozza meg, amely többezer kilométer széles sávban helyezkedik el Nyugat és Közép-Európa felett. A leszálló légmozgás miatt kevés felhőt láthatunk az égen (csak délután növekedik meg a felszálló meleg légáramlatok miatt a gomolyfelhőzet), sokat süt a nap, és a hőmérsékletek is már a kora nyarat idézik.



Helyzetkép - Jelen idő:
A mai nap reggele igen enyhének mutatkozott, talajmenti fagy már sehol sem alakult ki. A hőmérséklet általában 8 és 10 fok köré hűlt le, de északon illetve a hegyekben ennél kissé hűvösebb is volt.

A délutáni órákban - köszönhetően a sok-sok napsütésnek - nagy hamar 20-25 fok köré emelkedett fel a hőmérséklet, ma is kora nyárias napunk volt.

Reggel viszont újból lecsökken a hőmérséklet csúcsértéke 8 fok köré, mivel a levegő hőkapacitása jelenleg még nem túl magas, és a föld alsóbb rétegei sem melegedtek át annyira, hogy éjszaka is 15 fok körüli értékeket mérhessünk.




Jövő idő:
A holnapi nap (szombat) még valódi nyárias időt tartogat számunkra. Országszerte sok-sok napsütésre számíthatunk, de a délutáni órákban az erős feláramlásoknak köszönhetően beindulhat a gomolyfelhő-képződés, melyekből eső (zápor, zivatar) egyelőre nem várható. Délután 21 - 26 fok köré emelkedik a hőmérséklet.


Figyelem! A napsütés és a besugárzás mértéke a nyár felé haladva egyre erőteljesebbé vált. A következő napokban a déli órákban erős UV-B sugárzásra van kilátás, ezért vigyázzunk bőrünk épségére! Tavasszal is könnyen le lehet égni!



Húsvét Vasárnap is hasonlóan szép, tavaszias - kora nyárias időnk lesz, de egy érkező hidegörvény hatására Északkelet-Magyarországon délután már többfelé számítunk záporra, és zivatarra. Egy-egy zivatart lokálisan 15-20 mm-nyi eső, illetve 60 km/ó-ás széllökések is kísérhetnek! Reggel 7 - 10 , délután 18 - 22 fok várható, és északkeleten lesz a hűvösebb.


Húsvét Hétfőn változékonyabb, záporos-zivataros napra van kilátás. A csapadékzóna már nyugatabbra is kitolódik, ezért a középső országrészben, illetve a Dunántúlon is számolunk konvektív csapadékkal. Többfelé számíthatunk zivatarokra, de akár egy-egy hevesebb zivatar kipattanására is esély látszik. Délután a hőmérséklet csúcsértéke 16 - 20 fok környékén várható, de délen akár 22°C is lehet.


Kedden folytatódik a változékonyabb időjárás, és a hőmérsékletben lényeges változás nem lesz. Reggel 10 fok körül , délután 16-20°C környékén alakulhatnak a maximumok. Záporok, zivatarok továbbra is előfordulhatnak, legkevesebb eséllyel a Dunántúlon, de országszerte számítunk több-kevesebb napsütésre is.


Szerdán kissé megnyugszik időjárásunk, de záprok elvétve még kialakulhatnak. A hőmérséklet emelkedni fog a keddi naphoz képest, és a nap is többet fog sütni. Reggel változatlanul 8 - 10°C, délután 20 fok közelébe emelkedhet a hőmérő higanyszála.




Távolabbi kilátások:
A továbbiakban folytatódhat a kellemes, kissé változékony tavaszias idő, 20 fok körüli maximumokkal. A legfrissebb modellfutások szerint május elején várható átmenetileg néhány fokos lehűlés, de ennek mértéke illetve kimenetele még igen-igen bizonytalan. Május 4-étől viszont újra erős melegedés látszik.




Időjárási közlemény:

Az időjárási helyzet - főképp ami a Húsvéti ünnepeket illeti - nagyon-nagyon bizonytalan. Míg például a 00Z-s GFS kedden az Észak-Dunántúlra 12 fokot vázolt, addig a 06Z-s futás már 15-t, a legújabb, 12Z-s modell pedig 20 fok körüli értékeket. Emiatt előfordulhat, hogy a következő napokban naponta többször is frissülnek , azaz módosítva, korrigálva lesznek az előrejelzések.




Információk:
A Nap már háromnegyed 5 előtt, egészen pontosan 5:42 perckor kel, és kevéssel háromnegyed nyolc előtt, 19:43 perckor nyugszik. A tavaszi napéjegyenlőségtől (március 21.) kezdve a nappalok egyre hosszabbá, az éjszakák pedig egyre rövidebbé válnak - egészen a nyári napfordulóig, ami idén június 21-ére esik majd.

2011-ben a nyári időszámítás március 27-én kezdődött, és október utolsó Vasárnapjáig, azaz október 30-ig tart.

Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. április 22-i, GMT-szerinti 12Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.


2011. április 22., Péntek
Kromosome


Jó éjszakát kívánok mindenkinek!  :)



Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Igazi tavaszi idő
« Reply #22 Dátum: 2011, 04 26, 14:21:36 »
                  * Változékonyabb, igazi tavaszi idő


Elmúlt idő:
Az elmúlt néhány napban a Kárpát-medence időjárását egy úgynevezett magassági hidegörvény (hidegcsepp) határozta meg, amely Magyarországot csak északnyugat-felől súrolta. Ennek hatására az elmúlt napokban - legfőképp a Dunántúl északi részén - felhős, borongós időjárás volt a jellemző, és több mm-nyi csapadék is hullott.


Helyzetkép - Jelen idő:
Ma reggel a felhősebb helyeken jelentősen nem csökkent le a hőmérséklet. Míg a Dunántúl felhősebb részein általában 8-10 fok volt a jellemző, addig a Duna vonalától keletre kissé hűvösebb, 5-7 fokra ébredhettek az ott lakók. A hőmérséklet a felhős idő hatására is gyorsan emelkedett, jelenleg 19 - 21 fok között tetőzik a hőmérséklet, és csapadék is már csak szórványosan alakul ki, legnagyobb eséllyel a Dunántúl északnyugati részén.

Ma este jellemzően 15 fok körül várhatóak a csúcshőmérsékletek, és a reggel is hasonlóan enyhén fog alakulni.




Jövő idő:
A holnapi napon (szerda) megkezdődik a felhőzet felszakadozása, de délután - főként a Dunántúlon - még erősen / közepesen felhős égre tekinthetünk fel. Csapadékra szórványosan még számítani kell, de jelentős (>5mm) csapadékra már sehol sem kell számítani. Reggel 7 - 10 , délután 20 - 22 fok várható.


Csütörtökön is változékonyabb időjárásra van kilátás, számottevő csapadék nélkül. Már mindenhol számítunk néhány órás napsütésre, de délután több helyen is erősebb gomolyfelhőképződés várható. Hasonlóan a szerdai naphoz, reggel 7 - 10 , délután 20 - 23°C várható.


Pénteken is kissé változékony, de igazi tavaszi időjárásra van kilátás. Csapadék már sehol sem várható, a hőmérsékletek pedig egy kicsivel az átlag fölött várhatóak. Reggel jellemzően 9- 12 , délután 20 - 22 °C-ra van kilátás.


Szombaton - hasonlóan az előző napokhoz - folytatódik az igazi tavaszi időjárás, de a nap már országszerte többet fog sütni. Reggel 10 , délután pedig 20 - 22 fokig emelkedhet a hőmérő higanyszála.


Vasárnap, május 1-jén is hasonlóan jó időben lesz részünk, de az Északnyugati országrészben már számítani kell csapadék kialakulására is. Változóan - közepesen felhős lesz az ég, és csapadék csak a délutáni óráktól várható - hazánkat ugyanis egy mediterrán ciklon fogja megközelíteni. Reggel 10°C , délután 20 - 21 fokra van kilátás.


Hétfőn, május 2-án országszerte esősebb időre van kilátás, és a borongós, csapadékos időjárás hatására a hőmérséklet is csökkeni fog néhány fokot. Záporok, zivatarok kipattanására is számítanunk kell, a legnagyobb eséllyel a Dunántúlon és a Balaton környékén. A legtöbb eső Ény-on várható, ott akár 10 - 15 miliméter eső is hullhat - a legfrissebb számítások szerint. Reggel jellemzően 8 - 10 , délután 18 - 20 fok várható.






Távolabbi kilátások:
A legfrisseb modellfutások szerint hazánk időjárása legkésőbb május 5-ig a mediterrán ciklon hatása alatt fog állni. Ezidő alatt országszerte néhány mm-nyi esőre van kilátás, a hőmérsékletek pedig az átlag-körül fognak alakulni. A szél leginkább május 2-a, 3-a körül még erősebb lesz, de viharos szélre nincs kilátás. Május 6-ától újra melegedés látszik, de délután záporok - zivatarok kialakulására ugyanúgy számítani kell.








Információk:
A Nap már háromnegyed 5 előtt, egészen pontosan 5:35 perckor kel, és háromnegyed nyolc után, 19:49 perckor nyugszik. A tavaszi napéjegyenlőségtől (március 21.) kezdve a nappalok egyre hosszabbá, az éjszakák pedig egyre rövidebbé válnak - egészen a nyári napfordulóig, ami idén június 21-ére esik majd.

2011-ben a nyári időszámítás március 27-én kezdődött, és október utolsó Vasárnapjáig, azaz október 30-ig tart.

Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. április 26-i, GMT-szerinti 00-06Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.


2011. április 26., Kedd
Kromosome


További szép napot kívánok mindenkinek!  :)



Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Frissítések, változások
« Reply #23 Dátum: 2011, 04 30, 23:37:23 »
Kedves Fórumlátogatók!

A szöveges időjárási előrejelzések elkészítése a jövőben több szempontból is módosulni fog, mivel a visszajelzések és felmérések alapján ennek szükségességét érzem. Átalakításra kerül a szöveges prognózisok szerkezete, de természetesen az 5-7 napos előrejelzési időtartam, a távolabbi kitekintés és egyéb információk megmaradnak. A legfőbb változás igazából szemmel nem is lesz annyira látható, hiszen az előrejelzés struktúráján kívül a felhasznált időjárási források is megváltoznak majd. Míg eddig csak nagyjából egy modellt, a GFS-t használtam fel a prognózisok megírására, a közeljövőben több modell, illetve információ is alkalmazásra fog kerülni. Erre azért van leginkább szükség, mivel több lehetséges eredménnyel egy sokkal pontosabb képet kaphatunk a várható időjárásról.

Jelenleg a legmegfelelőbb meteorológiai-modellek után kutatok :P, és megpróbálom kiválasztani azokat, amelyek a legnagyobb eséllyel találnak el egy-egy adott időpontra vonatkozotatott időjárási helyzetet, s szerencsére a mostani változékony, könnyen változó idő erre jó lehetőséget is ad.

A jövőben pedig minden egyes előrejelzésnél szerepelni fog az adott előrejelzések megírásához felhasznált Global Forecast System (GFS) futásának 2 méteres magasságra átszámított hőmérsékleti ensemble-modellje is!

Az átalakítások befejezése nagyjából egy-két napon belül véget ér, addig is szíves türelmeteket kérem!  :)
Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

  • Hozzászólások: 3781
  • Nem: Férfi
  • [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
Előbb jöttek a fagyosszentek...
« Reply #24 Dátum: 2011, 05 04, 22:34:26 »
                  * Májusi FAGYVESZÉLY!

visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login


Időjárási tényezők, helyzetkép
Az április-végi igazi csendes, napos, meleg tavaszi időt az utóbbi egy-két hétben felváltotta egy változékonyabb, csapadékosabb, igazi áprilisra emlékeztető időjárási helyzet. Többször hullott az országban kisebb - nagyobb mennyiségű csapadék, sok helyen zivatar is kialakult (sőt, Érdpatakon tornádót is észleltek - You are not allowed to view links. Register or Login).

Tegnap pedig egy délnyugatról érkező, igen erőteljes és gyorsmozgású ciklon hidegfrontja érte el a Kárpát-medencét, amely ma reggelre már el is hagyta az országot. A mediterrán ciklon nedves levegőt szállított fölénk, ebből következőleg országszerte több helyen 5 mm-t is meghaladó friss csapadék hullott. A ciklon azonban összekeveredett egy, a Sarkvidék-felől érkező igen hideg légtömeggel, így a ciklon által szállított levegő nemcsak nedves, hanem meglehetősen hűvös is volt - olyannyira, hogy Csehország bizonyos pontjain havazásba váltott át az eső az esti órákban!



Helyzetkép - Jelen idő:
Ma reggel, legfőképp a Duna vonalától nyugatra élők ébredhettek szikrázó napsütésre, a hidegfront mögött ugyanis egy, a napokban kiépült óriási anticiklon húzódott a Medence fölé (a légnyomás-emelkedés már a mai napon is megfigyelhető volt). Az anticiklon peremén azonban egyelőre a Sarkvidék-felől igen hideg levegő áramlik be térségünkbe, ezért a reggel meglehetősen hideg volt, a minimumok ugyanis 1 és 5 fok között alakultak, de a szélvédett helyeken talajmenti fagy is előfordult.

A napsütés ellenére a délutáni órák hőmérséklete az ország minden egyes pontján 20 °C fok alatt maradt, a legmelegebbet az ország keleti felén mérhettünk. A napi maximum 18,2°C volt, amelyet Szuhogy településen rögzítettek.



Jövő idő:
A holnapi napon (csütörtök) igazán hideg reggelre ébredhetünk, hiszen az ország több pontján is 2 méteres magasságban előfordulhat 0°C körüli, illetve az alatti (!) hőmérséklet is. A talaj mentén kiterjedt területen számíthatunk - 2°C körüli hőmérsékletekre, ezért fordítsunk nagy gondot a fagyérzékeny növények védelmére!

A délutáni órák hőmérséklete számottevő melegedést nem fog mutatni a mai naphoz képest, jellemzően 14 és 18 fokot mérhetünk majd. Délután a melegebb vidékeken megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadékra egyáltalán nincsen esély, a felsőbb légrétegek ugyanis szinte teljesen szárazak.


Pénteken ismételten kiterjedt fagyokra készülhetünk, sok helyen - főleg északon és a hegységekben - 2 méteres magasságban is -2°C-os faggyal kell számolnunk, a talaj mentén pedig még ennél is hidegebb lehet! A fagyra érzékeny növényeink védelméről mindenképpen gondoskodjunk! Úgy néz ki, idén hamarabb látogattak meg minket a You are not allowed to view links. Register or Login!

Délután egy kicsit emelkedni fog a hőmérséklet, jellemzően 16 - 19 fokra számíthatunk. Este, főleg a derült területeken gyorsan fog csökkeni a hőmérséklet!


Szombaton és Vasárnap végre visszatér az igazi melengető, tavaszi idő, az ország több pontján eléri, sőt, néhol át is lépi a hőmérséklet a "bűvös" 20°C-os határt ! A kiépült anticiklonnak köszönhetően nagyon sok napsütés lesz, gomolyfelhő-képződésre csak elvétve van esély, csapadék pedig nem lesz. A reggeli fagyok, nagy szerencsénkre szelidülnek, sőt, Vasárnapra virradóan teljesen meg is szűnnek!


Hétfőn, május 9-én igazi meleg májusi időben lesz részünk. Reggel már abszolút nem számolunk faggyal, délután pedig visszatérnek a hőmérsékleti értékek a normális kerékvágásba. Délután azonban az országban elvétve számíthatunk záporesőre és zivatarra, de erős, heves felhőszakadásra egyelőre nem látszik esély. A hőmérséklet délután 20 - 24 fok között fog tetőzni, és este is kellemesen meleg, 15 fokos értékekre készülhetünk.





Távolabbi kilátások:
A legfrisseb modellfutások szerint folytatódni fog a kellemes, igazi májusi idő, bőven 20 fok feletti maximumokkal. Jelentős lehűlés illetve veszélyes időjárási jelenség 15 nap távlatában nem látszik. Jelentős mennyiségű csapadék nem, csupán lokálisan egy-egy zápor, illetve zivatar várható, legfőképpen május 11-e után.






Egyéb információk, vészjelzés:

A Nap reggel 5 óra 22 perckor kel, és este pontban 8 órakor nyugszik. A nappalok hossza a nyári napfordulóig - június 21 - egyenletes ütemben növekedni fog.

2011-ben a nyári időszámítás március 27-én kezdődött, és október utolsó Vasárnapjáig, azaz október 30-ig tart.

Vészjelzés - ÚJ! :

A következő napokban az országban több helyen is kiterjedt fagyveszélyre kell felkészülnünk!

A veszély mértéke: 2/5 (két méteres magasságban gyenge, talaj mentén közepes erősségű fagy)
A veszély várható időtartama: szombat reggelig




Jelen időjárás-előrejelzés a 2011. május 4-i, GMT-szerinti 06-12Z-s GFS modellfutások alapján készült. Felhívnám a figyelmet, hogy az előrejelzések beválási esélye az idő előrehaladtával egyre csökken, így hosszútávú következtetéseket ezekből az adatokból nem érdemes levonni. 7 napon túl a beválás esélye rohamosan csökken, 14 nap távlatában pedig már a 10%-ot sem éri el.





Az előrejelzéskor használt Meteogramm:
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login


Jelenlegi időjárási adatok Veszprémben, és környékén:

Hőmérséklet: 6.8°C
Realtív nedvesség: 55%
Légnyomás: 1018.1 hPa
Szélerősség: 3.6 km/h
Szélirány: Északnyugati



2011. május 4., Kedd
Kromosome


Nyugodalmas jó éjszakát kívánok mindenkinek! :)
A következő előrejelzés várható kiadási időpontja: május 6.
Changes the world... again. - iPhone 4S


Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM