Olyan phone .apk-t használok, ami teljes képernyőben kiadja a hívó képét amikor hív. Ehhez azonban a contact.apk -ban amikor hozzárendelek egy képet egy névjegyhez, nem négyzet alakú kijelölés kell, hanem teljes képernyős, (álló téglalap). Van ilyen contact.apk-m, de az nem támogatja a magyar nyelvet. Ezért egy másik contact.apk-t szeretnék átszerkeszteni, azon belül is a .dex file-t, de nem tudom hogy kell???
Ha van ilyen apkd, akkor magyarítsd, szerintem egyszerűbb a mint a smali fájlokkal babrálni.
Nos, ehhez az adott apkt, apktool segítségével ki kell kódolnod, ha megvagy, akkor megnyitod és a /res mappában találod a nyelvért felelős könyvtárakat. Ha lenne benne magyar nyelv, akkor olyan mappát kéne keresned, hogy values-hu. Ha nincs ilyen mappa, akkor létrehozol egyet és amilyen nyelvről szeretnéd fordítani, mondjuk angol, akkor megkeresed a values-en vagy values-en-rGB mappát, annak a tartalmát pedig átmásolod a létrehozott values-hu mappába, megnyitod az XML-ket, mondjuk notepad++ al és értelem szerűen átírod, lefordítod az angol szöveget magyarra. Ha megvagy elmented, apktool-al visszakódolod az apkt, szignózod, telepíted és lesz magyar nyelv benne.
Ha .dex kiterjesztésű fájlokkal akarsz babrálni, ahhoz kell smali/baksmali, hogy ki tudd őket kódolni, mint azt az elöző hozzászólásomban is írtam. Innen le tudod tölteni: You are not allowed to view links.
Register or
LoginFeltételezem, hogy jártas vagy az ezen fájlok átírásában/módosításában.
Ha mégsem, akkor olvass utána a mikéntjének, ész nélkül inkább nem változtass semmit!