ACE PVT ENG S-OFF
HBOOT-0.85.2007 (PD9810000)
MICROP-0438
RADIO-26.04.02.17_M2
eMMC-boot
Oct 11 2010,12:44:14
Bocsánat a terjedelmes hsz-ért előre is...:
Kicsit sok a kérdőjel a radio s-off és a "sima" s-off(EngHBOOT) körül...
Utánaolvastam kicsit, mert nagyon zavar, ha valamiben félretájékoztatok:
Az S ugye security-t jelent.Azt, hogy a system, recovery r/w lehet-e, a HBOOT(bootloader) ellenőrzi le, mintha megkérdezné a radio-t:S-ON , vagy S-Off van bekapcsolva?
Ha a radio azt feleli, hogy S-ON, akkor tiltva vagy...
Kétféle mód van arra, hogy ezen változtassunk:
1.Hackelni kell a bootloadert(EngHBOOT), hogy a kérdést "ne tegye fel"...Ez a "sima" S-OFF lényege.Ettől a radio még S-ON marad(!), de az előbb említett jogaid meglesznek.
Hátránya,hogy nem végleges.Pl. az első dolog, ami egy újabb gyári firmware felrakásakor történik, hogy az törli a hackelt bootloadert.A HBOOT "recovery és system read only" módba vált,és máris benne vagyunk a lekvárban, van egy új, csak olvasást engedő bootloaderünk, a régi firmware-rel:Lock!Ugrik root, s-off, read/write...Emlékezzünk csak az legutóbbi OTA Update-re.
Arról nem szólva, hogy a HBOOT-hack sohasem teljesen veszélytelen játék...
2.A Radio S-OFF ezzel szemben-hogy a szemléltetésnél maradjak-azt válaszolja a HBOOT-nak, hogy S-OFF van, tehát szabad a gazda, csinálhatsz,amit akarsz...pl.új RUU feltehető anélkül a veszély nélkül, hogy "beragadnál" valamelyikbe.
Végleges marad, csak az Easy Radio Tool-lal lehet visszaállítani.És-nem utolsó sorban-veszélytelen!
Miért fontos ez a gyakorlatban?
Az, hogy legyen-e Radio S-OFF, az nem lehet kérdés: a saját biztonságod érdekében IGEN!Pl.ez adja meg a lehetőségét annak, hogy vissza tudj állni egy elhamarkodottan elkövetett OTA-frissítésből...(A már kidolgozott 1.72>1.32 Downgrade-nek is ugyanaz a célja:visszaállítani a rendszert abba az állapotba, ahonnan a Radio S-OFF elvégezhető.)
Ettől függetlenül kell a "sima" S-OFF(EngHBOOT) is, mivel csak ennek segítségével tudsz Fastboot-parancsokkal dolgozni, ez pedig elengedhetetlen pl. a Radio flasheléséhez.
Az s-offal tudsz updatelni romot, radiot, de a downgrade-et csak a radio s-offal tudod megtenni.
SHARP,Neked tehát úgy néz ki, hogy EngHBOOT van, Radio S-OFF nincs, tehát abban tévedtem, hogy utóbbi elengedhetetlen követelménye lenne annak, hogy radio-flasht csinálj.Mentségemre legyen szólva, hogy az elérhető források sem egyértelműek ebben a vonatkozásban,egy korábbi hsz-ben idéztem az egyiket, most itt egy másik az XDA(DHD, android developement)Radio Thread topikjából:
"S-OFF bootloader is required to successfully flash any radio. The stock bootloader doesn't support fastboot commands.
Radio S-OFF is highly recomended, especially if you're willing to try the latest radio files (> 26.04.02.17). By being Radio S-OFF you'll have the chance to restore previous ROMs and Radio files."
A Super CID(HTC_1111111) csak egy plusz "adalék", ezzel ugyanis BÁRMILYEN régióra irt RUU feltehető a DHD-re.
A HTC__032 debranded (szolgáltatói független) East Europe-régiót jelent, a HTC__001, valószínűleg a valamiféle "world wide debranded lehet"...
Ne haragudj,lehet ez Neked túl szájbarágósnak tűnt,de úgy gondoltam, hátha másnak nem az...