2024, 12 19, 03:43:56

Szerző Téma: ROOT, S-OFF, Clockwork Recovery, Custom ROM, Radio ROM telepítés, vissza 1.32-re  (Megtekintve 235045 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető kosturica

• Nem: Férfi
  • Music man
  • Navigáció / Navigation: Sygic, IGO
  • PDA: Xiaomi MI 5S Plus 6GB/128GB
  • PDA ROM: MIUI8.7.3.2 dev Global
You are not allowed to view links. Register or Login
Én nem is tudom használni a Core 2.1-es romot >:( . Feltettem, visszaállítottam mindent amit szoktam, minden hiba nélkül ment egy napig, de újraindítottam a DHD-t és a proci 100% pörög, android rendszer/HTC Checkin 75-80% on megy,akku merül mint a fene,  kétszer újra rakta, nem változott semmi . Visszatettem a LeeDrOiD_HD_V1.4-et ezzel semmi gondom sincs.
Mindent ugyanúgy csináltam mint más rom cserekor, ugyanazt a Titanium mentést tettem fel, de így még nem jártam egyik rommal sem, még a régebbi Core változatokkal sem :'( Pedig nagyon tetszett ez a változat!
Mivel nézted a proci pörgését?
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Galaxy S8+

CPU Usage, Elixir, SystemPanelLite Task Manager,Process Monitor Widget, kipróbáltam párat, mind mutatta a pörgést.

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]

Quick System Info Pro
Android Assistant
Systempanel Lite

Mindegyik free...  ;)
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

Nem elérhető kosturica

• Music man
CPU Usage, Elixir, SystemPanelLite Task Manager,Process Monitor Widget, kipróbáltam párat, mind mutatta a pörgést.
Nem tudom nálad mi idézhette elő ezt a pörgést. Nálam a CPU Usage szerint az android rendszer/HTC Checkin most 25 %-on áll.
Nem tudom, hogy te hogy flash-elted a rom-ot annak idején, de én teljesen újrahúztam, tehát nem a régi verzára tettem fel. A szokásos wipe-ok mellett volt format boot is. Nekem nem is laggol, szóval OK!
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Nem tudom nálad mi idézhette elő ezt a pörgést. Nálam a CPU Usage szerint az android rendszer/HTC Checkin most 25 %-on áll.
Nem tudom, hogy te hogy flash-elted a rom-ot annak idején, de én teljesen újrahúztam, tehát nem a régi verzára tettem fel. A szokásos wipe-ok mellett volt format boot is. Nekem nem is laggol, szóval OK!

Full Wipe volt előtte, format boot is, végigcsináltam többször is, elkezdtem kiszűrni hogy melyik alkalmazás csinálhatja , de meguntam a kínlódást (ráment 1 napom) és visszatettem LeeDroidot. Ez tökéletes , android rendszer/HTC Checkin most 13%-on van

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Mi van a bootloader felső sorában?

ACE PVT ENG S-OFF
HBOOT-0.85.2007 (PD9810000)
MICROP-0438
RADIO-26.04.02.17_M2
eMMC-boot
Oct 11 2010,12:44:14

Nem elérhető kosturica

• Music man
Full Wipe volt előtte, format boot is, végigcsináltam többször is, elkezdtem kiszűrni hogy melyik alkalmazás csinálhatja , de meguntam a kínlódást (ráment 1 napom) és visszatettem LeeDroidot. Ez tökéletes , android rendszer/HTC Checkin most 13%-on van
Nem lehet, hogy a Titanium restore kavart be? Én csak az adatokat szoktam visszaállítani, appokat nem. Végül is most már mindegy, ha megtaláltad a számításodat :D!

Nem elérhető Lobi

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Nem lehet, hogy a Titanium restore kavart be? Én csak az adatokat szoktam visszaállítani, appokat nem. Végül is most már mindegy, ha megtaláltad a számításodat :D!

Nem mondom hogy nem az zavar be, de de elég sok romot kipróbáltam már, köztük a régebbi Core-kat is mindet Titaniummal állítottam vissza , soha nem volt még problémám vele, csak ennél az egynél.
Azért nem hagy nyugodni, neki fogok állni és nulláról kezdve újra rakok mindent (nem a  Titaniumból), csak kell egy kis idő hozzá. Sajnos nagyon tetszik a Core 2.1 ;), és nem hagy nyugodni a sikertelenség :D

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • PDA: IPhone 11 Pro Max
  • PDA ROM: 13.2.3
ACE PVT ENG S-OFF
MICROP-0438
RADIO-26.04.02.17_M2
eMMC-boot
Bocsánat a terjedelmes hsz-ért előre is...:
Kicsit sok a kérdőjel a radio s-off és a "sima" s-off(EngHBOOT) körül...
Utánaolvastam kicsit, mert nagyon zavar, ha valamiben félretájékoztatok:

Az S ugye security-t jelent.Azt, hogy a system, recovery r/w lehet-e, a HBOOT(bootloader) ellenőrzi le, mintha megkérdezné a radio-t:S-ON , vagy S-Off van bekapcsolva?
Ha a radio azt feleli, hogy S-ON, akkor tiltva vagy...
Kétféle mód van arra, hogy ezen változtassunk:
1.Hackelni kell a bootloadert(EngHBOOT), hogy a kérdést "ne tegye fel"...Ez a "sima" S-OFF lényege.Ettől a radio még S-ON marad(!), de az előbb említett jogaid meglesznek.
Hátránya,hogy nem végleges.Pl. az első dolog, ami egy újabb gyári firmware felrakásakor történik, hogy az törli a hackelt bootloadert.A HBOOT "recovery és system read only" módba vált,és máris benne vagyunk a lekvárban, van egy új, csak olvasást engedő bootloaderünk, a régi firmware-rel:Lock!Ugrik root, s-off, read/write...Emlékezzünk csak az legutóbbi OTA Update-re. :p
Arról nem szólva, hogy a HBOOT-hack sohasem teljesen veszélytelen játék...
2.A Radio S-OFF ezzel szemben-hogy a szemléltetésnél maradjak-azt válaszolja a HBOOT-nak, hogy S-OFF van, tehát szabad a gazda, csinálhatsz,amit akarsz...pl.új RUU feltehető anélkül a veszély nélkül, hogy "beragadnál" valamelyikbe.
Végleges marad, csak az Easy Radio Tool-lal lehet visszaállítani.És-nem utolsó sorban-veszélytelen!
Miért fontos ez a gyakorlatban?
Az, hogy legyen-e Radio S-OFF, az nem lehet kérdés: a saját biztonságod érdekében IGEN!Pl.ez adja meg a lehetőségét annak, hogy vissza tudj állni egy elhamarkodottan elkövetett OTA-frissítésből...(A már kidolgozott 1.72>1.32 Downgrade-nek is ugyanaz a célja:visszaállítani a rendszert abba az állapotba, ahonnan a Radio S-OFF elvégezhető.)
Ettől függetlenül kell a "sima" S-OFF(EngHBOOT) is, mivel csak ennek segítségével tudsz Fastboot-parancsokkal dolgozni, ez pedig elengedhetetlen pl. a Radio flasheléséhez.
Az s-offal tudsz updatelni romot, radiot, de a downgrade-et csak a radio s-offal tudod megtenni.

SHARP,Neked tehát úgy néz ki, hogy EngHBOOT van, Radio S-OFF nincs, tehát abban tévedtem, hogy utóbbi elengedhetetlen követelménye lenne annak, hogy radio-flasht csinálj.Mentségemre legyen szólva, hogy az elérhető források sem egyértelműek ebben a vonatkozásban,egy korábbi hsz-ben idéztem az egyiket, most itt egy másik az XDA(DHD, android developement)Radio Thread topikjából:
"S-OFF bootloader is required to successfully flash any radio. The stock bootloader doesn't support fastboot commands.
Radio S-OFF is highly recomended, especially if you're willing to try the latest radio files (> 26.04.02.17). By being Radio S-OFF you'll have the chance to restore previous ROMs and Radio files."

A Super CID(HTC_1111111) csak egy plusz "adalék", ezzel ugyanis BÁRMILYEN régióra irt RUU feltehető a DHD-re.
A HTC__032 debranded (szolgáltatói független) East Europe-régiót jelent, a HTC__001, valószínűleg a valamiféle "world wide debranded lehet"...
Ne haragudj,lehet ez Neked túl szájbarágósnak tűnt,de úgy gondoltam, hátha másnak nem az... :oops:

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
ACE PVT ENG S-OFF
MICROP-0438
RADIO-26.04.02.17_M2
eMMC-boot
109.hsz-től... és szerintem a 112.számú a lényeg.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál

............
Ne haragudj,lehet ez Neked túl szájbarágósnak tűnt,de úgy gondoltam, hátha másnak nem az... :oops:

Nem haragszok, nagyon jó ez az infó is. Akkor ezek után megcsinálom a radio s-off-ot is, hogy később ne szívjam meg... :)
Egyébként azért is írtam hogy szerintem én nem csináltam radio s-off-ot, mert ugye az volt az infó, hogy a rádió flash-hez kell, viszont nekem engedte. :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
109.hsz-től... és szerintem a 112.számú a lényeg.

Aha, igen. Viszont ha meg van a radio s-off, akkor az csak jó. :)

Nem elérhető mrmarkus

• Freedom of Information
    • Dobókocka
  • Navigáció / Navigation: Sygic, Google Maps
  • PDA: HTC Desire r/w s-off
  • PDA ROM: Device: HTC Desire PVT4 .:.| S-OFF |.:. HBOOT: AlphaRev STOCK 6.93.1002 Radio: 32.56.00.32U_5.17.05.23 ROM: [WIP][JB]unoffical CyanogenMod10 [15. August]

Köszike, nagyon hasznos információk!  :ima:
Asus emachines E525 Widows 7
HTC Desire r/w s-off
Nokia 9300
Nokia E50

staca

• Vendég
Nekem így néz ki a a system infó! Ajánlom figyelmetekbe az "OS VERSION" sort...

Szoftver Információ......

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
Szoftver Információ......

A build.prop-ban írod át a ro.product.version= sort?

Nem elérhető kosturica

• Music man
Nemigen tudtál volna radio-t flashelni másként, tehát megcsináltad, abban biztos vagyok. ;)
Az Easy Radio Tool előtt volt a radio s-offhoz valami más program ez a mostani már az "update".
Egyébként egyszerűen meg lehet győződni arról, hogy van-e radio s-off:
Bootloader>Fastboot>System Info:7.sor:CID:11111111(ha ezt látod, akkor Super CID-d van, tehát megvolt a radio s-off... ;) )
Ha HTC__001-et látsz, akkor az azt jelenti, hogy debranded, független a DHD, de nem radio s-offolt.

Ha 032-őt látsz, akkor mi a szitu?

Nem elérhető kosturica

• Music man
Ha 032-őt látsz, akkor mi a szitu?
Ja, most látom... :-X

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
Ja, most látom... :-X

Naazééé! Már majdnem írtam, hogy  :olvass:!!  :)

Nem elérhető kosturica

• Music man
Most én kavarodtam össze :hmm:. Ha nekem a system infoban 032 van, akkor az easy radio tools-ban melyik opciót válasszam a radio s-off-hoz? Különben úgy emlékszem 001 volt ebben a system sorban nekem előzőleg, míg az easy radio tools-ban le nem futtattam a LEGFELSŐ sort. Elképzelhető, hogy ettől íródott át 032-re? Már rémeket látok :shock:! Ja, még valami: mi az a stock cid (utolsó)opció a tools-ban? Valaki homályosítson fel!

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Most én kavarodtam össze :hmm:. Ha nekem a system infoban 032 van, akkor az easy radio tools-ban melyik opciót válasszam a radio s-off-hoz? Különben úgy emlékszem 001 volt ebben a system sorban nekem előzőleg, míg az easy radio tools-ban le nem futtattam a LEGFELSŐ sort. Elképzelhető, hogy ettől íródott át 032-re? Már rémeket látok :shock:! Ja, még valami: mi az a stock cid (utolsó)opció a tools-ban? Valaki homályosítson fel!
Ha szolgáltatós,lockolt a dhd,akkor az egész folyamat előtt érdemes a cid-t megnézni és megjegyezni. Ugyanis van pár szolgáltató a világban,ahány,annyi cid...
Nos,ha vissza akarsz állni erre az állapotra,akkor ide tudod beírnia feljegyzett kódot.
Egyébként válaszd az elsőt:radio s-off +super cid ;)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
Ha szolgáltatós,lockolt a dhd,akkor az egész folyamat előtt érdemes a cid-t megnézni és megjegyezni. Ugyanis van pár szolgáltató a világban,ahány,annyi cid...
Nos,ha vissza akarsz állni erre az állapotra,akkor ide tudod beírnia feljegyzett kódot.
Egyébként válaszd az elsőt:radio s-off +super cid ;)

Nos nálam nem kér a DHD-n semmilyen engedélyt és így nem is csinál semmit sem. Így a CID is 032 marad.

Nem elérhető kosturica

• Music man
Nos nálam nem kér a DHD-n semmilyen engedélyt és így nem is csinál semmit sem. Így a CID is 032 marad.
Same :)!

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag

Ezen ne csodálkozz...
Nem hiába downgrade-elnek 1.32-re a radio s-off-hoz.
Van róla leírás...;)

"It will not work on 1.72.405.3 or higher build. Downgrade first!!"
(System requirements)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
Ezen ne csodálkozz...
Nem hiába downgrade-elnek 1.32-re a radio s-off-hoz.
Van róla leírás...;)

"It will not work on 1.72.405.3 or higher build. Downgrade first!!"

Jaaa! Éppen kerestem volna a megoldást, de akkor felrakok egy 1.32-es romot és akkor adok neki. :D

Nem elérhető nteeb

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
Jaaa! Éppen kerestem volna a megoldást, de akkor felrakok egy 1.32-es romot és akkor adok neki. :D
Szerintem úgy jó lesz! :ok: :ok: :ok: