2024, 11 16, 11:50:07

Szerző Téma: Doc, Stefunel és Tricky103 RomKonyhája - ZSJPK V11.1 a KONYHÁBAN +JSD tölthető  (Megtekintve 321465 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető alufempolir

• Nem: Férfi
  • PDA: HTC ONE M7
Re: Doc's RomMod Froyo
« Reply #4100 Dátum: 2011, 01 26, 10:19:50 »
You are not allowed to view links. Register or Login
1nap és 22 órát bírt a telóm átlagos használattal, ilyen még sosem volt :-)

lehet, hogy másoknak nem meríti így speedmod, de nekem hatalmas változás ez a voodoo, talán majd egyszer kipróbálom a 250hz-eset, azért a feature-jei jók.

Hi, nekem pont fordítva van, a voodoo 5.2 meríti jobban.

Nem elérhető freetaki

• Navigáció / Navigation: Aura szigics
  • PDA: Samsung Galaxy S I9000
  • PDA ROM: 2.2.1 doc+sm
« Reply #4101 Dátum: 2011, 01 26, 10:21:13 »
1nap és 22 órát bírt a telóm átlagos használattal, ilyen még sosem volt :-)

lehet, hogy másoknak nem meríti így speedmod, de nekem hatalmas változás ez a voodoo, talán majd egyszer kipróbálom a 250hz-eset, azért a feature-jei jók.
Na most ezt nem értem. Most jó vagy nem jók a tapasztalataid? Melyikkel merült le 1nap 22h alatt?

Nem elérhető seven7

• [ --- HLPR --- ]
  • Navigáció / Navigation: Motonav
  • PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: Bezke Ginger InnOvaTioN v5.2 XXJVS
« Reply #4102 Dátum: 2011, 01 26, 10:23:40 »
Na most ezt nem értem. Most jó vagy nem jók a tapasztalataid? Melyikkel merült le 1nap 22h alatt?

voodoo-val sokkal jobban bírja, mint speedmoddal.
speedmoddal egy teljes napot se bírt ki.
<<SGS>> ROM: Bezke Ginger InnOvaTioN v5.2 XXJVS  |  Kernel: DarkCore 4.0 JVS

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
« Reply #4103 Dátum: 2011, 01 26, 11:25:47 »
voodoo-val sokkal jobban bírja, mint speedmoddal.
speedmoddal egy teljes napot se bírt ki.

voodoo vs. speedmod

mindenkinek eltérőek a tapasztalatai, de egy dolgot megjegyeznék:

kernelcserénél a voodoo kiírtja a batt.statot, így ha nem 100%on cserélted, mókás dolgokat művel a kijelzés:),
szóval vagy batt.statot kell wipeolni rendesen kernelcsere után, vagy mindig 100%-on flashelni.
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető seven7

• [ --- HLPR --- ]
  • Navigáció / Navigation: Motonav
  • PDA ROM: Bezke Ginger InnOvaTioN v5.2 XXJVS
« Reply #4104 Dátum: 2011, 01 26, 11:38:17 »
voodoo vs. speedmod

mindenkinek eltérőek a tapasztalatai, de egy dolgot megjegyeznék:

kernelcserénél a voodoo kiírtja a batt.statot, így ha nem 100%on cserélted, mókás dolgokat művel a kijelzés:),
szóval vagy batt.statot kell wipeolni rendesen kernelcsere után, vagy mindig 100%-on flashelni.

100%on cseréltem, sőt bat statoltam én is utána... nem a kijelzés miatt jobb, szimplán nálam kevesebbet eszik.
<<SGS>> ROM: Bezke Ginger InnOvaTioN v5.2 XXJVS  |  Kernel: DarkCore 4.0 JVS

Nem elérhető kisgida88

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Sygic
  • PDA: ASUS Zenfone 2
  • PDA ROM: Mindíg a legfrissebb gyári
« Reply #4105 Dátum: 2011, 01 26, 14:16:09 »

voodoo vs. speedmod

A 9.x-es szériánál kezdték el azt írni, hogy veszélyes (valamiért) a Voodoo. Most akkor már lehet?  ;) , ..vagy nem is az? ...Vagy most akkor mizu?

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #4106 Dátum: 2011, 01 26, 14:58:03 »
A 9.x-es szériánál kezdték el azt írni, hogy veszélyes (valamiért) a Voodoo. Most akkor már lehet?  ;) , ..vagy nem is az? ...Vagy most akkor mizu?

dehogy veszélyes....

voltak problémák és vannak is az Advanced Voodoo (Trasig) kernellel, de most nem arról beszélünk, hanem a supercurio-féléről. Az sem veszélyes, csak épp a cwm3 nem támogatja  rendesen az sgs-t, és abban a kernelben meg az van.
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető freetaki

« Reply #4107 Dátum: 2011, 01 26, 14:59:02 »
Ha erre jár Marcedli kifejthetné, vagy ha valaki tud egy linket akkor az tegye közzé legyen oly kedves, hogy a speedmod kernelben a tweekek pontosan mit csinálnak. Nem úgy általában, hanem hogy a legutóbbi verziónál, melyik mit csinál. A régi faq-s leírás kicsit poros már.

Nem elérhető freetaki

« Reply #4108 Dátum: 2011, 01 26, 16:57:37 »
Csináltam egy emberkének rövid leírást odin használatáról. De gugli fordítóval elküldtem hardcore leírását, hogy flesselje a froyoját. A kedvencem belöle:
Re-partition should be un-ticked ---> Re-partíciót kell az ENSZ-pipálni
Ezen beszartam :D

Nem elérhető bajusz66

• PDA: SGS/SGSII
  • PDA ROM: XXJPU/XWLSD 4.1.2
« Reply #4109 Dátum: 2011, 01 26, 17:55:44 »
Ha erre jár Marcedli kifejthetné, vagy ha valaki tud egy linket akkor az tegye közzé legyen oly kedves, hogy a speedmod kernelben a tweekek pontosan mit csinálnak. Nem úgy általában, hanem hogy a legutóbbi verziónál, melyik mit csinál. A régi faq-s leírás kicsit poros már.
Tessék:
* marcedli magyar leírása a tweak-ekhez:

# Az összes partíció újra mountolása noatime-al
Az atime tartalmazza a fájlrendszer által egy adott fájlhoz történő hozzáférésének idejét, amit folyamatosan frissít. Ez azt eredményezi, hogy a rendszer írási műveletet kezdeményez minden olvasási művelet után, ami értelemszerűen lassulást okoz. Alapértelmezettként az összes partíció relatime-al van mountolva, amely az atime egy optimalizált változata. A leggyorsabb a noatime , amely az atime mellőzése, -jelenlegi ismereteim szerint- nincs szükség az atime-ra a működéshez.

# Tweak cfq io scheduler
A lemez io scheduler átállítása nagyobb rendelkezésre álló flash memória érdekében. Az alapértelmezett értékek fizikai (forgó) merevlemezekre vannak beállítva. A tweak csökkenti a várakozási időt, engedélyezi az alacsony késési módot a cfq-nak, eltávolítja a vissza-keresések esetén alkalmazott “büntit”, illetve egyértelműen kinyilvánítja a kernelnek, hogy a tárolóhely nem merevlemez.

# Tweak kernel VM management
A kernel beállítása, hogy minél kisebb swapot használjon, mivel egyáltalán nem is használ swapot.
Az írás művelet részére fenntartott (üres) cache méretének csökkentése annak érdekében, hogy csökkentsük a lag-ot, mikor nagyobb fájlok írása szükséges.
A kernelt arra ösztönzi, hogy megtartsa a block-cachet, így az RFS fájlrendszer gyorsabbá válik.
A rendelkezésre álló szabad memória minimumértékének növelése, elméletileg ezáltal ritkábban szalad bele a kernel a “kevés a memória” állapotba.

# Tweak kernel scheduler
A feladatütemező fairebb módon kezeli több folyamat együttes futását. Ez nagyban javítja a felhasználói felület és a programok válaszkészségét, gyorsaságát. Az értékek (kevésbé agresszív beállítás) a Linux alapértelmezett értékeinek 20%-ra vannak állítva, és kb az Android alapértelmezett értékeinek felére.

# Miscellaneous tweaks
Az induló dalvik heap méretének manuális beállítása.

Nem elérhető freetaki

« Reply #4110 Dátum: 2011, 01 26, 18:20:09 »
Tessék:
* marcedli magyar leírása a tweak-ekhez:

# Az összes partíció újra mountolása noatime-al
Az atime tartalmazza a fájlrendszer által egy adott fájlhoz történő hozzáférésének idejét, amit folyamatosan frissít. Ez azt eredményezi, hogy a rendszer írási műveletet kezdeményez minden olvasási művelet után, ami értelemszerűen lassulást okoz. Alapértelmezettként az összes partíció relatime-al van mountolva, amely az atime egy optimalizált változata. A leggyorsabb a noatime , amely az atime mellőzése, -jelenlegi ismereteim szerint- nincs szükség az atime-ra a működéshez.

# Tweak cfq io scheduler
A lemez io scheduler átállítása nagyobb rendelkezésre álló flash memória érdekében. Az alapértelmezett értékek fizikai (forgó) merevlemezekre vannak beállítva. A tweak csökkenti a várakozási időt, engedélyezi az alacsony késési módot a cfq-nak, eltávolítja a vissza-keresések esetén alkalmazott “büntit”, illetve egyértelműen kinyilvánítja a kernelnek, hogy a tárolóhely nem merevlemez.

# Tweak kernel VM management
A kernel beállítása, hogy minél kisebb swapot használjon, mivel egyáltalán nem is használ swapot.
Az írás művelet részére fenntartott (üres) cache méretének csökkentése annak érdekében, hogy csökkentsük a lag-ot, mikor nagyobb fájlok írása szükséges.
A kernelt arra ösztönzi, hogy megtartsa a block-cachet, így az RFS fájlrendszer gyorsabbá válik.
A rendelkezésre álló szabad memória minimumértékének növelése, elméletileg ezáltal ritkábban szalad bele a kernel a “kevés a memória” állapotba.

# Tweak kernel scheduler
A feladatütemező fairebb módon kezeli több folyamat együttes futását. Ez nagyban javítja a felhasználói felület és a programok válaszkészségét, gyorsaságát. Az értékek (kevésbé agresszív beállítás) a Linux alapértelmezett értékeinek 20%-ra vannak állítva, és kb az Android alapértelmezett értékeinek felére.

# Miscellaneous tweaks
Az induló dalvik heap méretének manuális beállítása.
Köszi, de ezt tudtam. Oda is írtam hogy ami a faqban van az már poros. Vagyis ezek.
Az új smben 8-9 van. Azokra lettem volna kíváncsi. főleg az opcionálisokra. Ok van átfedés, de akkoris!

Nem elérhető Djano

• PDA: Galaxy S GT i9000 - Galaxy Ace 3 GT-S7275R
  • PDA ROM: CM11
« Reply #4111 Dátum: 2011, 01 26, 18:33:37 »
Erre én is kíváncsi lennék. Jelenleg ezek vannak a tweakek között:

- IO scheduler + Remount noatime (R)
- Kernel VM management (R)
- Kernel scheduler (R)
- Misc Battery tweaks (R)
- Enable CIFS support (0)
- Enable TUn support (0)
- Enable IPv6 privacy (0)
- Enable Android Logger (NOT RECOMENDED)
- Read-Write /system (NOT RECOMENDED)

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
« Reply #4112 Dátum: 2011, 01 26, 19:31:30 »
Csináltam egy emberkének rövid leírást odin használatáról. De gugli fordítóval elküldtem hardcore leírását, hogy flesselje a froyoját. A kedvencem belöle:
Re-partition should be un-ticked ---> Re-partíciót kell az ENSZ-pipálni
Ezen beszartam :D

rotfl Hiába, az ember nyelvtudásánál nem lehet jobb semmilyen fordító. A netes szótárakat én is imádom, de amikor konkrét szöveget kell lefordítattni velük, hát az katasztrófa!  :-X  A webfordító szerint (németül) a szállítási szerződés - nem viccelek - halolajportolás (magyarul).
Changes the world... again. - iPhone 4S

Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető slo

• PDA ROM: I9000XXJPY - DocROM V7.5 kitchen + Voodoo only system lagfix + GingerBlue theme
« Reply #4113 Dátum: 2011, 01 27, 07:10:05 »

A napokban olvastam xda-n pont erről (vagy a voodoo sound vagy a kernel témában), és Supercurio írta, hogy az új kernelekben már nincs benne a battstat törlés, és majd ezt javítani is fogja az első oldalon.

Nem elérhető tvpisti

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Samsung Galaxy S III
Re: Doc és Stefunel RomKonyhája
« Reply #4114 Dátum: 2011, 01 27, 08:07:23 »
Azt szeretném kérdezni, hogy miért nem lehet a telefonomra felrakni a custom recovery-t? Elindítom az apply sdcard:update zip.-et, elindul a telepítés, majd kb a felénél leáll, és a következőket írja ki:

E: failed to verify whole-file signature
E: signature verification failed
Installation aborted.

Szerintetek mi az oka ennek? Az update zip-et innen a Rom manager topic elején lévő link-ről töltöttem le, bár azóta már másikkal is próbálkoztam.

Köszönöm a segítséget!
Még járatlan vagyok ezekben a dolgokban!
Save the world, save the cheerleader!

Nem elérhető freetaki

« Reply #4115 Dátum: 2011, 01 27, 09:44:32 »
Azt szeretném kérdezni, hogy miért nem lehet a telefonomra felrakni a custom recovery-t? Elindítom az apply sdcard:update zip.-et, elindul a telepítés, majd kb a felénél leáll, és a következőket írja ki:

Installation aborted.

Szerintetek mi az oka ennek? Az update zip-et innen a Rom manager topic elején lévő link-ről töltöttem le, bár azóta már másikkal is próbálkoztam.

Köszönöm a segítséget!
Még járatlan vagyok ezekben a dolgokban!
Nézd meg mit mutat a recoveryd. Az alján. Vagy olvasd el végig azt a részt ahol a cwm telepítését leírja Marcedli. Mind a kettönél fogsz találni olyat hogy 3e. Ennyit segítettem elsöre. Remélem innen menni fog. Mert ha valóban 3e-d van, akkor nehezedik kicsit a dolgod. De ez is le van oda írva, ne ilyedj  meg!  ;)

Nem elérhető freetaki

« Reply #4116 Dátum: 2011, 01 27, 11:21:35 »
10% 10 óra alatt. Ez persze idle. De wifi be volt kapcsolva. Nem is olyan rossz mintha kétszer ilyen rossz lenne. Annál viszont rosszabb, mintha csak fele ennyire lenne rossz :)

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #4117 Dátum: 2011, 01 27, 16:15:10 »

Installation aborted.

XXJPU = Froyo = 3e-s recovery = az update.zip-es módszer sajnos nem fog menni. Szedj le és tegyél fel Odinnal egy eleve CWM-es kernelt, és kész is vagy! :) (Van más út is, de ez az egyszerűbb.)

Nem elérhető Bala

• PDA: SM-N960F DS 512GB
  • PDA ROM: N960FXXU2ARL2
« Reply #4118 Dátum: 2011, 01 27, 17:44:26 »
Speedmod Latest: Ver K12R (27-Jan)  :taps: :ok:

Nem elérhető tvpisti

• Navigáció / Navigation: IGO
  • PDA: Samsung Galaxy S III
« Reply #4119 Dátum: 2011, 01 27, 19:59:55 »
Azt szeretném kérdezni, hogy az általatok használt - Doc Froyo 2.2.1 V9.1.4 XXJS3 custom ROM-ot honnan tudom letölteni, vagy "elkészíteni"?
Save the world, save the cheerleader!

Nem elérhető macisajt

• Navigáció / Navigation: S8+ beépített.
  • PDA: Samsung Galaxy S8+
  • PDA ROM: Gyári T-mobile, nincs rootolva.
« Reply #4120 Dátum: 2011, 01 27, 20:10:49 »
Sziasztok.

Valaki leírná nekem mivel jobb a 9.1.4 mint a 8.1???

Előre is köszönöm.

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #4121 Dátum: 2011, 01 27, 20:14:07 »
Azt szeretném kérdezni, hogy az általatok használt - Doc Froyo 2.2.1 V9.1.4 XXJS3 custom ROM-ot honnan tudom letölteni, vagy "elkészíteni"?

Az Általános SGS topikban épp ebben a pillanatban írtam le, hogy az a RomKitchen-ből való. Azaz You are not allowed to view links. Register or Login.
Egyedül én neveztem el "custom"-nak, ami ugye arra akar utalni, hogy "egyedi", azaz, hogy én állítottam össze az alapjait az onlány kicsönben.

Sziasztok.

Valaki leírná nekem mivel jobb a 9.1.4 mint a 8.1???

Előre is köszönöm.

Más az alapja (a 8.1.1. JPY, a 9.1.4 JS3), de ezen kívül mi (legalábbis én :D) is csak annyit tudunk róla, hogy magában az alap ROM-ban ki lett javítva néhány fordítási hiba, illetve Doc is javítgatott ezt-azt az update.scriptekkel, ha jól vettem ki a sorokból.
Nem annyira életbevágó feltelepíteni, mert túl sok látványos újítást nem tartalmaz a 8.1.1-hez képest, de ártani nem ártasz vele, semmivel nem rosszabb, sőt. Ahogy gondolod!  :)

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #4122 Dátum: 2011, 01 27, 21:32:06 »
a change logot megtaláljátok mindig az xda romkitchen témájában...1.hsz.

Nem elérhető zorromoto

« Reply #4123 Dátum: 2011, 01 27, 23:49:03 »
Egy mai adat ha valakit érdekel: 1 nap 17 óra 43 perc amit elértem.Ebbe volt minden.Wifi,telefon,zenhallgatás, és kütyü nyomogatás.

Nem elérhető freetaki

« Reply #4124 Dátum: 2011, 01 28, 07:58:18 »
Van olyan valaki aki próbálta már darky romját? Lehet hétfön kipróbálom, minimum egy hét erejéig, ha akarjátok készítek majd róla egy beszámolót!