2024, 11 20, 10:19:01

Szerző Téma: Doc, Stefunel és Tricky103 RomKonyhája - ZSJPK V11.1 a KONYHÁBAN +JSD tölthető  (Megtekintve 321715 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető Ibolya512

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
  • Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Iphone 6s, Ipad2, S4 mini I9195,
  • PDA ROM: iOS 10.3.1, I9195XXUCNK1 - 4.4.2,
Re: Doc's RomMod Froyo
« Reply #1850 Dátum: 2010, 12 15, 09:51:37 »
You are not allowed to view links. Register or Login
hali! na kezdjük??  :taps:

szerintem majd akkor lesz rá szükség ha a hagyományos módszer furcsaságokat eredményez... én is simán cwm-ből rakom most :D

szerk: csatlakozom Ibolyához! hasznos leírás! ki tudja mit hoz a  ma  :p
Sajna, én most dolgozom, csak lazítás képpen néztem be,  :D :D de délután, ha haza értem, neki ugrok.  ;)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető htzs

• TOPIKGAZDA
  • PDA: SGS i9000
  • PDA ROM: CM10.1 - vagy bármi más JB 4.2
« Reply #1851 Dátum: 2010, 12 15, 09:53:53 »
mondtad, hogy visszatértél a sztupyhoz, aztán raktál fel egy wipe-ot: ez egy clean install...amit esetleg még próbálhatsz, az a JM9, aztán Fact reset, és utána egy wipe doc rom..

Fontok: You are not allowed to view links. Register or Login
Az eredeti a comfortaa, mind cwm-es.

Igen, én is úgy értettem, hogy a sztupys kezdés az clean, csak reménykedtem, hogy van még valami, ami even cleaner . Holott a probléma gyökere, vagy legalábbis a megoldása nem ott rejtőzött (magad uram, ha szolgád nincs), hátha valaki másnak is segítségére lesz adott esetben. Biztosan van elegánsabb, szakszerűbb, de nekem megy most, úgyhogy mit izgatna.
- samu a 192.168.1.100 címen csatlakozott dhcp-vel, de nem volt internet kapcsolat
- átállítottam .103-ra fix ip címre, internet elindult
- routeren letiltottam a .100-t (101-re állítottam a tartomány kezdetét, router reboot
- samun dhcp-t ismét engedélyeztem, 103-as címen felépült a kapcsolat, internet megy

Köszi a tippet a fonthoz.
Szvsz (ezt tőled plagizálom, bár nem értem, miért használod, a hozzászólásaid alapján felesleges, de is most mégsem biztos  :D) a comfortaa mégsem az eredeti. Ágyúval verébre: nyomtam egy no-wipe-ot, az helyreállította  :), közben megtaláltam az ajánlott xda oldalon a default-ot: DroidSans. Szóval mégis birka vagyok...

Mielőtt elfelejteném: nagyon köszönöm!
J á n o s   h á r o m   t i z e n h a t

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
  • Navigáció / Navigation: waze
  • PDA: LG G3+SGS III+SGS+Concorde Tab ONE+iMito MX1
  • PDA ROM: melyiken mi...
« Reply #1852 Dátum: 2010, 12 15, 09:54:11 »
érzem ez egy fölösleges HSZ. lesz  :D DE miért pont JM9  :hmm:

2.2 nem lenne jó alapnak? magyarázzátok már ezt el mert nem fér az agyhelyembe

Több 2.2-es rom is úgy jön ki, hogy nem full installt csinál, tehát repartition nélkül kell feltenni, nem tartalmaz minden partíciót (asszem /dbdata nincs bennük, de ez nem biztos). (pl a JPA, JPU is ilyen)

Ezért eleinte  úgy csinálják, hogy felrakják pittel, repartitionnel, aztán újra repartition nélkül ugyanazt odinnal, és így lesz egy működő romod. Ez nyilván több hibaforrást hordoz magában... persze később rommerek megcsinálják a teljes install csomagot , amit már csak egyszer kell felrakni, de ez nem rögtön következik be, másrészt meg kell keresni ezeket...

Ezért egyszerűbb a JM, mivel ott minden partíció megvan a hivatalosan kiadott romban, és a doc rom meg ráteszi rendesen, amit kell, ráadásul eleve 2e recoveryt tartalmaz és nem 3e-t, mint sok más rom.

You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető zorromoto

« Reply #1853 Dátum: 2010, 12 15, 09:57:30 »
Akkuidő:  reggel 9 kor vettem le a töltőről. Volt  3-4 telefon , wifi folyamatosan bekapcsolva,egy kis skype beszélgetés, kb 15 perc g-talk.Most  9.56 perckor  89% . Azt gondolom ez sem lesz az akku kímélős project ( jah  Vers 4.0 és az 500-as kernel)

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1854 Dátum: 2010, 12 15, 10:03:05 »
Szép részletes és érthető leírás, (szőkenős  :D :D) köszönjük.  :taps: :taps: O->-

Ha a telepítéssel nincs gond, akkor nincs szükség a Clean Installra, ugye?  :hmm:

nos kalpik, aki ugye ennek a romnak a másik nagy guruja doc mellett, állandóan hangoztatja, hogy egyszer használt odint, akkor is csak rootoláshoz...

szóval valszeg nem nagyon kell ezzel foglalkozni, én azért hobbiból néha megcsinálom, mert szeretem :D

- átállítottam .103-ra fix ip címre, internet elindult

közben megtaláltam az ajánlott xda oldalon a default-ot: DroidSans. Szóval mégis birka vagyok...

A wifi static azért jó, mert access pointonként állítható, ha nincs beállítva, akkor megy a dhcp
Ha a pda-n nyomod a statikust, akkor kiv. vagyok, hogy a munkahelyeden kapcsolódik-e, vagy ki kell lőnöd olyankor...

Én teszteltem otthon, amikor ez a problémám volt, és úgy találtam, hogy nem kell a routert csesztetni, önmagában a gépen belőtt fix ipvel simán felmegy rá.

Köszi, eddig azt hittem, a comfortaa az alap oooops...tanulunk mindig valamit:-)
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1855 Dátum: 2010, 12 15, 10:06:18 »
Akkuidő:  reggel 9 kor vettem le a töltőről. Volt  3-4 telefon , wifi folyamatosan bekapcsolva,egy kis skype beszélgetés, kb 15 perc g-talk.Most  9.56 perckor  89% . Azt gondolom ez sem lesz az akku kímélős project ( jah  Vers 4.0 és az 500-as kernel)

Könyörgöm, hagyjuk az akksi témát, mikor a telepítés után még csak órák teltek el... :ima: :ima: :ima: annyira unalmas...majd néhány nap múlva beáll...ha meg lemerül, tedd töltőre...

Komolyan: lassan a speedmod téma semmi másról nem szól, mint akksi így-akksi úgy...akinek gondja van vele, sétáljon vissza a 9.0.1 JP8-ra, rakjon alá egy voodoo kernelt, aztán pihi...

Nem elérhető Robertoq

• PDA: Samsung Galaxy S
  • PDA ROM: GB JVB / Voodoo
« Reply #1856 Dátum: 2010, 12 15, 10:06:58 »
Final= rotfl rotfl olyan nincs:-) de jelenleg úgy néz ki, hogy talán a JPU-t nem buherálja többet doc...de ki tudja...

Jól gondolod, kernelcserétől mehet, de előtte azért legyen a wipe doc rom az sd-re másolva:-)

Odinnal bármikor visszatehetsz bármit, akár a sztupy romot is

Nem kell csinálni semmit, csak ha akarsz...a batt stat törlése valójában nincs összefüggésben a fogyasztással, csak a fogyasztás kijelzésével/érzékelésével (pontosabb lesz a számláló). Persze ez azt jelenti, hogy a pda, ha azt hiszi, hogy 0-n áll, ki fog kapcsolni akkor is, ha az valójában nem annyi...

De van: You are not allowed to view links. Register or Login  :D

Ok, mindjárt neki látok, előtte még egy biztonsági kérdés (merthogy múltkor így jártam): ha odin nem sikerül és download módban vagyunk azzal a felirattal, hogy don't turn off, akkor mi a teendő?

Illetve az addson-ban nem látom a thinkFree appot! (vagy a thinkdroid.apk lenne az?) Valamint szükségem lenne 1-2 samsungos app-ra, pl volt egy DLNA kezelő app, megvan az apk-ja, akkor azt csomagoljam be az addson-ba? 

Nem elérhető tariattila

• tituless
  • Navigáció / Navigation: Maps
  • PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: TsunamICS 2.5
« Reply #1857 Dátum: 2010, 12 15, 10:08:01 »
Több 2.2-es rom is úgy jön ki, hogy nem full installt csinál, tehát repartition nélkül kell feltenni, nem tartalmaz minden partíciót (asszem /dbdata nincs bennük, de ez nem biztos). (pl a JPA, JPU is ilyen)

Ezért eleinte  úgy csinálják, hogy felrakják pittel, repartitionnel, aztán újra repartition nélkül ugyanazt odinnal, és így lesz egy működő romod. Ez nyilván több hibaforrást hordoz magában... persze később rommerek megcsinálják a teljes install csomagot , amit már csak egyszer kell felrakni, de ez nem rögtön következik be, másrészt meg kell keresni ezeket...

Ezért egyszerűbb a JM, mivel ott minden partíció megvan a hivatalosan kiadott romban, és a doc rom meg ráteszi rendesen, amit kell, ráadásul eleve 2e recoveryt tartalmaz és nem 3e-t, mint sok más rom.
köszi!
most, hogy mondod tényleg a samfirm is írta ezeket az "elő-romolásokat" de mivel akkor sem értettem ez azóta úgy maradt  :D

abban bízok, hogy sok űrszemét nincs a masinámon mivel gyári JM2 -> Sztupy3.0 -> DocV2 -> DocV3 volt eddig fent (és mind wipe verzióban)

el is kezdem remélem nem kell a JM9-hez nyúlnom  :ima:

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
  • Navigáció / Navigation: Google Maps
  • PDA: Samsung Galaxy Note;Apple iPhone 4S; Apple iPad 2 3G
  • PDA ROM: Gyári Android 2.3.3 // iOS 5.0.1 JB (9A406) // iOS 5.0.1 JB (9A405)
« Reply #1858 Dátum: 2010, 12 15, 10:08:58 »
Guten Morgen!
Nos igen, ez a JPU-s ROM sem hozta meg a megváltást üzemidő terén, főleg ezzel az 500Hz-s kernellel. Ezek szerint a JPU-s modemek jóval energiaigényesebbek, mint a régebbiek, de legalább jobbak (szvsz). Valamit, valamiért ugye. (Akkuról én nem tudok nyilatkozni, mivel eddig a töltőn volt, de ha nagyon drasztikus lesz, kipróbálom a 256Hz-s változatot is. Megváltást azt sem fog eredményezni, de hátha... a modemet hagyom, mert egy régebbi nem biztos, hogy jót tenne. Aki meg nagyon nem bírja elviselni, az térjen vissza a JP8-hoz, az sem volt egy rossz verzió!  :p)
Changes the world... again. - iPhone 4S

Note infók: Stock 2.3.3, Superuser, busybox 1.18.4, CWM

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #1859 Dátum: 2010, 12 15, 10:13:32 »

Illetve az addson-ban nem látom a thinkFree appot! (vagy a thinkdroid.apk lenne az?) Valamint szükségem lenne 1-2 samsungos app-ra, pl volt egy DLNA kezelő app, megvan az apk-ja, akkor azt csomagoljam be az addson-ba?

Nem mondom biztosra, de úgy emlékszem, hogy az az .apk-ja a thinkFree-nek. De ha esetleg mégsem, Marketból le tudod tölteni, a Free verzió - a nevéből adódóan :D - ingyenes.
Ha megvan egy régebbi programod .apk-ja, akkor azt akár Root Explorer-rel is bemásolhatod a system/app-ba, de akár az addon .zip-et is "feltöltheted" vele!

Nem elérhető Ibolya512

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #1860 Dátum: 2010, 12 15, 10:15:54 »
nos kalpik, aki ugye ennek a romnak a másik nagy guruja doc mellett, állandóan hangoztatja, hogy egyszer használt odint, akkor is csak rootoláshoz...

szóval valszeg nem nagyon kell ezzel foglalkozni, én azért hobbiból néha megcsinálom, mert szeretem :D

Végül is, én is régen használtam már az odint.  :D :D Majd ha nem lesz új rom és unatkozom, majd megcsinálom. ;) Köszi.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #1861 Dátum: 2010, 12 15, 10:17:54 »
Végül is, én is régen használtam már az odint.  :D :D Majd ha nem lesz új rom és unatkozom, majd megcsinálom. ;) Köszi.

Én az összes kernelcserléhez Odin-t használok...  :p Szeretem azt a programot valamiért!  :D Kicsit hasonlít az időszámításunk előtti i900-as GrandPrix-hez, és felébreszti bennem a szép emlékeket!  :D

Nem elérhető Ibolya512

• Support-ER
  • Örökös tag
« Reply #1862 Dátum: 2010, 12 15, 10:21:03 »
Én az összes kernelcserléhez Odin-t használok...  :p Szeretem azt a programot valamiért!  :D Kicsit hasonlít az időszámításunk előtti i900-as GrandPrix-hez, és felébreszti bennem a szép emlékeket!  :D
Jó ötlet, legközelebb én is odinnal rakom fel a kernelt, csak azért, hogy nehogy megsértődjön, hogy mellőzve van.   ;)
Szeretem én is az odint, még soha nem hagyott cserben.  :)

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1863 Dátum: 2010, 12 15, 10:23:18 »
De van: You are not allowed to view links. Register or Login  :D

Ok, mindjárt neki látok, előtte még egy biztonsági kérdés (merthogy múltkor így jártam): ha odin nem sikerül és download módban vagyunk azzal a felirattal, hogy don't turn off, akkor mi a teendő?

Odin: don't turn off=akksi ki, pihi, aztán be, aztán újra  :) (esetleg szedj le egy másik odint biztonságból, hátha van valami pici baja valahol)

thinkdroidnak hívják, jól sejted:-)

a rom+addonban MINDEN benne van, tehát benne van a dlna is...nem kell semmit belecsomagolni, az addonból szedd ki, ami NEM kell...

hogy melyik progi melyik app, azt You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető zorromoto

« Reply #1864 Dátum: 2010, 12 15, 10:24:15 »
Könyörgöm, hagyjuk az akksi témát, mikor a telepítés után még csak órák teltek el... :ima: :ima: :ima: annyira unalmas...majd néhány nap múlva beáll...ha meg lemerül, tedd töltőre...

Komolyan: lassan a speedmod téma semmi másról nem szól, mint akksi így-akksi úgy...akinek hgondja van vele, sétáljon vissza a 9.0.1 JP8-ra, rakjon alá egy voodoo kernelt, aztán pihi...

Információnak  szántam. Én biztos megtartom mert ez a sebesség ill folyamatosság miatt biztos nem térek vissza mondjuk a 2.1-re.Ráadásúl a böngésző is röccenésmentes lett.

Nem elérhető tariattila

• tituless
« Reply #1865 Dátum: 2010, 12 15, 10:25:28 »
na most kérdezek hülyét:

cwm-ből felraktam a Doc4-et és addont
ami cwm-be kerülök ez után az már az új vagy a régi? és csak reboot után jön elő az új cwm?

csak mert láttam itt BLN-t és be is aktiváltam...remélem nem baj  :oops:
-----------------
amúgy minden OK  JELENTEM MEGY A BLN

a kernel verziót már írja a phone about  :D
Marcedli BOCS! : az akku is jól bírta az első másodperceket  :shock: :ima: :-X

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1866 Dátum: 2010, 12 15, 10:33:09 »
na most kérdezek hülyét:

cwm-ből felraktam a Doc4-et és addont
ami cwm-be kerülök ez után az már az új vagy a régi? és csak reboot után jön elő az új cwm?

csak mert láttam itt BLN-t és be is aktiváltam...remélem nem baj  :oops:
-----------------
amúgy minden OK  :ok:

Marcedli BOCS! : az akku is jól bírta az első másodperceket  :shock: :ima: :-X
OFF:
Well...megadom magam....beszélgessetek csak az akksiról...ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ....nyugi....ommmmmmmm.....ommmmmmm
Minden szép, nyugodt.....csöndes....zen...

ON:
Csak reboot system, vagy reboot recovery után cuppansz az új CWM-be
Egyébként a bln-hez már nem kell a recoveryben bohóckodni, ezért írt rá a srác egy appot, marketből le lehet szedni... meglepő módon BLN control a neve ;)

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #1867 Dátum: 2010, 12 15, 10:37:40 »

És tényleg... nahát, hogy miket észre nem veszel!  :taps: :D Én biztos nem mostanában mentem volna bele a Phone About-ba.  :p

Nem elérhető tariattila

• tituless
« Reply #1868 Dátum: 2010, 12 15, 10:40:58 »
OFF:
Well...megadom magam....beszélgessetek csak az akksiról...ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ....nyugi....ommmmmmmm.....ommmmmmm
Minden szép, nyugodt.....csöndes....zen...

ON:
Csak reboot system, vagy reboot recovery után cuppansz az új CWM-be
Egyébként a bln-hez már nem kell a recoveryben bohóckodni, ezért írt rá a srác egy appot, marketből le lehet szedni... meglepő módon BLN control a neve ;)
bocs már csak nem tudtam kihagyni! amúgy igazad van teljesen

ezek szerint a k11 -ben volt BLN opció mivel nem rebootoltam és ott figyelt / be is aktiváltam és boot után működött is!!!

Nem elérhető marcedli

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
« Reply #1869 Dátum: 2010, 12 15, 10:46:02 »
És tényleg... nahát, hogy miket észre nem veszel!  :taps: :D Én biztos nem mostanában mentem volna bele a Phone About-ba.  :p

A K11-nél is ott volt, de nem működött, bárhogy is kapcsoltad, mivel a kernelben nem volt benne, csak a menüben:-)

A kernelverziót azért írja ki, mert ez NEM JPU kernel, hanem JPM.

Ismét: Majd akkor lesznek ilyen dolgok (BLN, kernelverzió kiírás), ha a JPU kernel forráskódja nyitott lesz.

Nem elérhető Kromosome

• [HelpDesk] + [Editor]
« Reply #1870 Dátum: 2010, 12 15, 10:49:48 »
A kernelverziót azért írja ki, mert ez NEM JPU kernel, hanem JPM.

És tényleg, milyen igaz... Hardcore írja is a Speedmod kernelek topicjában, pont tegnap olvastam, csak kiment a fejemből.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #1871 Dátum: 2010, 12 15, 11:02:39 »
OFF
Mire ideértem már off lett :P Meg vagyok elégedve az akkuval, reggel 7 óta még 63% :P  :D

Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető zorromoto

« Reply #1872 Dátum: 2010, 12 15, 11:03:19 »
Nem tudom hogy ide tartozik-e ,de  telefonálás közben ugyebár  a kijelző fekete lesz mert lekapcsolja a szenzor.No de nálam  ha utána eltartom a fejemtől akkor nem kapcsol vissza a képernyő ergo ha vége a beszélgetésnek akkor nem tudom letenni. Megnéznétek ,hogy nálatok is jelentekezik ez bibi? Nem tudom ,hogy  a Doc vagy mi okozza ezt ?

köszi

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #1873 Dátum: 2010, 12 15, 11:06:22 »
Nem tudom hogy ide tartozik-e ,de  telefonálás közben ugyebár  a kijelző fekete lesz mert lekapcsolja a szenzor.No de nálam  ha utána eltartom a fejemtől akkor nem kapcsol vissza a képernyő ergo ha vége a beszélgetésnek akkor nem tudom letenni. Megnéznétek ,hogy nálatok is jelentekezik ez bibi? Nem tudom ,hogy  a Doc vagy mi okozza ezt ?

köszi
Mit nem adnék egy ilyenért! Nekem meg állandóan felébred a fülemen.
Froyon be lehet állítani hogy a bekapcsoló gombra tegye le a hívást.
Menü, Beáll., Kisegítő lehetőségek, Mégsem, Hív. bef. Bekapcs. gombbal pipa be.
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Lacus_

• Vendég
« Reply #1874 Dátum: 2010, 12 15, 11:06:38 »
Most mi van, megint lemaradtam ??? :hmm: :oops:
Végre tegnap délután sikerült helyre raknom a kicsikét és most kezdhetem előlről ???
Miben tud többet a v4 mint a v3, és csak simán telepítsem fel a recoveryből mint az előzőt ???
És utána megint az addont és a témát ???