Naná hogy lehet törni. Az a Windows legfőbb ismerve.
Én a magam részéről Linux párti vagyok, bár mint mondtam a munkám engem is a Windowshoz köt.
Az Office-ról annyit, hogy semmilyen szabványt nem követ, csak amit ő elképzel magának (Mikrofos). A Gdocs és a Libre Office tudnak egymással együttműködni? (Amíg nincs sok formázás és egyedi beállítás, addig a mikrofos is használható). Megjártunk már vele, hogy csak arra a gépre vettük meg az Office-t méreg drágán, amelyikre feltétlenül kellett. Libre meg utána nem tudta normálisan megjeleníteni.
Levelezőnél is ízlések és pofonok, én Thunderbirdet használok, mert az sokkal kezesebb és jobban testre szabható (pedig megvan legálisan az Office csomag). Úgy állítok be pl. levélpapírt (céges levélpapírt) fiókonként, ahogy akarok. Office-ban (Outlookban) ezt nem lehet... A Designját is változtathatom. A másik, meg hogy még a html szabványt sem használja. Lol kategória, de a 2010-es Outlookban csak Wordel(!sic) létrehozott, nehézkes és átláthatatlan kódú levélpapírt lehet használni... Ha a cégnek van egy szép, igényes forráskódú levélpapírja, azt nem tudja használni... Beimportálod a worldbe, és a 100%-ban valid kódod rémálomként jelenik meg a szemed előtt...
Szóval ízlések és pofonok, de szerencsére egyre több helyen rájöttek, hogy van élet mikrofos nélkül is. Most már egyre több iskolában is azt tanítják, hogy van linux és Libre (open) office. A mai generáció már talán nem lesz ennyire hozzáláncolva egy mocskos birodalomhoz, melynek a csillaga szerencsére egyre inkább leáldozóban van.
Hja igen, és Linuxra rengeteg jó minőségű, messze winfos minőség feletti alkalmazás létezik.
Az meg hogy win-es gépeknél a tartományvezérlést leginkább win-el tudod megtenni, az meg megint a rendszer minőségét és a felhasználó kiszolgáltatottságát jelzi.
[/off]
off
a végtelenségig lehetne nyújtani, szerintem felesleges.
amit leírtál meg lehet tenni outlookban is, csak kicsit utána kell járni, ugyanakkor több profil használatát meg én nem találtam tb-ben, nekem meg arra van szükségem. de nem erre akartam kiélezni, hanem arra h a tb az egy levelező, az ms termék meg egy komplett egész része. naptár, feljegyzés, feladatkezelő stb. ha wines tartományvezérlőd van akkor ezeket központosítva tudod kezelni így rögön van egy komplett mini-vállalatkoordinálási rendszered.. és akkor most még csak a levelező funkciójáról beszéltünk
ha ehhez még hozzáveszem h mobilon full kompatibilitás mellett ugyanezt megkapod, az mindenképp lépéselőny a w8 számára.
nem hinném h ez leszólni anélkül h valójában ismernéd feltétlenül szükséges. én tudom helyén kezelni a linuxot és nem egyszer éreztem rá késztetést h átálljak, de kis hajtépés után mindig inkább azt mondtam h köszönöm nem. (2 hangkártya beüzemelése és együttműködésre bírása nem alapértelmezett funkció hanem 1 órás macera, utánajárás, állítgatás, és ez csak az első lépések egyike
) a felhasználói programokba inkább ne menjünk bele, van sok program, ez tény, de a választék... hát.. azt inkább ne emlegessük. a linux tűzfalnak, illetve minden biztonsági feladatot ellátó gépnek tökéletes... de mindennapi használatra főleg laikusoknak rémálom.
ami a szabványokat illeti, igen, ezzel az ms mindig hadilábon állt... ugyanakkor tegyük hozzá h ezzel a külön úttal olyan dolgokat is meg tudsz tenni az office termékekben amihez az egymással kompatibilis többi office közel sem ér... valami valamiért
egyszóval tudom mit mondasz, de azzal hogy csak a hátrányokat hangoztatod, még nem festesz teljes képet magadnak sem.. lehet valamit elvből szeretni, nem szeretni, meg lehet kizárólag funkcionalitás és saját "önérdeket" szem előtt tartva választani. én zenére és grafikára mac-et, biztonságra linuxot, minden másra wint használnék ha megtehetném h ekkora mennyiségű pénzt beleöljek. mert úgy járnék a legjobban. ezen az sem változtat h melyik cég szimpatikus illetve melyik nem.
on
tesztelem ezt a viperdhd-t elég jó kis cucc... egyedül az asztali átméretezéssel vannak gondok, de azt már javítják gőzerővel.
ellenben egyre inkább úgy tűnik h a 4-es fullsense-re tényleg gyenge a dhd :-S