Szerző Téma: Telefon/PDA vásárlási tanács  (Megtekintve 2873 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető kukucska

• Nem: Férfi
  • PDA: Samsung Galaxy S (GT-i9000)
Telefon/PDA vásárlási tanács
« Dátum: 2010, 09 28, 12:19:45 »
Sziasztok!

Mivel nem találtam ezzel kapcsolatos témát, ezért hoznék létre egyet! Még a kereső segítségével sem akadtam ilyenre. Ha elnéztem volna, akkor elnézést. (Csak notebookos-at találtam)

A segítségeteket szeretném kérni, mivel PDA/Telefont szeretnék venni és kinéztem már egy pár készüléket, ami esetleg szóba jöhetne. Mindenki mást és mást mond, így nem lehet belőle teljesen kiindulni, de kíváncsi volnék a véleményetekre.

HTC Touch HD
Samsung I8910HD
Samsung Omnia 2

Ezek jöttek eddig szóba, de bármilyen hasonló készülékre javaslatot elfogadok. Ami fontos, hogy 60-70K-ba beleférjen kb. illetve legyen nagy kijelzője, jól használható telefon kellene.

Előre is köszönöm szépen!

Bármilyen újabb telefon ötletet elfogadok! :)

Ui.: sajnos, a beszélgessünk topicba nem engedett újat létrehozni.

Nem elérhető sz.roland76

• Örökös tag
  • PDA: Iphone 6S
  • PDA ROM: iOS10
Re: Telefon/PDA vásásrlási tanács
« Reply #1 Dátum: 2010, 09 28, 12:40:20 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sziasztok!

Mivel nem találtam ezzel kapcsolatos témát, ezért hoznék létre egyet! Még a kereső segítségével sem akadtam ilyenre. Ha elnéztem volna, akkor elnézést. (Csak notebookos-at találtam)

A segítségeteket szeretném kérni, mivel PDA/Telefont szeretnék venni és kinéztem már egy pár készüléket, ami esetleg szóba jöhetne. Mindenki mást és mást mond, így nem lehet belőle teljesen kiindulni, de kíváncsi volnék a véleményetekre.

HTC Touch HD
Samsung I8910HD
Samsung Omnia 2

Ezek jöttek eddig szóba, de bármilyen hasonló készülékre javaslatot elfogadok. Ami fontos, hogy 60-70K-ba beleférjen kb. illetve legyen nagy kijelzője, jól használható telefon kellene.

O2-re szavazok.
„Ha sokáig nézel a szakadékba, a szakadék visszanéz beléd.” (Nietzsche).

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #2 Dátum: 2010, 09 28, 12:46:09 »
Sziasztok!

HTC Touch HD
Samsung I8910HD
Samsung Omnia 2

androidost vegyel. Galaxy S, galaxy 3.  ;)
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető gabes

• Örökös tag
  • sentinel
  • Navigáció / Navigation: motonav
  • PDA: Nexus One, SGS3, Nexus7
  • PDA ROM: CM-7 Nightly / XXDLI5 (rooted)
« Reply #3 Dátum: 2010, 09 28, 13:16:54 »
androidost vegyel. Galaxy S, galaxy 3.  ;)
Nexus one... :D
Azt értem,hogy gőzgép! De mi hajtja? :hmm:

You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető thebiker

• ALAPÍTÓ TAG
  • Navigáció / Navigation: térkép
  • PDA: OPPO Find 7
  • PDA ROM: 5.0.2
« Reply #4 Dátum: 2010, 09 28, 13:23:22 »
Esetleg HTC Wildfire ha nem kell a jó multimédiás képesség.

Nem elérhető Ibolya512

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: iGO
  • PDA: Iphone 6s, Ipad2, S4 mini I9195,
  • PDA ROM: iOS 10.3.1, I9195XXUCNK1 - 4.4.2,
« Reply #5 Dátum: 2010, 09 28, 13:27:46 »
Szerintem is androidost vegyél !!!  :ok:  (Galaxy S, Galaxy Spica)  :)
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Imhotep

• Vendég
« Reply #6 Dátum: 2010, 09 28, 13:30:12 »
Látom mindenkinek maga felé húz a szive  :hmm:
Nagyon leszóljátok a windowst mióta androidotek van  :hmm: :(
PFC-n is rosszul esett  :(

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #7 Dátum: 2010, 09 28, 13:36:01 »
Ha nem lenne tényleg sokkal jobb, nem ajánlgatnánk.
Mutass egy embert aki visszaállt winmora androidról. Olyanról tudok aki visszament iPhone-ra, de winmora nem.

Nem szóljuk le a Winmot, én is használtam 5-6 évig. Van jobb, ezért inkább azt ajánljuk, ennyiről szól csak ez a dolog.

Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető gabes

• Örökös tag
  • sentinel
« Reply #8 Dátum: 2010, 09 28, 13:59:42 »

Ne legyél ilyen kis érzékeny! :D

You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető kukucska

« Reply #9 Dátum: 2010, 09 28, 16:20:44 »
Köszi a tippeket! :)

A Galaxy S sajnos az ár miatt kilőve, a Wildfire nagyon tetszik, de arról a kijelzője miatt lebeszéltek, a Galaxy 3-nak pedig utána nézek! :) Ha van még Androidos ötlet, jöhet még! :)

Nem elérhető juliska

• Navigáció / Navigation: Igo 8
  • PDA: SGS 2
  • PDA ROM: RR 3.0.4 JB / cMiui 2.8.17 JB
« Reply #10 Dátum: 2010, 09 28, 20:09:14 »
Próbálj ki egy Htc Hero-t,nekem bejött,vagy Spica-t.
Pár évig nekem is Windows-os pda-m volt, de engem is megfertőzött az Android.
 :ima:

Nem elérhető Syd69

• Support-ER
  • PDA: LG Nexus 4
  • PDA ROM: gyári - gondolom :D
« Reply #11 Dátum: 2010, 09 28, 20:20:34 »
Jelenleg szerintem Android

Galaxy 3 újabb mint a Spica...

Ismo

• Vendég
« Reply #12 Dátum: 2010, 09 28, 20:32:57 »
Gondolj bele, logikus. Most akar vásárolni, és újat. A WinMo-nak vége (mármint új készülék nem nagyon jön ki rá - mindenki az új MS-os OS-re gyúr), a WinPho-ról még nem tud senki nyilatkozni, az iPhone egy külön világ, a Symbian...,  az egyéb "kis" rendszerek szintén... Szóval, ha nyugodt szívvel akarunk tanácsot adni, Android.

Én megértem, hogy a WinMo sokak szívéhez közel áll (az enyémhez is), de ha valaki most akar venni, és nem tud/akar várni pár hónapot, esetleg 2011 1-2. negyedévét, amikorra stabilizálódik az OS piac, akkor én egy olcsóbb Androidot ajánlanék, amivel boldogan kipróbálhatja magát az okostelefonok világában, aztán fél év múlva beruházhat egy komolyabba.

Nem elérhető LapiszI

• PDA: Galaxy S8
« Reply #13 Dátum: 2010, 09 28, 21:38:56 »
Én is belekotyognék. Kb 1 évvel ezelőtt vettem életem első okostelefonját, az i900 személyében. A fórum segítségével sikerült egy szerintem egészen jól használható vasat faragni belőle. Hosszas hezitálás után bő egy hete lecseréltem a galaxysra, és határozottan állíthatom nem lehet egy lapon említeni a két rendszert.
A droid átgondoltabb, stabil, gyors, és tényleg az user ujjához van kiatalálva.
Én mobilnetet nem használok, csak Wifit(állandóan bekapcsolva) 3 különböző csatlakozási ponttal, és zokszó nélkül vált. Eddig minden telefonomat 1 évre vettem, ahogy ezt is, és nem bántam meg a napi fél doboz cigi árát rákölteni.

Nem elérhető kukucska

« Reply #14 Dátum: 2010, 09 28, 23:36:47 »
Köszi a tippeket. Megpróbálom a Galaxy 3-at elsőnek, ha már ennyire azt mondjátok hogy nem rossz telefon. Egész jó árban van, remélem nem csalódom benne. Androidon is gondolkoztam, de azok drága készülékek voltak. A wildfire nagyon tetszik, viszont ott meg a felbontás nagyon rossz.

Ismo

• Vendég
« Reply #15 Dátum: 2010, 09 28, 23:42:01 »
Köszi a tippeket. Megpróbálom a Galaxy 3-at elsőnek, ha már ennyire azt mondjátok hogy nem rossz telefon. Egész jó árban van, remélem nem csalódom benne. Androidon is gondolkoztam, de azok drága készülékek voltak. A wildfire nagyon tetszik, viszont ott meg a felbontás nagyon rossz.
A Wildfire felbontása pont ugyanannyi, mint a Galaxy 3-é.

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #16 Dátum: 2010, 09 28, 23:49:04 »
A Galaxy S sajnos az ár miatt kilőve, a Wildfire nagyon tetszik, de arról a kijelzője miatt lebeszéltek, a Galaxy 3-nak pedig utána nézek! :) Ha van még Androidos ötlet, jöhet még! :)

Attól függ, mire használnád. A Galaxy 3 3D gyorsító nélküli ARM11-e szerintem hosszabb távra vérszegény, csak a vacak felbontás miatt gyorsabb az Omnia 2-nél.
Ha üzleti célra kell, akkor a céget kell megkérdezni, mert a komolyabbak nem támogatják az Androidot.

Gondolj bele, logikus. Most akar vásárolni, és újat. A WinMo-nak vége (mármint új készülék nem nagyon jön ki rá - mindenki az új MS-os OS-re gyúr), a WinPho-ról még nem tud senki nyilatkozni

Azért azt tegyük hozzá, hogy az itt nyilatkozók közül soha senki nem próbált WinMo-t futtatni az általa javasolt hardveren (Galaxy S, Nexus One), csak ezt mindig elegánsan elfelejtik.
Ha valaki nyomon követte a WP7 alakulását, elég jól tisztában lehet vele, hogy mit fog kapni kb. 3 hét múlva, és azt is sejtheti, milyen ütemben fog fejlődni.

Nem elérhető kukucska

« Reply #17 Dátum: 2010, 09 29, 00:24:44 »

Na ez most meglepett. Akkor megvehetném az elsőre kinézett Wildfire-t is. Az jobban is néz ki. :S Akkor megint ugyan ott vagyok, ahol elindultam. :( Még mindig nem találtam ilyen árban megfelelő készüléket. Lehet, hogy érdemesebb egy kicsit várnom és hozzátenni bár nem nagyon van mit.

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #18 Dátum: 2010, 09 29, 00:44:42 »
igen? En ugy tudtam hogy a wildfire 240*320, a galaxy 3 pedig 240*400.

Ismo

• Vendég
« Reply #19 Dátum: 2010, 09 29, 06:15:18 »
igen? En ugy tudtam hogy a wildfire 240*320, a galaxy 3 pedig 240*400.
Tényleg :) Én csak a 240-et néztem mindig, a többivel nem foglalkoztam :) Mondjuk nem annyival több, így se sok, de igazad van :)

Nem elérhető joni870303

• PDA: desire, hero
« Reply #20 Dátum: 2010, 09 29, 08:34:32 »
Szia!

Látom rágjátok a kefét. Az android tényleg nagyon jó, de azért pár szót szólnék a windows mobil mellett is. Jó, hogy az alap gyári romok nem a legjobbak, de ezért van ott az XDA. A főzött romok nagyon jók, és nem kell hozzá nagy tudás, ha fel akarod flashelni a régi helyére.

Én egy wm 6.5-ös + sense 2.5 romot használok, gyakorlatilag a HD2-őn van ilyen. A memóriakihasználtságom olyan maximum 69%-ig megy és ezzel simán megy az iGO8, és marad szabad tárhely a program memóriában.
A storage részre is millió programot lehet telepíteni, már aki akar. Én nem vagyok a híve az ész nélküli telepítéseknek, bár megtehetném, de a szabadidőm inkább mással töltöm.:)

Teljesen stabil, nagyon jól használható minden célra. Nekem egyfolytában a neten csüng, és szedi a méljeim, rss-ezek, időjárás stb..
Ja és ez egy HTC Touch HD.

Amúgy, ha érdekel akkor éppen mostanság tettem jó árasítva eladó sorba. Valami másabb jellegű készüléket akarok venni.

Nem elérhető VeszkaGSM

• Navigáció / Navigation: SGS II.
  • PDA: I9300 GalaxyS III.
  • PDA ROM: Gyári..még..
« Reply #21 Dátum: 2010, 09 29, 08:43:03 »
Spica, jellenleg kis hazánkban(is) legjobban támogatott, legolcsóbb telefon. GS3 az kicsit fura  :-X
Nagy gáz, kis szerencse!

Nem elérhető kukucska

« Reply #22 Dátum: 2010, 09 29, 09:44:27 »
Szia!

Látom rágjátok a kefét. Az android tényleg nagyon jó, de azért pár szót szólnék a windows mobil mellett is. Jó, hogy az alap gyári romok nem a legjobbak, de ezért van ott az XDA. A főzött romok nagyon jók, és nem kell hozzá nagy tudás, ha fel akarod flashelni a régi helyére.

Én egy wm 6.5-ös + sense 2.5 romot használok, gyakorlatilag a HD2-őn van ilyen. A memóriakihasználtságom olyan maximum 69%-ig megy és ezzel simán megy az iGO8, és marad szabad tárhely a program memóriában.
A storage részre is millió programot lehet telepíteni, már aki akar. Én nem vagyok a híve az ész nélküli telepítéseknek, bár megtehetném, de a szabadidőm inkább mással töltöm.:)

Teljesen stabil, nagyon jól használható minden célra. Nekem egyfolytában a neten csüng, és szedi a méljeim, rss-ezek, időjárás stb..
Ja és ez egy HTC Touch HD.

Amúgy, ha érdekel akkor éppen mostanság tettem jó árasítva eladó sorba. Valami másabb jellegű készüléket akarok venni.

Pont Touch HD-t is néztem, ami esetleg megfelelne, viszont most már teljesen bizonytalan vagyok, hogy mit vegyek. Lehet megpróbálok még gyűjtögetni hozzá egy kicsit és veszek egy X10-et talán.
A kijelző info után végülis a WildFire vagy a Galaxy 3 lenne a nyerő. Teljesen mindegy mit választok kb. ugyan az. Főleg, hogy a Wildfire-t akartam elsőnek választani csak a kijelző felbontás miatt elvetettem, de úgy látom más lehetőség nem lesz. Nagyon tetszik az X10 mini pro is, csak jókat olvastam róla, de az meg nagyon kicsi!

Nem elérhető kukucska

« Reply #23 Dátum: 2010, 09 30, 16:01:02 »
HTC Wildfire  és Samsung Galaxy 3! Ezen kívül van még valami, ami ilyen vagy jobb tudású és ajánlanátok?

Az új Acer Liquid (ha jól emlékszem!) Nagyon megfogott! Arról vélemények?

Nem elérhető gabes

• Örökös tag
  • sentinel
« Reply #24 Dátum: 2010, 09 30, 16:43:25 »
HTC Wildfire  és Samsung Galaxy 3! Ezen kívül van még valami, ami ilyen vagy jobb tudású és ajánlanátok?

Az új Acer Liquid (ha jól emlékszem!) Nagyon megfogott! Arról vélemények?
Erre gondolsz? Ez a stream, de nem tudom van e új liquid! :hmm:
Nekem a wildfire jobban bejön, nem tudom most van -e hasonló belépő szintű készülék!