A framework-res.apk/twframeworks-res.apk módosítása haladóknak.
Csak is saját felelősségre, feltételezem van számítógépes alap ismereted, némi programozási vagy scriptelési előéleted, nem okoz problémát a szükséges programok telepítése, jártas vagy a parancssor használatában, tudod használni a nandroid backup/restore-t és nem utolsó sorban érted is mit miért kell csinálni. A framework-res.apk/twframework-res.apk piszkálásával könnyen ki lehet akasztani a rendszert, esetleg újra kell rakni az egész ROM-ot. Lagfixet ajánlatos kikapcsolni, szükség lehet az akku kivételére probléma esetén.
A következő módszert linux alatt használtam, de windows alatt is működnie kell, minden program meg van arra is. A nálam fentlévő xwjpa nincs deodexelve, beraktam az akku kijelzést, lecseréltem pár képet is, működik minden gond nélkül.
Szükséges programok
Java JRE
7zip You are not allowed to view links.
Register or
LoginAndroid SDK You are not allowed to view links.
Register or
Loginapktool 1.3.1 You are not allowed to view links.
Register or
LoginAz apktool 1.3.2 bugos, ne használd, hibás fájlt hoz létre! Két fájlt kell letöltened: apktool-install-windows* vagy linux és ezt: You are not allowed to view links.
Register or
LoginAz apktool fájlokat bontsd ki az android sdk tools mappájába és ez legyen benne a PATH-ban is.
1. csinálj egy nandroid backupot
2. recovery módban csatlakoztasd a telefont a PC-hez
3. az asztalon hozz létre egy mappát és nyiss rá egy parancssort
4. framework-res.apk leszedése a PC-re
adb root
adb pull /system/framework/framework-res.apk .(szóköz és pont van a parancs végén)
5. az .apk dekódolása
apktool decode framework-res.apkA létrejött framework-res mappa tartalmazza a teljesen visszafordított .apk-t. A .9.png-ket a segédvonalakkal és az .xml fájlok is szerkeszthetők. Remélhetőleg nem kaptál hibaüzenetet. Régebben néztem Dena témáját, neki pl. fogalma sincs hogyan kell a .9.png-ket módosítani, amihez hozzányúlt hibásra hozta ki az apktool. Cseréld le a res/drawable-hdpi-v4 alatt amit akarsz, ügyelve arra, hogy a .9.png fájlok korrektül legyenek szerkesztve. Ha meg akarod változtatni az akku kijelzést innét You are not allowed to view links.
Register or
Login szedd le a forrás fájlokat és másold a drawable alá az .xml fájlokat, a drawable-hdpi-v4 alá a .png fájlokat.
6. az .apk fordítása, lépj be a framework-res mappába
apktool buildROM-tól függően kapsz egy rakás warning üzenetet. Ezek általában egy adott nyelv hiányzó fordításai. Error üzenet ne legyen, azt javítani kell, majd ismét fordítás.
Két újabb mappa keletkezett: build és dist. A build alatt a lefordított fájlok találhatók, a dist alatt pedig az elkészült framework-res.apk, amit már majdnem tudunk használni, de egy kicsit még kell dolgozni rajta.
7. lépj be a dist mappába, majd
zipalign -fv 4 framework-res.apk aligned.apk7zip-vel nyisd meg az aligned.apk-t és az eredeti (két mappával feljebb lévő) framework-res.apk-t. A framework-res.apk-ból húzd át a META-INF mappát és az AndroidManifest.xml-t az aligned.apk-ba, majd lépj ki a 7zip-ből. Érdemes ellenőrizni az aligned és az eredeti framework-res méretét. Túl nagy különbség nem lehet a kettő között, ha mégis akkor valami nem sikerült.
8. az .apk visszarakása a telefonra
adb push aligned.apk /system/framework/framework-res.apk9. Telefon újraindítása és térdre imához, hogy be is bootoljon.
A twframework-res.apk esetében ugyanez a játék.