Gyerekek, hamár ennyire vágjátok mi micsoda a témában, bányásszátok már ki hogy az alkalmazások hátterét hogy lehet teljesen átlátszóvá tenni
Minden .apk lényegében egy .zip fájl. Egy meghatározott könyvtár struktúrában vannak elhelyezve a fájlok. Az alkalmazás által használt képek a res/drawable, res/drawable-hdpi, res/drawable-mdpi mappában. A hdpi és mdpi a képernyő felbontását jelöli. SGS-nél ez hdpi. Itt kell megkeresni azt amit cserélni szeretnél.
SGS-nél alkalmazásban még nem cseréltem semmit, így nem tudom itt mi a járható út. A problémát az okozza, hogy ezeket fájlokat digitálisan aláírták. Ha változtatsz benne valamit, akkor az aláírásból kiderül, hogy sérült az .apk integritása és nem tudod installálni. Ha simán bemásolod a helyére, akkor meg nem fog elindulni. Spicán ezt úgy tudtam kikerülni, hogy változtatás után a teszt kulccsal aláírtam az .apk-t, az eredetit uninstallálni kellett és már működött a módosított install. Vagy uninstall után a /system/app alá kellett bemásolni, az ott lévő fájlokra nem vonatkozott ez a védelem.
Az SGS elég kényes ezen a téren, ezért is kell az eredeti META-INF, AndroidManifest.xml-t átmásolni, ha változtatsz valamin. Ez a digitális aláírása a fájlnak egyébként.