Tegnap én is megcsináltam a Kies-es frissítést, 2 helyen írtam át (rom verziók) mivel előtte már a sztupy-féle JPM/JP6 volt fent. Azért csináltam meg, mert olvastam xda-n hogy gyorsabb a Kieses, mint az Odin-os (hiába ugyan az elvileg) és meg kell erősítenem, hogy szerintem is így van. (gondolom azért, mert Kies tudja, hogy hogyan kell rendesen megparticionálni, így nincs a PIT-es macera) Frissítés után nem csináltam wipeokat, se factory resetet mindenem megmaradt a sztupys JPM/JP6 ból. Tapasztalatom:
Gyorsabban boot-ol, gyorsabban nyitja meg a dolgokat, és érezhetően kisebb a Lagg. (de azért még van, tehát a voodoo az kell rá, várom is
)
Quadrant nekem annyira nem számít, bár olyan 980 körül volt. Aztán tettem fel rá Root-ot ([13.10.10][CF-Root v1.2] JPH JPK JP6 JPM JPA - superuser+busybox+2e, CWM compat!) Le is ment 930-ra, de lassulást nem tapasztaltam.
Szabad memóriám 120 körül volt gyári beállításokkal, aztán Memory Tweakerrel Aggresive-ra téve most 150 körül mozog. (jah, viszont azt érdemes megemlíteni, hogy a szabad max memória 304 Mb-re csökkent)
Írták sokan, hogy a böngésző 100 Mb-t foglal, és piszok lassú, én ilyet sem tapasztaltam. Youtube megy, flash-sel, 30-35 Mb-t fogyaszt, scroll és pinch zoom is akadásmentes.
FC-kel eddig nem találkoztam
Üzemidő is tetszik, 2 napra nőtt az 1 napos JM8+VooDoo ról.