2024, 11 24, 18:42:39

Szerző Téma: Samsung Galaxy S "gyári/független" ROM  (Megtekintve 118695 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető tariattila

• Nem: Férfi
  • tituless
  • Navigáció / Navigation: Maps
  • PDA: Galaxy S
  • PDA ROM: TsunamICS 2.5
Re: Samsung Galaxy S "gyári" ROM
« Reply #100 Dátum: 2010, 07 23, 09:25:40 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Én tegnap szembesültem azzal, hogy 2féle PIT file van. A modacon olvastam, hogy Paul az 513 végűvel csinálta, nekem csak az volt meg, itt a srácok is azzal, gondolom moco is, úgyhogy ha azzal csinálod jó lesz.
Annyit de annyit kellene még olvasnom, úgy érzem semmit nem tudok a Galaxy S-ről. A Nexus romfrissítése sokkal egyszerűbb volt, csak recoveryből kellett oszt jóvan. Szerencsém volt, hogy mire megvettem, már volt hozzá recovery, így a kezdeti macerákból kimaradtam.
köszi... közben olvastam, hogy ez a telefon boot fájlja...
(a romfrissítés cikk az android sdk és java dolgok telepítésével kezdődik... de ugye jól gondolom, hogy ennek semmi köze a rom frissítéshez és az odin-hoz...???
Még kezdés előtt azon töprengek, hogy mégis megvárom a szerviz válaszát... hátha azt mondják vigyem vissza és lehet cserélik... akkor pedig ez a romverzió nem mutatna jól...

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
  • Nem: Nő
    • i900.eoldal.hu
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Iphone 5SE
  • PDA ROM: 9.3.1
« Reply #101 Dátum: 2010, 07 23, 09:27:33 »
köszi... közben olvastam, hogy ez a telefon boot fájlja...
(a romfrissítés cikk az android sdk és java dolgok telepítésével kezdődik... de ugye jól gondolom, hogy ennek semmi köze a rom frissítéshez és az odin-hoz...???
Még kezdés előtt azon töprengek, hogy mégis megvárom a szerviz válaszát... hátha azt mondják vigyem vissza és lehet cserélik... akkor pedig ez a romverzió nem mutatna jól...
Tudtommal nincs köze hozzá az sdk-nak, de mindenképpen javaslom, hogy telepítsd fel őket, későbbi használatra
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #102 Dátum: 2010, 07 23, 09:35:44 »
Még annyit elmesélek, hogy tegnapig minden rom csak másodszorra ment fel, elsőre nem bootolt egyik Odin frissítés után sem. Akku ki, és kezdtem elölről, másodszorra jó lett.
Ez most egyből felment, és nem pipáltam be a Re-Partition-t ahogy javasolták a modacon, és a recoveryben sem nyomtam wipe-ot se előtte, se utána. 
You are not allowed to view links. Register or Login :)  és nekem is JG5 volt fent előtte. (lehet hogy ez is számított, nem tudom)
Keresem a következő szavak jelentését:  leszeret, felszeret, kiakar, leakar, beakar, lelehet, fellehet

Nem elérhető tariattila

• tituless
« Reply #103 Dátum: 2010, 07 23, 09:50:54 »
Még annyit elmesélek, hogy tegnapig minden rom csak másodszorra ment fel, elsőre nem bootolt egyik Odin frissítés után sem. Akku ki, és kezdtem elölről, másodszorra jó lett.
Ez most egyből felment, és nem pipáltam be a Re-Partition-t ahogy javasolták a modacon, és a recoveryben sem nyomtam wipe-ot se előtte, se utána. 
You are not allowed to view links. Register or Login :)  és nekem is JG5 volt fent előtte. (lehet hogy ez is számított, nem tudom)
akkor ez összetettebb mégis mint az odinos leírás? ott semmi pipálgatás és wipe nincs leírva...
a JF5-re akkor lehet ezt egyből felrakni? vagy előtte JG5? vagy hogy?
köszi...

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #104 Dátum: 2010, 07 23, 10:01:03 »
akkor ez összetettebb mégis mint az odinos leírás? ott semmi pipálgatás és wipe nincs leírva...
a JF5-re akkor lehet ezt egyből felrakni? vagy előtte JG5? vagy hogy?
köszi...
Mert alapból nem is kell, minden alapon az Odinban, csak betallózod a 4 file-t és Start. Csak azért írtam le a tapasztalataimat, mert hátha valaki olvassa a modacos fórumot, és ott bizony képekkel illusztrálva mutatja az egyik srác, hogy ő hogy tette fel a JM1-et.
Ha felteszed egyből a JF5-re akkor megtudjuk, hogy fel lehet e rá egyből tenni  ;)

Nem elérhető tariattila

• tituless
« Reply #105 Dátum: 2010, 07 23, 10:21:56 »
Mert alapból nem is kell, minden alapon az Odinban, csak betallózod a 4 file-t és Start. Csak azért írtam le a tapasztalataimat, mert hátha valaki olvassa a modacos fórumot, és ott bizony képekkel illusztrálva mutatja az egyik srác, hogy ő hogy tette fel a JM1-et.
Ha felteszed egyből a JF5-re akkor megtudjuk, hogy fel lehet e rá egyből tenni  ;)
el lehet szúrni? vagy ha ne sikerul akkor a regi rom marad?
Amit itral arra kovetkeztetek hogy siman lehet sikertelen...

Nem elérhető moco

• Support-ER
  • Örökös tag
  • Navigáció / Navigation: Google maps/"állj gó"
  • PDA: Samsung S8+ duos
  • PDA ROM: Android 8
« Reply #106 Dátum: 2010, 07 23, 10:24:35 »
Köszi szépen letöltöttem én is... ma megpróbálom felrakni... egy kérdésem akad azért:
a pit file az jó a régebbi rom-hoz való? vagy az nem játszik szerepet...(verziója van annak??)
köszönöm!
azzal a pittel tettem fel, amivel az előzőeket is. (ami itt az első oldalon van belinkelve)

most már úgy csinálom a romfrissítést, hogy factory format  (*2767*3855#)
utána a romcsere és a root.

Nem elérhető tariattila

• tituless
« Reply #107 Dátum: 2010, 07 23, 10:38:53 »
azzal a pittel tettem fel, amivel az előzőeket is. (ami itt az első oldalon van belinkelve)

most már úgy csinálom a romfrissítést, hogy factory format  (*2767*3855#)
utána a romcsere és a root.
elmondhatatlan érzés ez a női support... massive respect!

-szóval a factory reset szükséges romfriss. előtt?
-a belső memória mindkét partíciója törlődik vagy csak amit kisajátít magának???
( elég ha a kies van fent vagy kell az a pc studio is??)
köszönet...

Nem elérhető gabes

• Örökös tag
  • sentinel
  • Navigáció / Navigation: motonav
  • PDA: Nexus One, SGS3, Nexus7
  • PDA ROM: CM-7 Nightly / XXDLI5 (rooted)
« Reply #108 Dátum: 2010, 07 23, 10:42:16 »
Más: ma beszéltem samsung-al (a wifi bajommal kapcs...) és szóbahoztam a kies frissítést... mire határozottan állította, hogy kizárólag szervizben frissíttessek ha a garanciát nem akarom elveszteni... ( m i v a a a a n ? )
Szerinted értenek hozzá????
Akik ott melóznak, sokszor semmit nem tudnak ezekről a készülékekről csupán annyit, hogy léteznek!
Volt,hogy bementem venni valamit és direkt hülyeséget kérdeztem, mire bőszen helyeseltek ketten is!  :D Iszonyú koponyák!!
Viszont a hivatalos frissítéstől nem veszthet garanciát, bár vannak kivételesen undorító boltok is ilyen téren!
Itt már muszáj elolvasni a garanciális feltételeket és ha nincs erre utaló kitétel akkor nem szólhatnak semmit!
Azt értem,hogy gőzgép! De mi hajtja? :hmm:

You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető tariattila

• tituless
« Reply #109 Dátum: 2010, 07 23, 10:47:35 »
Szerinted értenek hozzá????
Akik ott melóznak, sokszor semmit nem tudnak ezekről a készülékekről csupán annyit, hogy léteznek!
Volt,hogy bementem venni valamit és direkt hülyeséget kérdeztem, mire bőszen helyeseltek ketten is!  :D Iszonyú koponyák!!
Viszont a hivatalos frissítéstől nem veszthet garanciát, bár vannak kivételesen undorító boltok is ilyen téren!
Itt már muszáj elolvasni a garanciális feltételeket és ha nincs erre utaló kitétel akkor nem szólhatnak semmit!
pedig ez a szám amit hívtam állítólag a "központi" samsung mobil support száma... (202880000)
ott nem tudnak arról, hogy a saját pc alkalmazásukkal frissíthet-e a kuncsaft?
ez minősíti a céget valahol...(mármint a magyar anyacéget akik ilyeneket alkalmaznak...)

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #110 Dátum: 2010, 07 23, 11:10:27 »
el lehet szúrni? vagy ha ne sikerul akkor a regi rom marad?
Amit itral arra kovetkeztetek hogy siman lehet sikertelen...
Erről nem tudok nyilatkozni.
(Szerintem nem lehet elszúrni ha a leírás alapján csinálod, és a driverek rendben vannak, de ezt ne vedd készpénznek, mindig vannak olyan tényezők amikre álmunkban se gondolunk....) 

Még annyit elmesélek,  hogy a GS-nek is lelke van. Gyufusnál működött valami, ami whpgabnál, thebikernél és nálam nem. Ami nálam működött, az moconál, és thebikernél halálhoz vezetett. Mindegyik feléleszthető volt, csak odinnnal kellett romot cserélni, és ennyi. Ezek ismeretében álljon neki mindenki a romfrissítésnek.... 

Nem elérhető tariattila

• tituless
« Reply #111 Dátum: 2010, 07 23, 11:13:56 »
Erről nem tudok nyilatkozni.
(Szerintem nem lehet elszúrni ha a leírás alapján csinálod, és a driverek rendben vannak, de ezt ne vedd készpénznek, mindig vannak olyan tényezők amikre álmunkban se gondolunk....)   
igen... sajnos én ébren is mindig ezekkel álmodom...
ez a rom frissítés nálam a "semmi sem drága" és a "lesz ami lesz" kategória...

amit beszúrtál a végére az jól hangzik nagyon... :D

Nem elérhető Tovi

• Ser
  • Navigáció / Navigation: TomTom 940 / Garmin Oregon / Sygic Aura
  • PDA: Samsung Galaxy Note / Motorola XOOM
  • PDA ROM: Team Rocket ROM [open beta ICS v4.0.3] v1.5
« Reply #112 Dátum: 2010, 07 23, 11:19:58 »
Azt hiszem en vagyok a kivetel, aki el tudta szurni.....
Nem hallgattam az okosabbra, es bepipaltam az Odinban a re-partitiont, azota nem bootol a telefon...
A ROM felmegy ra, de az elso ujraindulasnal meghal E: Cant mount /dev/block/stl10 (Invalid argument) es E: canT mount DBdata  hibakkal....
Hiaba rakom ujra Odinnal, mindig ezt irja rebootnal

Help please, nem tudok tovabblepni....

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #113 Dátum: 2010, 07 23, 11:22:33 »
Nem hallgattam az okosabbra, es bepipaltam az Odinban a re-partitiont, azota nem bootol a telefon...
A ROM felmegy ra, de az elso ujraindulasnal meghal E: Cant mount /dev/block/stl10 (Invalid argument) es E: canT mount DBdata  hibakkal....

Ezt láttam a modacon, keresem a megoldást.
Melyik rommal volt ez?
Mire tetted fel?
melyik pit file-lal?

Nem elérhető Tovi

• Ser
« Reply #114 Dátum: 2010, 07 23, 11:25:18 »
Ezt láttam a modacon, keresem a megoldást.
Melyik rommal volt ez?
Mire tetted fel?
melyik pit file-lal?

A legujabb ROM-ot tettem fel az XWJG5-re ugyanugy ahogy Te.
A PIT az 513-as

Bootolasnal eljut az S betuig, onnan nem megy tovabb

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #115 Dátum: 2010, 07 23, 11:26:12 »

Post#43.

A megoldás az 512-es pit file betallózása volt.
3. After reset, the Screen is black and the 2 LED-Buttons are on.

4. without Re-Partition & 512.pit Flash successfull(after boot, i choosed to wipe all data "2 options" and reset... but screen black

A Tied is független?

Nem elérhető Tovi

• Ser
« Reply #116 Dátum: 2010, 07 23, 11:28:25 »

Post#43.

A megoldás az 512-es pit file betallózása volt.
3. After reset, the Screen is black and the 2 LED-Buttons are on.

4. without Re-Partition & 512.pit Flash successfull(after boot, i choosed to wipe all data "2 options" and reset... but screen black

A Tied is független?

Igen, fuggetlen. Probalkozzam meg az 512-vel? Jelen pillanatban tegla csupan a dragam....

Amit ott javasolnak, a 3-as es a 4-es opciot, mar tul vagyok, nincs valtozas sajnos

Nem elérhető whpgab

• Portál szerkesztő
    • Macro Nature
  • Navigáció / Navigation: Samsung Galaxy Note 4 N910F
  • PDA: Samsung Galaxy Note 4 N910F
  • PDA ROM: XXS1DPE6 (6.0.1)
« Reply #117 Dátum: 2010, 07 23, 11:29:55 »
Szóval nem szükséges.  Elindítod az odint mindent alapbeállításon hagysz. Betallózod a fájlokat pda,  phone(modem) ès a csc fájl.  És legvégül a pit fájlt.  Bekapcsolod a telefont lehangerő+home+bekapcs gomb,  download módba,  majd rádugod a gépre.  Ekkor az odin kiírja,  hogy megtalálta majd rányomsz a startra.  És megvárod mig újra indítja a telefont. Az első újra indítás mindig tovább tart mint a többi.  Nekem a mostani 30-60 mp is lehetett.  Várni kell türelmesen.  A pit fájl elméletileg a particiók helyét,  méretét tartalmazza.  Ha így csinálod a belső 6 gb nem törlödik.  A 2 gb amire a progikat telepíti,  az igen.  Az sd kàrtya szintén nem. Egy párat már frissítettem,  nem szokott gond lenni.  De nem tudod elszúrni,  max akksi ki és az egész újra kezdeni.  Ha elöbb dugod rá a telefont,  mint ahogy az odint elindítanád,  akkor nem fog menni,  akkor akksi ki,  újra indít odin.  No para.  Persze az egész feltételezi,  hogy jól vannak a driverek feltelepítve.  Én win7 32 bit alatt csinálom.

elmondhatatlan érzés ez a női support... massive respect!

-szóval a factory reset szükséges romfriss. előtt?
-a belső memória mindkét partíciója törlődik vagy csak amit kisajátít magának???
( elég ha a kies van fent vagy kell az a pc studio is??)
köszönet...
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető whpgab

• Portál szerkesztő
    • Macro Nature
  • Navigáció / Navigation: Samsung Galaxy Note 4 N910F
  • PDA: Samsung Galaxy Note 4 N910F
  • PDA ROM: XXS1DPE6 (6.0.1)
« Reply #118 Dátum: 2010, 07 23, 11:33:38 »
Ja,  az 513-as pit-el frissítek az első romok óta.  Lehet,  hogy az 512-es az ázsiai változat.  A modacon nem csak európai változat van!
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Gyufus

• Örökös Tag
  • *
  • PDA: Nexus S
  • PDA ROM: CYAN
« Reply #119 Dátum: 2010, 07 23, 11:34:10 »

Igen, fuggetlen. Probalkozzam meg az 512-vel? Jelen pillanatban tegla csupan a dragam....

Amit ott javasolnak, a 3-as es a 4-es opciot, mar tul vagyok, nincs valtozas sajnos

513-al most raktam föl, kicsit sokáig gondolkodott az S betűnél de elindult
Ha nem vagy biztos benne mit csinálsz, inkabb szólj valakinek aki ért hozzá!

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #120 Dátum: 2010, 07 23, 11:34:37 »

Közben azt találtam, hogy az Odinban a re-partition bepipálása csak Wipe-ot) jelent, amit a recoveryből is meg lehet csinálni.  "Select ‘re-partition’ only if you want to wipe and start fresh."

Gondolom a recoverybe be tudsz lépni, az független attól, h bootol-e vagy sem. Lépj be oda, wipe minden és reboot onnan. Hátha elindul. ha nem akkor addig Odinozunk amig fel nem áll :)

Nem elérhető tariattila

• tituless
« Reply #121 Dátum: 2010, 07 23, 11:34:51 »
  No para.  Persze az egész feltételezi,  hogy jól vannak a driverek feltelepítve.  Én win7 32 bit alatt csinálom.
szóval nekem még az omnia HD-hez fent volt a PC Studio... de mikor ezt vettem egyből felraktam a KIES-t... utána gondoltam a PC S már úgy sem kell és uninstalláltam... akkor most honnan tudom, hogy a driverek miként is vannak...???
köszi

Nem elérhető Tovi

• Ser
« Reply #122 Dátum: 2010, 07 23, 11:47:15 »
Sajnos nem megy, recovery-ben megcsinaltam mindket resetet, reboot, reflas az odinnal (without format), es ugyanugy a hibauzenetet kapom....
Valamit nagyon elbaltaztam frissitesnel....
Nalad mekkora a XWJM1 RAR file merete? Lehet, hogy hibasan jott le, TC-vel nezve 253,120,338

Nem elérhető kopasz79

• PDA: i9100 lesz majd
« Reply #123 Dátum: 2010, 07 23, 11:48:25 »
ezeket vaj'h mikor ajánlja fel a kies? ha már hivatalos rom ???

Más: ma beszéltem samsung-al (a wifi bajommal kapcs...) és szóbahoztam a kies frissítést... mire határozottan állította, hogy kizárólag szervizben frissíttessek ha a garanciát nem akarom elveszteni... ( m i v a a a a n ? )

akkor minek az a kies? mongyon le! (szerintem minden másra tökéletesen alkalmatlan időpocsékolás...)

sajnos ezt nekem is mondta a westendbe hogy a frissítést csak szervizbe lehet csinálni, ez a samsung álláspontja
viszont ha root-olod azt meg nem figyelik (nem hivatalosan)
nekem ezt mondta

mondjuk én arra is kíváncsi volnék hogy egy régebbi rom-ot vissza lehet e tenni
lehet e downgradelni?
mert a boltba a srác azt mondta nem lehet mert megdöglik tőle a készülék úgy mint a nokiák ha downgradelsz

Nem elérhető patience

• ADMIN
  • Örökös tag
    • i900.eoldal.hu
« Reply #124 Dátum: 2010, 07 23, 11:48:35 »
Sajnos nem megy, recovery-ben megcsinaltam mindket resetet, reboot, reflas az odinnal (without format), es ugyanugy a hibauzenetet kapom....
Valamit nagyon elbaltaztam frissitesnel....
Másik romot tegyél fel. Vagy ezt is próbáltad már?