Sziasztok!
Egy BB 9000 vagy BB 9700 került a képbe. Pénzügyileg most inkább a 9000 jöhetne szóba. Használtan veszem, a tulaj azt mondta, hogy sem BIS sem BES regisztráció nincsen rajta. Ez jó. Viszont van egy dolog, amihez nem értek, ez pedig pont ez a két rövidítés. Azt, hogy mit takar, tudom, elolvastam mobilarénán ezt az egész herce-hurcát ezzel kapcsolatban!

Az lenne a kérdésem, hogy ha megveszem (gyári független verzióban) a Bold 9000-et, és itthon a Vodánál kérek rá szolgáltatást, viszont lemondom 2 hónap múlva (azt nem kérdeztem meg Vodabától, hogy van-e minimum idő, amíg igénybe kell venni), mert Angliába megyek és az ottani O2-es kártyámra kérek BB szolgáltatást, akkor fogom majd tudni használni? Lehet valahogyan az itthoniról "un-regisztrálni"? Vagy ha ez nem járható út, akkor hogyan tudok rajta addig is itthon a Vodás mobilnetem "kárára" emailt fogadni (gmail) és netezni (opera minivel)? Persze azért úgy, hogy ne kelljen manuálisan vadászni a leveleket...
Egyébként megéri még 9000-et venni? Vagy inkább erőltessem rá magam a 9700-ra? Igazából az olcsóbb is elég lenne (9000), mert kint BB 9900-át tervezek venni a kinti kártyámhoz, az itthoni meg maradna net meg minden nélkül a 9000-ben. Néha sms-t fogadni rajta meg 1-2 hívást fogadni szerintem elég lenne a 9000 is, a BB 9900 pedig átvenné bőven a szerepét. (Vicces, hogy kint havi 15 fontért korlátlan BB email és 500 MB-s netcsomag jár, hálózaton belül ingyenes korlátlan sms-sel együtt. Ja és feltöltőkártyás csomagról beszélek...

Ami itthon van, az kész rablás...

).
Várom a válaszokat, addig nem merem megvenni!

Köszönöm szépen!
szerk: esetleg egy 8520 kezdésnek inkább? Bár a divx/xvid téma jól jönne úgy általában.

Most a profilommal ellentétben nem SG3-at, hanem egy Nokia E71-et nyúzok. Megéri áttérni BB-re? Mindenki véleménye érdekel. Ja, a BB 9900-t pedig iPhone 4 helyett tervezem megvenni. Ennyi...