aki otthon van a témában annak nyilván egyértelműek ezek...
de én már ott megkavarodtam, hogy milyen driver pakkot kell telepíteni? és nem elég ha én kiest felrakom? ott nem ugyanezek a driverek települnek?
utána az android sdk telepítés után is csatlakoztatni kell a pda-t valami driver telepítéséhez... ez pl. mi? mert én ilyet nem csináltam és mégis futtatom a tools könyvtárban ami kell a roothoz...
tehát homályökör vagyok...
akkor:
Installálási útmutató:
1.Töltsd le a ROM Managert a Marketből
2. Flash Recovery
3. válaszd a Galaxy S i9000-est telefonként
a 2. pont az mi?... és egyéb ilyen apró dolog amit nem is sorolok tovább mert csak egyre hülyébbnek fogtok gondolni...
minden esetre ezek a leírások egy androidos előélet nélküli embernek elég szárazak...
Na ezt nem a leírást kritizálandóan írom ám...inkább a saját értetlenségemet próbálom megvillantani
Próbáltuk kihagyni a Kiest, mert egy vízfejű óriás, és a legtöbbünk nem is használja semmire, de most a kedvedért beleírom, hogy: vagy telepítsd a Kiest.
A Rom managernél pedig egyértelmű lesz a leírás, amint felteszed a programot.
A leírást átvettem a készítő oldaláról és lefordítottam, de akár elég lehetne egy link is oda, aztán majd kisilabizálja aki akarja.
Az a baj, hogy mindent elméleti síkon akarsz megoldani, pedig sokkal előrébb lennél sokmindennel ha kipróbálnád a gyakorlatban. Az android nem olyan rendszer, hogy feltelepítek egy programot aztán HR lesz a vége. Felteszem, kipróbálom, leszedem ha nem tetszik, vagy nem értem. Amiket leírunk, azokat ki is próbáljuk.
Elmondom miért lett ilyen a romfrissítési leírás:
A független készülékek tulajdonosai a samsung-firmware-ről le tudják szedni azt a romot, amivel vették a készülékeket. A Szolgáltatósok nem. Nekik mindenképpen javasoljuk a nandroid backup-ot, hogy ha vissza kell állítani, akkor legyen honnan.
Direkt nem írtam kétféle leírást, mert akkor megy a kérdezés: én szolgáltatós vagyok, akkor nekem kell? Nem!
Mindenkinek kell. Általában mindegyik androidos gépnél úgy kezdődik a romfrissítési leírás, hogy csinálj nandroid backup-ot.
Azért szedtem ki a clockwork recovery update.zip-et a Rom managerből, mert a Rom managerhez root kell, a leírt módszer viszont teljesen szűz gépen is biztonságosan működik. Úgy gondoltam nincs értelme bonyolítani, hogy előbb rootolják, majd rom manager, aztán onnan a custom recovery.
Figyelem a reakciókat, és annak megfelelően fogom módosítani.
A driverek telepítésénél pedig úgy gondoltam, egyszer legyünk túl mindegyik élethelyzeten amibe kerülhet a Galaxy S-ünk az együttlétünk során, és utána nem lesz gondunk. De ha úgy jobb nektek, akkor kiszedem ami nem feltétlenül szükséges, de akkor majd az első romfrissítéskor, vagy az első Paul féle gyorsításkor szembesültök a driverek telepítésével. Valószínűleg gond nélkül lezajlik akkor is. Nekem mindegy hogy hogy írom le, próbáltam a lehető legszájbarágósabban, legbiztonságosabban és legrészletesebben megcsinálni.