Valami ilyesmit betehetnénk a faq-ba a Froyoról, hogy legyen azért, még ha most nem is népszerű
-----------------------------------
Itt az Android 2.2 Froyo!2010. május 24-én elérhetővé vált első körben kedvenc Nexusainkra az új Google-édesség, az
Android 2.2 Frozen Yoghurt (FroYo) névre hallgató verziója.
A leglényegesebb újítások:- Adobe 10.1 Flash (Marketből kell letölteni, ezután a legtöbb böngészővel kompatibilis lesz)
- Gyorsabb gyári böngésző
- 3D Galéria, a képek nagyobb felbontásban, és jobb minőségben történő megjelenítésével, illetve a multitouchot alkalmazva 1-1 képmappa tartalmát átpörgethetjük (nagyon látványos)
- Gyorsabb rendszer
- UI-javítások (dedikált hívás és böngészőgomb, finomabban lapozható képernyők, jobb auto-brightness)
- Programokat most már telepíthetünk SD-kártyára is (ehhez az adott program támogatása szükséges, napról napra több alkalmazás képes erre, dolgoznak a fejlesztők:)
- Beállíthatjuk, hogy a programjaink automatikusan frissüljenek újabb verzióra
- Kibővített Gmail-szolgáltatás (több Gmailes címet is kezel egyszerre)
- Kamera/videófelvétel funkciók fejlesztése (videózás közben is lehet vakuzni)
- A készüékünket Wi-Fi hotspotként is használhatjuk a Wireless megosztás segítségével
...és még sok más...
Kipróbálnád?Nem kell az
OTA-frissítésre várni, kedvenc fejlesztőinknek hála már manuálisan, a szokásos custom recoveryn (pl. Amon Ra, Clockwork) keresztül is felteheted gond nélkül, ráadásul már
rootolt verzió is rendelkezésre áll.
Hogyan?- Paul O'Brien verziója:Link: You are not allowed to view links.
Register or
LoginA letöltést is itt találod.
A Froyo-update-tel alapvetően jön egy
radio-rom frissítés is, ha a teljes packet flasheled, felmegy az is. Vannak, akik panaszkodtak erre, hogy anomáliákat okozott, és nehezebb is visszaállni róla 2.1 romokra, mert akkor régebbi rádiót kell visszatenni. Ez kicsit rizikós tevékenység, bár nem a világvége.
Nekem speciel kifogástalanul működik, többen is írták, hogy hatékonyabban vált 2g-3g között, jobb a wi-fi vétel. Viszont volt, akinek nem ment a videófelvétel/lejátszás, lassú volt a Market. Nekem ezek is mennek.
Paul gondolt mindenkire, van radio romos és radio nélküli frissítés is. Mindkettő rootolva.
Nincs más dolgod, mint
wipeolni mindent, és flashelni az update.zip-et recoveryből.
Én a biztonság kedvéért restore-oltam a
gyári romomat (ERE27), és arra engedtem rá, de többen is írták, hogy az aktuális rendszerükre (Cyanogen, Modaco, Enomther) telepítették, és nem volt gond.
A
radiot tartalmazó update telepítésekor figyelj arra, hogy miután arra kér a program, hogy indítsd újra a készüléket, és elkezdi telepíteni a radiot,
ki ne vedd az aksit! A legjobb, ha teli teleppel látsz neki, a radio frissítés megszakítása
végzetes is lehet a PDA-ra nézve!Ha minden sikeresen feltelepült, a készülék újraindul, kicsit hosszan bootol, aztán megláthatod az új rendszert:)
- Cyanogen quick-rooter mod-ja:A
gyári update mellé ajánlott (erre most nem térek ki, mert sokkal egyszerűbb Paulét feltenni), én a Paul-féle frissítés után ezt is feltettem, ez nem az egész ROM,csak rootolja a rendszert, és ha akarjuk, akkor néhány kisebb tweak (busybox, pershoot oc kernele stb) is elérhető.
Letöltés és leírás: You are not allowed to view links.
Register or
LoginEzt is a recoveryből kell frissíteni.
FONTOS! Ha radio-romot is frissítettél, de nem teszik a 2.2, és visszatérnél egy korábbi 2.1-es rendszerre, akkor mindenképpen downgradelni kell a radiot, mert az új radio 2.1-es romokkal anomáliákat okoz!
Ehhez itt találsz segítséget, letöltéseket: You are not allowed to view links.
Register or
LoginEzután jöhet a wipe és a restore a régebbi romra.
Ha nem volt új radio, akkor elegendő csak simán a wipe--restore, vagy újraflashelése a kívánt romnak.
Természetesen mindenki csak saját felelősségére próbálkozzon!