Üdv! Olvasva elmult napok hozzászolásait szerintem rajtam kivűl is egy pár embert érdekelnének a következő kérdések,utólagosan is elnézést az esetleges buta kérdésekért kezdő vagyok még ebben.
1) Nem vagyok tisztába hogy mi a helyes sorrend rootol-ás utáni dolgokba, sd kártya formázása, partició létrehozása, wipe-olás.
Az sd kártyát a rootolás előtt is elő lehet készíteni egy kártyaolvasóval vagy a készülékben Disk drive módban egy partícionáló program segítségével, én a Paragon Partition Manager 9.0 -t szoktam használni. A partícionálás ugyanolyan, mint pc esetén, akinek ennek menete nem tiszta, az keressen rá a neten, van róla bőven leírás. A kártyán először a fat32-es partíciót kell létrehozni a kártya elején, majd a kártya végére az előre kihagyott legalább 512 MB helyre kerül az ext3 partíció. Nekem ennyi elég volt (nagyjából a felét használtam ki, igaz nem nagyon játszok), bár 1GB-os ext3-as partíciót csináltam amióta 16 GB-os kártyám van. Swap (vagy magyarul cserehely) partíció nem kell, felesleges és a kártyának sem jó.
2) Mind a 3 wipe-ot meg kell-e (ajánlott) csinálni? wipe cache, wipe data factory, wipe dalvik cache.
Nos ha csak egy újabb kiadású romot raksz fel ugyanattól a kuktától a készülékre, akkor elég csak a wipe cache. A wipe data mindent töröl a készülékről, tehát újra kell telepíteni a programokat és beállítani mindent az igények szerint.
3) Rom managerrel csak ext size 512 particiót lehet csinálni,milyen progival lehetne több particiót létrehozni,és a swap size mennyi mb-ot tanácsos (kell) megadni?
Válaszoltam az 1-es pontnál.
4) Mi a Különbség a már emlitett rom managerrel készitett 512 partició és az ext1,ext2,ext3 közt. Milyen progival és hogy (PC vagy telefonon)kell megcsinálni az ext1,ext2,ext3-at és miért jobb az ext3 partició mint a többi?
Visszakérdezek: mi a különbség a fat32 és az ntfs között? Mindenképpen ext3-at érdemes használni. A RomManager-el is azt érdemes létrehozni. Ha elég az 512 MB-os partíció és nem értesz a partíciónáláshoz vagyis még sosem csináltál, akkor érdemes a RomManager-rel megcsinálni azt, mivel könnyebb, egyszerűbb, megcsinálja helyetted a lépéseket, bár a mai grafikus felületű partícionáló programok szerintem már eléggé egyértelműen használhatók. Az ext3 újabb, ez megint olyan kérdés, mint a miért jobb az ntfs mint a fat32. Nyilván más különbségek vannak, de ebből már lehet érezni miről van szó.
Olyan kérdések ezek, amelyeket ha beírsz pl. a
-ba, akkor bőven találsz információt.
5) Másik particiót lehet-e csinálni a már felrakott rom-nál,vagy rom telepités elött kell megcsinálni?
Minek? Nincs értelme és szerintem nem lehetne használni. Ráadásul valamivel kevesebb is lenne a hasznos hely. Egyébként lehet.