2024, 12 23, 06:02:05

Szerző Téma: Root  (Megtekintve 189593 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
  • Nem: Férfi
    • SchmidtShop portál
  • PDA: Samsung Galaxy S9+
Re: Root
« Reply #575 Dátum: 2010, 10 24, 18:25:06 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Sharp! Te érted ezt? Kérdezel valamit és letolnak érte?

Látom, remélem tudjuk tisztázni...  :hmm:

Nem elérhető Rem-X

• Navigáció / Navigation: Desire
  • PDA: HTC Desire, Samsung Galaxy TAB
  • PDA ROM: LeeDroid HD port 3.3.3 R5, Overcome 7 v4
« Reply #576 Dátum: 2010, 10 24, 18:26:42 »
Vagy esetleg a 7.7-est... nekem az volt az utolsó, ami tök simán, gond nélkül ment. Most is azt használom.

A korábbi kérdésedre pedig (update.zip) bár az androidot nem próbáltam, és nem is tudtam megérteni, mert alapvetően jól működik.
Szóval HTC Desire tulajdonosok abban a "kiváltságos" helyzetben vannak, hogy egy nagyon alap recoveryt tudnak csak elérni, azt is némi trükközés árán (ugye amikor megáll a képernyő a piros felkiáltójeles háromszöggel, akkor hangerő fel + power) na itt egy olyan lehetőség van, hogy instal update.zip. Tehát nincs lehetőséged válogatni a felmásolt ROM-ok közül, hanem azt telepíti, ami memóriakártya gyökerében ilyen néven szerepel. Lehet, hogy bármilyen ROM felmenne, de még sose próbáltam. Helyette én a fake-flash file-t tartom update.zip néven, hogy ha kell, akkor a clockworkmod recoverybe tudjak jutni. Ez ugyanaz, mintha a ROMManagerből jutnánk a recoverybe, sok-sok hasznos funkcióval.

Remélem ez jó válasz, és közelebb visz mindahhoz, amit én sem értek ;)

Oh köszi! Atravel máris egyértelműbb :D Köszi! Mondjuk nekm most perpill egy 2 megás update zip van... az lehet egy full rom? vagy ezek szerint az már a recoverym lehet? :)

Na majd tesztelgetem :)

A TÖBBIEKNEK!

Srácok! Most miért megy ez a marakodás???? Én nem gondoltam volna hogy itt ilyen rakciókat tudok kiváltani :((( Szerintem itt csak valami nagyon csúnya félreértés van...

Nem elérhető atravel

• TOPIKGAZDA
  • PDA: SGS2
  • PDA ROM: CM10.1
« Reply #577 Dátum: 2010, 10 24, 18:35:31 »
Oh köszi! Atravel máris egyértelműbb :D Köszi! Mondjuk nekm most perpill egy 2 megás update zip van... az lehet egy full rom? vagy ezek szerint az már a recoverym lehet? :)

Na majd tesztelgetem :)

A TÖBBIEKNEK!

Srácok! Most miért megy ez a marakodás???? Én nem gondoltam volna hogy itt ilyen rakciókat tudok kiváltani :((( Szerintem itt csak valami nagyon csúnya félreértés van...
2MB nagyon kevés. Az vagy nem jött le rendesrn, vagy valami patch.
Pl az ota update volt 27MB körül, amikor az 1.21 frissült egyet. Egy normál ROM az 150 MB körül van, ha ultra, hyper light, akkor talán lehet 70 is, de az már gyanúsan kicsi.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #578 Dátum: 2010, 10 24, 18:39:38 »
2MB nagyon kevés. Az vagy nem jött le rendesrn, vagy valami patch.
Pl az ota update volt 27MB körül, amikor az 1.21 frissült egyet. Egy normál ROM az 150 MB körül van, ha ultra, hyper light, akkor talán lehet 70 is, de az már gyanúsan kicsi.

A recovery-hez szükséges update.zip 2 megás.

Nem elérhető atravel

• TOPIKGAZDA
« Reply #579 Dátum: 2010, 10 24, 18:46:32 »
A recovery-hez szükséges update.zip 2 megás.
oops. tényleg  :oops: Azzal nem is foglalkoztam, hogy mennyi, mert az úgyis kell :D most megnéztem, Estrongs szerint 2,09 MB  :ok:

Szóval akkor lehet az ;)

Nem elérhető ramy

• Navigáció / Navigation: Igo..
  • PDA: Sgs5
  • PDA ROM: Droid 4.4.2
« Reply #580 Dátum: 2010, 10 24, 18:48:19 »
Neked mi bajod van?  Egy árva szót nem szóltam hozzád! Ez valami üldözési mánia nálad? Te tudod, hogy mi vagy én semmi ilyesmit nem mondtam, azt sem hogy vérprofi lennék. Ezeket honnan veszed? Annak segítek, akinek tudok és akarok! Nehogy már a te felszólításodra tegyem ezt! Mit képzelsz magadról? Olvasom az iphone4 topikot is és látom ott is kóstolgattad mrmarkus fórumgazdát és másokat is totál alaptalanul. Ezt itt fejezd be azonnal!! >:(

Kikóstolás távol áll tőlem!  Tőled viszont!!

Ezt írtad te!   

Jaja! Csacsi és Ramy sokat segítettek.  :taps:  Nekem ez arra utal(jaa ők segitettek gratulálok)  :taps: lefitymálás!

Magyarán téged ismerve,nekem ez jön le(Remix et is leosztottad .,csak olvass vissza) magyarázkodnia kelett!
Gondolom nem a kedves szavaidból érzete úgy,h magyarázatra szorul,h ő még nem mindent ért,és távol áll tőle...(szórakozol".!
Kikóstolás(van aki mond valamit,a másik másként gondolja,s viszont monja) de kedvesen..ez kikóstolás lenne,nem hiszem!
Viszont téged olvasva(ha gondolod bemásolom ide a sok kedves segitő kommentárjaidat) ez nem mondható el!
Segítesz ugyan másoknak,de közben alázó dumát nyomsz,nekem ez nem szimpatikus,és ezt el is merem mondani! Ez van!   :)
Az,h vér profi vagy, én mondom(mert ezt gondolom) valóban elismerem a tudásod az itteni dolgokban!

Nem elérhető csacsi67

• PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: RCMixHD v0.10
« Reply #581 Dátum: 2010, 10 24, 18:48:40 »
Ha ezt most nekem szántad, akkor innentől nem kérdezek többet. Szerettem volna kideríteni, hogy mi maradt ki, ami miatt nem működik a dolog. Az efféle reakciókat nem díjazom,amikor én nem bántottam senkit sem.
Amennyiben nem nekem jött ez a kifakadás, akkor szívesen leírom mit hogyan.
Nem neked szántam csak ugy általánosságban irtam le.Én is tettem már fel itt kérdést azóta nem kapok rá  választ.Lehet nem vagyok szimpi az illetőnek.Más forumon másnak erre a kérdésre azonnal válaszolt.Mind egy ez az én bajom.Gondolom amikor Te is az alapokról kezted neked is kinai volt sok minden még  akkor is ha elötte  olvastál róla.Szerintem egy forum arról szólna hogy segiteni kéne egymást. Szerintem kis hazánkba a lakosság nagyon kis % jártas a számitástechnika világában  valamint az idegen nyelv tudásban is.Én a problémát ide vezetem vissza azért megy sok dolog nehezen az embereknek.

Nem elérhető atravel

• TOPIKGAZDA
« Reply #582 Dátum: 2010, 10 24, 18:56:51 »

Szerintem akkor ezt ezen a ponton kellene befejezni.
Kosturica sokaknak segít, és sokat. Sokakat pedig megbánt.
Ő ilyen, szerintem el kell fogadni. Akinek nem tetszik, ne olvassa, ugorja át az ő hozzászólásait (bár akkor sok mindenről le is maradhat)

Tudomásul kell venni, hogy bármily ékes is a magyar nyelv, az írott szöveg sosem adja vissza mindazt, amit az író gondolt.
Ezzel a toleranciával kell olvasni, és inkább a jót belegondolni, mint a rosszat.

pl amit idéztél, az pont elismerő, ha nem olvasol bele cinikus hanglejtést...

Szóval ha nem akarunk úgy járni, mint mikor nyuszika ment a rókához kölcsönkérni a kalapácsát, akkor inkább a jót feltételezzük a másikról, úgy mindenkinek jobb lesz :angyal:

Nem elérhető kosturica

• Music man
  • Navigáció / Navigation: Sygic, IGO
  • PDA: Xiaomi MI 5S Plus 6GB/128GB
  • PDA ROM: MIUI8.7.3.2 dev Global
« Reply #583 Dátum: 2010, 10 24, 18:59:12 »

Ezt írtad te!   

Jaja! Csacsi és Ramy sokat segítettek.  :taps:  Nekem ez arra utal(jaa ők segitettek gratulálok)  :taps: lefitymálás!

Magyarán téged ismerve,nekem ez jön le(Remix et is leosztottad .,csak olvass vissza) magyarázkodnia kelett!
Gondolom nem a kedves szavaidból érzete úgy,h magyarázatra szorul,h ő még nem mindent ért,és távol áll tőle...(szórakozol".!
Kikóstolás(van aki mond valamit,a másik másként gondolja,s viszont monja) de kedvesen..ez kikóstolás lenne,nem hiszem!
Viszont téged olvasva(ha gondolod bemásolom ide a sok kedves segitő kommentárjaidat) ez nem mondható el!
Segítesz ugyan másoknak,de közben alázó dumát nyomsz,nekem ez nem szimpatikus,és ezt el is merem mondani! Ez van!   :)
Az,h vér profi vagy, én mondom(mert ezt gondolom) valóban elismerem a tudásod az itteni dolgokban!
Hagyjál engem békén rendben? Én nem kérdeztelek téged, te válaszoltál olyanra, amit nem neked címeztem. Nem érdekel, hogy miket találsz ki magadnak. Remélem megértettél ilyen finom szavakból is!
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető ramy

• Navigáció / Navigation: Igo..
  • PDA: Sgs5
  • PDA ROM: Droid 4.4.2
« Reply #584 Dátum: 2010, 10 24, 19:04:01 »
Szerintem akkor ezt ezen a ponton kellene befejezni.
Kosturica sokaknak segít, és sokat. Sokakat pedig megbánt.
Ő ilyen, szerintem el kell fogadni. Akinek nem tetszik, ne olvassa, ugorja át az ő hozzászólásait (bár akkor sok mindenről le is maradhat)

Tudomásul kell venni, hogy bármily ékes is a magyar nyelv, az írott szöveg sosem adja vissza mindazt, amit az író gondolt.
Ezzel a toleranciával kell olvasni, és inkább a jót belegondolni, mint a rosszat.

pl amit idéztél, az pont elismerő, ha nem olvasol bele cinikus hanglejtést...

Szóval ha nem akarunk úgy járni, mint mikor nyuszika ment a rókához kölcsönkérni a kalapácsát, akkor inkább a jót feltételezzük a másikról, úgy mindenkinek jobb lesz :angyal:

Igaz,és pont igy értettem én is amit írtam!
Ok Téma lezárva!

horizotya

• Vendég
« Reply #585 Dátum: 2010, 10 25, 08:00:22 »
Üdv! Olvasva elmult napok hozzászolásait szerintem rajtam kivűl is egy pár embert érdekelnének a következő kérdések,utólagosan is elnézést az esetleges buta kérdésekért kezdő vagyok még ebben.

1) Nem vagyok tisztába hogy mi a helyes sorrend rootol-ás utáni dolgokba, sd kártya formázása, partició létrehozása, wipe-olás.

2) Mind a 3 wipe-ot meg kell-e (ajánlott) csinálni? wipe cache, wipe data factory, wipe dalvik cache.

3) Rom managerrel csak ext size 512 particiót lehet csinálni,milyen progival lehetne több particiót létrehozni,és a swap size mennyi mb-ot tanácsos (kell) megadni?

4) Mi a Különbség a már emlitett rom managerrel készitett 512 partició és az ext1,ext2,ext3 közt. Milyen progival és hogy (PC vagy telefonon)kell megcsinálni az ext1,ext2,ext3-at és miért jobb az ext3 partició mint a többi?

5) Másik particiót lehet-e csinálni a már felrakott rom-nál,vagy rom telepités elött kell megcsinálni?

Nem elérhető Rem-X

« Reply #586 Dátum: 2010, 10 25, 14:15:03 »
Üdv! Olvasva elmult napok hozzászolásait szerintem rajtam kivűl is egy pár embert érdekelnének a következő kérdések,utólagosan is elnézést az esetleges buta kérdésekért kezdő vagyok még ebben.

1) Nem vagyok tisztába hogy mi a helyes sorrend rootol-ás utáni dolgokba, sd kártya formázása, partició létrehozása, wipe-olás.

2) Mind a 3 wipe-ot meg kell-e (ajánlott) csinálni? wipe cache, wipe data factory, wipe dalvik cache.

3) Rom managerrel csak ext size 512 particiót lehet csinálni,milyen progival lehetne több particiót létrehozni,és a swap size mennyi mb-ot tanácsos (kell) megadni?

4) Mi a Különbség a már emlitett rom managerrel készitett 512 partició és az ext1,ext2,ext3 közt. Milyen progival és hogy (PC vagy telefonon)kell megcsinálni az ext1,ext2,ext3-at és miért jobb az ext3 partició mint a többi?

5) Másik particiót lehet-e csinálni a már felrakott rom-nál,vagy rom telepités elött kell megcsinálni?

Bár még én is eléggé kezdő vagyok, megpróbálok válaszolni 1-2-re mert mivel eléggé be censored tam hogy brickeltem a telcsit elég sok mindent tanultam az itteniek segítségével! (még1x köszi!:)) Aztán ha valami hülyeséget írok úgyis kijavítanak :)

1. Szerintem a sorrend teljesen rendben van ahogy leírtad :D

2. A recoveryben lévő wipe data / cache factory reset mindent töröl, így az elsőként jelzett wipe cache is benne van csak pluszbna csinál egy data törlést is. a Dalvik cache-t pontosan nem tom mit tárol... de az külön ürítendő.

3. Swapra én eddig mindenhol 0-t olvastam. Minitool Partition Wizardot mutattam nekem csacsi a PC-re, nagyon könnyen és jó használható progi és ingyenes.

4. ezt a kérdést én is feltettem :)

5. Szerintem önmagában annyi FAT32-es partíciót csinálsz amennyit akarsz a kártyára... kérdés hogy látni fogja-e Dezső... ezt még én sem próbáltam.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #587 Dátum: 2010, 10 25, 15:42:18 »

Az sd kártyát a rootolás előtt is elő lehet készíteni egy kártyaolvasóval vagy a készülékben Disk drive módban egy partícionáló program segítségével, én a Paragon Partition Manager 9.0 -t szoktam használni. A partícionálás ugyanolyan, mint pc esetén, akinek ennek menete nem tiszta, az keressen rá a neten, van róla bőven leírás. A kártyán először a fat32-es partíciót kell létrehozni a kártya elején, majd a kártya végére az előre kihagyott legalább 512 MB helyre kerül az ext3 partíció. Nekem ennyi elég volt (nagyjából a felét használtam ki, igaz nem nagyon játszok), bár 1GB-os ext3-as partíciót csináltam amióta 16 GB-os kártyám van. Swap (vagy magyarul cserehely) partíció nem kell, felesleges és a kártyának sem jó.

Nos ha csak egy újabb kiadású romot raksz fel ugyanattól a kuktától a készülékre, akkor elég csak a wipe cache. A wipe data mindent töröl a készülékről, tehát újra kell telepíteni a programokat és beállítani mindent az igények szerint.

Válaszoltam az 1-es pontnál.

Visszakérdezek: mi a különbség a fat32 és az ntfs között? Mindenképpen ext3-at érdemes használni. A RomManager-el is azt érdemes létrehozni. Ha elég az 512 MB-os partíció és nem értesz a partíciónáláshoz vagyis még sosem csináltál, akkor érdemes a RomManager-rel megcsinálni azt, mivel könnyebb, egyszerűbb, megcsinálja helyetted a lépéseket, bár a mai grafikus felületű partícionáló programok szerintem már eléggé egyértelműen használhatók. Az ext3 újabb, ez megint olyan kérdés, mint a miért jobb az ntfs mint a fat32. Nyilván más különbségek vannak, de ebből már lehet érezni miről van szó.
Olyan kérdések ezek, amelyeket ha beírsz pl. a  :google2: -ba, akkor bőven találsz információt.

Minek? Nincs értelme és szerintem nem lehetne használni. Ráadásul valamivel kevesebb is lenne a hasznos hely. Egyébként lehet.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #588 Dátum: 2010, 10 25, 15:48:56 »
Nem neked szántam csak ugy általánosságban irtam le.Én is tettem már fel itt kérdést azóta nem kapok rá  választ.Lehet nem vagyok szimpi az illetőnek.Más forumon másnak erre a kérdésre azonnal válaszolt.Mind egy ez az én bajom.Gondolom amikor Te is az alapokról kezted neked is kinai volt sok minden még  akkor is ha elötte  olvastál róla.Szerintem egy forum arról szólna hogy segiteni kéne egymást. Szerintem kis hazánkba a lakosság nagyon kis % jártas a számitástechnika világában  valamint az idegen nyelv tudásban is.Én a problémát ide vezetem vissza azért megy sok dolog nehezen az embereknek.

Segítünk is és nekem nincs is gondom azzal, hogy sokan nem értenek a témához. Én legelőször a  :google2: -ban keresek választ a kérdésemre, ha nem találok, akkor a fórumokban kérdezek. Türelemnek mindkét félnek lennie kell, főleg a kezdőknek, ha már ilyenbe vágták a fejszéjüket. Beszélni és járni sem egy nap alatt tanultunk meg mindannyian, de van aki gyorsabban, van aki lassabban, viszont mind megtanultunk úgy-ahogy... :)
Bevallom őszintén nekem is van olyan napom, hogy nincs kedvem/időm írni a válaszokat. Erre írtam anno, hogy szívesen csinálok egy FAQ-t, csak jöjjenek a kívánalmak, hogy mik kerüljenek oda. Na kb. 1 kezemen meg tudom számolni hány ilyen kérés jött...
Egyébként mi volt az a kérdés, amire nem kaptál választ?

Nem elérhető Rem-X

« Reply #589 Dátum: 2010, 10 25, 16:09:10 »
Sziasztok!

Láttatok már olyat hogy egy ROM-ban a market egyáltalán nem hajlandó letölteni semmit? :(

Csak áll és downloading...

Nem nagyon találtam megoldást erre a ROM saját részében... volt ilyenhez szerencsétek?

Nem elérhető csacsi67

• PDA: HTC Desire
  • PDA ROM: RCMixHD v0.10
« Reply #590 Dátum: 2010, 10 25, 16:14:40 »
Segítünk is és nekem nincs is gondom azzal, hogy sokan nem értenek a témához. Én legelőször a  :google2: -ban keresek választ a kérdésemre, ha nem találok, akkor a fórumokban kérdezek. Türelemnek mindkét félnek lennie kell, főleg a kezdőknek, ha már ilyenbe vágták a fejszéjüket. Beszélni és járni sem egy nap alatt tanultunk meg mindannyian, de van aki gyorsabban, van aki lassabban, viszont mind megtanultunk úgy-ahogy... :)
Bevallom őszintén nekem is van olyan napom, hogy nincs kedvem/időm írni a válaszokat. Erre írtam anno, hogy szívesen csinálok egy FAQ-t, csak jöjjenek a kívánalmak, hogy mik kerüljenek oda. Na kb. 1 kezemen meg tudom számolni hány ilyen kérés jött...
Egyébként mi volt az a kérdés, amire nem kaptál választ?
Köszi hogy válaszoltál.Meg kaptam közbe a kérdésemre a választ a2sd kapcsolatba kérdeztem hogy miért nem tudok átpakolni mindent a kártyára.De ez tiszta már.Én nagyon örülnék hogy ha tényleg lenne egy gyik irva.Pl azért Te is tudod hogy sokan belefognak  a rootolásba  vagy ujj room felrakásba .Itt a buktatokat jelölölni.Gondolok itt a gyári room mentésére particionálásnál nagyon fontos a logikai vagy a primary particiora .Mert ilyen kis buktatokon csusznak el az emberek ahogy én több forum társsal beszéltem.Nekem most ez nem tiszta hogy fent van ez a RCMixHD v0.10a room és youtubet nem tudom használni csak a régi változatot mivel gyári alkalmazás és ha megfrissitem használhatatlanná válik.Köszi hogy válaszoltál.További szép napot.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #591 Dátum: 2010, 10 25, 16:22:04 »
Sziasztok!

Láttatok már olyat hogy egy ROM-ban a market egyáltalán nem hajlandó letölteni semmit? :(

Csak áll és downloading...

Nem nagyon találtam megoldást erre a ROM saját részében... volt ilyenhez szerencsétek?

Van ilyen, speciel nálam jelenleg a MyBackupPro-t nem tölti le. Később kell próbálkozni, nem a Te hibád, előfordul, de romonként lehet más a helyzet.

Nem elérhető Rem-X

« Reply #592 Dátum: 2010, 10 25, 16:25:52 »
Van ilyen, speciel nálam jelenleg a MyBackupPro-t nem tölti le. Később kell próbálkozni, nem a Te hibád, előfordul, de romonként lehet más a helyzet.

Jaja, régebben nekem is csinált ilyet a gyári rommal. De most próbálgatok már többet tölteni... de semmi... ugyanakkor a Flasht felfrissítette :)

Írtam a rom fórumába is... kíváncsi vagyok.

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #593 Dátum: 2010, 10 25, 16:29:58 »
Köszi hogy válaszoltál.Meg kaptam közbe a kérdésemre a választ a2sd kapcsolatba kérdeztem hogy miért nem tudok átpakolni mindent a kártyára.De ez tiszta már.Én nagyon örülnék hogy ha tényleg lenne egy gyik irva.Pl azért Te is tudod hogy sokan belefognak  a rootolásba  vagy ujj room felrakásba .Itt a buktatokat jelölölni.Gondolok itt a gyári room mentésére particionálásnál nagyon fontos a logikai vagy a primary particiora .Mert ilyen kis buktatokon csusznak el az emberek ahogy én több forum társsal beszéltem.Nekem most ez nem tiszta hogy fent van ez a RCMixHD v0.10a room és youtubet nem tudom használni csak a régi változatot mivel gyári alkalmazás és ha megfrissitem használhatatlanná válik.Köszi hogy válaszoltál.További szép napot.

Ma beszéltem Nostromo-val és nála sem működött az újabb youtube program, teljesen kifektette a készüléket, így ezt akkor nem kell frissíteni.
A partícionálásnál egyértelműen elsődleges partíciót kell használni, az extended partíció már a múlté.
Nekem nem jutnak ilyenek eszembe, mert számomra egyértelműek. Talán azért, mert kb. 20 éve nyomkodom a pc-ket... Viszont azon gondolkoztam most, hogy leírok egy rootolás - sd kártya partícionálás - főzött rom felrakás -t gyári romból kiindulva. Holnap megkapom a HD-t, átköltözök rá és akkor végigcsinálom az egészet, hogy le tudjam írni és ne maradjon ki semmi sem.
A kérdésem már csak az, hogy hogyan írjam le a partícionálást? Milyen programmal, mekkora mérettel?

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #594 Dátum: 2010, 10 25, 16:31:23 »
Jaja, régebben nekem is csinált ilyet a gyári rommal. De most próbálgatok már többet tölteni... de semmi... ugyanakkor a Flasht felfrissítette :)

Írtam a rom fórumába is... kíváncsi vagyok.

Na közben meg végre lejött a MyBackupPro... Tegnap este óta próbálkozok vele folyamatosan. :)

Nem elérhető Rem-X

« Reply #595 Dátum: 2010, 10 25, 16:33:11 »
Na közben meg végre lejött a MyBackupPro... Tegnap este óta próbálkozok vele folyamatosan. :)

Most nekem is az ES Explorer... :) Akkro lehet mégicsak tuningolnak valamit a marketen... :)

Nem elérhető Sharp

• TOPIKGAZDA
  • Örökös tag
    • SchmidtShop portál
« Reply #596 Dátum: 2010, 10 25, 16:40:56 »
Most nekem is az ES Explorer... :) Akkro lehet mégicsak tuningolnak valamit a marketen... :)

Ja... Pl. engedélyezhetnék már, hogy mi is vásárolhassunk...

Nem elérhető balahu

• PDA: Samsung S8
  • PDA ROM: ALAP
« Reply #597 Dátum: 2010, 10 25, 17:09:52 »
tegnap a market volt anblokk szar... :'(

horizotya

• Vendég
« Reply #598 Dátum: 2010, 10 25, 20:48:51 »
Az sd kártyát a rootolás előtt is elő lehet készíteni egy kártyaolvasóval vagy a készülékben Disk drive módban egy partícionáló program segítségével, én a Paragon Partition Manager 9.0 -t szoktam használni. A partícionálás ugyanolyan, mint pc esetén, akinek ennek menete nem tiszta, az keressen rá a neten, van róla bőven leírás. A kártyán először a fat32-es partíciót kell létrehozni a kártya elején, majd a kártya végére az előre kihagyott legalább 512 MB helyre kerül az ext3 partíció. Nekem ennyi elég volt (nagyjából a felét használtam ki, igaz nem nagyon játszok), bár 1GB-os ext3-as partíciót csináltam amióta 16 GB-os kártyám van. Swap (vagy magyarul cserehely) partíció nem kell, felesleges és a kártyának sem jó.

Nos ha csak egy újabb kiadású romot raksz fel ugyanattól a kuktától a készülékre, akkor elég csak a wipe cache. A wipe data mindent töröl a készülékről, tehát újra kell telepíteni a programokat és beállítani mindent az igények szerint.

Válaszoltam az 1-es pontnál.

Visszakérdezek: mi a különbség a fat32 és az ntfs között? Mindenképpen ext3-at érdemes használni. A RomManager-el is azt érdemes létrehozni. Ha elég az 512 MB-os partíció és nem értesz a partíciónáláshoz vagyis még sosem csináltál, akkor érdemes a RomManager-rel megcsinálni azt, mivel könnyebb, egyszerűbb, megcsinálja helyetted a lépéseket, bár a mai grafikus felületű partícionáló programok szerintem már eléggé egyértelműen használhatók. Az ext3 újabb, ez megint olyan kérdés, mint a miért jobb az ntfs mint a fat32. Nyilván más különbségek vannak, de ebből már lehet érezni miről van szó.
Olyan kérdések ezek, amelyeket ha beírsz pl. a  :google2: -ba, akkor bőven találsz információt.

Minek? Nincs értelme és szerintem nem lehetne használni. Ráadásul valamivel kevesebb is lenne a hasznos hely. Egyébként lehet.
Üdv! Köszönöm a válaszokat!

Nem elérhető Rem-X

« Reply #599 Dátum: 2010, 10 26, 09:39:03 »
Na olvasgattam kicsit Market ügyben. Nagyon sokan panaszkodnak világszerte. Sokak szerint a Gingerbread-re készítik fel a marketet azért van.

De szintén nagyon sokaknak segít ha a manage application-be kitöröljük a markethez tartozó data-t.

Nekem reggel megjavult de nagyon lassú volt, a data törlés utána begyorsult!  :ok: