Köszönöm a gyors választ és közben okosodtam is mivel a szomszéd témában megtaláltam csaknem azt a leírást amit kerestem. Ettől függetlenül fenntartom véleményemet. A Suse7.1 óta foglalkozom linuxos dolgokkal-még igazi pénzért vettem könyvestül, soklemezestül-, igaz jó nagy szünetekkel, de meg kell mondanom, ha az ember tartja a tisztes távolságot és csak sima felhasználó akar lenni, akkor jó nagy türelemmel kell lennie, mert hol ez nem megy, hol az. Én magam elboldogulok, de mivel nem vagyok guru az ismerőseimet még egy -tényleg egyszerű- ubuntura sem tudom rábeszélni.
Szerencsére mindig vannak segítőkész emberek, akik továbblendítik az ügyet
Az sd kártyás telepítést meg szerintem a hétvégén ki is próbálom
Nem akarok offolni, 3 éve használok, Ubuntu linuxot, és imádom.
Eleinte voltak gondok videó driverekkel amikor kezdtem (képernyő felbontás) de mára minden tökéletesen működik. Mindezt ingyen kapom. Windozt csak is audio rögzítés célra használok kb 2 havonta ha bekapcsolom Ugye van olyan intelligens a cucc hogy létre hoz egy grub indító menüt, ahol kiválaszthatom a windoz indulását is akár...A tárolóból v szoftver központból (markett
) mindent megkapok 2 kattintással...
Teljesen testre szabható az ubuntu, ugyan úgy mint az Android, szóval az enyém komolyabban néz ki mint egy Windows 7... És jobb is. Nem fagy, nem kell hozzá erőmű, és minden programra van alternatíva.
Nincs vírus, van lehetőség Wine programmal egyszerűbb Windoz alkalmazásokat futtatni. Sorolhatnám reggelig....
Persze szokni kell, úgyan úgy mint az androidot. Az elején!
A kinézete elég gáz amikor először feltesszük de teljesen átszabható az egész, pl ilyenre:
Ajánlom mindenkinek, nem csak virtual boxba mert az nem ugyan az
Itt segítenek bármiben:
You are not allowed to view links.
Register or
LoginYou are not allowed to view links.
Register or
Loginén a 11.04 ajánlom
innen letölthető:
You are not allowed to view links.
Register or
LoginÉs telepítéskor érdemes, egy külön swapot, meg egy Home patriciót létre hozni. Így minden adatom, megmarad még ha újra is telepítem az ubuntut.(Amit tárolóból is megtehetek "disztribució" frissítés" anniy hogy letölti feltelepül, újraindul, és ott az új oprendszer. Ahhoz még külön home könyvtár sem kell, mert minden marad a régiben! És a telepítéskor kiválasztható hogy szeretnéd e az ott lévő Windowsokat használni... akkor lesz egy "dualbootod"...
Nekem van fent, XP,Win7,Ubuntu.
Olvasni kell kicsit előtte...