2024, 11 30, 02:31:21

Szerző Téma: Omnia II Androiddal  (Megtekintve 527014 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Vyergas

• PDA: Samsung GT i8000
  • PDA ROM: TsunamICS 2.3 + Semaphore 1.2.2
Re: Omnia II Androiddal
« Reply #4250 Dátum: 2011, 11 04, 22:10:09 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Hogy telepítetted a droidot? Auto installer-rel? Én Linux alól csomagoltam ki root-ként. Lehet, hogy nincs meg minden jog a system-hez.

Próbáld meg Terminál Emulátorból ezt:
#su
#chmod 777 /system

Aztán próbáld meg megint.
Köszönöm, hogy próbáltál segíteni de sajnos így sem megy.
Én is linux alól kicsomagolva telepítettem.

Nem elérhető bicsibocs

• Navigáció / Navigation: IGO Primo
  • PDA: I9301
  • PDA ROM: Gyári
« Reply #4251 Dátum: 2011, 11 04, 22:42:16 »
Első alkalommal, mikor az Install driver-re nyomtam, akkor a "making backup"-nál nekem is ledöglött. Aztán restartoltam az egész droid-ot és felment.

A system-be csak Root Explorer-rel vagy Total Commander-rel tudsz másolni. Vagy esetleg ADB-vel push-olni tudod még. Én ADB-vel csináltam. De lehet Terminál Emulátorból is másolni, csak előtte "su". :)

Végig próbáltam öket. Terminálban "su" jogosultság nincsen, Totalban hibaüzenetet küld. Hogyan tovább?

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Nem: Férfi
  • Kütyüológus
  • Navigáció / Navigation: Waze
  • PDA: Honor 7
  • PDA ROM: PLK-L01C432B380
« Reply #4252 Dátum: 2011, 11 04, 22:55:51 »

Végig próbáltam öket. Terminálban "su" jogosultság nincsen, Totalban hibaüzenetet küld. Hogyan tovább?

Akkor valami nem az igazi, ha nem megy az su. Akkor nincs root-olva a droidod. Dobd rá ADB-vel, ha már más nincs.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető bicsibocs

« Reply #4253 Dátum: 2011, 11 04, 23:13:31 »
Akkor valami nem az igazi, ha nem megy az su. Akkor nincs root-olva a droidod. Dobd rá ADB-vel, ha már más nincs.

Hogyan tudom root-olni?

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #4254 Dátum: 2011, 11 04, 23:21:29 »
Hogyan tudom root-olni?

Alapból rootolva kellene lennie.
visitors can't see pics , please You are not allowed to view links. Register or Login or You are not allowed to view links. Register or Login

Nem elérhető Seeelback

• PDA: Samsung I9505
  • PDA ROM: I9505XXUDMH7
« Reply #4255 Dátum: 2011, 11 04, 23:52:34 »
Az baj lehet hogy minden partíciót windows alatt csináltam MiniTools-al? már végigpróbáltam mindent a startupban a hely megadásáál de 20 perc után is csak loading van. Valaki nem írnál le, hogy hogy tette fel My Storagere? Köszi
$e€eŁß@©Ǩ

Nem elérhető bicsibocs

« Reply #4256 Dátum: 2011, 11 05, 01:23:10 »
Alapból rootolva kellene lennie.
Teljesen újra raktam a telot. Ugyan az a problémám. Nincs User jog, a cél fájl nem írható.
Min csúszhattam el?
 :'( :'( :'( :'( :'(

Nem elérhető lgeza

• PDA: Note3
  • PDA ROM: [ALEXNDR] ★ GPOI2 ★
« Reply #4257 Dátum: 2011, 11 05, 08:02:52 »
Osztom korábbi fórumtárs véleményét, az Android halálos az Omniára. Nekem 7 óra alatt tette tönkre.
Este én is felraktam, reggeli ébresztés után az éjjeli szekrény magasságából úgy esett le, hogy teljesen kersztbe repedt a kijelzőm. Esett már le magasabbról is, no nem gyakran, de megesett, hogy leesett. Valószínűleg az Android sokkal súlyosabb lehet mint a win  ;). Azért most szomorú vagyok. Működik, de ronda lett.

Egyébként viccet félretéve, így néhány óra próbálgatással azt kell mondjam, hogy minden elismerésem a fejlesztő(k)nek, nagyon jól muzsikál. Köszönöm a kitartó munkát!

Én is mystorage ext4 és sd swap felépítésben tettem fel mauálisan, elsőre is működhetett volna, ha nem a mystorage-t nevezem 0-as egységnek.

Üdv

Nem elérhető kist007

• PDA: GT-i8000
  • PDA ROM: I8000NXXIJ9
« Reply #4258 Dátum: 2011, 11 05, 08:59:37 »
Hali!

Nekem még mindig olyan gondom lenne hogy nem látja az sd-t a droid, ill kiírja pl fényképezőgépnél hogy tegyem be az sd-t... fat az első swap a második az sd-n :) valami ötlet? esetleg tegyek fel friss win-t hátha valami gond van azzal?:) és milyen másik win-t ajánlotok? most gyári van fent :)

Üdv.

Nem elérhető levelezo

• PFC Fan
  • PDA: omnia
  • PDA ROM: i8000
« Reply #4259 Dátum: 2011, 11 05, 09:34:01 »
Sziasztok!
Új vagyok itt és egy kis segítséget kérnék.
OmniaII-n szeretnék (nénk) egyszerre win-t és Androidot használni úgy, hogy indításkor ki lehessen választani az op-rendszert. Gondolom a fórumot átböngészve összeszedegetném a megoldást, de hátha már nálam okosabbak megtették ezt, lehetőleg olyan stílusban, amit egy közepes képességű féltégla is megért.
És persze az is jó lenne, ha el lenne magyarázva, milyen változások lesznek a telefonon (pl. Mystorage) és hogyan állítható vissza az eredeti állapot.
Találtam már leírást a témáról, de olyanoknak szól, akik benne vannak a linux témában és félmondat is elég nekik. Sajna eddig egyik omniás ismerősömet sem tudtam meggyőzni az android előnyiről, mert a régi linuxos beidegződésből indulnak ki, miszerint felteszed az egyszerűnek tűnő kérdést: letöltöttem a progit de nem megy, mire a guruk válasza: Ó pofonegyszerű, fordítsd be a kernelt és írd át ezeket (46 programsor, olyan fájlokban, amit halandó még nem látott) és magyarázat nuku. Persze ismerősöm ezzel a lendülettel formázta vinyóját és tette vissza a wint.
Szóval több omniás ismerősöm nevében is megköszönném ha valaki összefoglalná/ollózná a témát egy leírásban, vagy ha már létezik ilyen, akkor megadná a fellelhetőségét.

Nem elérhető kifli

• PDA: THL W200S
« Reply #4260 Dátum: 2011, 11 05, 09:56:17 »
Tökéletesen fut a  droid my storage-ről, swap sd-n. 
Semmi lassulás, lehet hogy az SD-m el van valami gond,  mert sd-ről nekem nem volt jó, fagyott.
Most hogy ext4 my storage-re került, teljesen hibátlan, lassulás, hibaüzenetek nélkül működik!
Végre!!!!  :taps:
Köszi Sándor!!!!!
Hali!

Nekem még mindig olyan gondom lenne hogy nem látja az sd-t a droid, ill kiírja pl fényképezőgépnél hogy tegyem be az sd-t... fat az első swap a második az sd-n :) valami ötlet? esetleg tegyek fel friss win-t hátha valami gond van azzal?:) és milyen másik win-t ajánlotok? most gyári van fent :)

Üdv.
Nézd meg a beállításoknál, (settings/sdcard&phone strorage) hogy fel e van mountolva!
Vagy válaszd le és újra fel. Ha meg nem is látszódik, kártyaolvasóval mentsd el az adatokat, és formázd le újra...
Az baj lehet hogy minden partíciót windows alatt csináltam MiniTools-al? már végigpróbáltam mindent a startupban a hely megadásáál de 20 perc után is csak loading van. Valaki nem írnál le, hogy hogy tette fel My Storagere? Köszi
Pedig szerintem startupban lesz a  gond. Kellene tudni az elérési útját az ext4 ednek...
Ezt kell megadni a startupba.
nekem : mmcblk1p6
Ebből az 1 a my stroraget jelenti (0-SD) A 6 pedig az ext4 helyét. Neked az utolsó változhat.

Nem elérhető kifli

« Reply #4261 Dátum: 2011, 11 05, 10:36:08 »
Sziasztok!
Új vagyok itt és egy kis segítséget kérnék.
OmniaII-n szeretnék (nénk) egyszerre win-t és Androidot használni úgy, hogy indításkor ki lehessen választani az op-rendszert. Gondolom a fórumot átböngészve összeszedegetném a megoldást, de hátha már nálam okosabbak megtették ezt, lehetőleg olyan stílusban, amit egy közepes képességű féltégla is megért.
És persze az is jó lenne, ha el lenne magyarázva, milyen változások lesznek a telefonon (pl. Mystorage) és hogyan állítható vissza az eredeti állapot.
Találtam már leírást a témáról, de olyanoknak szól, akik benne vannak a linux témában és félmondat is elég nekik. Sajna eddig egyik omniás ismerősömet sem tudtam meggyőzni az android előnyiről, mert a régi linuxos beidegződésből indulnak ki, miszerint felteszed az egyszerűnek tűnő kérdést: letöltöttem a progit de nem megy, mire a guruk válasza: Ó pofonegyszerű, fordítsd be a kernelt és írd át ezeket (46 programsor, olyan fájlokban, amit halandó még nem látott) és magyarázat nuku. Persze ismerősöm ezzel a lendülettel formázta vinyóját és tette vissza a wint.
Szóval több omniás ismerősöm nevében is megköszönném ha valaki összefoglalná/ollózná a témát egy leírásban, vagy ha már létezik ilyen, akkor megadná a fellelhetőségét.
Pedig olvasni kell, meg tapasztalni...
Anélkül nem fog menni.
Én javasolnám először, az SD- kártyára való autómata telepítést. Ez nem jár a  pdan semmilyen módosítással. Nem tudsz semmit tönkre tenni :D
Annyi hogy  a gyökérbe my storagre kerül némi telepítő, indító fájl.

Érdemes az autó installt letölteni,  ő elkészít mindent helyetted.Csak ki kell várni, pár perc.  Kell egy 1-2 gigás SD- kártya, lehet nagyobb is. Üres. Érdemes előtte leformázni fat32 re, mindegy mivel.
Ezen legyél túl először.
Itt vannak a telepítők.
Lap teteje automata install csomag.... szgéppel töltsd le.
Meg a  béta2- t is, töltsd le. 2011-09-17: Froyo beta2 melletti "letöltés innen" alatt...
Kicsomagolod a  auto install zipet szgépen.
Bemásolod az összes fájlt Windowsod alól számítógépről my storagre pdadra.. (gyökérbe ,ne mappába)
A pda my storage legyen beállítva usb kapcsolatnál.
Ha ez meg van, kicsomagolod a froyo_beta2_manual_inst.zip
is . Ebből CSAK is a ext4.tar.gz-t bemásolod a többi mellé a pda my storage-re.
Én ilyenkor lehúzom a szgépről a pda-t, és újraindítom.
A többit a  pda-rol...
Be mész a  my storage, o2beta mappába, és elindítod az installandroid.exe -t
Aztán vársz..... és vársz... Míg újra nem indul. Jó pár perc. Ha ez megvan ismét be mész a my stroragre
és az ott lévő haret exével indítod a droidot (nem az o2 mappából) Megint vársz. Majd elvileg elindul a droidod.
A manuál telepítést még egyelőre ne  erőltesd, meg linux is kell hozzá...

Nem elérhető levelezo

• PFC Fan
« Reply #4262 Dátum: 2011, 11 05, 11:03:55 »
Köszönöm a gyors választ és közben okosodtam is  :olvass: mivel a szomszéd témában megtaláltam csaknem azt a leírást amit kerestem. Ettől függetlenül fenntartom véleményemet. A Suse7.1 óta foglalkozom linuxos dolgokkal-még igazi pénzért vettem könyvestül, soklemezestül-, igaz jó nagy szünetekkel, de meg kell mondanom, ha az ember tartja a tisztes távolságot és csak sima felhasználó akar lenni, akkor jó nagy türelemmel kell lennie, mert hol ez nem megy, hol az. Én magam elboldogulok, de mivel nem vagyok guru az ismerőseimet még egy -tényleg egyszerű- ubuntura sem tudom rábeszélni.
Szerencsére mindig vannak segítőkész emberek, akik továbblendítik az ügyet  :taps:
Az sd kártyás telepítést meg szerintem a hétvégén ki is próbálom :ok:

Nem elérhető kifli

« Reply #4263 Dátum: 2011, 11 05, 11:53:40 »
Köszönöm a gyors választ és közben okosodtam is  :olvass: mivel a szomszéd témában megtaláltam csaknem azt a leírást amit kerestem. Ettől függetlenül fenntartom véleményemet. A Suse7.1 óta foglalkozom linuxos dolgokkal-még igazi pénzért vettem könyvestül, soklemezestül-, igaz jó nagy szünetekkel, de meg kell mondanom, ha az ember tartja a tisztes távolságot és csak sima felhasználó akar lenni, akkor jó nagy türelemmel kell lennie, mert hol ez nem megy, hol az. Én magam elboldogulok, de mivel nem vagyok guru az ismerőseimet még egy -tényleg egyszerű- ubuntura sem tudom rábeszélni.
Szerencsére mindig vannak segítőkész emberek, akik továbblendítik az ügyet  :taps:
Az sd kártyás telepítést meg szerintem a hétvégén ki is próbálom :ok:

Nem akarok offolni, 3 éve használok, Ubuntu linuxot, és imádom.
Eleinte voltak gondok videó driverekkel amikor kezdtem (képernyő felbontás) de mára minden tökéletesen működik. Mindezt ingyen kapom. Windozt csak is audio rögzítés célra használok kb 2 havonta ha bekapcsolom Ugye van olyan intelligens a cucc hogy létre hoz egy grub indító menüt, ahol kiválaszthatom a  windoz indulását is akár...A tárolóból v szoftver központból  (markett :) ) mindent megkapok 2 kattintással...
Teljesen testre szabható az ubuntu, ugyan úgy mint az Android, szóval az enyém komolyabban néz ki mint egy Windows 7... És jobb is. Nem fagy, nem kell hozzá erőmű, és minden programra van alternatíva.
Nincs vírus, van lehetőség Wine programmal egyszerűbb Windoz alkalmazásokat futtatni. Sorolhatnám reggelig.... :)
Persze szokni kell, úgyan úgy mint az androidot. Az elején!
A kinézete elég gáz amikor először feltesszük de teljesen átszabható az egész, pl ilyenre:

Ajánlom mindenkinek, nem csak virtual boxba mert az nem ugyan az :)
Itt segítenek bármiben:
én a 11.04 ajánlom
innen letölthető:
És telepítéskor érdemes, egy külön swapot, meg egy Home patriciót létre hozni.  Így minden adatom, megmarad még ha újra is telepítem az ubuntut.(Amit tárolóból is megtehetek "disztribució" frissítés" anniy hogy letölti feltelepül, újraindul, és ott az új oprendszer.  Ahhoz még külön home könyvtár sem kell, mert minden marad a régiben!  És a telepítéskor kiválasztható hogy szeretnéd e az ott lévő Windowsokat használni... akkor lesz egy "dualbootod"... :D Nekem van fent, XP,Win7,Ubuntu.
Olvasni kell kicsit előtte...

Nem elérhető levelezo

• PFC Fan
« Reply #4264 Dátum: 2011, 11 05, 12:52:05 »
Tényleg nagyon szép lett. Sajna az én vasaim eléggé "patinásak", így az alapvizualizációval, proramindítással is küzdenek az ubuntunál (viszont a mobilnetet alapból kezeli :ok:). Egyébként pont a 11.04-nél jártam úgy, hogy problémamentes telepítés után az első indulásnál az ubuntu a kismeghajtót hitte az első merevlemezes eszköznek és leállt hiszen nem találta a GRUB-ot, csak a 10.10 visszatételével tudtam helyrehozni. 1,5GHz és 512MB alatt nemigen érdemes próbálkozni ubuntuval. Persze ez nem az ubuntu hibája, egyszerűen csak haladni kell a korral a vas tekintetében is.
De ez egy omnia fórum és az omnia még midíg erős vas, úgyhogy végre nekem is lehet sikerélményem az androiddal :D

Nem elérhető kifli

« Reply #4265 Dátum: 2011, 11 05, 13:32:07 »
Tényleg nagyon szép lett. Sajna az én vasaim eléggé "patinásak", így az alapvizualizációval, proramindítással is küzdenek az ubuntunál (viszont a mobilnetet alapból kezeli :ok:). Egyébként pont a 11.04-nél jártam úgy, hogy problémamentes telepítés után az első indulásnál az ubuntu a kismeghajtót hitte az első merevlemezes eszköznek és leállt hiszen nem találta a GRUB-ot, csak a 10.10 visszatételével tudtam helyrehozni. 1,5GHz és 512MB alatt nemigen érdemes próbálkozni ubuntuval. Persze ez nem az ubuntu hibája, egyszerűen csak haladni kell a korral a vas tekintetében is.
De ez egy omnia fórum és az omnia még midíg erős vas, úgyhogy végre nekem is lehet sikerélményem az androiddal :D
Nem az én gépem, ez csak egy videó amit betettem.

Érdekes dolgokat írsz. Ez egyértelműen telepítési hiba. A felhasználó hibázott.Olyan nincs hogy véletlenül azt hiszi.
A grubot live cd-ről,  parancs sorral terminálbol, vissza lehet tenni. Nem kell újra telepíteni az egészet :)  ( windowst telepítesz ubuntu után, az letarolja a  grubot mert semmibe veszi pl.)
10.04 hez 1ghz proci+512 ram min. javasolt
Ehhez képest egy Windoz 7-nek sztem min 2 giga ram kell.Procibol meg 2 mag...
Ha nagyon kicsi a gép, akkor ahhoz illőt kell választani, wikipedia ubuntu....De azon már egy xp sem fog menni... Asszony 2 magos ,2g ram Toshiba gépén,Windows Vista van gyárilag Elég azt karban tartanom, mert kb 2-3 hónap után belassul.És gyalu...
Na bocs az Offért, fejezzük be mert kitiltanak a fórumról. Hajrá Android!  :ok:

Nem elérhető alabama20

• PDA: iPhone 11 Pro SpaceGrey 256GB
  • PDA ROM: Gyári 8.0
« Reply #4266 Dátum: 2011, 11 05, 13:42:27 »
Nem akarok offolni  ...

Én is 1 éve aktívan használom az ubuntu-t az xp mellett. Nagyon bejön és mondjuk ha csak zenét akarok hallgatni internettel vagy filmet nézni, akkor inkább használom az ubuntu-t, mert oda csak 5mp a boot :)
Előző telefonok(időrendi sorrendben): Nokia 3310 < Siemens MC60 < Nokia 5500 Sport < Samsung GT-I8000 < OnePlus X < Honor 9

Nem elérhető alabama20

• PDA: iPhone 11 Pro SpaceGrey 256GB
  • PDA ROM: Gyári 8.0
« Reply #4267 Dátum: 2011, 11 05, 13:45:08 »

Ami azt illeti nekem 6-éves Aspire 5100-asom van és a 11.10-es Ubuntu hasít rajta... Bár picit csalok mert már megvolt 2 proci upgrade (single=>dualcore)  meg persze az 512MB=>4GB DDR2-es ramra :D
Előző telefonok(időrendi sorrendben): Nokia 3310 < Siemens MC60 < Nokia 5500 Sport < Samsung GT-I8000 < OnePlus X < Honor 9

Nem elérhető Seeelback

• PDA: Samsung I9505
  • PDA ROM: I9505XXUDMH7
« Reply #4268 Dátum: 2011, 11 05, 15:27:59 »
Tökéletesen fut a  droid my storage-ről, swap sd-n. 
Semmi lassulás, lehet hogy az SD-m el van valami gond,  mert sd-ről nekem nem volt jó, fagyott.
Most hogy ext4 my storage-re került, teljesen hibátlan, lassulás, hibaüzenetek nélkül működik!
Végre!!!!  :taps:
Köszi Sándor!!!!!Nézd meg a beállításoknál, (settings/sdcard&phone strorage) hogy fel e van mountolva!
Vagy válaszd le és újra fel. Ha meg nem is látszódik, kártyaolvasóval mentsd el az adatokat, és formázd le újra...Pedig szerintem startupban lesz a  gond. Kellene tudni az elérési útját az ext4 ednek...
Ezt kell megadni a startupba.
nekem : mmcblk1p6
Ebből az 1 a my stroraget jelenti (0-SD) A 6 pedig az ext4 helyét. Neked az utolsó változhat.

az 1-es stimmel nekem a My Storage-on a következő partíciók vannak: sdb1 ext4, sdb2 fat32
szóval akkor 1-1-et kellene írnom de valamiért ezzel sem megy. Valakinek valami ötlet?
$e€eŁß@©Ǩ

Nem elérhető eperleves

• PFC Fan
  • PDA: samsung gt i 8000
  • PDA ROM: i8000nxxjg5
« Reply #4269 Dátum: 2011, 11 05, 18:08:33 »
Helló!
Egy kis segítség kéne! Felraktam az sd-re a droid mappát, feltelepítettem, viszont amikor indítanám a haret.exe-t, kérdezi, hogy default.txt, én rányomok, hogy ok és nem találja... mi lehet a gond??

Nem elérhető yolesz

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: Igo
  • PDA: Galaxy S8, S6 edge, s5, s4
« Reply #4270 Dátum: 2011, 11 05, 18:33:47 »
Helló!
Egy kis segítség kéne! Felraktam az sd-re a droid mappát, feltelepítettem, viszont amikor indítanám a haret.exe-t, kérdezi, hogy default.txt, én rányomok, hogy ok és nem találja... mi lehet a gond??

a my storae-re kell tenni a telepítőt ha az akarod hogy az sd-re telepítsen és ott indítani a haret-et

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #4271 Dátum: 2011, 11 05, 19:12:57 »
Kis kedvcsináló. :)

Nem elérhető andeekey

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: toronyiránt 1.0 version
  • PDA: Note 8
« Reply #4272 Dátum: 2011, 11 05, 19:28:07 »
Sziasztok!
Azon gondolkodom, hogy odaadom az Omnia II-öt a 14 éves lányomnak. Raknék rá androidot. Szerintetek alkalmas arra az android, hogy napi szinten használja? Főleg zene, fényképezés, facebook, ilyesmi.
Nem vagyok mellette napi szinten, hogy segítsek neki, ha leakad. Javasoljátok, vagy maradjon a wm rajta?

Nem elérhető Vyergas

• PDA: Samsung GT i8000
  • PDA ROM: TsunamICS 2.3 + Semaphore 1.2.2
« Reply #4273 Dátum: 2011, 11 05, 22:17:54 »
Kis kedvcsináló. :)

Nagyon jó. Mi az a játék az 5. percnél? A piros és zöld gömbök.

Nem elérhető Rapid

• TOPIKGAZDA
  • Kütyüológus
« Reply #4274 Dátum: 2011, 11 05, 22:58:55 »
Nagyon jó. Mi az a játék az 5. percnél? A piros és zöld gömbök.

You are not allowed to view links. Register or Login :)

Egyébként meg innen szemezgethetsz. :D