A piros fény amit látsz az nem egy led hanem a távolság vagy a fényérzékelő.
A programokkal kapcsolatban pedig a rendszer a háttérben is dolgozik és indít el alkalmazásokat persze lehetnek közte olyanok amik feleslegesek. Amennyiben ez zavar akkor rootold a telefonod és rakd fel az autokillert ez kilövi a felesleges programokat, de ne zavarjon annyira mert az androidnak teljesen más a memória kezelése mint a windowsnak nálam még soha nem volt gond az elfogyott memória miatt pedig volt, hogy 2MB free ramom volt de semmit sem vettem észre, hogy lassult volna vagy valami nem indult volna el. Rendszeresen leállítja a régen használt és alacsony piorítású alkalmazásokat.
Köszi! Azt kipróbáltam, hogy kikapcsoltam a fényérzékelőt, de úgy is villogott. Azt is kipróbáltam, hogy elé tettem a kezem, de úgy is, ezért nem gondoltam, hogy távolság vagy fény érzékelő. Igazából nem zavar, csak nem értem, hogy miért kapcsol ki néha a villogás. A programok futása sem zavar csak tudni akartam az okát. A legtöbbször a camera fut a háttérben, amit eddig egyszer kapcsoltam be, amíg kipróbáltam. A rootolással elveszik a garancia? Ez olyan mint a wm-nél az spl csere?