Néhány napja TF3D 2.0 van a nemtelefonomon.
Gondoltam mesélek róla, hátha valakinek lesz kedve kipróbálni.
Először is az eddig kipróbált felületek közül ez jön be legjobban. Lényegében mindent sikerült működésre bírni, legalábbis a lényeges dolgok közül. Csak a média lejátszó nem megy, de erről később.
Szóval a today hibátlan. Telepítés után van ugyan a jobb gomb felett egy kínai szöveg, ami kis nyomozás után a telefonkönyv akar lenni. Registryben átírtam.
A gyorshívó nyitólapja tökéletes, a partnerek fényképeit szépen lehet lapozni. Az alsóbb menükhöz nincs magyarítás, itt vagy nem jelenik meg szöveg (ez a rosszabb eset) vagy pl. az IDS_CONTACT_MOBIL felirat látható, vagyis nincs a nyelvi fájlban hozzá rendelt magyar megfelelő. Ha lesz időm megkeresem a hiányzó részeket és magyarítom.
A programok tab hibátlan.
A levél SMS/MMS tabok hibátlanok, nagyon jól néznek ki a forgó borítékok, meg a felpörgő SMS-ek. Aki nem tudja miről beszélek az nézzen videót.
A naptár szintén hibátlan, minden magyar (ha a telefon nyelve magyar).
Az időjárás is tökéletes, bár kis bűvészkedés kell, mert az országok és városok nevei nem jelennek meg az eltérő kódolás miatt (eredetileg kínai). Találtam hozzá javítást, érthető angolra változtatja a szövegeket. Az animált felhők meg egyebek fincsik.
A fényképek szépen animáltak a fényképek videók lapon. Videót nem próbáltam.
A beállítások közül működik a szinkronizálás, a hangok beállítása, a kommunikáció (wifi, etc.), fülek testreszabása, vagyis a tabok sorrendje állítható, illetve ki- vagy be lehet kapcsolni őket. Mail Setup is jó. Ami nem működik a My Contact Card és a today hátterének cseréje.
Internet tab részben működik. Böngészőt lehet róla indítani, Youtube alkalmazás működik, de újabb kedvenceket nem lehet hozzáadni.
Tőzsde lap működik, az alap Samsungos widgethez hasonlóan a Yahoo szolgáltatását használja.
A végére hagytam a zene lapot, ami nem működik, és egyelőre nem jöttem rá mi a baja. Először is nem hajlandó fájlokat beolvasni, ha azok nem a Device-on vannak. Registryben megnéztem, három storage van felismerve, vagyis mindegyik. Alapértelmezetten a MUSIC könyvtár van elérésre megadva. Először próbáltam átírni My Storage/Music-ra meg hasonlókra, de aztán rájöttem, hogy felesleges, mert az eredeti beállítások szerint minden Storage-en a Music könyvtárat használja. Ezt erősíti az is, hogy ha a Windowsos Média Playerrel szinkronizálom az eszközre a zenéket, akkor a kijelölt helyen a Music könyvtárba kerülnek a számok. Szóval itt nincs hiba, mégis, csak akkor lát valamit, ha a telefonon van, a másik két storage használhatatlan.
Ez persze nem elég a jóból. A telefonon is csak akkor látja a számokat, ha WMA formátumban vannak, MP3 nem játszik. Persze a WMA sem jó teljesen, mert felismeri, de le nem játssza. Az első hangot hallom aztán csend. Tele van a net azzal, hogy az MP3 fájlokat hogy tegyük használhatóvá, de egyik sem jött be. Emiatt, ha valakinek van HTC készülék a közelében, akkor kérem nézze meg, hogy minden storage-ról lejátsza-e a zenéket, és az MP3 fájlokkal boldogul-e. Ha igen, akkor nagyon örülnék, ha a Registryből a HKLM\Software\HTC\AudioManager_Eng könyvtár tartalmát lementené nekem.
Képeket itt lehet találni: You are not allowed to view links.
Register or
LoginAz oldal kínai, a regisztráció elvégzése a házifeladat, ha képeket akartok nézegetni.
Na, szóval. Azt kell mondanom, hogy a fenti hiányosságok ellenére teljesen használható a cucc. A sebesség lehetne jobb is, néha gondolkozik kicsit, de az esetek többségében szép simán fut, gyors a tabok váltása, és az animációk sebessége is bőven elég.
Egyelőre ezt fogom használni, addig legalábbis, amíg nem jön egy következő használható verzió, vagy Rodrigo beta 2 ROM-ja, amibe a legújabb 2.5 Sense lesz integrálva, az ami a T-Online-tól került ki nemrégiben.
Amúgy van egy 2.1-es Sense verzióm is, abban már a Today is animált hátterű (felhő, etc.), és az óra alján is ott van az időjárás. Fel is telepítettem, de kb. 15 másodperc után újra indul. Sajnos annyira nem értek hozzá, hogy kitaláljam mi okozza a hibát. Ha lesz rá időm, akkor lehet, hogy kísérletezek kicsit a 2.0 fájljaival, de ezt sem ígérem, mert mostanában semmire sem érek rá.
További infók és hivatkozás a letöltéshez itt: You are not allowed to view links.
Register or
LoginHTC Registry mentés ügyben várom a segítséget, lehetőség szerint 2.0 verzió érdekelne!
Hátha sikerül meghegeszteni a lejátszót, és ha így lenne, akkor csak a kimaradt magyarítás hiányozna.