2024, 12 28, 08:07:20

Szerző Téma: N900 általános beszélgetés  (Megtekintve 189192 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Mordon

• PDA: Galaxy Note 3, iPad 3
  • PDA ROM: 4.4.2 (ENB4)
Re: N900 általános beszélgetés
« Reply #175 Dátum: 2009, 11 16, 20:22:20 »
You are not allowed to view links. Register or Login
Még ki sem adtját az N900at, és nézd meg mennyi alkalmazás van már átírva rá. De mindegy.
A előző hozzászólásom folyamatosan bővítem, majd figyeld!

Figyelem :D

Jegyzetelőt nem láttam a leírásában (User guide), azért írtam bele.
Az fbread nem jó, prc formátumot nem kezel, nekem meg abban van közel 1000 könyvem, szóval ez alapkövetelmény nálam (iPhone-on is csak egy alkalmazást találtam ami jól kezeli) :D

Nem elérhető Romovics

• Support-ER
  • Navigáció / Navigation: Nokia N900 Sygic 10
  • PDA: Nokia N900 / SGS2
  • PDA ROM: Kubuntu
« Reply #176 Dátum: 2009, 11 16, 20:35:17 »
Figyelem :D

Jegyzetelőt nem láttam a leírásában (User guide), azért írtam bele.
Az fbread nem jó, prc formátumot nem kezel, nekem meg abban van közel 1000 könyvem, szóval ez alapkövetelmény nálam (iPhone-on is csak egy alkalmazást találtam ami jól kezeli) :D

Akkor fogd magad és írd át ezt, megköszönné minden maemo tulaj szerintem!

:taps: :taps: :taps:

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #177 Dátum: 2009, 11 16, 21:16:10 »
Mielőtt megkérdeznéd hogy magamban beszélek, tisztázom. Az ilyen esetekben mindenkihez szólok. :ok:

Én még ugyan nem tapasztaltam, de a Szifon is hajlamos a belassulásra, de keményen. Alap müveletek 5-10mp :shock: Fórumokról származik az infó. Orvosság Restore. Amit én tapasztaltam, pedig JB nélküli a vas, nem volt hajlandó betőlteni az oldalakat interneten. Újrainditás. Memo. kakukk. Az én esetemet nem is nevezném problémának, hiszen egy hónapja nem volt kikapcsolva.

Kontra. Ős internettábla tulajok 770/800/ írták, hogy betonstabil a szerkezet, a fagyás ismeretlen dolog a Maemon. Nem tudom mennyi igazság van benne, de szerintem sok, ha abból indulunk ki, hogy Linux, és az iPhone is az. :D

Nem elérhető Romovics

• Support-ER
« Reply #178 Dátum: 2009, 11 16, 21:20:29 »
Mielőtt megkérdeznéd hogy magamban beszélek, tisztázom. Az ilyen esetekben mindenkihez szólok. :ok:

Én még ugyan nem tapasztaltam, de a Szifon is hajlamos a belassulásra, de keményen. Alap müveletek 5-10mp :shock: Fórumokról származik az infó. Orvosság Restore. Amit én tapasztaltam, pedig JB nélküli a vas, nem volt hajlandó betőlteni az oldalakat interneten. Újrainditás. Memo. kakukk. Az én esetemet nem is nevezném problémának, hiszen egy hónapja nem volt kikapcsolva.

Kontra. Ős internettábla tulajok 770/800/ írták, hogy betonstabil a szerkezet, a fagyás ismeretlen dolog a Maemon. Nem tudom mennyi igazság van benne, de szerintem sok, ha abból indulunk ki, hogy Linux, és az iPhone is az. :D

Pedig JB kell neki! Eresd rá!!! 3GS is akkor működik rendesen!  ;)
Maemo csettintésre megy. Szifon is JB után. Meg az i8000 is  :D

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #179 Dátum: 2009, 11 16, 21:32:38 »
Pedig JB kell neki! Eresd rá!!! 3GS is akkor működik rendesen!  ;)
Maemo csettintésre megy. Szifon is JB után. Meg az i8000 is  :D

A JB nálam Pató-Pál szndroma, meg gyengiti a bíztonságot, de mint mondtam, csak a memóriám fogyott el. A belassúás meg valszeg csak a 3G-t érinti. Nagyon kiváncsi leszek az N900-ra, sokat várok tőle, és azt hiszem jogosa. :D

Szótárt meg mindenki kihagyta??? van-ééé?

Nem elérhető Romovics

• Support-ER
« Reply #180 Dátum: 2009, 11 16, 21:35:28 »
A JB nálam Pató-Pál szndroma, meg gyengiti a bíztonságot, de mint mondtam, csak a memóriám fogyott el. A belassúéás meg valszeg csak a 3G-t érinti. Nagyon kiváncsi leszek az N900-ra, sokat várok tőle, és azt hiszem jogosa. :D

Szótárt meg mindenki kihagyta??? van-ééé?

Minek szótár? tanuld meg a nyelveket!  :D

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #181 Dátum: 2009, 11 16, 21:38:01 »
Minek szótár? tanuld meg a nyelveket!  :D

Spanyolt? Minek? Még magyarul sem tudok :D

Nem elérhető Romovics

• Support-ER
« Reply #182 Dátum: 2009, 11 16, 22:15:37 »
Spanyolt? Minek? Még magyarul sem tudok :D

Google translate?

UCC financieros bugyu Mucc FUCC, el Dragón no se sabe spanyoltul  :D :D :D

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #183 Dátum: 2009, 11 16, 23:00:44 »
Google translate?

UCC financieros bugyu Mucc FUCC, el Dragón no se sabe spanyoltul  :D :D :D

Ehhet mit szólsz? Tegnapi hír.

"Today I was thinking...that wow! the new N900 with the latest available firmware (1.2009.41-11) is simply amazing. My main concern with the N900 is that its battery life used to suck hard when using it as it should be (multitasking, always on-line, always on GPS and stuff like that).

Two days ago I've updated it to the official final firmware and I am happy to say that I am REALLY impressed by its battery life now."

Nem elérhető Romovics

• Support-ER
« Reply #184 Dátum: 2009, 11 16, 23:08:49 »
Ehhet mit szólsz? Tegnapi hír.

"Today I was thinking...that wow! the new N900 with the latest available firmware (1.2009.41-11) is simply amazing. My main concern with the N900 is that its battery life used to suck hard when using it as it should be (multitasking, always on-line, always on GPS and stuff like that).

Two days ago I've updated it to the official final firmware and I am happy to say that I am REALLY impressed by its battery life now."

Mit szóljak?  :D Nem tökölnek a csávók nokiánál, nagoyn fontos nekik az N900!  :taps:

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #185 Dátum: 2009, 11 17, 12:17:44 »
A sygic Mo-on ugyanazt a térképet használja, ahogy láttam, mint ami GoogleMaps alatt megtalálható. Ez azért szomorú, mert nem a legfrissebb... :(

A Sygic TeleAtlas térképeket használ. A TopMaps pontosabb,de nem mérvadó a különbség. Az egyes PDA-k gyenge GPS képességi sokkal aggasztóbbak.

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • Nem: Férfi
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
« Reply #186 Dátum: 2009, 11 17, 12:24:45 »
A Sygic TeleAtlas térképeket használ. A TopMaps pontosabb,de nem mérvadó a különbség. Az egyes PDA-k gyenge GPS képességi sokkal aggasztóbbak.
A nem mérvadó konkrétan nekem egy olyan utat nem mutat a térképen, ami egy közsgéget egy várossal köt össze, komoly napi autóforgalommal :) Plusz felfedeztem egy új utcát is az egyik faluban: Garázs utca. Ott mentem el a főúton, és mégcsak nyeles telek sem volt. :) Ez is aggasztó azért :)
Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #187 Dátum: 2009, 11 17, 13:07:32 »
A nem mérvadó konkrétan nekem egy olyan utat nem mutat a térképen, ami egy közsgéget egy várossal köt össze, komoly napi autóforgalommal :) Plusz felfedeztem egy új utcát is az egyik faluban: Garázs utca. Ott mentem el a főúton, és mégcsak nyeles telek sem volt. :) Ez is aggasztó azért :)

Nem tudom mikor volt frissítve utoljára, esetleg az lehet a baj. Bosszantó, de azért az emberek többsége ezzel sem téved el. Hid el én is jobban örülnék a TopMaps térépeknek. Nekem még navi térkép, bármilyen, nem okozott gondot, az autóban meg mindig ott a jól bevált "papírtérkép" :D

Nem elérhető Ismo

• ALAPÍTÓ TAG
  • PDA: Nexus 4 | Nexus 10
  • PDA ROM: 4.2.2 - Xylon | 4.2.2 - CM
« Reply #188 Dátum: 2009, 11 17, 13:47:37 »
Nem tudom mikor volt frissítve utoljára, esetleg az lehet a baj. Bosszantó, de azért az emberek többsége ezzel sem téved el. Hid el én is jobban örülnék a TopMaps térépeknek. Nekem még navi térkép, bármilyen, nem okozott gondot, az autóban meg mindig ott a jól bevált "papírtérkép" :D
Én évek óta az igo-ra bízom magam. Bevált, bár az extrém földutakra telefonos segítség nélkül nem jutok el, de ott a papírtérkép sem segít.
A googlemaps-ben sincs amúgy javítva az a két dolog, amit nekem kapásból sikerült kiszúrnom.
Rágd meg a szót, mielőtt kiköpöd!

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #189 Dátum: 2009, 11 17, 17:42:09 »
N900 a Maemo5 lehet frisíteni 6-ra?

A Nav N Go Google Androidra fejleszt. Az honnan jött, hogy Maemora lesz Amigó az év végén?

Maemo-ra Sygic lesz leghamarabb, legalábbis ezt hallottam. A TeleAtlas sajnos még mindig érezhetően gyengébb, mint a TopMap, de gyorsan javul.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #190 Dátum: 2009, 11 17, 18:08:48 »
Maemo-ra Sygic lesz leghamarabb, legalábbis ezt hallottam. A TeleAtlas sajnos még mindig érezhetően gyengébb, mint a TopMap, de gyorsan javul.

Igen ezen már túlvagyunk :D évvégére igérik. Olyan amilyen de legalább lesz. Kártyán lehet megvenni, de remélem én határozhatom meg mekkorán. Érdemes tovább olvasni, valszeg belevágok egy N900-ba, és akkor többet megtudunk. GPS érzékenység üzemidő stb. Tegnap voltam Kisbéren, a navit már tesztelhettem volna.

Nem elérhető erdoke

• ALAPÍTÓ TAG
  • Örökös tag
  • Hádé Tádé
    • Tweets
  • Navigáció / Navigation: iGO primo & Sygic
  • PDA: iPhone 6/128, iPad Air2/64
  • PDA ROM: iOS latest
« Reply #191 Dátum: 2009, 11 18, 11:37:03 »

Igen ezen már túlvagyunk :D évvégére igérik. Olyan amilyen de legalább lesz. Kártyán lehet megvenni, de remélem én határozhatom meg mekkorán. Érdemes tovább olvasni, valszeg belevágok egy N900-ba, és akkor többet megtudunk. GPS érzékenység üzemidő stb. Tegnap voltam Kisbéren, a navit már tesztelhettem volna.

Bocs, utána vettem észre, hogy már van következő oldal a fórumban. :D

Én megvárom a Maemo6-ot, de előtte még kipróbálom a WM7-et. :geek:

Nem elérhető lasvegas

• PDA: Samsung Galaxy Note 2 GT-N7100
  • PDA ROM: 4.1.1 XXALJ3
« Reply #192 Dátum: 2009, 11 18, 16:52:17 »
Ezt a friss hírt találtam róla ha valakit érdekel:                                                    Az Engadget első értékelése alapján a Nokia N900 nem feltétlenül lesz akkora szenzáció, mint amekkorára eredetileg számítani lehetett. A portál egyelőre csak egy kiadás előtti verziót tesztelt, a fenti videón is ez látható. Fő vonalaiban azonban a végleges termékre is igazak az alábbi megállapítások:
Kiváló a processzor, illetve a Maemo Linux teljesítménye. A menürendszer gyors, látványos, nem akadozik
A készülék gyártási minősége ugyan nem rossz, de nem feltétlenül érezni rajta, hogy ez az igazi high-end
A kihúzható billentyűzet sem tetszett eléggé. A 3 soros elrendezésben a space-nek kevés a hely, tanulni kell a billentyűzet kezelését, mert más mint a többi. további gond, hogy nem csúszik ki annyira, amennyire más modelleken látjuk, talán ezért kicsit kényelmetlenebb is a kezelése.
A kijelző nem a manapság divatos kapacitív, hanem még rezisztív. Azaz stylus szükséges a kezeléséhez, nehezebb eltalálni a kontrollokat, érintés helyett esetenként nyomni kell a kijelzőt, ha ujjal kezeljük. Persze a mutatópálcával ez egyszerűbb 
Szenzációs a beépített Mozila (Firefox) böngésző. Flash támogatással is rendelkezik, gyors és korszerű, azaz valódi élménnyé emeli a mobil böngészést.

Forrás: You are not allowed to view links. Register or Login

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #193 Dátum: 2009, 11 18, 17:53:08 »
Ezt a friss hírt találtam róla ha valakit érdekel:                                                    Az Engadget első értékelése alapján a Nokia N900 nem feltétlenül lesz akkora szenzáció, mint amekkorára eredetileg számítani lehetett. A portál egyelőre csak egy kiadás előtti verziót tesztelt, a fenti videón is ez látható. Fő vonalaiban azonban a végleges termékre is igazak az alábbi megállapítások:
Kiváló a processzor, illetve a Maemo Linux teljesítménye. A menürendszer gyors, látványos, nem akadozik
A készülék gyártási minősége ugyan nem rossz, de nem feltétlenül érezni rajta, hogy ez az igazi high-end
A kihúzható billentyűzet sem tetszett eléggé. A 3 soros elrendezésben a space-nek kevés a hely, tanulni kell a billentyűzet kezelését, mert más mint a többi. további gond, hogy nem csúszik ki annyira, amennyire más modelleken látjuk, talán ezért kicsit kényelmetlenebb is a kezelése.
A kijelző nem a manapság divatos kapacitív, hanem még rezisztív. Azaz stylus szükséges a kezeléséhez, nehezebb eltalálni a kontrollokat, érintés helyett esetenként nyomni kell a kijelzőt, ha ujjal kezeljük. Persze a mutatópálcával ez egyszerűbb 
Szenzációs a beépített Mozila (Firefox) böngésző. Flash támogatással is rendelkezik, gyors és korszerű, azaz valódi élménnyé emeli a mobil böngészést.

Forrás: You are not allowed to view links. Register or Login

Igen teljesen egyetértek, és sokan ezért várják meg a 920-t és a Maemo6-ot. Én is pont a kijelző miatt hezitáltam, de az OS meg győzőtt. Azért a cikk sok dologgal nem foglalkozik ami fontos ezen a szinten, pl. szoftverellátotság. A kijelző kezelése valőban rossz de az a rezisztív technotogiából, és a Nokia rossz concepciójából fakad, amúgy a legnagyobb felbontású a piacon. Az alkalmazásokban sincs hiány, mert minden kész van rá csak béta állapotban. Ebből az írásból semmilyen messzemenő következtetést nem lehet levonni. A böngészője valobban a leg jobb a piacon, még a Safarinál is jobb.

Nem elérhető franco

• DOUBLE CLUB
  • Navigáció / Navigation: iGO8
  • PDA: HTC P3700
« Reply #194 Dátum: 2009, 11 18, 19:39:01 »
Azért a cikk sok dologgal nem foglalkozik ami fontos ezen a szinten, pl. szoftverellátotság.

Lesznek itt szoftverek dögivel. Most olvastam hogy 2012-re az összes N-series Nokia Maemo-s lesz.
Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta.

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #195 Dátum: 2009, 11 18, 20:02:56 »
Lesznek itt szoftverek dögivel. Most olvastam hogy 2012-re az összes N-series Nokia Maemo-s lesz.

Én azt hiszem, hogy a csipkerózsika álmából felébresztett Maemo sikeresebb lesz mint a friss Android. Nálam a stabil rendszer prioritást élvez, és ha lehet hinni a pletykáknak stabilabb az iPhonnál is, és nem lassú. :D

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #196 Dátum: 2009, 11 18, 20:24:06 »

Widgettek elhelyezése az asztalokon

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8rJzb8gSDoo [/youtube]

Sárkányölő

• Vendég
« Reply #197 Dátum: 2009, 11 18, 23:50:04 »

Upssz :shock: :shock:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EYgiOvINlOA [/youtube]