"Nem olvastad el az utolso hozzászólásomat."
Most olvastam.
A lényegi kérdés valóban az, hogy a Maemo6 telepíthető lesz-e az N900-ra, vagy marad a szokásos Nokiás hozzáállás, hogy új rendszert csak új hardverrel kapsz.
"A Nokia elég nagy neked?"
Nem.
Mondj egy komoly szoftvert, amit a Nokia fejlesztett…
(és még a 3.0 előtt működött is
)
"Modhatnám a Sygiket is."
A Sygic kis hal a pocsolyában.
"Legyél nyugodt ahogy bekerülnek az OVI storba az ingyenes programok, mindjárt fizethetsz is értük ha neked ez hiányzik, és akkor megjelennek a cápák is.
"
Nem fognak.
- egyelőr nagyon kicsi a piac, jó esetben az N920 piacra dobásakor már lesz 2-3 millió felhasználó (egyelőre még a szolgáltatók sem akarják forgalmazni)
- a nagy nyitottság miatt nagy lesz a warez és senki nem akar pénzt ölni a fejlesztésekbe, ha nem térül meg
- a Nokia az N szériában indítja a rendszert, de játékok nem nagyon lesznek rá, mert a nagy stúdiók a fenti okok miatt jó darabig nem fognak fejleszteni rá (a Nokia az nGage-el jó időre elriasztotta magától a játékfejlesztőket)
- egy platformot, akár mobil, akár desktop a játékok lendítik előre, ha azok nincsenek, akkor az megmarad egy szűk barkácslelkű geek játékszerének és ez nem piac ma már senkinek
- a Nokia árképzése miatt az EU-s felhasználók elfordulnak az eszköztől, miért is fizetnének 2x annyit, mint az USA polgárai?
(az USA-ban meg azért adják fillérekért, mert nem érdekli az embereket)
----
Szóval jó dolog a Maemo, nekem is tetszik, de úgy tekintem, mint egy kísérletet a Nokia részéről, mely eleve bukásra van ítélve (a Maemo, mint internettábla sem volt éppen sikeres termék, ugyebár).