Kicsit tegyünk tisztába egy-két dolgot:
1. Itt ugye változik rendesen a rendszer (android 6), ezért érdemes tiszta lappal indulni. Ezért ajánlottam a Stock/Fullwipe-os verziót. Ez a TWRP telepítésekor azonnal piros feliratot rak ugyan a splash screenre, de ez senkit ne zavarjon. KÉSŐBB rá lehet flashelni a NoWipe/nored screen verziót...
2.TWRP 2.8.7.0 (stabil változat) és a 2.8.7.1 (béta) egyaránt jó, bár a Nowipe/nored firmware-ben eleve benne van az utóbbi.
3.Nem kell supercid, csak S-OFF. A .401.12-es firmware telepíthető bármilyen Eu-s wwe CID-re (a HTC__032-re is, természetesen)
4.A firmware.zip telepítése az M9 esetében megy download, vagy RUU mód-ban is.
Most az előbbit használtam-leírom, hogyan csináltam:
Először leszedtem ezt:
You are not allowed to view links.
Register or
Login, valamint ezt You are not allowed to view links.
Register or
Login és az új Viper romot (4.1.0)
A firmware-t és a recovery-t bemásoltam az adb/fastboot mappába (pl.:mini-sdk, vagy android sdk/sdk/platform-tools), a romot pedig a készülékre.
Pc-vel összekötve:
adb reboot download
fastboot flash zip firmwareneve.zip
ezt le kellett futtatnom újra, hiszen a végén kérte:
fastboot flash zip firmwareneve.zip
A végén OK-t kapsz>Power gombbal vissza Download módba. Most jöhet a TWRP:
fastboot flash recovery recoveryneve.img
OK>Power>hangerő gombokkal>reboot to bootloader
Itt>reboot to recovery
Recoveryből telepítettem a romot. Ennyi. Superuserrel teljesen felesleges vesződni, a Viper ugyanis élből tartalmazza azt.
Ha ezek után kiütné a szemem a piros felirat a splash screen-en, majd felteszem ezt a firmware-t:You are not allowed to view links.
Register or
Login. Amint írtam ez a TWRP legújabb, 2.8.7.1-es béta változatát már eleve tartalmazza, így a recovery is frissíthető...
Egyelőre nem zavar az eredeti sem, a rom így is tökéletesen működik...