Ideje már ide is összedobni egy GyIK topic-ot...
gyűjteném az ötleteket, mi legyen benne, aztán (amennyiben időm engedi) kidolgozom
- Galaxy Y variánsok
- Root-olás
- Gyári ROMok
- flash-elés Odinnal
- Galaxy Toolbox
- Custom ROM-ok, Kernelek
- egyéb...
Gyári ROM felrakása röviden:- Galaxy Y kikapcsolva, USB-ről lehúzva
- bekapcsolod VOL LE + HOME + POWER gombokkal
- amikor bejön az üdvözlő képernyő, nyomsz egy VOL FEL gombot, így leszel Odin/Download módban
- a PC-n elindítod az Odin-t ( Odin3 1.84, 1.85, verziókkal tudom hogy biztosan működik)
- csatlakoztatod az USB-t
- Odin kijelzi a csatlakozást (Added, és az bal felső első doboz alatt besárgul a csík)
- a letöltött, kicsomagolt ROM csomagból kitallózod a PDA, MODEM, CSC file.okat a megfelelő helyre (PDA=PDA_xxxx.tar, PHONE=MODEM_ vagy PHONE_xxxxx.tar, CSC=CSC_xxxxx.tar)
- a kiválasztható opciókból mindent hagyj úgy ahogy van, bootloader nem kell, PIT file nem kell!
- indulhat a flash a [START] gombbal
- kb 2-3 parc alatt végigfut a csík az Y képernyőjén (időnként megáll)
- ha kész, az Y újraindul.
- USB lehúzható, az első boot általában picit tovább tart
- az első bootolás után állítsd be a megfelelő CSC-t a tárcsázóban a *#272*_saját_IMEI_# kóddal! (Magyarország XEH)
Ugyanez angolul, kicsit részletesebben:
You are not allowed to view links.
Register or
LoginGyári ROM csomag letöltéseA Sammobile.com-ról illetve a CheckFUS downloader-rel letölthető SGY csomagok használhatatlanok, mivel az Odin nem tudja kezelni az eredeti gyári csomagokat (nevezzük FUS-nak)
Én fedeztem fel azt a módszert, amivel a FUS file-t fel lehet darabolni, majd újra csomagolni Odin számára emészthető formátummá. Ezt a munkát kezdetben "kézzel" végeztem, aztán a nagy érdeklődésre való tekintettel írtam egy programot, ami a darabolást elvégzi. Ez lett a You are not allowed to view links.
Register or
Loginnevű alkalmazás.
A CheckFUS dowloader pillanatnyilag a Samsung trükközésének köszönhetően nem működik, így pillanatnyilag eredeti FUS csomagokat a neten található gyűjteményekből lehet letölteni (pl You are not allowed to view links.
Register or
Login)
Az alábbi XDA-s topikban folyamatosan publikálom a You are not allowed to view links.
Register or
Logináltal konvertált, Odin-ozható csomagokat:
Register or
LoginGyári csomag kiválasztása:Magyarország esetén az XX régió kódot tartalmazó csomagokat kell keresni, azon belül a CSC pedig legyen OXX (több európai ország beállításait tartalmazza - univerzális), TMH (Magyar T-Mobile), PAN (Magyar Telenor) vagy VDH (Magyar Vodafone)pl:
S5360_XXKK6_VDHKK1_XXKK5 - ez egy kb 2011 novemberi Vodás csomag
S5360_XXKK6_TMHKI3_XXKK5 - ez egy kb 2011 novemberi T-Mobile-os csomag
S5360_XXMB1_OXXMB1_XXMB1 - ez egy 2013 februári univerzális csomag több ország számára, többek között Mo-ra
Mivel a fenti XDA-s topik első post-ját nem mindig tartom karban, ezért a legfrissebb csomagok között itt érdemes kutakodni: You are not allowed to view links.
Register or
Login Akinek van hozzá tehetsége, az a Sammobile-ról letöltött csomagokat maga is átalakíthatja a You are not allowed to view links.
Register or
Login-szal
SGY Root-olása- Másold az You are not allowed to view links.
Register or
Login file-t az SDCARD-ra, indítsd újra az Y-t recoveryüzemmódban! (Kikapcsolás után volume up + home + power gomb)
- "Apply update from SD" card menüvel válaszd ki az update.zip csomagot, majd indítsd el!
- pár másodperc után újraindítható a telefon recovery-ből
- kész
kiegészítésegyes ROM-ok esetében (jellemzően szolgáltatói csomagokban)a root-olás sikertelen, mivel a system partíción nincs elég hely a root file-ok kicsomagolásához. Erre megoldás az alábbi You are not allowed to view links.
Register or
Login-ban található "2-KERUK_Samsung_Appstore_erased_signed.7z" csomag.
- letölt, kicsomagol (->ZIP),
- a ZIP file-t az SDCard-ra másol,
- le kell futtatni a scriptet (Ez törölni fogja a Samsung specifikus töltelékprogramokat. Akinek erre szüksége van, az keressen más megoldást!)
- reboot nélkül mehet utána a normál folyamat szerinti root-olás (a fenti update.zip)
B tervVan itt egy kis méretű root update csomag, jó eséllyel ezzel menni fog:
Register or
Login a "4-KERUK_Samsung_Root-only-minimal_signed.7z" csomagot töltsd le, csomagold ki, tedd az zip-et SDCard-ra, telepítés a fenti leírás szerint.
Függetlenítés 4 lépésben- rootold az Y-t
- Töltsd le a marketről (bocs Play Áruházból) a You are not allowed to view links.
Register or
Login alkalmazást
- a Galaxy Toolbox-ban válaszd a Backup majd az Unlock menüt
- értékeld az alkalmazást a Play Store-on, és adj nekem minimum 5 csillagot!