Víruskeresők – se vele, se nélküle …

Szerző:

cm_security_protectionMegoszlik a vélemény a fontosságukról, van aki szerint kell, van aki szerint fölösleges. Az tény és való, hogy a tudatos kütyühasználat felér egy önvédelemmel, ugyanakkor ha a telefon hardvere és a RAM mérete engedi, sokat nem vesztünk vele. LG G2 / android 4.4.2 – n 20MB pl a maximális RAM használata. Csak viszonyításnak mondom: Facebook appé 172MB. 

Az alábbi oldalon mindenki megnézheti (akár platform szerint) melyik vírusvédelem mennyit is ér valójában. A lista természetesen a tesztelésektől függően 1-2 havonta frissül.


security_rank

http://www.av-test.org/en/antivirus/mobile-devices/android/

és ami magasan vezet hónapok óta:

cm_security cm_security_selfie

 

3 hozzászólás a cikkhez

 1. Darkcomet szerint:

  CM security. Ja. Majd pont egy kínai appom fogok telepíteni a mobilomra. Nem ettem meszet.

  • Zagor szerint:

   Miért szerinted a többit kik csinálják? A mobilodat kik csinálják? 😀 Az hogy valamit bejegyeznek usába, vagy akárhova… attól az még Kínában készül. 😛

   • Darkcomet szerint:

    15 másodperc alatt vizsgál végig egy közepes telefont, cakk-pakk. Baszki, ez akkor átverés, hogy csak na. Ráadásúl érdemes figyelni másra is. CM termék Securityn kívűl még a Clean Master, CM Browser, és a Solo Launcher is (habár ez utóbbi úgy csinál, mintha külön produktum lenne). Közös bennük, hogy a fasza kezelőfelülettel és a kvázi ingyenes dumával milliós felhasználói táborra tettek szert. Kezdetben oké is volt, mert minimális hozzáférést kértek a telefon cuccaihoz. Aztán a beetetés után ripsz-ropsz szinte egyszerre egy frissítésnél szinte minden permissiont belebasztak az appba. Az már csak hab a tortán, hogy a CM termékek bőven le tudják fedni egy átlagos felhasználó igényeit, innetöl kezdve ha minden cucc fent van a telefonodon, napi 24 órában még azt is tudják, hogy mikor mentél el pisálni. Nézd csak meg, mihez férnek hozzá a mobilodon. Nyitott könyv a kütyüd. Én ezt az egész CM bandát úgy kicseszném a playről, mint a huzat.

Vélemény, hozzászólás?