Ultrakönnyű, hajlítható okostelefont mutatott be a Huawei

Szerző:

Minden idők legvékonyabb összehajtható okostelefonja és az első e-ink kijelzős tablet is debütált a Huawei Technologies törökországi termékbemutatóján, ahol az innovatív technológiai megoldások széles skáláját vonultatta fel a vállalat. A HUAWEI Mate Xs 2 és a HUAWEI MatePad Paper mellett egy szokatlanul nagy kijelzőjű notebook is helyet kapott az új termékek között: a Matebook 16 s kiváló társa lehet a home office-ban dolgozóknak.

 

 

HUAWEI Mate Xs 2: ultrakönnyű, ultravékony és ultra-megbízható

A HUAWEI Mate Xs 2 klasszikus, kifelé hajtható kialakítású, ultrakönnyű készülék, amely jelenleg a legvékonyabb modell az összehajtható okostelefonok piacán. A kétirányban forgatható zsanérszerkezet révén az okostelefon elegáns, úgynevezett unibody, azaz egy egységből kialakított házat kapott. Ennek köszönhetően a Mate Xs 2 könnyen összecsukható, kihajtva pedig tükörsima a képernyője. Az okostelefont számos csúcstechnológiával szerelték fel, beleértve az iparágban vezető 7,8″-es, 2480 x 2200 felbontású True-Chroma összecsukható kijelzőt és a HUAWEI XD optikát támogató kamerarendszert. A képernyőt tükröződésmentes nano optikai réteggel látták el, ezáltal a kijelző kevesebb fényt ver vissza és jobb olvasási élményt nyújt napfényben. Összehajtva a HUAWEI Mate Xs 2 19:9-es kijelzőaránnyal rendelkezik, így ahhoz hasonló, kényelmes élményt nyújt, mintha egy nem összecsukható, megszokott méretű okostelefont tartana a kezében a felhasználó. A HUAWEI Mate Xs 2 súlya mindössze 255 g, amit eddig csak a nem összecsukható okostelefonok tudtak elérni. A készülék kis súlyát az innovatív, könnyű anyagok alkalmazásának köszönheti – így az ultrakönnyű üvegszálaknak a hátlapban, valamint annak, hogy a ház megformálásához a repülőgépiparban használt kiváló minőségű titánötvözeteket és könnyű, de nagy szilárdságú acélt használtak. Ezek az anyagok egyben szilárddá és törésállóvá teszik a Mate Xs 2-t.

 

Zászlóshajó funkciók, kiemelkedő teljesítmény, professzionális kamerarendszer

A HUAWEI Mate Xs 2 Qualcomm Snapdragon 888 chippel érkezik, emellett 4600mAh akkumulátorral szerelték fel, és támogatja a 66W-os HUAWEI gyorstöltést. A készülék rendkívül vékony, nagyméretű sztereó hangrendszerrel rendelkezik, amelyet egy új, mesterséges intelligencia-vezérelt szoftvermegoldás (AI Sound Engine) tesz még kiforrottabbá. A HUAWEI Mate Xs 2 kamerarendszere 50MP felbontású True-Chroma kamerát tartalmaz, emellett a továbbfejlesztett HUAWEI XD Optics technológia felel a valóságot élethűen visszaadó fényképezésért. HUAWEI Mate Xs 2 hűen reprodukálja a színeket a HUAWEI XD Fusion Pro True-Chroma Image Engine technológiának, a 10 csatornás többspektrumú érzékelőnek köszönhetően.

Valósághűbb navigáció a Mate Xs 2-n

A Mate Xs 2 nagyobb képernyője lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Huawei térkép-szolgáltatása, a Petal Térkép használata közben egyszerre több információt láthassanak, ami jobb rálátást ad az útvonal-lehetőségekre, és megkönnyíti a sávok közötti navigációt. A készülék összecsukott és kihajtott képernyővel egyaránt használható vezetés közben, utóbbi esetben a nagyobb méretű, kiváló felbontású kijelzőnek köszönhetően a Petal Térkép 3D-s nézete még részletgazdagabb, valósághűbb élményt nyújt. Az alkalmazás megjeleníti az egyes épületek részleteit, az időjárásra vonatkozó adatokat, és a napszaknak megfelelő fényhatásokat, például éjszakai üzemmódban az utcalámpák és az épületek esti világítását. Ezenfelül a térkép-szolgáltatás még optimalizáltabb sávválasztó funkcióval rendelkezik, használható offline módban, a négy évszaknak megfelelően személyre szabható a felhasználói felület stílusa, valamint további térképréteg hozzáadásával látható a hőmérséklet és a csapadékmennyiség. A Petal Térkép interaktív élményt nyújtó, felhasználóbarát felülete elnyerte a világ legtekintélyesebb dizájn- és formatervezési díját, a Red Dot Design Award-ot.

 

HUAWEI MatePad Paper: az analóg kort idéző digitális élmény

A MatePad készülékcsalád legújabb tagja, a HUAWEI MatePad Paper egy e-ink technológiával ellátott táblagép, amely a papírlap kezeléséhez hasonló hatást nyújt olvasás vagy munka közben. A MatePad Paper a világ első olyan e-ink készüléke, amely a szembarát olvasási élményért megkapta a TÜV Rheinland „Paper Like Display” tanúsítványát. Az előző MatePad sorozat ikonikus, minimalista esztétikáját öröklő HUAWEI MatePad Paper unibody dizájnnal és vegán bőrborítással rendelkezik, innovatív gerinckialakítása pedig könyvszerű megjelenést ad. A 10,3 hüvelykes HUAWEI FullView kijelzővel szerelt táblagép nagyon vékony, és mindössze 360 gramm súlyú.

A HUAWEI MatePad Paper-t 2. generációs HUAWEI M-Pencil ceruzával is lehet társítani. A kiegészítő eszközzel a felhasználók úgy kezelhetik az tabletet, mintha papírra írnának, még a ceruza suhogó hangját is hallhatják írás közben. Emellett a korábbi MatePad sorozat kényelmi funkciói változatlanul helyet kaptak a készülékben: ilyen például a dupla koppintás a szerkesztési eszközök váltásához, az automatikus Bluetooth párosítás, vagy a mágneses töltés. Új funkció ugyanakkor a megjegyzések írása és az osztott képernyős jegyzetelés lehetősége.

Gördülékeny használat, hosszú üzemidővel

A HUAWEI MatePad Paper gördülékeny, gyors együttműködést tesz lehetővé a Huawei-eszközök között. Így például, ha a felhasználók szeme elfárad a PC-n vagy okostelefonon való olvasás közben, zökkenőmentesen áthelyezhetik a dokumentumot a HUAWEI MatePad Paper-re. Az új tablet PC-meghajtóként is használható, ezáltal a felhasználók közvetlenül áthelyezhetnek fájlokat az egyik eszközről a másikra, anélkül, hogy ehhez e-mailt írnának, vagy egyéb külső alkalmazást használnának. A HUAWEI MatePad Paper akkumulátorkapacitása akár 4 hétig tartó készenléti időt, és körülbelül 6 napos böngészési élményt biztosít. A készülék ezenfelül két nagy amplitúdójú hangszóróval is büszkélkedhet, amelyek a tablet karcsúsága ellenére lenyűgöző hangzást szolgáltatnak.

HUAWEI MateBook 16s: nagy kijelzőjű társ az otthoni munkavégzésben

A MateBook termékcsalád új tagja, a nagy szilárdságú fémből készült HUAWEI MateBook 16s visszafogott Galaktikus Szürke színben érkezik. A notebook mindössze 17,8 mm vastag és 1,99 kg súlyú gépházzal rendelkezik, így könnyen hordozható, az eszköz zsanérja pedig azt is lehetővé teszi, hogy a laptopot könnyedén, akár egy kézzel kinyissák. A készüléket 12. generációs Intel® Core™ processzor hajtja, amely akár i9-12900H-ból, valamint 14 magból és 20 szálból áll, maximum 5 GHz-es turbófrekvenciával. A HUAWEI MateBook 16s-ben egy ultranagy méretű HUAWEI Shark Fin kettős ventilátorrendszer felel a hatékony, eredményes és csendes teljesítményért. A MateBook 16s kávái rendkívül vékonyak, ennek köszönhetően a képernyő-test arány a 90 százalékot is eléri. A notebook 2520 x 1680 felbontású HD-kijelzővel büszkélkedhet, amely széles sRGB színskálával, 1500:1 kontrasztaránnyal, 189 PPI-vel és 300 nites maximális fényerővel bír. 1,07 milliárd színével a kijelző finomabb és egyenletesebb színátmeneteket biztosít.

A HUAWEI MateBook 16s az Intel Iris® Xe Graphics technológiát használja, így kiemelkedő grafikus feldolgozási képességeket tudhat magáénak. Ennek köszönhetően a notebook ideális választás lehet grafikusok, fotó- és videószerkesztők, valamint a számítógépes játékot kedvelők számára. A HUAWEI MateBook 16s AI hanggal és AI kamerával rendelkező Smart Conference megoldásával bárhol, bármikor digitális tárgyalótér alakítható ki. A képernyő tetején található 2 MP 1080p és 88°-os széles látószögű kamerával, illetve kettős mikrofonnal felszerelt megoldás magával ragadó, biztonságos és hatékony konferenciaélményt tud teremteni. A mesterségesintelligencia-alapú algoritmusok csökkenthetik a háttérzajt hívás közben (ehhez bekapcsolt Sound TrueVoice beállítás szükséges), míg a hangjavító funkció segítségével a felhasználó valóban csak a beszélő hangját fogja hallani. Ezenfelül a Sound TrueHD beállítás segít abban, hogy a hangok részleteit tisztán és hangosan lehessen felvenni. A HUAWEI MateBook 16s kényelmes, speciálisan testre szabott billentyűzetet kapott. A soft-landing kialakításnak köszönhetően a billentyűk alatt egy-egy párna található, amely a lenyomást követően lassabban enged fel, így segít megőrizni a minőségi és kényelmes gépelést hosszú ideig. A MateBook 16s esetében is elérhető a többeszközös, gördülékeny együttműködést támogató Super Device funkció. Ha a felhasználó a notebook közelébe helyez bármely Huawei-eszközt, például fülhallgatót, egeret, billentyűzetet, hangszórót vagy nyomtatót, a MateBook 16s automatikusan felismeri azt, és lehetővé teszi a gyors párosítást.

Vélemény, hozzászólás?