Új csúcskategóriás telefonok bemutatója a Vodafone legújabb belvárosi üzletében

Szerző:

vodafone logo - bigNégy új sajátmárkás okostelefon, köztük a kiemelkedő tudású Smart Ultra 7, a „nagyvad” Smart Platinum 7, valamint a Vodafone saját fejlesztésű VR-szemüvege is bemutatkozott szerdán a Vodafone újonnan megnyílt belvárosi üzletében. Ezzel a hazai piacon egyedülálló módon a Vodafone kínálatában megjelentek a sajátmárkás csúcskategóriás készülékek is, így a paletta – a belépő szinttől kezdve a felsőközép kategórián át a legnagyobb tudású okostelefonokig – immár minden igényt kielégít.

A bemutatott készülékekről hamarosan tesztekkel is jelentkezünk. Addig is egy kis előzetes.

IMG_2725

voda-smart-mini7A 4 colos Vodafone Smart Mini 7 a legkorszerűbb Android 6.0 Marshmallow operációs rendszerrel rendelkezik. A telefon TFT kijelzője 480 x 800 képpont felbontású, a készülék lelke a négymagos MTK 6580M (1.3 Gigahertz) processzor. A Smart Mini 7 akkumulátora 1500 milliamperes, 4 GB-os beépített memóriája SD kártyával 32 GB-ig bővíthető. A Smart Mini 7 hátsó kamerája 2, az előlapi pedig 0,3 megapixeles.

.

.

.

.

voda-smart-prime7A Vodafone Smart Prime 7 szintén Android 6.0 Marshmallow operációs rendszerrel rendelkezik. A kategóriájában az egyik legkarcsúbb, mindössze 7,9 mm vastag készülék 5 colos képernyőjének és a HD (720×1280 pixeles) felbontásnak köszönhetően kiváló multimédiás partner. Hátoldalán 8MP-es, OmniVision OV8856 szenzorral ellátott kamerával, elől pedig 5MP-es kamerával rendelkezik, utóbbihoz a szelfi kedvelők számos beépített filtert is felhasználhatnak. A telefon beépített memóriája 8 GB-os, ami SD kártyával 128 GB-ig bővíthető. A készülék megbízható működését a 2540 milliamperes akkumulátor biztosítja.

.

.

voda-smart-ultra7Az ugyancsak Android 6.0 Marshmallow operációs rendszerrel rendelkező, mindössze 150 gramm súlyú és extra erős Dragontrail borítású full HD kijelzős (1920×1080 pixeles), felsőközép-kategóriás Smart Ultra 7 készülék 3 decibeles hangerejével és 2.4W-os hangszóróival a zene- és multimédiarajongók számára is unikum. Az 1.8 Gigahertz-es, nyolcmagos MTK6755M processzorral, 2048 MB RAM-mal és 16 GB-os beépített memóriával rendelkező készülék akár 32 GB-os SD kártyával is tovább bővíthető. A szelfi rajongók számára remek hír, hogy gyenge fényviszonyok közt a 13 megapixeles hátoldali kamera mellett az előlapi 5 megapixeles kamera működését is vaku segíti.

.

.

.

A Smart Platinum 7, a Vodafone első sajátmárkás high-end készüléke alumínium keretes, lekerekített Gorilla Glass 2.5D kijelzővel rendelkezik, és mindössze 6,9 mm vastag. Az Android Marshmallow 6.0.1 operációs rendszerrel érkező Smart Platinum 7 beépített memóriája 32 GB-os, SD kártyával akár 128 GB-ig bővíthető. A legújabb, Sony Exmor IMX298 16 MP-es HDR hátoldali kamerája super zoom-mal és PDAF (Phase-Detection Auto-focus) auto fókusszal rendelkezik, így nagyon gyorsan és roppant precízen állítja a fókuszt, miáltal képes az azonnali exponálásra. Az előlapi kamerát manuálisan is be lehet állítani, de ahogy az egy csúcskészülék esetében elvárható, képes a slow motion videók, panoráma és HDR képek elkészítésére is. Mind a 16 MP-es hátoldali, mind a 8 MP-es előlapi kamera munkáját LED vaku támogatja.voda-smart-platinum7

Az előlapi sztereó Boom hangrendszer tökéletes multimédia élményt nyújt, a nagy felbontású AMOLED (2k) kijelző pedig fényviszonyoktól függetlenül is borotvaéles képet biztosít. A 3000 mAh-s akkumulátorral akár két napig is működik a készülék, a Quick Charge 3.0 töltő segítségével pedig 30 perc alatt félig feltölthető, de mindössze 10 perces töltéssel is akár 8 órán keresztül használható. A beépített ujjlenyomat-olvasónak köszönhetően a telefon maximális adatvédelmet kínál, nyolcmagos processzora (3 GB RAM) pedig lenyűgöző gyorsaságot biztosít.

A budapesti Deák téren újonnan nyílt belvárosi üzletben a Vodafone a fenti készülékeken kívül bemutatta az első – kizárólag Smart Platinum 7-hez kapcsolható – virtuális valóság (VR) headset-et is. A kényelmes és könnyű, mindössze 260 gramm súlyú Vodafone Smart VR headset segítségével a felhasználó maradéktalanul elmerülhet a virtuális valóságban, a 360 fokos videók világában.

voda-smart-vr voda-smart-vr-back

A Vodafone 2006 óta gyárt és forgalmaz sajátmárkás telefonokat, amelyek igen jelentős súllyal bírnak a mobilcég portfóliójában. A vállalat a tavalyi üzleti évben 10 millió, az elmúlt 10 évben pedig összesen több mint 85 millió sajátmárkás készüléket értékesített világszerte, és a Vodafone csoport értékesítésein belül a belépő kategóriás okostelefonok piacán mintegy 30 százalékos a saját tervezésű és fejlesztésű eszközök aránya. A különféle, és folyamatosan változó igényeket szem előtt tartva a most bemutatott Smart Platinum 7-tel a Vodafone kínálatában a hazai piacon elsőként immár a csúcskategóriás sajátmárkás okostelefonok is megjelentek.

IMG_2735
Lőrincz Zsuzsa, Terminál Igazgató, Vodafone Magyarország

Az új készülékek közül a Smart Mini 7 és a Smart Prime 7 az Európai Unió területén roaming díjak nélkül használható Vodafone tarifacsomagokkal már jelenleg is megvásárolható, míg a Smart Ultra 7 és a Smart Platinum 7 jövő hétfőn kerül a Vodafone üzleteinek kínálatába.

A Smart Mini 7 ára GO+ EU SIM előfizetéssel, 2 év hűségidővel 9 990 forint, a Smart Prime 7 szintén GO+ EU SIM előfizetéssel, 2 év hűségidővel 31 990 forintért vásárolható meg, a Smart Ultra 7 ára Go+ EU SIM tarifával és 2 év hűségidővel 56 990 Ft, a Smart Platinum 7 RED Basic EU+ SIM előfizetéssel, 2 év hűségidővel pedig mindössze 107 990 forintért vásárolható meg. A VR szemüveg kedvezményes induló ára 14 990 forint.

A Vodafone megújuló sajátmárkás készülékeinek sorába július közepén érkeznek a legújabb Vodafone tabletek.

Vélemény, hozzászólás?