Telenor Okostelefon Akadémia 4.0

Szerző:

DSC08987Zagor kollegámmal nyakunkba kaptuk a szerda estét és kilátogattunk az idén negyedszerre (ebben az évben utoljára) megrendezésre került Telenor Okostelefon Akadémiára. A téma ezúttal az online keresés, mint fogalom, erre építettek nagyrészt az este előadói is. Emellett természetesen több nagy cég is képviseltette magát az „okosbizniszből”, felvonultatva az éppen kiadott legújabb zászlóshajóikat, vagy egyéb újonnan érkezett készülékeiket.

A rendezvényre november 27-én került sor a VAM Design Centerben, este 6 órai nyitással.

20131127_194915

Gyűlik a tömeg az előadások kezdetére

 

20131127_201254

Egy kis felvezető

Az előadásokat Jóföldi Endre (a Precognox ügyvezetője, és a kereses.blog.hu szerzője) nyitotta, a téma a kontextus alapú keresés, illetve az okos eszközök hatása magára a keresésre. Jelen volt még Pintér Róbert, az eNET Kft. kutatásvezetője, eladásában az okostelefonokhoz kapcsolódó piackutatásokról beszélt. Megtudhattuk, hogy egyre nő azok száma, akik az online kérdőíveket is telefonon töltik ki. Ennek köszönhetően a jövőben új lehetőségek kínálkozhatnak a piackutatók számára a készülékekbe épített szenzorok kihasználásával. Emellett természetesen aggályként felmerült itt is az adatbiztonság, a szakember szerint ezt a kutatócégek módszereinek átláthatóságával el lehet oszlatni. Ha már keresésről van szó, nem maradhatott ki a Google sem, a kereső óriásról Dojcsák Dániel, a HWSW újságírója tartott előadást. Az eseményen ismételten részt vett a rókás cég, mind készülékei, mind pedig Dencs Gábor előadó személyében, aki a Firefox OS alatt végzett keresés előnyeire tért ki bővebben.

Firefox stand

Firefox stand

Az előadások sora meglepő fordulatot vett egy a kereséshez lazábban kapcsolódó témával, az online társkereséssel. Erről, illetve ennek a mobilos megoldásairól Berényi Konrád, az onlinemarketing.blog.hu szerzője beszél bővebb keretek között.

Erre is használható már egy okostelefon

Erre is használható már egy okostelefon

Az Akadémia utolsó két előadója Gyurkó Szilvia, aki az UNICEF segélykérő alkalmazását mutatja be, illetve Várnagy Priszcilla, aki a startup keresés rejtelmeibe avatja be a hallgatóságot. Az előadások mellett ismételten képviseltette magát több nagyobb, és néhány kisebb mobilgyártó cég is.

A teljesség igény nélkül:

Az Alcatel új kütyüi:

Az új Alcatelek

Az új Alcatelek

 

 

És a teljes kihelyezett termékpaletta

És a teljes kihelyezett termékpaletta

Az Asus zászlaja alatt bárki szabadon megcsodálhatta, kipróbálhatta a végre itthonra is beérkező Padfone széria 2. gyermekét: 

20131127_185942

A Padfone 2 hátterében

 

20131127_185956

Táblagépként

 

20131127_190004

Telefonként

 

A Huawei idei újdonságai közül az egyik:DSC09000

Az LG is elhozta szokásos palettáját:

Kisebb tömeg az LG-nél. Keresd a rókát a képen!

Kisebb tömeg az LG-nél. Keresd a rókát a képen!

A Microsoft – Nokia „soon to be” cég együttes legújabb táblagépeivel, és Lumia szériáival:DSC08974

A Samsung az elmaradhatatlan Note 3, S4, TAB és természetesen Galaxy Gear készülékekkel:DSC08991

És végül, de nem utolsó sorban a ZTE is jelen volt saját nagyágyúival:DSC08997

Az este végül a tombola, illetve az LG nyeremény játékának sorsolásával zárult, melyen a szerencsések pendrive-okat, okostelefonokat, illetve egyéb nyereményeket vihettek haza. Reméljük jövőre hasonló tartalmas, és érdekes programokkal fogja várni az érdeklődőket a szervező brigád, gyertek el ti is ha tudtok, mi mindenképp ott leszünk.

4 hozzászólás a cikkhez

  1. Zagor szerint:

    Rakast. Az firefos standrol keszult kepen rajta vagy amint epp fotozodazt. 😀
    😛

  2. […] Az eseményen ismételten részt vett a rókás cég, mind készülékei, mind pedig Dencs Gábor előadó személyében, aki a Firefox OS alatt végzett keresés előnyeire tért ki bővebben. Az előadások sora meglepő… Reading… […]

Vélemény, hozzászólás?