Samsung Z – Volt, nincs!

Szerző:

samsung-galaxy-z-tizenTöbbszöri halasztás után a Samsung végleg letett a saját Tizen operációs rendszert futtató felsőkategóriás Samsung Z okostelefon piacra dobásáról. Pedig az op. rendszer már bizonyít a Samsung okosóráiban, de amíg az órákon csak pár darab alkalmazásra van igény, addig az okostelefonokon sok-sok ezer applikációból akarnak válogatni a vásárlók. És ebben egyelőre az Androiddal nem kellhet versenyre a Tizen OS. A Samsung Z viszont jó volt beetetésnek, mert a prémium minőségű készülék mindenfelé nagy tetszést váltott ki a szakmában.

Valószínűleg felismerték Dél-Koreában is, hogy egy éppen ismerkedési stádiumban lévő operációs rendszert nem szerencsés mindjárt egy drága készülékkel bevezetni a piacra, mert a szegényes szoftverkínálat miatt nem fognak annyira kapkodni utána a vásárlók és csak nagy üzleti bukás lenne belőle. Persze a Samsung nem dobja kukába a saját operációs rendszerét. A hírek szerint két olcsóbb kategóriás okostelefont is harcba küldenek az ázsiai piacokon még az év vége előtt. Ezen kívül folytatják az okosórák, okos TV-k és egyéb háztartási eszközök okosítását a Tizen OS-sel.Samsung-Z-Tizen

Az alkalmazások fejlesztése is gőzerővel folyik az operációs rendszerre. Még idén két fejlesztői konferenciát rendez a Samsung. Egyet Sanghajban, egyet San Franciscóban, melyek célja, hogy megfelelő számú alkalmazás legyen elérhető a készülékekre, hogy később akár le is válthassák az Androidot.

Forrás: intomobile.com

Vélemény, hozzászólás?