A Samsung nyomtatók 4 díjat is nyertek az idei iF Design Awards díjátadón

Szerző:

sam_mx4sAz International Forum Design több díjjal is elismerte a Samsung egyedi formatervezésű és iparágelső nyomtatóit. A Samsung MX4 a világ első A3 fénymásolója, amely arany fokozatú díjat szerzett a híres iF Design Awards gálán.

A Samsung nyomtatói és többfunkciós nyomtatói elsősorban a formatervezés terén mutatott merészségükért kapták az elismerést. A MultiXpress 4 (MX4), MultiXpress 7 (MX7), M5370 és a M45 készülékek részesültek a díjban, amelyek közül az utóbbi arany fokozatot kapott.

sam_mx4
Samsung MX4 – Többfunkciós okosnyomtató család

Az iF Design Award egy nemzetközi dizájn verseny, amelynek házigazdája a német International Forum Design. A díjat 1953-ban adták át először, és mára már olyan magas színvonalú elismerésekkel vetekszik hírneve, mint a Red Dot Design Award és az IDEA Award. A díjat 5 kategóriában adják át évről évre: termék dizájn, kommunikációs dizájn, csomagolás dizájn, belsőépítészet és dizájn koncepció kategóriákban. A nemzetközi szakértőkből álló zsűri három fő szempont szerint behatóan tanulmányoz minden egyes benevezett terméket: dizájn, innováció és anyaghasználat. A 4615 induló közül az első 75 termék arany fokozatú dizájn díjban részesül.

Az arany fokozatot szerzett MX4 nem csak a kiemelkedő formatervezésnek köszönheti a kitüntetett figyelmet, hanem annak is, hogy elsőként sikerült megteremtenie egy dizájn központú integrált irodai egységet. A tervezés során a dizájn mellett ezúttal is a felhasználói igények kerültek a középpontba. Ennek köszönhetően az eddig bonyolult módon elérhető funkciók most egy integrált 10.1 hüvelykes táblagéppel, valamint az intelligens kezelői felülettel (Smart UI) egyszerűen és gyorsan kezelhetőek.

sam_mx4t
A többfunkciós MX4 nyomtatók 10.1 hüvelykes tablet kijelzővel

 

„Mindig is arra törekedtünk, hogy nyomtatóink értéket képviseljenek, és a felhasználók örömüket leljék használatukban. Éppen ezért óriási megtiszteltetés, hogy az iF Design Awards díjazottjai között lehetünk” – mondta el Seungwook Jeong  Samsung Electronics Nyomtatási Megoldások Üzletágának vezető tervezője. „A nyomtató gyártók közül a Samsung kapott elsőként arany fokozatú iF Design díjat mind az A4-es, mind pedig az A3-as nyomtatóiért.”

Az MX7, M5370 és az M45 készülékek egységes és időtálló megoldásai termék dizájn kategóriában nyerték el a zsűri elismerését.

Smart-MultiXpress-M5370-series
MX5370

 

Integrált dizájn megoldások

A szintén arany fokozatú iF Design díjat kapott CLP-415 és CLX-4195 nyomtatók 2013-as megjelenése óta a Samsung olyan integrált dizájn megoldásokkal dolgozik, amelyeknek jellegzetességei a többi nyomtatón is felfedezhető.

Samsung-CLP-415NW CLX4195FW

 

A Samsung korszakalkotó módon elválasztja egymástól a készülékek felhasználói felületét és a nyomtatók nyomtatóművét, ezzel is képviseli azt az alapokhoz visszatérő dizájn szemléletet, amely az egyszerűségre, letisztultságra és időtállóságra helyezi a hangsúlyt. A felső kezelőfelület és az alsó kiszolgáló egység szintén külön blokkokat képeznek, amely még elegánsabbá teszi a nyomtató szerkezetét. A felső blokk ergonómikus formái, az elektronikát tartalmazó alsó rész kifinomultsága letisztult és egyszerű megjelenést kölcsönöz a nyomtatónak.

A tervezési folyamat során a felhasználók igényei kapták a főszerepet. Ugyanakkor, az értékállóság, hosszú távú megbízhatóság, egyszerű használhatóság és ergonomikus kialakítás szintén alapvető fontossággal bírt. Az egyedi aláírási színsémát a meleg és hűvös színárnyalatok kombinációja biztosítja, ezzel feldobva a máskor unalmasnak ható akromatikus színeket. Az ében barna kezelői felület és a világosszürke alsó rész színkombinációja tökéletesen passzol a modern irodák melegebb színvilágához.

Vélemény, hozzászólás?