Samsung Galaxy Watch4 és Galaxy Watch4 Classic: okosóra újragondolva

Szerző:

A Samsung bemutatja a Galaxy Watch4 és Galaxy Watch4 Classic okosórákat, amelyek új korszakot nyitnak. Az eszközökön mutatkozik be a Google Samsunggal kifejlesztett Wear OSTM operációs rendszere, a One UI Watch pedig a vállalat eddigi legkényelmesebb felhasználói felülete. A Galaxy Watch4 sorozat eszközei továbbfejlesztett hardverrel érkeznek és minden korábbinál jobb felhasználói élményt biztosítanak. Az új okosórákat úgy tervezték, hogy az egészséges életmód csak egy karnyújtásnyira legyen általuk.

 

 

 

„A Galaxy Watch sorozat lenyűgöző fejlődésen ment keresztül és a felhasználók is felfedezték a viselhető okoseszközökben rejlő egészségügyi lehetőségeket – mondta el Dr. TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A jólléthez vezető út mindenkinek a sajátja, ezért olyan széleskörű egészségügyi és jólléti funkciókkal láttuk el a Galaxy Watch4 órákat, amelyekkel a felhasználók jobban megérthetik a saját testüket.”

A Samsung legfejlettebb egészségügyi és jólléti funkciói

A Galaxy Watch4 a Samsung új BioActive érzékelőjével érkezik, amely kisebb, kompakt kialakítása mellett is pontos mérésekre képes. Ez az új, három az egyben egység egyetlen chippel képes három nagyteljesítményű érzékelő működtetésére. Az optikai pulzusmérő, az elektromos szívérzékelő és a BIA (bioelektromos impedancia analízis) segítségével a felhasználók megmérhetik a vérnyomásukat[1]/[2], a véroxigén[3] szintjüket, felfedezhetik az esetleges AFib szívritmuszavart[4]/[5] és mostantól a testösszetételüket[6] is ellenőrizhetik. Az új testösszetételmérővel a felhasználók teljesebb képet kaphatnak az általános egészségi állapotukról, és megismerhetik a vázizomzatuk tömegét, az anyagcseréjüket, a testükben lévő vízmennyiséget és a testzsírszázalékukat. A testösszetételmérés mostantól azonnal lehetséges lesz, ehhez elég két ujjal megérinteni az okosórát, amely 15 másodperc alatt közel 2400 különböző adatot rögzít a testről.

Az új okosórák számos jólléti funkcióval rendelkeznek, amelyekkel könnyedén nyomon követhetők a napi tevékenységek és segítenek elérni a legjobb teljesítményt. A felhasználók edzésformák széles palettájáról választhatnak, Csoportos kihívásokat indíthatnak a barátaikkal vagy a családjukkal, és otthoni edzőtermet nyithatnak, ha a Galaxy Watch4-et a kompatibilis Samsung okostévéjükhöz[7] csatlakoztatják, így az elégetett kalóriák és a pulzusszám a nagy képernyőn jelennek meg. A csendesebb órák alatt a Galaxy Watch4 sorozat a Samsung eddigi legrészletesebb alváskövetésével[8] segíti a minőségi pihenést. A felhasználók csatlakoztatott okostelefonjukkal nem csak érzékelhetik a horkolást[9], hanem a továbbfejlesztett mérési lehetőségekkel a vér oxigénszintjét[10] is követhetik. A továbbfejlesztett Alvási pontszámokkal a felhasználók többet tudhatnak meg az alvási mintázatukról és kipihentebben ébredhetnek.

Kiemelkedő mobilélmény a One UI Watch felülettel és a Samsung által kifejlesztett Wear OS operációs rendszerrel

A Galaxy okosóraplatform egyszerűségre, könnyedségre és hatékonyságra épül. A Samsung vadonatúj One UI Watch felülete és a Samsung által kifejlesztett Wear OS operációs rendszer segítségével még zökkenőmentesebb az okosóra használata és a Galaxy élmény. A One UI Watch segítségével a telefonra letöltött, kompatibilis alkalmazások automatikusan átkerülnek az órára is[11]. Az olyan, a felhasználók számára fontos beállítások, mint a Ne zavarjanak funkció és a letiltott telefonszámok azonnal szinkronizálódnak. Az Auto Switch[12] biztosítja, hogy a fülhallgatók a használattól függően átkapcsolják a hangot a telefon és az óra között. A Bixby hang[13]-, keret- és gesztusvezérlés segítségével könnyedén személyre szabható a felhasználói élmény. Az alkar kétszer felfelé és lefelé mozgatásával a felhasználók fogadhatnak bejövő hívást, illetve a csukó kétszeres forgatásával elutasíthatják a hívásokat, és figyelmen kívül hagyhatják az értesítéseket.

A Galaxy Watch4 széria az okosórák első generációja, amely a Samsung által kifejlesztett Wear OS operációs rendszerrel érkezik, amely a következő szintre emeli az okosóraélményt. A Samsung és a Google által megalkotott, egyedülálló platform lehetővé teszi, hogy a felhasználók a csuklójukról egy teljes ökoszisztémához férjenek hozzá, amelynek részei az olyan népszerű Google alkalmazások[14], mint a Google Térkép vagy a Google Pay[15], és az olyan ismert Galaxy szolgáltatások[16], mint a SmartThings vagy a Bixby[17]. Az új platform támogatja a piacvezető, külső fejlesztőktől származó alkalmazásokat[18] is, mint például az adidas Running, a Calm, a Strava és a Spotify, amelyek elérhetők a Google Playen. A fejlett hardvernek és az intuitívan használható felületnek köszönhetően a Galaxy Watch4 különleges élményt kínál. A továbbfejlesztett beépített iránytű együttműködik a Google Térképpel, így megkönnyíti a felfedezést.

Kimagasló teljesítmény, közvetlenül a csuklódon

A kiemelkedő felhasználói élményt olyan hardveres újítások támogatják, mint a továbbfejlesztett processzor, a részletgazdagabb kijelző és a bővített memória. A Galaxy Watch4 sorozat az első 5 nm-es processzorral szerelt Samsung okosóra, amely 20 százalékkal gyorsabb processzorral és 50 százalékkal több memóriával, valamint tízszer gyorsabb GPU-val érkezik, mint az előző generáció. Mindennek köszönhetően a görgetés és a multitasking a Galaxy Watch4 sorozaton egyszerű és kényelmes. A kijelző felbontása is nagyobb, akár 450 x 450 képpont[19] is lehet, így a kép sokkal élesebb. A 16 GB memória elegendő tárhelyt biztosít a kedvenc alkalmazások, zenék és fotók letöltéséhez és tárolásához, mindezt a Samsung Knox platformjának köszönhetően teljes biztonságban.

A Samsung elkötelezettsége az eSIM technológia mellett lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az okostelefonjuk nélkül, kizárólag az órájukkal induljanak el otthonról és így is kapcsolatban maradhassanak[20]. A megbízható akkumulátor szintén elengedhetetlen egy okosóránál. Az akár 40 órányi[21] töltöttség több mint elegendő ahhoz, hogy az eszköz kibírjon egy teljes napot és éjszakát, még úgy is, hogy gyorsabb processzort, nagyobb felbontású kijelzőt, kibővített memóriát és kifinomultabb egészségügyi szolgáltatásokat biztosít. A váratlan helyzetek esetére a 30 perces töltés akár 10 órányi üzemidőt is képes biztosítani.

Árak és elérhetőség[22]

A Galaxy Watch4 és a Galaxy Watch4 Classic Magyarországon augusztus 11-től augusztus 26. 23:59 óráig előrendelhetőek[23], melyekhez egy ráadás Vezeték nélküli tripla töltő jár, majd augusztus 27-től megvásárolhatóak. Mindkét óra karcsú, ikonikus formavilággal, és az előző generációs készülékeknél keskenyebb kialakítással rendelkezik, a felhasználók pedig számos szíj[24] és testreszabható óraszámlap közül választhatnak.

A Galaxy Watch4 modern, minimalista kialakítású, amelyet sokoldalú, egész napos használatra terveztek, 40 mm-es és 44 mm-es verzióban lesz elérhető. A 40 mm-es Bluetooth változat 99.990 forint, a 44 mm-es, 109.990 Ft, a 40 mm-es LTE modell 119.990 forintos, illetve a 44-mm-es 129.990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el. A 40 mm-es változat Fekete, Ezüst és Rózsaarany színben, míg a 44 mm-es változat Fekete, Ezüst és kifinomult Zöld színben kapható.

Azok számára, akik prémium, időtlen okosóra dizájnt keresnek, az ikonikus forgatható kerettel, a Galaxy Watch4 Classic 42 mm-es Bluetooth verziója 134.990 forintos, a 46 mm-es 149 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el, a 42 mm-es LTE változat pedig 154.990 forintos, a 46 mm-es LTE 169 990 forintos ajánlott fogyasztói áron elérhető. A 42 mm-es és a 46 mm-es modellek is Fekete és Ezüst árnyalatokban lesznek kaphatóak.

A Galaxy Watch4 és Galaxy Watch4 Classic eszközökről és a pontos előrendelési feltételekről további információ a https://www.samsung.com/hu/article/galaxy-watch4-elorendeles-tc/ weboldalon található.

Galaxy Watch4 és Galaxy Watch4 Classic termékjellemzők[25]

 

  Galaxy Watch4 Galaxy Watch4 Classic
Szín – 44mm: Fekete, Zöld, Ezüst

– 40mm: Fekete, Rózsaarany, Ezüst

– 46mm: Fekete, Ezüst

– 42mm: Fekete, Ezüst

Méret[26]
és Tömeg[27]
Alumínium test

– 44mm: 44,4 x 43,3 x 9,8 mm, 30,3g

– 40mm: 40,4 x 39,3 x 9,8 mm, 25,9g

Rozsdamentes acél test

– 46mm: 45,5 x 45,5 x 11,0 mm, 52g

– 42mm: 41,5 x 41,5 x 11,2 mm, 46.5g

Kijelző – 44mm: 1,4 colos (34.6mm) 450×450 Super AMOLED, Full Color Always On Kijelző, Corning® Gorilla® Glass DX+

– 40mm: 1,2 colos (30.4mm) 396×396 Super AMOLED, Full Color Always On Kijelző, Corning® Gorilla® Glass DX+

– 46mm: 1,4 colos (34.6mm) 450×450 Super AMOLED, Full Color Always On Kijelző, Corning® Gorilla® Glass DX

– 42mm: 1,2 colos (30.4mm) 396×396 Super AMOLED, Full Color Always On Kijelző, Corning® Gorilla® Glass DX

Processzor Exynos W920 Dual Core 1,18GHz (5nm processzor)
Memória 1,5GB RAM + 16GB belső memória
Akkumulátor 44mm/46mm: 361mAh, 40mm/42mm: 247mAh (átlagosan)

WPC-alapú vezetéknélküli töltés

Operációs rendszer Samsung által kifejlesztett Wear OS operációs rendszer[28]
UI One UI Watch 3
Szenzorok Samsung BioActive Szenzor (Optikai pulzusmérő + Elektromos szívérzékelő + Bioelektromos impedancia elemzés), Gyorsulásmérő, Barométer, Giroszkóp, Geomagnetikus szenzor, Fényérzékelő

 

Csatlakoztathatóság LTE[29], Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n 2.4+5GHz, NFC, GPS/Glonass/Beidou/Galileo
Ellenállóság 5ATM + IP68 / MIL-STD-810G
Kompatibilitás Android 6.0 vagy újabb,1.5GB of RAM[30] vagy ennél több

*A jelen dokumentumban szereplő funkciók, jellemzők, specifikációk és a termékre vonatkozó más információk, beleértve, de nem kizárólag a termék előnyeire, kialakítására, árára, összetevőire, teljesítményére, rendelkezésre állására és képességeire vonatkozó információkat is, előzetes figyelmeztetés vagy kötelezettségvállalás nélkül változhatnak.

*A Google, a Google Play, a Google Maps és a Wear OS a Google LLC. védjegyei. 

[1] A vérnyomásmérő elérhetősége országtól függően eltérő lehet. A vérnyomás pontos leolvasásához négyhetente kalibrálásra van szükség hagyományos vérnyomásmérővel és karmandzsettával. A vérnyomásmérő nem alkalmas magas vérnyomás, vagy más betegségek diagnosztizálására és nem figyeli az esetleges szívroham jeleit. Az alkalmazás csak 22 éves kor felett használható mérésre. Nem alkalmas a diagnózis vagy a kezelés hagyományos módszereinek helyettesítésére.

[2] Android 7 vagy annál újabb operációs rendszert futtató Samsung Galaxy okostelefon és Samsung Health Monitor alkalmazás szükséges, amely elérhető a Samsung Galaxy Store-ban. Az országonkénti engedélyezés és egészségügyi regisztráció miatt a Samsung Health Monitor alkalmazás kizárólag olyan készülékeken használható, amelyeket a szolgáltatást már engedélyező országban vásároltak.

[3] A véroxigénszint-mérés (SpO2) nem alkalmas betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére. Nem alkalmas a képzett egészségügyi szakemberek által végzett hagyományos vizsgálatok helyettesítésére. Az elérhetőség országtól függően eltérő lehet. Jelenleg nem elérhető Algériában, Angolában, Kanadában, Franciaországban, Iránban, Líbiában, Japánban, Dél-Afrikában és Thaiföldön.

[4] Az EKG funkció elérhetősége országtól függően eltérő lehet. Az EKG alkalmazás nem alkalmas a diagnózis vagy a kezelés hagyományos módszereinek helyettesítésére. Az EKG funkció kizárólag 22 éves kor felett használható és nem használható szívritmuszavar esetén. Nem alkalmas a képzett egészségügyi szakemberek által végzett hagyományos vizsgálatok helyettesítésére.

[5] Android 7 vagy annál újabb operációs rendszert futtató Samsung Galaxy okostelefon és Samsung Health Monitor alkalmazás szükséges, amely elérhető a Samsung Galaxy Store-ban. Az országonkénti engedélyezés és egészségügyi regisztráció miatt a Samsung Health Monitor alkalmazás kizárólag olyan készülékeken használható, amelyeket a szolgáltatást már engedélyező országban vásároltak.

[6] A funkció általános jólléti és fitnesz célokra alkalmas. Nem alkalmas betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére. A mérések csak személyes használatra szolgálnak. Részletes tanácsokért forduljon orvoshoz! A testösszetételmérés nem használható beültetett pacemaker vagy más beültetett orvosi eszköz esetén! A testösszetételmérés nem használható várandósság esetén! Előfordulhat, hogy a mérési eredmények nem lesznek pontosak, ha a felhasználó 20 évesnél fiatalabb. Az elérhetőség országtól függően eltérő lehet.

[7] Az elérhetőség országtól függően eltérő lehet. Elérhető Kanadában, Dél-Koreában, az Egyesült Királyságban, az USA-ban. Az AU7000(2021) és újabb Smart TV modelleken érhető el.

[8] A funkció általános jólléti és fitnesz célokra alkalmas. Nem alkalmas betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére. A mérések csak személyes használatra szolgálnak. Nem alkalmas a képzett egészségügyi szakemberek által végzett hagyományos vizsgálatok helyettesítésére. Az adatok ellenőrzéséhez Samsung Health 6.18, vagy újabb szükséges.

[9] A horkolás észlelése és rögzítése terén a legjobb eredmény érdekében alvás közben szükséges viselni az okosórát, a csatlakoztatott okostelefont pedig egy stabil felületre helyezni a fej közelében úgy, hogy a készülék alsó része a fej felé nézzen.

[10] A véroxigénszintmérés (SpO2) nem alkalmas betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy megelőzésére. Nem alkalmas a képzett egészségügyi szakemberek által végzett hagyományos vizsgálatok helyettesítésére. A funkció általános jólléti és fitnesz célokra alkalmas. A véroxigén mérés elérhetősége országtól függően eltérő lehet.

[11] A Google Play Áruházból letöltött, órákkal kompatibilis alkalmazásokra korlátozódik. Az óra okostelefonhoz való csatlakoztatása után érhető el. A Google Play Áruház legújabb verziója szükséges.

[12] Ez a funkció a Galaxy Buds+ és újabb modelleken érhető el, a One UI 3.1.1 vagy újabb verziójával rendelkező Galaxy okostelefonok esetében.

[13] A szolgáltatás magyar nyelven nem érhető el.

[14] Egyes Google alkalmazások nem elérhetők az indításkor, csak később lesznek elérhetők. Egyes alkalmazások használatához előfizetésre lehet szükség.

[15] A Google Pay elérhetősége országtól és pénzügyi szolgáltatótól függően változhat.

[16] Az egyes szolgálatatások elérhetősége országtól függően eltérő lehet.

[17] A Bixby Magyarországon csak angol nyelven érhető el.

[18] Egyes alkalmazások nem elérhetők az indításkor, csak később lesznek elérhetők. Egyes alkalmazások használatához előfizetésre lehet szükség.

[19] A 44 mm-es Galaxy Watch4 és 46 mm-es Galaxy Watch4 Classic alapján; modelltől és mérettől függően változhat

[20] Az LTE -kapcsolat csak az LTE -modellekben érhető el. Az önálló hanghívásokhoz és az önálló szöveges üzenetküldéshez az LTE verzióján kezdeti párosításra van szükség egy alkalmas Android 6.0 vagy újabb verziójú okostelefon eszközzel, valamint külön minősített vezeték nélküli tervvel. Előfordulhat, hogy a szolgáltató nem támogatja az önálló hanghívást, vagy a támogatás csak bizonyos területeken érhető el. További információért forduljon a szolgáltatójához. Az önálló funkció korlátozott, ha a párosított telefon nincs bekapcsolva vagy vezeték nélküli hálózathoz csatlakozik.

[21] Az akkumulátor tényleges élettartama változhat, és függ a használati körülményektől, például a funkcióbeállításoktól, a lejátszási fájl típusától és a Bluetooth jelerősségétől.

[22] Az elérhetőség országtól és szolgáltatótól függően változhat.

[23] A tájékoztatás nem teljeskörű, a promóció részletei a https://www.samsung.com/hu/article/galaxy-watch4-elorendeles-tc/ weboldalon találhatóak.

[24] Egyes cserélhető szíjak külön megvásárolhatók.

[25] Egyes funkciók csak Samsung készülékeken érhetők el. A kompatibilis eszközök listája országtól, szolgáltatótól és márkától függően változhat.

[26] Egészségügyi érzékelők nélkül mérve.

[27] Szíj nélkül mérve.

[28] A Samsung által kifejlesztett Wear OS kizárólag a legfrissebb Android verziót futtató okostelefonokkal használható együtt (kivéve a Go kiadású és Google Play Store nélküli készülékeket). A támogatott funkciók platformtól és országtól függően változhatnak.

[29] Az LTE kapcsolat csak az LTE modellekben érhető el.

[30] Az eszközaktiválás csak a Google mobilszolgáltatásokat támogató okostelefonhoz való csatlakozás után érhető el.

Vélemény, hozzászólás?