Samsung Galaxy S4 Zoom – kamerára fókuszálva

Szerző:

Galaxy-S4-ZoomA Samsung Galaxy S4 jelenleg is a csúcskészülékek között illegeti magát és a kütyümániások nagy része vágyakozva gondol rá. Ellenben a koreai gyártó nem ül a babérjain, hanem folytatja a készülékcsalád bővítését. Hónapokon belül. A Galaxy S4 Miniről tudtuk, hogy jön, és halottunk már egy vízálló változatról (S4 Active) is, de ma egy új név, a Galaxy S4 Zoom került be a köztudatba.

A Samsung Galaxy S4 Zoom a kamerára lesz kihegyezve. A jelenlegi 13 megapixeles helyett egy 16 megapixeles lesz beépítve. A Zoom változat valószínűleg megkapja ugyanazt a lencsét, mint a Samsung Galaxy Camera, és melyet tavaly az IFA szakkiállításon mutattak be.

A Samsung nem akar a házon belül vetélytársat csinálni az S4-nek, így a Galaxy S4 Zoom nem csak a több megapixelben fog eltérni a most kapható készülék paramétereitől. A képernyő valójában ugyanaz lesz mint az S4 Mini-é, azaz 4,3 hüvelykes és qHD felbontású. A belső tárhely is kisebb lesz, mindössze 8 GB, de ezt egész 64 GB-ig bővíthetjük memóriakártya használatával. Amit még tudunk, hogy a operációs rendszer az Android Jelly Bean lesz, megfejelve a TouchWiz Nature UX felhasználói felülettel. Arról, hogy mennyi lesz a RAM és milyen processzort építenek be, még semmi hír sincs.

A Galaxy S4 Zoom június-július körül már a boltokban lehet, ahol fekete és fehér színben vásárolhatjuk majd meg. 

S4 Active és S4 Mini

A víz- és porálló Galaxy S4 Active is várhatóan júliustól lesz kapható, de alapvetően ugyanazokkal a specifikációkkal, mint az eredeti Galaxy S4. A Mini változat megjelenése is nyár vége felé várható a már előbb említett kijelzővel és 4 magos processzorral.

Forrás: Samsung

 

Vélemény, hozzászólás?