Samsung Galaxy Note S Pen holder kit – toll a tollban

Szerző:
Egy kicsit aprónak éreztem rajzoláskor a Note-hoz kapott s-pen-t, így elszántam magam egy toll alakú tartófoglalat megvételére. Az erről szerzett tapasztalataimról szeretnék beszámolni ebben a nyúlfarknyi kis cikkben.

Gyakori vendég kezemben az s-pen, sokszor kapirgálom elő a Note hátuljából, és írok apróbb jegyzeteket segítségével. Hosszabb szövegek esetében, viszont már elég kényelmetlen kézben tartani. Ezért szereztem be magamnak ezt az S-Pen Holder Kit-et (ET-S110EBEG). Ez nem egy toll amelybe bele van építve az s-pen, hanem csak egy toll alakú foglalat. Így sokkal jobban kézbe simul, és már-már a hagyományos toll érzetét kelti az emberben. A gyári s-pen gombja teljesen fekete, így nagyon nehéz észrevenni, amikor nyomogatni szeretnénk, a holder mellé adott viszont, világos szürke gombbal virítva jelzi helyét. Ezért inkább a gyári s-pent dugtam be a holder-be, az újat pedig a Note aljába csúsztattam. Abban az esetben, ha mégis a Note-ban lévőt használnám, legalább jól látom majd a gombját.

Egyszerű csomagolásban érkezett, a kis dobozban egymás mellett fekszik az s-pen és a foglalat.

 

A toll anyagminőségével elégedett vagyok, erős műanyagokat, és kellemes gumírozott felületeket használtak összeszerelésekor. A külső megjelenése nem valami elegáns egy kicsit ormótlan a formája, ez a használatát nem befolyásolja, inkább esztétikai probléma. Ezzel a forgatóval körbejárhatjuk a holder-t.

 

Egy kis röntgenes átvilágításra is szakítottam időt, a szkennerrúd balra tolásával előtűnik a belseje.

A toll és a „tolltartó” egyesítése nagyon egyszerű, széttekerjük a holdert, az S-pen gombját illesztve becsúsztatjuk belsejébe, és a bajonettzáras felső részt rácsavarjuk. Ezzel használatra kész állapotba is hoztuk, micsoda nehéz feladat. 🙂

 

Egy rövidke videót is készítettem az s pen toll formájú burkolatáról:

 

 Kézben tartva így néz ki a holder és az s-pen, a szkennerrúd balra tolásával láthatóvá válik a méretkülönbség.

 Ez a tollméret sokkal jobban illik a Note termetes megjelenéséhez, használhatóságát ki is próbáltam egy rövidke rajzolás erejéig.

 

 

Hátránya csak egy van, az ára, majdnem tízezer forintban kerül külföldi beszerzés esetén is, ezt kissé soknak találom. Az itthoni forgalmazók ennél még néhány ezerrel többet is elkérnek. Igaz ezért a pénzért van egy plusz s-pen-ünk, arra az esetre ha elveszítenénk a párját. Nagyon praktikus tartozék, jelentősen megkönnyíti az írást és a rajzolást is. Amint olcsóbbá válik minden Note tulajdonosnak csak ajánlani tudom.

PDA Fan Club

Vélemény, hozzászólás?