Samsung DA-E750 – Hangfal amire minden csatlakozik

Szerző:

logóNem is olyan régen, egy témába vágó kiegészítőt volt alkalmam tesztelni, méghozzá igencsak kiadósan, ugyanis a szóban forgó eszköz egy hangfal. Egy elegáns 2.1-es “szett”, 100W összteljesítménnyel, vákuumcsöves erősítővel, és több csatlakoztathatósággal mint ami kell: Samsung AllShare, USB, Microusb, iphone, AirPlay, Bluetooth, 3,5mm jack, wlan.

Mikor először hallottam, hogy kapok egy Samsung DA-E750 típusú hangfalat, felkaptam a fejem, ugyanis ha valami, akkor a zajkeltés az a mániám. (Sajnos csak az egyik…) Ebből adódik, hogy időnként készítek/építek egy-egy hangfalat. Rákeresve a neten rájöttem, mikor ezt a Magyarországon először élőben mutatták be egy kiállításon, én ott voltam. Azért volt emlékezetes, mert a készülék mellett álló termékbemutató fazon iphone-ját lecsatoltam és a Razr-t rákötve bluetooth-on oda kifejezetten nem illő zenét raktam be, a helyhez illő kulturált hangerő többszörösével.  Majd pár perccel később haverom is megismételte a műveletet. Én disznóvágós dubsteppet, Ő csirkedarálós metált.

DSC08083

A történet lényege, hogy az akkori nagynak mondható bemutató teremben is szépen megszólaltatta mind az elektronikai katyvaszt, mind az analóg hangszerek és Ozzy Osbourne által keltett hangokat is. Itthon már máshogy álltam a dologhoz és végigtornáztam a zongoramuzsikától a psychohardübermetáltechno-ig mindent. Meg kell mondjam, nem igazán volt olyan műfaj, amit ne lett volna élvezet hallgatni rajta. (Sajnos ezzel a szomszédaim nem értettek egyet. Nem szoktak.) Amit talán a legkevésbé adott elő jól az a chillout/ambient kategória. Ezeknél valahogy nem volt annyira élvezhető a hangzás sem halkan sem hangosan.

DSC08177 DSC08172 DSC08097

Súlyra egyébként egy elég brutális darabról beszélünk. A mindössze 45x15x24 centis kis doboz közel 10 kiló! Ezt csupán érdekességként írom le, mivel az ember nem cibálja magával a hangfalakat a lakásban. Mondjuk az sem lenne szokatlan, mivel mifelénk ez alapkellék egy sétához, vagy szabadtéri tűzrakáshoz: (Egy délutánomba telt és bluetooth-on keresztül dübörög. Akksiról. Bárhol. Neonnal. Az össz költségem a projektre max 20ezer forint volt.)

IMG_20110827_140330

A vállról indítható mélyláda, melynek neve: GhettoBlaster. A magnók kora lejárt…

 

2012.08.17. 22-49-52. 22-49-52

A Rend Őreinek kedvenc kérdése: Ez … Most komoly?

Ezzel ki is térnék a készülék legfájóbb pontjára, az árára. Ugyanis per pill újonnan legolcsóbban 150 ezer magyar forint az értéke, amiért hozzájuthatunk. A tudása ellenére (aminek a fele fölösleges) ez az ár finoman szólva is el van túlozva. Tényleg gyönyörű, elegáns.

DSC08093

A hangokat 38Hz-től felfele az egekig gyönyörűen szólaltatja meg. A túl puffogós zenék azért robogtatják a reflexcsövet elég rendesen, de ez belefér. Vagy inkább mégsem. Nem fér bele a Samsung oldalán feltűntetett ajánlott 200ezres fogyasztói árba. 
És csak a poén kedvéért kiemelnék egy mondatot a készülék hivatalos leírásából:
„Nincs szükség további drága készülékekre, ahhoz, hogy te is élvezhesd a mély és telt basszusokat.”

DSC08087

A fő képességét a végére hagytam: Vákuumcsöves erősítő, prémium üvegszálas- fázisdugós kialakítású magassugárzók

DSC08036

DSC08120 DSC08150

Sokak a vákuumcsöves erősítőket tartják a világ legjobbjainak. Tapasztalatból mondom, hogy ár-érték arányban egy vákuumcsöves erősítő az összeszerelési áránál 5ször drágább erősítőket röhögve elveri a minőségével és az erejével. Nem utolsó sorban a kinézetével. Pont annyira szokol amennyire kell. Persze fúrta az oldalamat, hogy mit raktak a gépbe így szét is szedtem.

DSC08062

A reflexcső belül okos módon ki van párnázva. Így minimalizálható a vonatszerű “robogás”.

 

DSC08065

Igényes összeszerelés. Minden kábel szivaccsal betekerve. Így nem zavarja a hangzást.

DSC08060 DSC08072

Mondanom sem kell, hogy ekkor történt meg az a pillanat, amikor rájöttem, hogy …. ja nem, ezt eddig is tudtam. A Samsung üzletpolitikája támadhatatlan: Ha műanyag akkor az legyen a legolcsóbb. (nyilván van aki nem így gondolja, lehet, hogy nem is így van. De én eddig ezt tapasztaltam. Nem egy készüléken) Ezen miért lepődök meg? Az összes membrán kerete nagyon könnyű és vékony műanyag. Komolyan féltem, hogy rá se húzom a csavart és eltörik. Egyébként az összeszerelési minőséggel nincs gond. Véleményem szerint a mélysugárzót el kellett volna zárni az üvegszálas magasaktól, de ennyire ne mennyünk bele. Nyilván nem én keresek 100ezreket euróban, valószínűleg jobban kitervelték ezt mint gondolom.

DSC08081 DSC08118

Alapvetően, ha az árát nem nézem, ez egy nagyon szép bútordarab, gyakorlatilag bármilyen lakásba.

DSC08157

A hátulján egy rejthető dokkólóba iphone és galaxy készülékünket is tudjuk csatlakoztatni, így még ez sem jelenthet problémát. Az ereje pedig 80%-os hangerőig tolva gyönyörűen és torzítás nélkül rám és kedves édesanyámra irányítja a szomszédok gondolatait. (Mind control device… hehe)

DSC08176 DSC08172

Kapunk távirányítót is a masinához, ami egy laposelemből táplálkozik és infrán keresztül kommunikál a géppel.

DSC08184DSC08186  DSC08188

Én mindig is úgy voltam vele, hogy ha valami drágát és jót akarok, akkor megveszem az árából a hosszá szükséges szerszámokat és csinálok magamnak. Akkor is ha nem éri el a bolti szintet. (Dehogynem.) Összességében ez egy nagyon szép és jól összerakott masina. Mindentől függetlenül ha a műanyag alkotóelemeket nem nézem, nagyon korrekt munkát végeztek építészei Samsung. Csak az ára ami igazán szúrja az oldalam.

Ezúton is kívánok boldog szeptember 16-ét minden kedves olvasónknak, ha már péntek 13-án elfelejtettem! 😀
Legyen kellemes napotok!

 

Vélemény, hozzászólás?