Retinaleolvasóval oldja fel a képernyőzárat a Windows 10-es Lumia 950

Szerző:

Lumia950A Lumia 950 legnagyobb érdekessége, hogy a telefonhoz elérhető HD-500-as minidokkoló, amelynek segítségével egyszerűen hozzákapcsolható tévé, monitor, egér és billentyűzet is. A Lumia 950-esen ugyanis már az új Windows 10 mobilváltozata fut, amely nem csupán az érintőkijelzőre, hanem nagyképernyőre optimalizált kezelőfelületet is meg tud jeleníteni az új Continuum funkciónak köszönhetően. A Microsoft új csúcsmobilja, a Lumia 950 már a Telenornál is elérhető.

Ha az okostelefont nem kézben tartjuk, hanem PC-ként használjuk, a számítógépekről ismert Windows 10-hez hasonló felületen lehet böngészni, levelezni, chatelni; szöveget, táblázatot vagy prezentációt szerkeszteni az Office-ban. Miután a Lumia 950-est hatmagos, 1,8 gigahertzes processzorral, 3 gigabájt memóriával és akár 200 gigabájttal is kibővíthető háttértárral szerelték fel, nem csak okostelefonként, de akár miniszámítógépként is jól megállja a helyét a kiegészítőként megvásárolható Office 365 csomag és minidokkoló segítségével.

Telenor_Lumia950

A készülék főbb jellemzői:

  • 20 megapixeles hátlapi kamera Zeiss-optikával, 4K-s videofelvétellel
  • szupergyors, hatmagos processzor, nagyfelbontású AMOLED-kijelző
  • nagykapacitású akkumulátor
  • írisz-azonosítós belépés PIN-kód helyett
  • Windows 10 operációs rendszer

Természetesen útközben is maradéktalanul gondoskodik tulajdonosa szórakoztatásáról: a telefon Gorilla-üveggel védett 5,2 colos AMOLED kijelzője hatalmas, 2560×1440 felbontást használ, amelyen szöveg és filmek egyaránt tökéletesen mutatnak. Üzemidőben sem vall szégyent a Microsoft Lumia 950-es, a telefon 3000 milliamperórás akkumulátora normál használat mellett garantáltan nem merül le a nap végére sem.Lumia950

Egy felső kategóriás készülékbe tökéletes minőségű hátlapi kamera dukál, ez a Lumia 950-esből sem hiányzik: a 20 megapixeles kamera nagy fényerejű, képstabilizátoros Zeiss-lencserendszert használ, így kevés fény mellett is jó minőségű állóképeket rögzít, videóból pedig akár 4K felbontásút is fel tud venni. Az esti fotózást természetes fénytónusú ledes villanók is segítik a hátoldalon, míg a látványos szelfik készítését az 5 megapixeles előlapi kamera segíti a telefonon. Lumia-950-gallery-3-jpg

Annak, aki a Lumia 950-est választja, többé nem szükséges a képernyő zárolását feloldozó kódokkal sem bajlódnia, mivel a készülék beépített Windows Hello funkciója a szem szivárványhártyájának vizsgálatával egy pillanat alatt beazonosítja a készülék tulajdonosát, amikor az arca elé tartja a készüléket.

A Microsoft csúcskészüléke elérhető a Telenornál: a Lumia 950 2 év hűséggel, MyTariff L[1] díjcsomaggal már 87.989 forintért hazavihető.

[1] a MyTariff L díjcsomag havidíja 13.990 forint

Vélemény, hozzászólás?