PS1 emulátor a Samsung Galaxy Note 4-en – Quad HD felbontásban is tökéletes

Szerző:

kiskepAzt hihetnénk, hogy nincs értelme QuadHD megjelenítőn PS1 emulátort futtatni, annak alacsony felbontása miatt. Szeretném ezt a tévhitet eloszlatni, az FPse emulátor alkotói bebizonyították, a régi játékok megjelenítését is fel lehet úgy skálázni, hogy az óriási felbontás mellett is kiváló képminőséget kapjunk.

Az FPse programozói már a Windows Mobile korszakban is készítettek emulátort, így otthon vannak a témában. Az Android előretörésével átköltöztek, és sikerült megtartaniuk a PS1 konzol lelkületét a zöld robotos operációs rendszeren is. Sajnos a nagyfelbontásra való átállítási lehetőséget kissé eldugták a menürendszerben, s ezért az átlag felhasználó nem is tud erről a funkcióról. A következő videón még nincs bekapcsolva az OpenGL HighDefinition, és ez meg is látszik a minőségen.

A problémán könnyen segíthetünk, ha tudjuk a megoldást. Amikor megjelenik a játékválaszték, tartsuk lenyomva az ikont, ekkor előtűnnek a speciális beállítások. A következő képen a piros nyilat követve, és bejelölve a megfelelő menüpontokat, lesimíthatjuk Crash pixeles szőrzetét.

beallitasEzután futtassuk a játékot, majd lépjünk ki belőle, és ugorjunk a beállításokba, ott a video settings-be, ahol pipáljunk be néhány módosítót. A következő képen látható a pontos beállítás.

beallitas_01Amint az összes pipa a helyére kerül, megjelenik a kiváló minőségű felbontás. Crash jobb oldala a beállítás előtti, bal oldala pedig a beállítás utáni állapotot mutatja. Jelentős különbség van a két „fél” róka között.

crashKészítettem egy videót, amellyel szeretném érzékeltetni, milyen sokat javult a játék összképe ennek a néhány kapcsolónak az átpattintásával. Egymás mellett látható osztott képernyőn a két módon beállított emulátor.

Elismerést érdemel az FPse emulátor programozója, Schtruck, akinek sikerült átmenteni a régi konzol hangulatát a jövőbe, és szerencsére a gyenge felbontást a múltban felejtette.

Az emulátor innen  tölthető le.

4 hozzászólás a cikkhez

  1. […] PS1 emulátor a Samsung Galaxy Note 4-en – Quad HD felbontásban is tökéletes […]

  2. Gyula Fazekas szerint:

    És az emulátorhoz honnan vehetek játékokat? Mert ”A játék innen tölthető le.” kissé csalóka. Nem játékot tudsz letölteni, hanem csak az emulátor appot tudod megvásárolni. Megtettem, nincs játék.

Vélemény, hozzászólás?