Pletyka az olcsóbb S5-ről, a Galaxy S5 Neoról

Szerző:

Galaxy_S5A Neo utónevet az olcsóbb, „butított” tudású okoskészülékek megjelölésére kezdte el használni a Samsung. Így van ez az új okosórájuknál a Galaxy Gear Neonál, és úgy tűnik, hogy a Galaxy S5-nél is látják a dél-koreaiak azt a vásárlói réteget, amelyik igényt tart a Galaxy S5 csúcskészülék és a kistestvér S5 Mini közötti méretű és tudású okostelefonra. Azt is tegyük hozzá, hogy kisebb gyártóknál még ma is elmenne csúcstelefonnak a Galaxy S5 Neo a képességeit elnézve.

Lássuk, mit ígér a Galaxy S5 Neo, ha tényleg megvalósul és gyártásba kerül, ahogy a Holland weboldal írta:

Az alacsonyabb vételár jegyében a kijelző méretre és felbontásra is kisebb a Galaxy S5-höz képest. Az átlója 4,7 hüvelyk, a felbontása 1280*720 pixel. A HD kijelzőt pletyka szerint a Samsung saját 1,8 GHz-en ketyegő nyolcmagos Exynos 5 Octa processzora fogja telerajzolni egy Mali-T628 grafikus gyorsító segítségével. A memória annyi, mint az S5-é, cirka 2 GB. A tárhely 32 GB. Az operációs rendszer a legújabb Android 4.4.4 KitKat lehet.

A kisebb felbontású kijelző mellett valószínűleg nem lesz érezhető jelentős teljesítmény csökkenés a gyengébb processzor mellett sem.

s5-neo-specs

Szokás szerint két kamerát kap a Galaxy S5 Neo. Videóhíváshoz, szelfizéshez :-/ az előlapi 2 megapixeles , komolyabb fényképezéshez és videó rögzítéséhez a hátlapi 12 megapixeles kamerát használhatjuk. Perifériákhoz kapcsolódásra Bluetooth 4.0, Wi-Fi és NFC chip áll rendelkezésünkre.

És mi az, amit nélkülöznünk kell? Az ujjlenyomat olvasóért és a pulzusmérőért valószínűleg nem fog fájni különösebben a szívünk.  A por- és vízállóság már inkább hiányolható, de valljuk be, sokan elvagyunk nélkülük is. A Galaxy S5 Neo lehetséges áráról, boltba kerülésének idejéről, vagy hogy egyáltalán nálunk lehet-e majd kapni egyelőre nincs hír.

forrás: kopengalaxys5.nl

Vélemény, hozzászólás?