PDA Fan Club évnyitó találkozó a sörsátor árnyékában-avagy milyen is volt?

Szerző:

tali2Már hagyomány, hogy bizonyos időnként a PDA Fan Club találkozót szervez a kedves Fórumtársaknak, Portálszerkesztőknek, melyek remekül szoktak sikerülni. Az is hagyománynak tekinthető, hogy a találkozóról szóló beszámolót egy olyan társunktól olvashatjátok, aki először jelent meg a találkozón. Volt már alkalom, hogy egyszerre többen is megkapták ezt a megtisztelő feladatot, most viszont én egyedüliként írhatom meg. Nézzük is meg, mit nyert, aki eljött!

 

A találkozó Kecskeméten volt. Nem túl gyakori, hogy vidéki helyszínen legyen a találkozó, hiszen a célpont többnyire Budapest. A gyülekezés három órára volt megbeszélve, amely többnyire sikerült is. Az elsők között érkeztem, mivel csak akkorra találtam vonatot, mely hatalmas meglepetésemre nem késett. Nem mondom, hogy nem izgultam attól, hogy vajon milyen lesz az avatarok mögé nézni és megismerni ennyi embert egyszerre. Na, jó, kicsit izgultam. Jó… nem kicsit. 😀 Ahogy a tömeg gyülekezett folyamatosan ismerkedtem meg az emberekkel, volt, akivel korábban már többször is beszélgettem, volt olyan is, akit ott ismertem meg, de pont ez adta meg azt a különleges hangulatot, amely ott uralkodott. Mindenki úgy kezelt mintha régről ismert volna, amely eleinte furcsa volt, de aztán beleszoktam (habár a tegezéssel akadt egy kis malőr: D).

 

DSCF8081 

 DSCF8069

Hogy a helyről is legyen valamiféle elképzelésetek, el kell mondanom, hogy ez amolyan családias vendéglő Kecskemét egyik szélén. Számunkra külön terem volt fenntartva, megkönnyítve ezzel a kommunikációt. Az étterem hatalmas örömünkre WIFI-vel is rendelkezett. A teremben 5-6 fős csoportok keletkeztek az asztalok körül, és valami hihetetlen kijelzőtapicskolás vette kezdetét. Rengeteg készüléket hoztak el gazdáik a találkozóra, melyek közt rengeteg csúcs PDA volt. Hegyekben álltak a Galaxy SII-k, volt iPad2, és egy Asus Transformer is tiszteletét tette a helyszínen. Nekem már csak azért is különlegesen érdekes volt a találkozó, mert nem találkozom ilyen készülékekkel a mindennapokban, így volt min csodálkoznom. A készülékeken túl az itt megjelent emberek ejtettek még ámulatba. Elég régre nyúlik vissza a „mobil mániám”, és valahogy mindig is furcsának tekintettek emiatt az engem körülvevő emberek, amit főként a „Mit lehet annyit nyomkodni azon a telefonon?” és a „Nem értem, miért nem telefonálásra használod a mobilod.” Mondatokból szűrtem le. Itt azonban csupa hozzám hasonló emberek voltak. Ezt maximum titkon reméltem.

 

 DSCF8080

 DSCF8070

Alexno1 nyitotta meg a találkozót, habár a helyszínre érkező PDA Fanok már egyből, érkezésük után nekiálltak egymás kütyüinek nyomogatásának. A nyitóbeszéd után folytatódott minden tovább, nagyban zajlott a technikai diskurzus, csak úgy röpködtek a levegőben a paraméterek és az élménybeszámolók. Számos alkalmazásötletet is adtunk egymásnak, volt ugyanis rengeteg olyan dolog, amit ott élőben jobban meg lehetett mutatni a másiknak, mint fórumon.

 

DSCF8076 

 DSCF8079

A hely étterem jellegéből adódóan az étlapon sok finomság közül választhatott a nép. Vigyázat! Nyálelválasztást fokozó fotó következik!

 

 DSCF8084

Az ételek elfogyasztása után folyt a tombolák kiosztása. Igen, ez is már hagyománynak mondható a találkozókon. Az itteni  nyereményeket a Conflex kft. biztosította. Fél hét táján elkezdődött a tombolasorsolás, melyen különböző remek kiegészítők voltak jutalmul. Itt nagyon hoztam a formám és szokás szerint nem nyertem :D. Erre szoktam én mondani, hogy majd legközelebb (se) J. A tombolázás okozta nagy izgalmak után a csapat egy része elvonult haza, hiszen az ország minden pontjáról érkeztek a fórumtársak.

 

DSCF8088 

DSCF8089 

DSCF8087

Hazafelé már szerencsére nem voltam a MÁV szolgáltatására szorulva, és egész úton meséltem a rokonoknak az itteni élményeket. Összegzésképp azt kell, mondjam, hogy nagyon megérte eljönni a találkozóra, hiszen nemcsak, hogy képet kaptam a fórumtársakról, hanem csomó, általam eddig csak képen látott készüléket nézhettem meg élőben is. Remek volt! Azt hiszem, hogy aki egyszer eljön, az a következőkön is ott szeretne majd lenni, és ezzel én sem vagyok másképp. Találkozunk a következő PDA Fan Club találkozón!

Vélemény, hozzászólás?