Nexus 6 a Qualcomm erejével. De ki fogja gyártani?

Szerző:

Nexus-6Egyre bővül azon Android kedvelők tábora, akiknek nem hiányzik a gyártók csicsa-micsa kezelői felülete, hanem az egyszerű és tiszta operációs rendszert akarják megkapni készülékükkel, hogy majd ők dönthessék el, mi mást telepítenek rá. Nekik jó választás a Google okostelefon sorozata a Nexus, mely már 2010 óta tartja magát a prémium kategóriában. Hamarosan már a Nexus 6 megjelenése várható, melyről sorban jelennek meg a biztos és kevésbé biztos hírek.

A Nexus készülékek mindig a Google legfrissebb operációs rendszerével mutatkoznak be. Most se lesz ez másképp, a Nexus 6 az Android L-t fogja elhozni nekünk. Ebből egyenesen adódik, hogy amíg nincs kész az operációs rendszer, addig a következő Nexus megjelenését is hiába várjuk.

Közben sorra jelennek meg az elképzelések az új Nexus kinézetéről. A nexus6now.com például ilyennek képzeli:

Nexus-6-snapdragon

  • Processzor: Qualcomm Snapdragon 805, 2.5GHz.
  • Memória: 3GB, LPDDR3 RAM
  • Kijelző: 5.5 IPS QHD
  • Kamera: 13 Megapixel, optikai képstabillizátor, 4K felbontás
  • Fém készülékház
  • Operációs rendszer: Android L

Mivel a Google-nak nincs gyártókapacitása, 2010 óta már több piacvezető céggel is készíttették a Nexus telefonokat. A sort a HTC kezdte, majd kétszer a Samsung jött és újabb kétszer az LG. Sokan szeretnék, ha most megint gyártót váltanának és újra a HTC gyártósorain készülnének a Nexus 6 okostelefonok. “Papirra” is vetettek egy elképzelést, melyről a jelenlegi HTC csúcskészülékek külsőségei köszönnek vissza.

Nexus-6-HTC

A paraméterek némileg eltérnek a fentiektől, de ezek még úgyis csak találgatások.

Forrás: phonesreview.co.uk

Vélemény, hozzászólás?