MyPhoneExplorer: Kapocs PDA és PC között (frissítve!)

Szerző:
Egy magyar nyelven is “beszélő”, teljesen ingyenes alkalmazást mutatok most be, rengeteg illusztrációval. Az FJ Software Development csapata igencsak kiérdemli elismerésünket, zseniális, önzetlen munkájukért. A My Phone Explorer – vagy a mai szokásoknak megfelelően leírva: MyPhoneExplorer – igen sokrétű szolgáltatást nyújt nekünk.

Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk ezt a remek programot, de azóta rengeteget változott, így a régi cikkben szereplő verziót nyugodtan elnevezhetjük fapadosnak.

 

Letöltés, telepítés

Szükségünk lesz egy PC és egy PDA oldali kiszolgálóra. A PC részt az Fjsoft oldaláról töltsük le és telepítsük, az Androidra pedig Marketből, vagy a barcode segítségével. A kapcsolat USB kábel segítségével történhet, vagy Wi-Fi vezeték nélküli kommunikációval. Ez utóbbi feltétele hogy a PC és az Android azonos hálózatban tartózkodjanak.

Beállítások – Android

PDA-n indítsuk el a programot. Azonnal jelzi, hogy van-e aktív Wi-Fi, vagy USB kapcsolat. Továbbá egy kis ikon jelzi nekünk, hogy van-e kapcsolatunk a PC oldali kiszolgálóval. Ha igen, akkor az ikon színes, ha nincs, akkor az ikon szürke. Ilyenkor figyelmeztet, hogy kapcsolódásra vár, és ha úgy állítottuk be, akkor x idő múlva kikapcsol. Ezt a Settings részben tudjuk beállítani a PDA-n. A kapcsolatot a PC-n is láthatjuk. A tálcán lévő ikon jelzi nekünk.

 

Beállítások – PC

Megszületett a kapcsolatunk. A cikkem további része Wi-Fi kapcsolaton keresztül mutatja be a lényegesebb részeket. Fájl/Beállítások, vagy F2 és máris kezdhetjük a testreszabást, finomhangolást. Lássuk képeken keresztül, hogy mit találunk ebben a részben.

Legyünk óvatosak a beállításoknál!

 

Menü, szolgáltatások, extrák

A triviális részeket mellőzném, főleg az extrákat mutatnám be. Nézzük meg az alábbi képen, hogy hogy épül fel a menü. A bal oldalon vannak a menüpontok és tőle jobbra a főképernyőn mutatja az adatokat és az alsó sorban láthatunk némi állapotinfót is.


Nagyításért klikk a képre!

 

Telefonkönyv: Menüből tárcsázhatunk, rejthetjük a hívószámunk, sőt jegyzetelhetünk is a hívás alatt

Hívások rész egyszerű, önmagáért beszél
Szervező: Egész ügyes naptár részt pakoltak össze nekünk, gyakorlatilag mindenre képes. Használhatunk többféle adatbázist is: Google naptár, Ünnepnapok, Névnapok, stb…
Riasztásoknál elvileg az ébresztőt vezérelhetjük, de ez a rész nálam sajnos nem működött (Nexus One).


Üzenetek: Szintén egyértelmű és sokrétű

Fájlkezelő: Külön kezeli az SD-t és a belső tárhelyet, valamint listázza nekünk a telepített alkalmazásokat és sokféle infót is szolgáltat. JAVA programokat még telepíthetünk is PC-ről PDA-ra. Természetesen tudja a fájlműveleteket, beleértve a fel- és letöltést. Javaslom itt is végezzük el a finomhangolást az alábbi kép segítségével.

Egyéb: Végezetül az utolsó menüpontban információkat találunk PDA-nkról, illetve a memóriák állapotáról. Nekem ebben a részben egy pillanatra feltűnik egy Profilok almenü is, de sajnos el is tűnik. Ez szerintem romfüggő, mivel az általam használt romban van beépített Profil kezelő, de ezek szerint csak “látja”, de még nem tudnak kommunikálni.
 
 
2011.03.18. Frissítés

Az előzőekben a felső menüsorban található Extrák részről még nem esett szó. Nézzünk bele, hogy itt mit találhatunk!

 

A Multi-Sync szinkronizálja PC és PDA közt a kapcsolatokat, a szervezőt és az üzeneteket. Ha nincs automatikusra állítva kapcsolódáskor, akkor innen manuálisan indítható.

Ha irányítani szeretnénk PC-ről PDA-nkat, akkor használjuk a Képernyő betöltése menüt. Figyelem, csak USB kapcsolat mellett működik!

Az Extrák részben találhatjuk a biztonsági mentésekre szolgáló parancsokat, valamint az “A MyPhoneExplorer névjegye“-ben megtekinthetjük a verziószámot és adakozhatunk is.

Lehetőségünk van adatainkat az alábbi képen látható formátumokba exportálni, ami egy nagyon hasznos funkció!

A következők exportálhatók: Telefonkönyv, Hívások, Szervező, Üzenetek.

Az Extrákon belül találhatjuk az Image Wizard-ot. – Igen, sajnos a program magyarítása még nem tökéletes. – Itt a PC-n található tetszőleges kép választható ki és konvertálható a következőkre:

 
A látható részt meghatározhatjuk, és kicsit alakíthatunk is a megjelenésen:
 
Eldönthetjük, hogy mi történjen a kiválasztott képpel:

 

Kellemes időtöltést!

Forrás: mqmeszi.blogspot.com

 

Vélemény, hozzászólás?