Meghalt Steve Jobs, a nagy álmodó

Szerző:
Szomorú hír Kaliforniából – a tegnapi nap folyamán a világ kevesebb lett egy igazán úttörő, kreatív, innovatív és igencsak szuggesztív személyiséggel. Nem ok nélkül árválkodott üresen egy szék az Apple keynote-on az első sorban “reserved” táblával.  Steve Jobs, az Apple korábbi vezérigazgatója, alapítótagja, és gyakorlatilag “márka-arca” már nem tudott részt venni az új iPhone bemutatóján. Sajnos ez a nagy koponya örökre eltávozott az élők sorából.
 
 
 
 
Kép: GettyImage
 
 
A rákkal folytatott hosszas küzdelmet adta fel Steve Jobs 2011. október 5-én, éppen egy nappal azután, hogy az Apple bemutatta újdonságait. Az ex-vezérigazgató szerencsére még idejében gondoskodott a vállalat sorsáról és utódjáról, Tim Cookról, aki az ő szellemében irányítja tovább életének főművét.
 
 
 
Az Apple.com is sötétbe öltözött, és címoldalán az a néhány sor olvasható, amelyet az új elnök írt levelében.
 
A világban már most sokféle vélemény és találgatás kapott lábra azzal kapcsolatban, hogy mi lesz ez után. Van, aki optimista, de vannak, akik máris leírják az Apple-t, amely az illusztris vezetője nékül már sosem lesz a régi.
 
Jobs kétségkívül sok újdonsággal ajándékozta meg a világot, amelyeket milliók (köztük én is, épp egy ilyenen írom a cikket) használnak. Szegényebbek lennénk a sok technikai csoda nélkül, amelyeket ő álmodott meg, és a piaci verseny sem lenne olyan, amilyen.
A tech-közélet nagyjai is nyilatkoztak az események kapcsán, szavaik itt olvashatók.
 
Steve Jobs hatással volt a történelemre, neve nem fog a feledés homályába merülni, cégében és szerettei emlékében tovább él. Nyugodjon békében!
 
 
 
 
 
Aki többet szeretne megtudni Steve Jobs életéről és munkásságáról,  ide kattintva megteheti.
 
 
PDA Fan Club

Vélemény, hozzászólás?