Megérkeztek az online multiplayer játékok a Samsung Gear VR-re

Szerző:

kiskepA telefonos virtuális térben eddig csak offline játékokkal múlathattuk az időt, ám most egymás után két online multiplayer is érkezett. A fiatalabb korosztály már el sem tudja képzelni a szórakozást többjátékos mód nélkül, így szükséges volt itt is bevezetni.

Manapság már nem a játszótéren zajlik a bandázás, a srácok inkább a virtuális térben futnak össze. Itt kommunikálhatnak chattel vagy akár hanggal is, fejleszthetik taktikai érzéküket, ráhangolódhatnak a csapatmunkára.

Herobound Gladiators:

Az első online multiplayer játék a Herobound Gladiators, amely egy egyszerű kaszabolós játék (RPG). Karddal, kalapáccsal és sok egyéb harci eszközzel irthatjuk a gonoszt.

herobound

Kiválaszthatjuk kobold avatárunkat, akit beöltöztethetünk ízlésünk szerint, kaphatunk római vagy akár szamuráj fejfedőt is számára. Alap harci eszközzel indulunk, majd a 24. szint környékén megkapjuk a legerősebb csodakardot (SpiritBlade), amivel hatékonyabban gyilkolhatjuk az ellenséget. Ellenfeleink változatos formában jelennek meg, van itt zöld „trutyi”, kardos kalóz, kalapácsos gólem, nyilazó minimackó, de még egy rettenetes gonosz ogre is az életünkre tör. A cél: minél több ellenfelet megölni, amiért pontok járnak és ezek alapján hetente kihirdetik a legjobb harcost. Beszálltam én is a csatába és gladiátor koboldommal sikerült a második helyre felverekedni magam.

figuram

A harcok 16 különböző arénában zajlanak, 4 különböző környezetben.  Kis hősünket úgy irányíthatjuk, mintha csak apró robotot vezérelnénk. Ha megölnek bennünket, akkor a játékvezérlőn megnyomva egy gombot, bekapcsolhatjuk a mikrofont és segítséget kérhetünk. Ha valamelyik kobold megszán bennünket, akkor odasétálva hozzánk, fel tud éleszteni saját életerejével. Készítettem egy videót is, amelynek segítségével belekóstolhattok a kobold csatározásba.

Anshar Wars 2:

Az Anshar Wars 2 egy tipikus űrcsata, amelyben le kell győzni az idegeneket, és megvédeni anyahajónkat.

AnsharWars2

Először csak egyjátékos üzemmódban működött, nemrég írták meg hozzá a multiplayeres részt, ezzel teljesedett ki a játékélmény. Grafikailag kiválót alkotott az OZWE, amit lehetett, kihozták a telefon hardveréből. Nagy részletességgel dolgozták ki az űrhajók felületi textúráját, és az űrben lévő minden objektum gondosan lett elkészítve. Többféle multiplayer lehetőség közül választhatunk, küzdhetünk ellenfeleinkkel, aszteroidákkal telerakott térben, vagy harcolhatunk „egy az egy ellen” pályán is, így harc közben nem kell állandóan hátrafigyelni, hogy nem támadnak-e ránk. Választhatunk olyan pályát is, ahol nyüzsögnek az ellenfelek, és azt is beállíthatjuk, hány emberrel szeretnénk egyszerre megküzdeni. A csaták közben mikrofon segítségével kommunikálhatunk ellenfeleinkkel és társainkkal. Az űrhajót fejünkkel irányítjuk, de a gamepad segítségével gyorsítunk, lövünk és bombázunk. Következzék egy kis ízelítő a csatákból, videós formában.

Úgy tűnik a játékkészítők meglátták az üzleti lehetőséget a VR üzletágban, mivel folyamatosan fejlesztenek az új platformra. Az online multiplayer játékok, hozzájárulnak, hogy a játékosok azon csoportja is átszokjon a VR térbe, akik eddig csak a monitoron játszottak.

Vélemény, hozzászólás?