Az okosóra lenne az LG következő „nagy dobása”?

Szerző:

lg-smartwatchRendszeresen érkeznek a hírek az LG háza tájáról az új termékekről, fejlesztésekről, de hivatalos forrásból még semmi hasonlóról se volt szó, hogy Dél-Korea kisebbik nagy elektronikai cége is be szeretne kapcsolódni az újonnan meglovagolt őrületbe, az okosóra gyártásba. Most viszont a The Korea Times ilyen kiszivárogtatott híreket közölt le.

Évek óta vannak már próbálkozások különböző gyártóktól ebben a szegmensben is, de a napokban különösen megszaporodtak az okosórákról szóló híradások.

 

Valószínűleg most jutottak el oda a fejlesztők az okostelefonok miniatürizálásában, hogy egy ennyire apró készüléket is megfelelő tudással, tartalommal tudjanak felvértezni. Így fordulhatott elő, hogy az elmúlt pár napban arról érkeztek hírek, hogy a Samsung és az Apple után a Sony, sőt még maga a Google is okosóra gyártásra adja a fejét. És ha már ezek a nagyok üzletet látnak az okosórák fejlesztésében, akkor az LG sem akar kimaradni a jóból és 4 év után leporolják a tervrajzokat. Mert bizony nekik van már tapasztalatuk ehhez hasonló kütyükkel, mint ahogy a képen is látszik.

 

 lg_smartwatch  

LG GD910 óratelefon

 

Amit az LG okosórájáról lehet tudni, az majdhogynem semmi. Érintőkijelző – mi más? Operációs rendszer? Talán az okostelefonoknál már jól bevált Android, de lehet a nemrég debütált Firefox OS is. Az ára? Biztos nem lesz olcsó, de valószínűleg a többiek ára alatt marad majd egy “vásárlási kedv növelő” réssel.

Lehetne még ragozni, de sajnos itt el is apadt a pletyka forrása. Semmi konkrétumot nem tudunk se a specifikációkról, se a megjelenés idejéről.

 

És hogy végül melyik gyártó lesz a befutó, ki fog a legtöbbet “kaszálni”? Néhány nevet akár már borítékolni is lehet, mert most is igaz lesz, amit már évek óta tapasztalunk, hogy a nagyok részéről jól felépített image hatására, csak a név és márkahűség után lesz döntő a sok, szinte teljesen egyforma készülék között, hogy ki milyen apró különlegességet, pluszt tud a többi gyártóval szemben felmutatni.

 

Forrás: The Korea Times

Vélemény, hozzászólás?