LG G3 a nagy túlélő

Szerző:

waterHivatalosan nem vízálló az LG G3, de van, aki ebbe nem hajlandó belenyugodni és csak azért is be akarja bizonyítani az ellenkezőjét. És milyen igaza van! Bárkivel előfordulhat, hogy egy véletlen baleset kapcsán a mobilja víz alá kerül, de például egyik fórumozónk arról mesélt korábban a fórumon, hogy ő konkrétan a vasárnapi csirkepörköltben merítettet meg nemesebb célokra szánt okostelefonját. Szóval sose mond, hogy soha és inkább más próbálja ki, mint hogy minket érjen ilyen stressz. Ha meg még videóra is rögzíti, miért ne néznénk meg, hogy élte túl a tortúrát az LG csúcskészüléke.

Bekapcsolt kijelzővel töltött két órát a víz alatt az LG G3 anélkül, hogy valami baja is esett volna. A teszt végén a büszke tulaj szétszedte a készüléket és alaposan kiszárította.

Két nagy riválisa van a G3-nak, a Samsung Galaxy S5 és a Sony Xperia Z2 és mindkettő rendelkezik IP67 és IP68 tanúsítvánnyal a víz- és porállóságáról, ami sok vevőt befolyásolhat egy ilyen drága készülék megvásárlásakor. Az LG viszont ezt nem tartotta fontosnak a 2014-es zászlóshajójánál.

A teszt megmutatta, hogy a G3 képes túlélni egy kisebb vízbemerítést, de ez a különleges vízi tortúra mégsem bizonyította, hogy valóban vízálló is a készülék, úgyhogy mindenki inkább próbálja meg elkerülni a hasonló eseteket.

Ez mind szép és jó, de azt már sohase fogjuk megtudni, hogy a készülék kiszárítása mennyire sikerült és hosszabb távon milyen hatással lesz a készülék működésére a kisebb résekbe bekerült víz, mert mint látható a burkolat alá jutott bőven a nedűből. A bevezetőben említett vasárnapi csirkepörkölt fürdőt vett okostelefon is először vígan működött, majd két nappal később, egy napfényes keddi napon végleg eltávozott a telefonok örök vadászmezejére. 🙁

Forrás: BGR

Vélemény, hozzászólás?