LG G3, LG G Watch – teljes pályás letámadás

Szerző:

LGAz LG az elmúlt fél nap alatt kétszer is lázba hozta a kütyümániásokat. Először a G Watch névre hallgató okosórájáról, majd az LG rajongók által már nagyon várt új csúcstelefonjáról, a G3-ról mutatták be a hivatalos beharangozó videót.

Úgy látszik a kisebbik koreai gyártó nem kíván a továbbiakban a Samsung mögött kullogni hónapokkal, hanem az új stratégia szerint pár héttel később mutatja be az új készülékét, de azzal máris ráver a rivális csúcstermékére. A Samsung Galaxy S5 és az LG G3 esetében a kijelzőket nézve ez mindenképp elmondható és persze a G3 felé billenti a mérleget az 1440×2560 pixeles felbontással. A Samsung természetesen kihangsúlyozza a kisebb felbontással elérhető energiatakarékosságot, de aki ennyi pénzt elkölt egy telefonra, annál általában ez szokott az utolsó érv lenni a készülék kiválasztásánál. Ráadásul az LG-nél az előd G2 esetében is elégedettek voltak a felhasználók az üzemidővel. Ehhez nyújt majd továbbra is segítséget, hogy a nagyobb kijelző mögé nagyobb kapacitású akkumulátort is szerel az LG.

Lássuk a videót, ami pont annyit mutat meg a G3-ból, hogy igazából ne tudjunk meg semmit. 🙂

Az LG másik frissen bemutatott terméke a G Watch nevű okosórája, mely a Google Android Wear operációs rendszerét fogja kapni. Erről a nemrég bemutatott Android verzióról a Google videójából szerezhetünk fogalmat.

Az LG G Watch szögletes formájával inkább a Sony okosórájára hajaz, így személy szerint nekem a Samsung Gear sorozata jobban tetszik fazonra. Az LG ígérete szerint ez a könnyű és vízálló óra kompatibilis lesz az okostelefonok és táblagépek széles palettájával.

g_watch_wr1

Amit még ki kell emelni, hogy az LG mindkét terméke esetében ráver minőségben is a Samsungra. Az óra esetében a videóban olvasható is, hogy fém házat kap a G Watch, a G3-nál viszont a közeli képekből következtetnünk ugyanerre, illetve a szálra csiszolt fém hátlapra.

Aki végignézte a videót (netán kikockázta), még egyéb nyalánkságokra is felfigyelhet például a kamerával kapcsolatban, de május 27-én mindenre kimerítő választ fogunk kapni. Addig meg folytatódhat a találgatás. 😀

Forrás: LG, Google

3 hozzászólás a cikkhez

  1. tanzen szerint:

    Mi az az egyéb nyalánkság?Már vagy fél tucatszor néztem végig a videót,de nem látok semmit a kamera körül.

    • frici szerint:

      Ami nekem feltűnt a videón azok a kis piros pöttyök, körben elhelyezkedve, ami a hozzáértők szerint az autófókuszhoz egy infra lámpa, aztán olyan érdekesen mozog az objektív, ami az optikai képstabilizátor lehet. De lehet, hogy le vagyok maradva és ez csak nekem érdekesség. Tudom már a G2-ben is van ilyen, de még nem láttam ilyen közelről a működését.

  2. Jol hangzik. De a szogletes ora az nem bejovos. 🙂

Vélemény, hozzászólás?